Jump to content

Featured Replies

Red vožnje Solun - Atina:

01:41 - 06:46 (IC)

07:13 - 11:40 (ICE) - doplata uz Balkan Flexipass 28.5 eura

10:13 - 15:21 (IC) - doplata uz Balkan Flexipass 16.5 eura

11:40 - 16:43 (IC)

12:42 - 18:18 (E) - doplata uz Balkan Flexipass 8 eura

14:54 - 19:50 (IC)

16:33 - 22:46 (B)

18:50 - 23:17 (ICE)

22:59 - 05:46 - ovo je jedini voz za koji se ne plaća niakava doplata uz Balkan Felixpass, kako su mi rekli (pitala na šalteru i u Solunu i u Atini)

23:33 - 06:12 (B)

Red vožnje je novi i sigurno važeći. Za svaki voz je obavezna rezervacija, koja je besplatna. Gužve su ogromne, pa postoji mogućnost da ne možete da rezervišete ako putujete istog dana (meni se desilo par puta). Ovo važi i za Tursku.

U odlasku za Ankaru sam isao tim brzim vozom samo sa Balkan flexipassom ali u povratku su mi rekli da ne mogu da mi izdaju rezervaciju sa tom kartom.  :o Tada je bila zavrsena brza pruga samo od Eskisehira do Ankare pa sam do Eskisehira isao obicnim vozom. U svakom slucaju treba pokusati posto je voz mnogo dobar i mnogo brz. Ja sam rezervaciju uzeo u Istanbulu pa ako vam je izdaju odmah  uzmite i rezervaciju za povratak posto mozda vam u Ankari nece izdati.

Da i sad je još uvek završen samo deo Eskišehir - Ankara. Čini mi se da je za ovu godinu predviđeno otvaranje i linije Ankara - Konja. Voz ide brzinom od 250km/h. Jel rezervacija bila besplatna?

Kada sam mislio do Istanbula mislio sam iz Beograda, Sofije, Soluna i Bukurešta, pošto je pruga mesecima bila u prekidu.

Da, potpuno besplatna...

Nisam znao da prave i brzu prugo za Konju...

I da... Kroz Tursku sam koristio Balkan flexipass za jedno 4 5 voznji a nijedan dan nisam iskoristio. Na salteru dajete flexipass na osnovu koga vam izdaju rezervaciju besplatno a u vozu pokazite samo rezervaciju kondukteru.. Njih samo interesuje da li vi sedite na svom mestu i do sada mi nikada nisu trazili i kartu

A da li to isto važi i ako uzmeš rezervaciju za kušet, tj. da li prolazi bez upisanog dana?. Na sajtu Turskih železnica piše da je doplata za kušet samo 10TL, tako da se isplati dati malo para a naspavati se, naročito za neke duže relacije. Opet puno jeftinije od hostela.

Nisam putovao kusetom tako da ne znam... Kod nas u vozovima i kartu i rezervaciju moras da predas domacinu kola pa ti ih on tek vraca ujutru. ne znam kako to ide kod turaka. ali 10lira je stvarno dzabe za kuset

Ni ja nisam koristio kušet po Turskoj, ali sam prilično lepo spavao na udobnim sedištima koja se obaraju.

• 3 weeks later...

Kada se koristi balkan fleksipas, da li traze pored karte neku legitimaciju, pasos, licnu kartu, studentsku karticu za identifikaciju da je to bas ta osoba na cije se ime vodi BF karta? Meni nisu trazili za Interrail, ali pitam za Bf jer je nikada nisam koristio.

Teoretski mogu da traže, isto kao i za InterRail, ali mislim da taj slučaj nije zabeležen u praksi  ;)

Ok, hvala na odgovoru. Proveravam jer drugar predlaze da uzmemo na bratovo i njegovog drugara ime kartice, jer imamo preko 26.

Kada se koristi balkan fleksipas, da li traze pored karte neku legitimaciju, pasos, licnu kartu, studentsku karticu za identifikaciju da je to bas ta osoba na cije se ime vodi BF karta? Meni nisu trazili za Interrail, ali pitam za Bf jer je nikada nisam koristio.

Meni su trazili da vide i pasos u voz iz Bukuresta za Beograd. Ali, malo sam se pravio naudren pre toga pa mozda zato su se setili da mi mogu potraziti i pasos na uvid :LOLLL:

Posto niko u Rumuniji nije znao kako funkcionise Balkan flexipass, nisam upisao ni jedan dan, gledali su kartu malo cudno..., pa rekoh aj da probam mozda i upecam free krevet  ;D

Ali kad je rec o kondukterima u kuset vagone, kod njih tesko da prodzes bez da nesto da zasuska. Valjda je to bilo znak da mozda nesto i mutim sa kartu pa je potrazio i pasos. Naravno da nisam upisao dan, do te lekcije jos nisu stigli kondukteri (osim neki u Srbiju, mozda sa faxom su  clap.gif' alt=':clap:'>)

Bog ljudi!

Molin vas, kako ide procedura za kupit taj Balkan Flexipass, di se to kupuje, na željezničkom kolodvoru u BG ili? I može li mi je prijateljica kupiti, da joj ja samo pošaljen podatke (i lovu:D)? A onda ću imat još pitanja:)

Hvala!

pozz i tebi.kupuje se na zeleznickoj stanicini ili kolodrovu kako zelis.cena: ako imas manje od 26 leta  51 euro za starije nesto preko 80.pri kupovini traze pasos na uvid i cela procedyra traje par minuta.mislim da drugarica moze kupiti na tvoje ime uz fotokopiju pasosa jer karta glasi na tvoje ime odnosno onog ko je kupuje.

Nije potrebno imati pasos kada se kupuje karta ali drugarici moras reci broj pasosa, datum rodjenja i puno ime. Ja sam kupovao nekim ljudima Balkan flexi pass i nikad niej bilo problema

Odlično, fala. Pošaljen ja njoj kopiju putovnice pa nema problema.

Nego eto, obeća san još pitanja. Na neke sam naša odgovore tu na forumu ali znaju biti proturječni, ovisi kad su napisani.. Dakle:

1. BG-Istanbul: na jednom dijelu vozi samo spavaći vagon ili je to riješeno?

2. Iden do Sirije provat u komadu odvalit, a za nazad stat u Kapadociji i Istanbulu. To je jedno 5 dana, al kad bi gledali vrimena vlakova, ode mi 6 ili7 dana na BF kartici. Da uzmen od 10 dana ili će 5 dana bit dosta (to ste mi vi s vašin postovima o švercanju i turskim službenicima dali ideju;))?

3. Kasni li i kolko BG-Istanbul? Tija bi uvatit vlak za Adanu u 11 uri...

Pozdrav!

Odlično, fala. Pošaljen ja njoj kopiju putovnice pa nema problema.

Nego eto, obeća san još pitanja. Na neke sam naša odgovore tu na forumu ali znaju biti proturječni, ovisi kad su napisani.. Dakle:

1. BG-Istanbul: na jednom dijelu vozi samo spavaći vagon ili je to riješeno?

2. Iden do Sirije provat u komadu odvalit, a za nazad stat u Kapadociji i Istanbulu. To je jedno 5 dana, al kad bi gledali vrimena vlakova, ode mi 6 ili7 dana na BF kartici. Da uzmen od 10 dana ili će 5 dana bit dosta (to ste mi vi s vašin postovima o švercanju i turskim službenicima dali ideju;))?

3. Kasni li i kolko BG-Istanbul? Tija bi uvatit vlak za Adanu u 11 uri...

Pozdrav!

1) BG-Istanbul vozi jedan turski kušet vagon i doplata je 10 eura po ležaju. Može da se desi da taj vagon izostane, pa onda ideš sedećim vagonom do Sofije gde pređeš na bugarski kušet vagon, gde je doplata isto 10 eura. Zato je bolje da ne uzimaš rezervaciju kušeta na šalteru u Beogradu već direkt kod domaćina vagona.

2) Uzmeš onaj od 5 dana, a po Turskoj pokažeš flexipass i uzmeš besplatnu rezervaciju sedišta na blagajni, a u kondikteru pokažeš samo rezervaciju i tako ti ostane neponišten dan.

3) Iz Istanbula za Adanu ima samo voz u 23:50 uveče koji stiže u 18:40 u Adanu. A iz Adane za Alep ima voz u 00:05, ali samo jednom sedmično- noć petak na subotu. Karta je 12,66 EUR. Međutim, iz Adane možeš busem za Alep sa presedanjem u Antakiji, što je već objašnjeno na forumu.

Pozdrav ljudi imam neka pitanja u vezi s Flexipass-om.

Ako sam dobro razumeo cena Flexipass-a za mladje od 26 god je 51 euro ili?

Koliko važi Flexipass, načuo sam nešto kao 5 dana u roku od 20 ili koliko već?

Kolko sam skontao rezervacije su besplatne uz ovu kartu (bar što se tiče Turske)?

Hvala unapred!

tako je za mladje od 26 cena je 51e u din protivrednosti.imas vise varijanti jedna od njih je i 5 dana voznje u 30 dana.ona kosta 51e.za tursku ti je rezervacija besplatna.

jel ima neko iskustva balkan flexipassom solun - istanbul?  da li se doplacuje, koliko, kakvi su vozovi itd. dakle vasa iskustva, kao alternativa preko bugarske do istanbula.

Ta relacija je nezgodna jer Solun - Istanbul ima samo jedan voz dnevno u 19:48 iz Soluna. I saobraćaju samo spavaća kola i to sa dvokrevetnim kabinama, pa je doplata vrlo visoka: 30 EUR. Preko Sofije bi izašlo jeftinije, jer je doplata Sofija - Istanbul 10 EUR za kušet, a Solun - Sofija imaju 3 voza dnevno i nije potrebna doplata, jedino što oduzima više vremena.

• 3 weeks later...

Ја сам данас купио Балкан флексипас за 5 дана за млађе од 26 година и платио га 5457 динара.

Е пошто ће ми ово бити први пут да путујем на овај начин, молио бих да ми неко појасни ствари које нисам укапирао иако сам 100 пута прочитао тему. :bang:

Да ли је воз који иде за Истанбул исти онај воз који иде до Софије па из ње продужава пут Истанбула? Ако јесте, колико дуго се чека да настави за Истанбул?

Да ли у овом случају у поље ''од-до'' на оном белом папиру могу да упишем Београд-Истанбул, или уколико то није исти воз који креће из Београда да ли у том случају (или било којем другом) могу да на белом папиру пишем више релација са истим датумом? На пример: Крећем из Београда за Софију 30.10 после 19 часова. Ту уписујем наравно 31.10. Ако воз из Софије за Истанбул креће 31.10 пре 19 часова да ли под истим датумом могу да упишем релацију Софија-Истанбул? Хвала унапред.

Imaju dva voza iz Beograda za Sofiju, u 07:50 i u 21:45. Na ovaj što polazi u 7:50 je prikačen jedan vagon (kušet ili spavaći, u poslednje vreme kušet) iz Beograda za Istanbul. Taj voz u Sofiju po redu vožnje stiže u 17:43 i tada se taj jedan vagon za Istanbul otkači od ostatka voza i prikači za voz Sofija - Istanbul koji polazi u 19:15 iz Sofije. Ako koristiš taj jedan vagon Beograd - Istanbul, to ti se računa kao jedan voz, a ne dva.