Jump to content

Featured Replies

Nisam siguran, ja sam uvek uzimao rezervaciju na Hajdarpaši. Ali nije nikakva frka, imaš brodić koji vozi direktno na Hajdarpašu. Kad uzimaš rezervaciju, pokažeš im svoj flexipass, ali ne upišeš ništa u njega.

Може на Сиркецију проверено! Ја сам тако узео.

Joooj izgoreo Hajderpasa..... Bas me tuga uhvatila dok sam citao vest... Nego jel stanica i dalje normalno radi? Em je rekonstruisu em gori..

Pozdrav,

izvinjavam se ako je već rečeno, al da ne tražim sad kroz 20 strana; gdje se sve može kupiti BF? Samo u Srbiji ili u svim zemljama gdje vozi, i samo na željezničkim stanicama ili ima i drugih načina? Hvala

O švercovanju.

Ovo pišem baš zato da ne budete u zabludi da ćete da se vozikate s kraja na kraj Turske na jednu kartu.

Ne oslanjajte se previše na tvrdnje se turski kondukteri ibrete i ne znaju šta je to balkan flexi, da će samo pogledati rezervaciju i otići. Moje iskustvo je suprotno. Dođe majstor, ja mu dam rezervaciju. Rezervacija je ista kao i obična vozna karta, s tim da na mestu gde treba da stoji cena, stoji O (slovima: nula) TL. To on vidi i jasno mu je da treba da mu pokažem i PRAVU kartu, na kojoj ima em cena, em broj, em datum, ime, krvna grupa, omiljena boja, i sve ostalo na šta se rezervacija poziva - i ne libi se uopšte da je zatraži. A onda lepo bude ljubazan i popuni balkan flexi i onu tabelu, zlu ne trebalo, da ne bude zabune. Čist račun. Da su toliko naivni, ne bi im vozovi bili onako lepi.

Poenta je da u skladu s tim isplanirate troškove puta, jer šverc komerc je nesigurna stavka u budžetu. Da ne bude posle da ste na ovom sajtu čuli da može džabe, a ono sto somuna.

Ne sumnjam da su mnogi uspeli da se navozaju, meni je recimo, uspelo da mi ne upišu ništa u flexi jednom (ali to smatram kako naknadu štete jer mi je drugi majstor otfikario dva dana).

Mrzi me sada da listam opet svih 20 strana,imam kratko pitanje,da li se kod BFP racuna da si mlad ako imas <26 godina ili ukljucuje i 26 godina,u ekipi koja planira da ide ih ima dvoje po 26?E da i jel proverena informacija za tih 10 lira za kuset po turskoj?,deluje poprilicno jeftino

<26 si ako imaš najviše 25 godina i 364 dana... :) tak'a tura

@Оливер

Ја пропутовао целу Турску са једним Флексипасом. Једино су ми наши и Бугари оверавали датуме. На улазу у брзи воз, иако су тражили карту на увид ништа нису оверавали јер су је гледали један секунд.

@ Miloica i Oliver

Posto su ovo, kako neko rece, jako korisne informacije,

Ako vas ne mrzi  ;D mozda bi mogli da napisete tacno koje rute ste koristili i gde vam nisu trazili kartu (Miloica) i tamo gde niste mogli da se svercujete (Oliver).Hvala  :)

Evo informacije za sve zimske putnike na istok. Od 11.12. (zimski vozni red) za Istanbul vozi spavaći vagon, 3 kreveta, nadoplata 18 eura. Ode kušet, jebenti.

P.S. pita sam to priko maila za info kontakt željeznice srbije. Kad sam dobia odgovor sutra, moga sam u quotanju na mailu vidit da je moj mail iša od osobe do osobe priko ravno 4 osobe lol:: Vjerojatno su tražili ima li ikoga u željeznicama ko ima ikakve informacije  ;D Živila anarhija...

ot. zar nije jednostavnije avionom iz Peste?

Ma ide se dalje po turskoj i siriji, baš san tia probat taj Flexipass..

Evo informacije za sve zimske putnike na istok. Od 11.12. (zimski vozni red) za Istanbul vozi spavaći vagon, 3 kreveta, nadoplata 18 eura. Ode kušet, jebenti.

P.S. pita sam to priko maila za info kontakt željeznice srbije. Kad sam dobia odgovor sutra, moga sam u quotanju na mailu vidit da je moj mail iša od osobe do osobe priko ravno 4 osobe lol:: Vjerojatno su tražili ima li ikoga u željeznicama ko ima ikakve informacije  ;D Živila anarhija...

hvala za informacije!

i da, to se ne zove anarhija nego javašluk.

Bar su se ljudi potrudili da pronađu odgovor. Mogli su jednostavno da ne odgovore, umesto da se cimaju i prosleđuju mejl i traže informaciju. U kakvom su nam stanju železnice, mislim da je jako lepo od njih što su se potrudili.

Pa da, tako je i ranije bilo - od decembra do juna idu spavaća, a od juna do decembra idu kušet kola. Verovatno će tako i sad biti.

Bar su se ljudi potrudili da pronađu odgovor. Mogli su jednostavno da ne odgovore, umesto da se cimaju i prosleđuju mejl i traže informaciju. U kakvom su nam stanju železnice, mislim da je jako lepo od njih što su se potrudili.

Nemoj me krivo skužit, nisan mislia ništa loše, bilo mi je čisto simpatično kad vidiš u mejlu kuda to sve prolazi da dođe do tebe.. :)

Inače, od 12. decembra Balkan flexipass važi i u BiH. Jedino je problem što voz Beograd - Sarajevo prelazi preko Hrvatske pa se mora doplatiti za deo Šid - Šamac.

zanima me jedna stvar, nije baš izravno vezana uz bp, ali zanima me jeste li na tim putovanjima uzimali hostele, planiram na putu bit 10-ak dana, naravno po mogućnosti putovat po noći, ali mora se čovjek negdje otuširat :)

dakle, kakva je situacija sa uzimanjem soba na licu mjesta u sofiji, bukureštu, istanbulu...

• 3 weeks later...

Ja imam jedno vrlo nemoralno pitanje nono

Imam interrail kartu od 2008 koju sam koristio, znaci ona od mjesec dana za Youth kategoriju. Treba da idem od BG do Skopja, i palo mi je napamet sta mislite da li je pametna ideja da napravim neku kopiju, skeniram, izmjenim i odstampam :shh:

Vidio sam da je neko isto pitanje postavio za Balkan Flexipass, pa eto, nagovori me visa sila da ovo pitam :102:

Ideja je odlična samo, čuo sam od nekih koji su pokušavali da je falsifikuju da je prilično problematična i da je ovi naši kondukteri prepoznaju...

Nije ni čudo što nam se železnice raspadaju kad niko neće kartu da plati...  :roll:

A nije mi ni jasno kako misliš to da uradiš, a da izgleda verno?

@kompe

Tek sam sad video tvoj post, i to slučajno. Bolje ikad nego nikad.

Ruta je bila:

1. Niš - Istanbul: kušet-efendija mi je otfikario dva dana iz fleksija, i napravio se blesav.

2. Istanbul - presedanje u brzi voz u Eskeširu - Ankara: jedan dan, ali je kondukter samo upisao U TABELU, ne i u kartu. Što smatram kao poštenu nadoknadu jer mi je onaj zvekan mazno jedan dan. U brzom vozu se karte gledaju samo na ulazu, i to samo rezervacija.

3. Ankara - Adana: Tu mi je kondukter i upisao dan u kartu, a bogami i u tabelu.

Povratak

1. Adana - Istanbul: još jedan dan upisan.

2. Istanbul - Beograd: proknjiženo i to.

Bitno je samo imati na umu da ima i nekih konduktera koji umeju da rukuju fleksijem.

Ja sam tako prošao, a verujem da su neki imali više sreće. Onima koji tek idu želim da se provozaju za sve pare, pa i preko toga!

Ruta je bila:

1. Niš - Istanbul: kušet-efendija mi je otfikario dva dana iz fleksija, i napravio se blesav.

Pravilno je uradio ako je poništio dva dana jer voz iz Niša kreće oko 12h, a stiže sutra, a jedan dan se računa (po pravilu) samo ako voz kreće posle 19 uveče, a stiže sutra. Svi ovi koji ponište samo jedan dan ustvari ti poklone jedan. A u povratku iz Istanbula po pravilu treba samo jedan dan da se poništi jer voz kreće u 22h.

Inače, od 12. decembra Balkan flexipass važi i u BiH. Jedino je problem što voz Beograd - Sarajevo prelazi preko Hrvatske pa se mora doplatiti za deo Šid - Šamac.

Znas li koliko je doplata?