Jump to content

Featured Replies

Posted

Ćao,

Ne vidim da je negdje bila ova tema, ako se ponavljam, izvinjavam se!

Dakle, planiram putovanje za Prag u februaru, pa me zanimaju iskustva, s obzirom da nijesam ranije obilazila Češku u zimskom periodu. Takođe, putujem avionom do Budimpešte, pa sam planirala da idem vozom ili busom do Praga, koja je opcija bolja? Pored Karlovih Vari, Brna i Drezdena, koji izlet predlažete?

Hvala :)

7 hours ago, Pink Floyd said:

Ćao,

Ne vidim da je negdje bila ova tema, ako se ponavljam, izvinjavam se!

Dakle, planiram putovanje za Prag u februaru, pa me zanimaju iskustva, s obzirom da nijesam ranije obilazila Češku u zimskom periodu. Takođe, putujem avionom do Budimpešte, pa sam planirala da idem vozom ili busom do Praga, koja je opcija bolja? Pored Karlovih Vari, Brna i Drezdena, koji izlet predlažete?

Hvala :)

České Budějovice,Český Krumlov,samo ta dva,ali preporucujem da pogledate kanal na youtube,zove se Honest Guide,odlican kanal i mnogo toga cete nauciti pre nego sto odete u Cesku Republiku

• Author

Bila sam ranije u Pragu, ali baš nikako zimi. Nekako mislim da je zimi posebno magičan. Neko kaže da je jezivo hladno, ali ja sam zimski tip i posebno mi prija hladnoća. Baš se radujem. Honest guide je fenomenalan kanal, hvala za prijedloge :) 

Bio sam u januaru u Pragu i mogu reci da je odlicno ispalo. Nije bilo previse hladno, a meni zbog povremene magle, nocu, sve je izgledalo jos carobnije i mocnije. 

• Author

To je jedan od razloga zašto sam se odlučila da ga posjetim zimi ? čini mi se da je ljepši tad.. 

Budimpešta - Brno voz, mislim da je cena do 14e po smeru. U Brnu, šetnja, ručak i kupovina kruna za ceo put, menjačnice uglavnom nemaju proviziju i kurs je tu negde oko 25 kruna za 1 euro. 

Brno - Prag voz, regiojet se može naći bukvalno za nekoliko evra, zavisi od vremena polaska, kategorije i koliko unapred se kupi. 

Ako imaš vremena za skitnju po Češkoj, meni se Olomouc svideo za jednodnevnu posetu.

Možeš da proveriš i Student Agency autobuski prevoz. Mislim da prevoz od Budimpešte do Brna traje oko 5sati. Nekada su imali strava autobuse i povezivali sve gradove po Češkoj. Doduše ja sam se na tim linijama vozila sad već pre više od 11 godina, ne znam kakva je situacija sad. 

Vozovi su im isto super, tačni i jeftini. Ali može ti autobuska konekcija biti bolja u nekim slučajevima.

A ako voliš prirodu, svrati do Češkog raja, zimi izgleda fantastično. Ma bilo koji šumarak oko gradova izgleda fenomenalno i zimi.

Za mape i konekcije, njihove lokalne su strava, mapy.cz

• 3 weeks later...
  • Author

Cao :) ipak sam uzela avionske karte i, čini mi se, jeftinije sam prošla, čak ću boraviti u Budimpešti dva dana. Pokusacu da obiđem sve što ste mi sugestirali, puno vam hvala :) šaljem utiske kad se vratim! ❤️❤️

• 1 month later...

Ja bih ti rekla ostaneš u Pragu i da zaređaš po bioskopima, biće filmskih festivala - Pon Repo, Svetozor, Lucerna, Kino Pilotu. 

• 3 years later...

Pozdrav svima! Da ne otvaram drugu temu, evo ovde ću napisati, pa neka prebaci ko je zadužen ako smatra da treba,elem, bejah u Pragu, leteo sam iz Bukurešta, iskustvo na imigracionom po sletanju u Prag, pitali su me razlog posete, koliko ostajem, hotel gde cu biti smešten, morao booking da pokažem i pod obavezno su mi tražili povratnu kartu. Čekala je ona ženska 5 minuta dok nisam našao u mejlovima i morao sam joj pokazati kartu. Nisam nikad to doživeo, naročito u EU da toliko traže. Ne znam razlog, prošlo je sve u redu.