Jump to content

Featured Replies

Posted

Drugar stranac nam je kupovao karte online, i pogresno je zapisao jedno prezime: Babich, umesto Babic.

Da li je neko imao iskustvo sa tim, da li postoji mogucnost da putnik bude primljen sa ovom greskom?

Pokusali smo promenu imena, ali mentoli iz Air Serbia nemaju online servis za to, nego moze preko telefona, gde traze da se diktira broj kreditne kartice, sve sa sigurnosnim kodom, WTF??? S druge strane, kazu da ce na aerodromu "mozda" moci da se promeni, ali da mora da se dodje 4 sata ranije...

Molim vas odgovorite brzo, let je u ranu zoru...Hvala!

Edited by spaceploit

Sta bi, jeste odleteli?

Opcija je mozda bila da se ode do poslovnice AirSerbia, ako vec niste zeleli da delite podatke o kartici putem telefona. 

• Author

Odleteli :) dozvolili su za odlazni let, ali za povratni iz Milana jer moralo da se plati 50e za promenu imena sto smo i uradili na aerodromu.

U to vreme nijedna poslovnica nije radila, sem na samom aerodromu...

Hvala svima!

koliko ja znam, pravilo je da su dozvoljene slovne greske do 2 slova u imenu i prezimenu zajedno.....jedno slovo svakako nikad nije predstavljalo problem....licno sam cesto imao taj slucaj, jer mi prezime pocinje na Dj, tj. D (Đ) po novom :)

mislim da su vam uzeli pare na foru, tj. na prevaru..

Edited by bam-bam

Pa AirSerbia ima u uslovima svojim to. Ili moze da se menja ime i prezime ili ne moze. A mozda su i toliko bezobrazni da na aerodromu hoce da izvacare ljude i za dva slova da plate te pare.

47 minutes ago, mveruovic said:

Pa AirSerbia ima u uslovima svojim to. Ili moze da se menja ime i prezime ili ne moze. A mozda su i toliko bezobrazni da na aerodromu hoce da izvacare ljude i za dva slova da plate te pare.

koliko sam shvatio, oni su imali samo jednu slovnu gresku...

da, u uslovima stvarno ne pise nista o imenu na karti..cak n i o promeni imena na rezervaciji, mada ovo se ne podvodi pod promenu imena, ovo bi bila samo slovna greska...

ne znam, ali znam da aviokompanije dozvoljavaju do 2 slovne greske...mozda cak postoji i neki medjunarodni zakon o aviosaobracaju koji to odredjuje, treba proveriti...svakom uvek moze da se dogodi stamparska greska, to je potpuno normalno...

@spaceploit da li su vam oni na salteru videli tu gresku u imenu na karti, i komentarisali nesto, ili ste vi sami odmah prijavili to? i sta su vam tacno rekli?

moja pretpostavka je da ste se vi zeznuli u startu, ukoliko ste nesto uopste i prijavljivali....trebalo je sve vreme da cutite, a ukoliko oni nesto primete i prokomentarisu, samo da kazete da je slovna greska..

sad ne znam da li cete naknadno moci da vratite pare, ali pokusajte, sto da ne....zalite se...i pokupite neke podatke iz uslova prevoza kod drugih kompanija, gde pise o tim slovnim greskama....pogledajte i zakone o aviosaobracaju...uostalom, obratite se i onim agencijama za tuzbe aviokompanija, sto se svuda na netu reklamiraju

18 hours ago, spaceploit said:

Hvala na savetima!

a da li mozete samo malo da nam opisete sta su tacno rekli na salteru, kako je tekao razgovor, i otkud to da vam traze pare da platite unapred ovde u beogradu, i to za povratni let iz milana, koji se jos nije ni odigrao? cisto da svi mozemo da cujemo, i da se adekvatno ponasamo ako se ovo bude ponovo nekom desilo sa air serbijom..a inace, ovakve stvari sa slovnim greskama se vrlo cesto desavaju, to nije nista neobicno

On 10/31/2019 at 12:35 AM, spaceploit said:

Hvala na savetima!

@spaceploit

dali smo vam savete, napisite i vi sad nesto da pomognete drugim putnicima

• Author
On 11/2/2019 at 6:53 PM, bam-bam said:

@spaceploit

dali smo vam savete, napisite i vi sad nesto da pomognete drugim putnicima

Naravno. Da razjasnim, nisam na kraju ja bio medju putnicima, ali sam ponudio svoju i pomoc foruma prijateljici u nevolji :) Odgovorila mi je sada.

"Nismo imali karticu, pa smo zato placali u Beogradu vec za pormenu imena za povratni let, jer su nam rekli da u Milanu moze samo karticom to da se plati.

Na kraju mi jeste srala riba na ulazu u avion u Beogradu, ali me je pustila. za BG sam odlučila da razikujem u nadi da će mi ostati vremena da se vratim da šaltera ako me ne puste.

Na šalteru mi je izdala neki papir sa podacima o promeni imena za taj povratni let i to je to."

hvala...ovih dana cu se raspitati o ovome u Air Serbia...imam tamo neke ljude :)

tema je vrlo bitna, ovo ne bi smelo da se desava..bar ne u " normalnom" svetu...ali ko ce ga znati sta su nasi airsrbijanovci napisali u svom pravilniku.....javljam kad budem saznao tacnu informaciju

• Author
2 hours ago, bam-bam said:

hvala...ovih dana cu se raspitati o ovome u Air Serbia...imam tamo neke ljude :)

tema je vrlo bitna, ovo ne bi smelo da se desava..bar ne u " normalnom" svetu...ali ko ce ga znati sta su nasi airsrbijanovci napisali u svom pravilniku.....javljam kad budem saznao tacnu informaciju

slazem se da je bitna! napisite sta saznate.

pritom nismo mogli ni da nadjemo taj pravilik ukoliko je uopste dostupan na netu...grozzzza od kompanije

• 3 weeks later...
  • Author
On 11/4/2019 at 10:27 PM, bam-bam said:

jeste saznali nesto?

• 5 years later...

Da li ste I kako rešili taj problem posto ja imam isti pogrešila sam u imenu deteta fali jedno slovo