Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo svima, molim vas za malu pomoć... 
Dakle, potrebno je da stignem iz Bg-a u Kladovo kolima, ja sam vozač početnik i nikada nisam išla na tu stranu...
Zato bi mi mnogo značilo da mi predlozite neku rutu...

Takođe, gde savetujete da napravim pauzu ili dve, za ručak i kafu, eventualno? 
Šta bih mogla usput da obiđem, a da mi ne oduzme previše vremena, jer ću krenuti oko 1 i volela bih da stignem do 6-7, najkasnije 8...

Takođe za povratak, tada ću imati malo više vremena, ako imate predlog za neku drugu rutu... Možda onu preko Deliblatske peščare što je neko već predlagao... Ili istu rutu, druge pauze za obilazak/ručak... :)

Hvala mnogo unapred!!!! 

Ja sam letos išao ovom rutom koju gugl predlaže, Požarevac, Veliko Gradište (malo je skretanje sa puta, ali fino mesto za videti, prošetati pored Dunava), Golubac (tvrđava, ako nisi obišla može biti zanimljiva), Donji Milanovac je isto fin za videti, ceo taj deo kroz Đerdap je prelep, tako da samo bez žurbe. Put je fin, ali ako ti naiđe autobus ili kamion ispred može biti nezgodno za preticanje, ali tu ti je Dunav, tako da je lagan.  I ponegde možeš naići na odronjeno kamenje, što je još jedan razlog da se ne žuri.

U Kladovu mogu da preporučim riblji restoran Natura.

Vraćao sam se preko Negotina, Majdanpeka, Kučeva (tu sam ručao, restoran Podrum, porcije su ogromne tako da slobodno uzmi pola) , i onda posle opet stigneš do Požarevca pa na autoput. Ova ruta je duža i put je malko lošiji, uži, ali ima lepih planinskih predela. 

Srećan put!

• Author

Hvala mnogo na predlozima, videcu bas tako, u jednom smetu Golubac i Donji Milanovac, a u povratku Lepenski vir i Viminacijum...