Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima.

Nadam se da ce neko od clanova moci da pomogne sa nekom informacijom. Decko i ja putujemo za Indoneziju kroz 3 nedelje. Letimo za Singapur i tamo provodimo 2 noci u odlasku i 2 noci u povratku.

Gledala sma na netu smestaj i sve sto sma nasla je stvarno neverovatno skupo. Da li je neko od vas bio u prilici da koristi smestaj u Singapuru koji je imao pristojnu cenu a seca se adrese, naziva mesta ili neke web strane?

Hvaaaaaaaaaaaaaala svima unapred....

Pokusaj sa sajtovima kao sto su www.couchsurfing.com i www.hospitalityclub.org ... mislim da ima dosta clanova iz Singapura koji ce biti voljni da vas prime u svoj dom! :-)

• 5 years later...

Green Kiwi je sjajno mesto! Drugarica i ja smo bile u januaru i placale po 13e sa doruckom. Super osoblje, besplatan safe box kod recepcije, odlican dorucak i najbolja terasa na krovu. Preporuka!

Najjeftiniji hosteli su u kraju Geylang ciji je juzni deo oblast crvenih fenjera.

Medjutim hosteli gde sam ja bio su u severnom delu i mislim da je sjajna lokacija. Ima jedno 3-4 hostela blizu Aljunied metro stanice, samo 3-4 minuta hoda. Na 1 minut hoda su gomile jeftinih restorana u kraju (recimo jedno 30-ak). Metroom si u centru za 15-20 minuta, a isto vreme treba do aerodroma, stanica je na zelenoj aerodrom liniji.

Hosteli nisu nesto narocito, ali nisu losi. Bolji je onaj na desnoj strani, 98SG WOW.

Gayland, Hotel 81. Na glavnoj metro liniji.

Jeste zona crvenih fenjera ali apsolutno bezbedno. I sasvim neki drugi Sngapur. Konglomerat nacija, religija, mirisa, hrane... Ma, fantastično.

Tih Hotela 81 imaš po celom gradu ali cena zavisi od lokacije.

Obozavam Geylang, omiljeni deo Singapura. Nisam bila nikad u hotelu tamo, ali ima ih mnogo i zona je bezbedna 100%, kao i ceo Singapur. Na sledecem putovanju cu sigurno u jedan 81 i ja. U Geylangu, naravno.  :)

Evo za ljubitelje Geylanga film da se odgleda: http://en.wikipedia.org/wiki/Pleasure_Factory

Nasla na dvd amazonu, ali samo zone/region 1, tj. import US. :(

Gde se moze naci zone 2?

Ti i dalje kupujes DVD-e i to legalno na finjaka?  :mrgreen:

Moj laptop nema drajv uopste, i ne treba mi jer vecinu stvari mozes naci preko torrenta, pa i ovaj film. Ne bi bilo u skladu sa pravilima foruma da se ostavlja link. Posalji mi PM pa cu ti poslati link ako hoces.

PS Evo cak ni torent ne treba, moze da se gleda direktno: http://www.film1k.com/274/pleasure-factory-kuaile-gongchang-2007/

Moj laptop nema drajv uopste, i ne treba mi jer vecinu stvari mozes naci preko torrenta, pa i ovaj film. Ne bi bilo u skladu sa pravilima foruma da se ostavlja link. Posalji mi PM pa cu ti poslati link ako hoces.

Aha! A kupujem i knjige, one papirne, remember?  :D

(Eto, i omiljena knjizara mi je u S'poru - Kinokuniya u Takashimayi...)

Al' ajd' pokusacu ovako da vidim, na kompjuteru  :(... pokusala sam da povezem sa tv-om, ali mi zvuk dolazi iz kompjutera, slika sa tv-a.  :bang:

Aha! A kupujem i knjige, one papirne, remember?  :D

(Eto, i omiljena knjizara mi je u S'poru - Kinokuniya u Takashimayi...)

Al' ajd' pokusacu ovako da vidim, na kompjuteru  :(... pokusala sam da povezem sa tv-om, ali mi zvuk dolazi iz kompjutera, slika sa tv-a.  :bang:

He he, zivimo u paralelnim svetovima. Ja TV ne posedujem od 2000-te.

Kinokuniya je lanac knjizara, ima ih svuda. Izmedju ostalog jedna i u centru Sidneja.

Povezi zvucnike na kompjuter.

Ja posedujem tv samo zbog gledanja dvd-ja. Sve sam povezala, ima tu neki problem s kompjuterom.

Znam, znam da je lanac... i ona u Sidneju je mala i jadna, ne moze da se poredi sa Singapurskom Kinokuniyom.  :D