Jump to content

Featured Replies

Posted

Bilo je govora o ovome, ali su informacije nesigurne.

Koje linije busa ili voza imaju na ovoj relaciji? Trebam uskoro krenuti nazad ali nisam siguran gdje naci tačne informacije

Voz samo sezonski.

Svakodnevni polasci iz Sofije za Niš u 7:30 i 16:00

Polasci iz Sofije su po Bugarskom vremenu sa međunarodne autobuske stanice - Centralna avtogara Serdika.

Iz Sofije za Beograd,  Lasta u 09:00 h.

On 12/6/2019 at 8:46 PM, easy rider said:

Iz Sofije za Beograd,  Lasta u 09:00 h.

Izvinite, odakle vam ova informacija? Sad sam pogledao red voznje na *Lastinom* sajtu i  ne pise da imaju liniju za Sofiju (i za Bugarsku uopste)???

A, ako ipak imaju da li mozda znate u koje vreme im autobus iz Beograda krece ka Sofiji i sa kog mesta?

Edited by guliver3

Moj savet je da se putuje Niš - Sofija / Sofija - Niš odvojeno. Putujem svakih mesec, mesec i po na relaciji Novi Sad - Plovdiv i ne postoji direktna linija Beograd - Sofija već se preseda u Nišu tako da je lakše putovati odvojeno (obično koristim blablacar od/do Niša, NišEkrspress ili Matpu za relaciju Niš - Sofija i posle busom dalje). Može se naći i blabla vožnja preko granice, a ima i prevoznika na FB koji voze tu relaciju (nisam ih isprobao doduše).

Ja sam putovao pre nedelju dana autobusom na liniji Beograd - Sofija, bez presedanja. Transjug je prevoznik, 14:30 polazak sa glavne autobuske, oko 22h uvece smo bili u Sofiji, 2800-2900rsd je karta. Solidan autobus, nije bilo guzve u njemu, a na granici standarna procedura sa izlaskom i predajom pasosa.

• 9 months later...

Ima li nacina doci nekako do sofije iz nisa? Na autobuskoj pitao, nema jos uvek redovnih linija. Na blabla karu isto nista danas i sutra. Jek ima neki kombi prevoz, bilo sta? U bugarsku mozemo slobodno da idemo valjda, pa mi neverovatno da nema nikakvih opcija

2 hours ago, nikod23 said:

Ima li nacina doci nekako do sofije iz nisa? Na autobuskoj pitao, nema jos uvek redovnih linija. Na blabla karu isto nista danas i sutra. Jek ima neki kombi prevoz, bilo sta? U bugarsku mozemo slobodno da idemo valjda, pa mi neverovatno da nema nikakvih opcija

ima jedan kombi prevoznik iz nisa, ima stranicu na facebooku https://www.facebook.com/prevoz.putnika.nis/, i na njoj pisu dani i vreme polazaka i iz nisa za sofiju i obratno...nema bas svaki dan, i malo su skuplji, 40 evra iz nisa.....ali nema nista drugo....

ovo im je fon 063 456515

Da, jedino to ima izgleda.. Al su preterali sa cenom. Gea vozi duplo duzu relaciju za 25e, ovi traze 40e za ovo

Zakon ponude i potražnje. Kad mogu farmaceutske kuće i apoteke da koriste trenutnu situaciju i beru kajmak, zašto ne bi i prevoznici.

Ako ti je cilj da se samo nekako dokopas Sofije iz Nisa imas bas u tom gradu nekoliko (mozda i 10-ak) turist. agencija koje voze do Sofije i nazad za smesno malu cenu (obicno je oko 10 evra). Problem moze da ti predstavlja sto oni to rade obicno samo subotom (ponekad nedeljom) a ne i radnim danima. Polazak iz Nisa je obicno rano ujutru (6-7 h) a povratak iz Sofije popodne

Te agencije su npr. Niturs, Nitravel, Clocktravel i ima ih u Nisu sigurno jos- procackaj malo po internetu

Edited by guliver3

• 8 months later...