Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo narode, imam u planu putovanje za Peru krajem aprila sledeće godine (obuhvatalo bi uskršnje i prvomajske praznike). Prema prvim procenama putovanje bi trajalo nekih 3 nedelje. Početak i trajanje nisam još fiksno odredio, zavisiće kada bude najpovoljnije što se tiče cene avionske karte. Najpovoljnije što sam za sada pronašao je opcija preko Madrida - povratni let Madrid - Lima može da se nađe za oko 500 evra, i povratna Beograd - Madrid za nekih 150 evra.

Za putovanje po Peruu koristio bih Peru Hop - ovaj prevoznik nudi transfere između turističkih destinacija povoljno i fleksibilno, u smislu da sam biraš koliko želiš da se zadržiš na određenoj destinaciji. Dobra strana je takođe što Peru Hop okuplja turiste sa raznih strana sveta, pa je neminovno da bismo upoznali društvo i ne bismo bili sami sve vreme putovanja. Zato svakako idem, pa i ako budem sam naći će se društvo na licu mesta, a kome još odgovara, dobrodošao. ? Troškovi za Peru Hop i za sve izlete iznosili bi oko 600$. Na to se dodaju i troškovi za noćenja i hranu/piće, koje sam ugrubo procenio na 400$.

Plan puta dajem ispod, takođe podložan izmenama. Dosta se oslanja na rutu koju predlaže Peru Hop. Krenulo bi se posle prvog noćenja u Limi, da bi stiglo sve da se obiđe i na kraju odmor i uživanje u Limi do povratka.

Inače, moje ime je Miloš, imam 28 godina. Živim u Beogradu. Do sad sam putovao posredstvom agencija, prvi put bih da se okušam samostalno.

Takođe, rado bih da čujem neki savet ili predlog od putnika koji su već bili.

day 1
arrival in lima

day 2
paracas
quad bike ride in paracas national reserve

day 3
ballestas island tour
paracas to huacachina
huacachina sandboarding tour

day 4
huacachina to nazca
nazca lines tour

night bus to arequipa

day 5
rafting arequipa

day 6
pillones waterfall

day 7-8
2 days colca canyon trekking

day 8
free day in arequipa

day 9
arequipa to puno - titicaca lake
floating island of uros tour
night bus to cusco

day 10
free day in cusco

day 11
rainbow mountains

day 12-15
4 days trekking to machu picchu

day 16
free day in cusco

day 17
cusco to lima flight

day 18-day 20
free time in lima

day 21
return flight

• Author

Da, ne uklapa se skoro nimalo osim što zahvata i Peru :D A i deluje kao klikbejt ponuda na prvi pogled, ne bih se dalje udubljivao.