Jump to content

Featured Replies

Posted

Jutros (nedelja) sam stigao u Beograd. Trebalo je da zamijenim 100 evra ali su mjenjačnice bile zatvorene. Ispred jedne u na Terazijama pridje mi čovjek kaže hoćeš da zamijeniš kod mene. Kažem hoću. Izbroja mi novac, izbrojim ja, kaže evo izbrojaćemo još jednom. Da mi dinare ja njemu 100 evra. Nakon 2 koraka pogledam dinare kada on izvukao 10000 dinara, ostavio mi samo 1700. Vratim se kažem nekim taksistima, oni kažu ti si milioniti koji je tako prevaren. Možda ti i vrati pare pošto si milioniti. I tako, moj vam je savjet da zemlju Srbiju zaobiđete u širokom luku. Idite ako baš morate. Prevaranti i prosjaci na svakom koraku. Pozdrav.

• Author

Dobr onda ispravka, savjetujem svim glupim i naivnim da ne putuju u Srbiju a oni što su premazani svim bojama neka putuju, za njih u Srbiji nema problema.

sigurno si previse dugo bio na nekom hadziluku u avganistanu,siriji,iranu...i slicnim izolovanim rupama gde menjacnjice sluze samo za razmenu stocnih i poljoprivrednih proizvoda ,inace bi znao da niko vise na balkanu ne menja pare na crno i da su menjacnice na svakom koraku i nedeljom otvorene ali treba se i prosetati par stotina metara sto je naravno posle dugorocnog hadziluskog krkanja jako tesko

odalo te verovatno telece blejanje okolo kad si naiso na neku zatvorenu menjacnjicu....sve u svemu neko je to iskoristio na fin prijateljski nacin...da si se setao u nekom tkzv demokratskijem gradu kao npr Paris ne bi ti taj nista ni menjao vec bi te s par samara ubedio da mu das sve sto imas

• Author

Hvala na komentaru. Ja sam Srbin iz Banjaluke. Nisam bio u Afganistanu nikad. Odem do Dalmacije, Istre, Zagreba i Beča često. U Beogradu nisam bio 12 godina.

U Parizu sam bio 2015 prošao pješice sve. Kod Ajfelove kule neki crnci nude suvenire za 1 euro i to je to.

Edited by MVuk

Dobro de, iznervirao se čovek, šta mu sad još sipate so na ranu. Svakako da se najgori šljam okuplja u široj okolini buskih i železničkih stanica, ne samo u Beogradu nego manje-više svuda u svetu, a posebno u prestonicama. Ne sedaj u taksi tamo, ne prihvataj nikakve usluge ni od koga, najbolje i ne razgovaraj ni sa kim. I kao što kaže staro putničko pravilo, nikad ne kupuj sendvič na autobuskoj :) 

Trebao si da ukucaš Google menjacnice nedeljom koje rade u centru i dobijes tačan info. Tu je odmah i Mek a ima Wi-Fi.

I kao što kaže staro putničko pravilo, nikad ne kupuj sendvič na autobuskoj 

Zbog čega?

6 minutes ago, easy rider said:

Trebao si da ukucaš Google menjacnice nedeljom koje rade u centru i dobijes tačan info. Tu je odmah i Mek a ima Wi-Fi.

Zbog čega?

da ne bi svima u tom istom autobusu zagorcao zivot konstantnim trcanjem u sumarke pored puta ;)

31 minutes ago, bam-bam said:

da ne bi svima u tom istom autobusu zagorcao zivot konstantnim trcanjem u sumarke pored puta ;)

A taj rad haha...Uvek sam se rukovodio logikom ako treba nešto da klopam na brzinu a nemam vremena da se raspitam gde valja u nepoznatom gradu, stanice su prometne, velika frekvencija sveta, hrana mora da je sveža i zaista nikad nisam imao problema sa trčanjem u šumarke, a klopao sam mnogo dobre hrane na stanicama, doduše putujem samo vozom a voz ima sve što je potrebno pa nemam taj trip..

3 hours ago, easy rider said:

stanice su prometne, velika frekvencija sveta

Upravo to. Niko ne klopa dva puta na istoj stanici. Zato sendvič može da bude đubre (kao što uglavnom i jeste), niko se neće vratiti da se žali. Nema stalnih mušterija, samo naivčine u prolazu, uglavnom u žurbi.

Ti si imao sreće, ali većina nas pamti najgore obroke u životu upravo sa autobuskih stanica.

Izvinjavam se na offtopicu, ali cenim da je jako bitno pojasniti jedno od najvažnijih putničkih pravila... čisto zbog mlađih generacija. Mada kao i uvek, najbolje se čovek uči na svojim greškama.?

Nikad nisam klopao na autobuskim stanicama, uglavnom železničke stanice, ali verujem što kažeš a na mnogim železničkim stanicama postoje restorani, gde se za jako malo love može dobro najesti od sendviča do ručka u pravom smislu reci. 

• 4 months later...

Ko što bi Sava Kikindski rekao ovo je grad pede*ski, samo kafana, banaka i budala. Žao mi je što te je lik tako prevario, valjda si dosad oprostio.

Al eto kad sam živeo u Pragu, za tri meseca su mi ukrali 2 telefona, prvo xiaomi redmi note 4, a što najjače od svega drugi sam kupio u radnji u Pragu xiaomi redmi note 5, isto veče mi ga ukrali, trebalo mi je godinu dana da skroz preboli, koristio sam posle godinu i po dana nokiu 3310

Poenta što nisam ljut nit išta, to su bili profi brzi lopovi, ima ih u Pragu ko pljeve, inače je ovako bezbedan grad, samo obrati pažnju. I naravno ići ću u Prag posetu drugu opet i nisam ogorčen na Češku, jer ne računajući to imao sam predivno iskustvo

Šljam je svugde Šljam, dobar čovek je svugde dobar

Sent from my MI 9 SE using Tapatalk

Kao što je već neko pomenuo, mijenjanje novca na ulici na Balkanu (konkretno Banja Luka i Beograd što sigurno znam) je već odavno no no. Niti ima potrebe za tim jer ima sasvim dovoljno mijenjačnica (doduše u Bosni znatno manje nego u Srbiji ali zato u Bosni opuštenije primaju evro po prodavnicama i kafanama). Čak i da te usrećenik nije htio zavrnuti, ne vjerujem da se išta finansijski isplati i mijenjati na ulici, sve to izađe u po kile.

Hrana na autobuskim/zeljeznickim stanicama: da, generalno za izbjegavanje ali koliko m pamcenje sluzi, ne mora biti pravilo. Sasvim solidni ćevapi na banjalučkoi stanici, sjećam se i dobre čorbe u Beogradu a i ima neki ok sendvič u kiosku u Novom Sadu....a možda sam samo bio pregladan ?

Прометна места значе да им храна не стоји дуго да се поквари.

А није истина да се нико не враћа, највећи број путника на аутобуским станицама су људи који свакодневно иду на посао или у школу.

Док сам путовао по Србији правило је било - де видиш камионе једи.

Причао сам већ, једном сам појео неку пљескавицу у неком празном ресторану у Разбојни, реко ајде да не чекам у овом поред била гужва... три дана сам долазио себи... 

restorani na stanici u jadnim zemljama su uglavnom ok jer je to i kao neku centar života gde dolazi brdo gladnih putnika s buljukom još gladnije dečurlije pa trebaju jeftino i obilato jesti a kako je i prevoz tu jeftin uvek će biti dovoljna rotacija i onih najjadnijih koji će kako tako moći i nešto kupiti ako je i cena dobra..a doći će i opet jel oni uvek negde idu...dal da se grebu o neku familiju il da nešto rade ko će znati...stanice su uglavnom uvek pune tu
u bogatim je renta za mesto na stanici skupa i da bi imali profit povećavaju cene i smanjuju porcije...dal je loše il dobro je kako gde al zajedničko svima je da su porcije manje a cene veće kao i štednja na dodacima,uglavnom su orijentisani da nešto brzo spreme bez previše truda.tako da je neisplativo jesti nešto tu
eto to je neka razlika

Послато са Mi 9T Pro помоћу Тапатока