Jump to content

Featured Replies

Svaka čast @mixy123 kako uspevaš da se raspravljaš sa svima, ja bih odlepio posle 3 poruke.

Elem, nisam imao pojma za noskich-evu tamnu prošlost, pojma nisam imao da on ima po jednu ovakvu temu na svakom forumu sa srpskog govornog područja, a vidim i neke neuspešne crowdfunding kampanje da mu se pomogne u Australiji, šteta što nisu uspeli ljudi da skupe neku kintu.

Poseban je hit to što je čovek obožavalac Kim Jong Un-a, to dosta toga objašnjava zašto mu se sviđa Kina, preživeo je tokom korone sličan tretman u Australiji, tako da bi se u Kini osećao kao kod kuće, a kamo li u Severnoj Koreji :-)

Nego, pošto si upravo ti @noskich pričao na drugoj temi da je Kina mnogo perspektivnija od Srbije, čak i ovakva kakva je danas, i pri tom napljuvao Srbiju kad god ti se ukazala prilika, ako ti nije problem da odgovoriš na neka pitanja koja sam postavio u ovoj temi nego su se izgubila u šumi trolovanja, evo ponoviću ih ovde da se ne mučiš da ih tražiš, mada vidim da imaš dosta iskustva u "kopanju":

1) zašto je ogromno zagađenje u Srbiji problem a u perspektivnoj Kini nije?
2) zašto je nepotizam i korupcija u raspaloj Srbiji problem zbog koga treba bežati glavnom bez obzira a u perspektivnoj Kini 10 puta veći nepotizam i korupcija poželjna stvar?
3) zašto ti smeta zagađenje u raspaloj Srbiji a još i veće zagađenje u perspektivnoj Kini ne?
4) zašto ne treba plaćati porez u raspaloj Srbiji jer će političari da kupe još par vila na Dedinju a treba plaćati porez u perspektivnoj Kini i time direktno finansirati Ziđin, Linglong i slične fabrike koje dođu u Srbiju i zagađuju je još više
5) zašto je politička represija problem u raspaloj Srbiji a 10 puta veća politička represija u perspektivnoj Kini nije, i da li to ima veze sa time što si belac a ne Ujgur ili neka druga nacionalna manjina koja ima tu "sreću" da živi u Kini?

Kad smo već tu, da li smatraš i da je današnja Severna Koreja perspektivnija od današnje Srbije? Može li se digitalno nomadizovati tamo, kakav je bankarski sistem u Severnoj Koreji i pošto su stanovi, za koliko se otplaćuju?

Hebeš ga, možda zapravo treba da se relociram iz Malog Šiljegovca u Pjongjang i da procvetam, a nemam koga da pitam, sa kim god da sam razgovarao, niko ni turistički da kroči tamo, a kamo li da se preseli i krene da posluje odande, a ti mi deluješ kao neko ko bi to znao.

Eto, ako nije problem da odgovoriš na ova pitanja gore, siguran sam da čak i nisam jedini koga interesuje šta imaš da kažeš na tu temu. Nije problem ni da te sačekamo par dana ili nedelja ako ti treba, ali ono, baš bih cenio da izdvojiš malo vremena, dođavola, čak bih bio spreman i da doniram par desetina novčanica u valuti po izboru.

Uzmi koliko god ti vremena treba, ionako sledeće nedelje idem na službeni put u raspalu i zlu EU pa neću ni biti mnogo dostupan na forumu, ne žurimo se u svakom slučaju.

Znači sada je aktuelna Kina, nije više Kambodža.?

Ja sam se vratila u Land of Smiles. Gde ste vi svi trenutno. Ima li novih seoba?

58 minutes ago, Ena said:

Znači sada je aktuelna Kina, nije više Kambodža.?

Ja sam se vratila u Land of Smiles. Gde ste vi svi trenutno. Ima li novih seoba?

kako je na tajlandu sad, pricaj.....

• Author
On 7/13/2022 at 1:51 AM, RenjerEuro said:

Zaista neverovatno, citao sam razne forume, ali na veceg licemera od @noskich-a nisam naleteo. Prozivas coveka sto se nije potrudio da bude Rimljanin u Rimu, a iz prethodnih postova saznajemo da te zapravo bas briga za raznorazne Rimljane sirom sveta i to kako oni zive, tebi je bitno samo to da tebi u tom nekom tvom Rimu bude dobro. Na linku ka drugom forumu koji si postavio vidim i da si veliki fan Kim Jong-una... sta dalje reci... Preseli se, molim te, kod druga Kima i budi tamo Rimljanin u Rimu. Pljujes tu Australiju i ceo zapadni svet, ali ti nije ni na kraj pameti da ostavis sve blagodeti koje ti Australija pruza i odes u bilo koju zemlju koju smatras nezapadnom. Gori si od ovih nasih gastoza iz zapadne Evrope koji se kunu u Putina, ali im ne smetaju evri koje zaradjuju kod bednih zapadnjaka. 

Ja za razliku od tebe svoje tvrdnje potkrepljujem izvorima crno na belo. Daj da vidim gde sam to napisao da me nije briga za Rimljane i da sam fan Kim Dzong Una? Daj link pa da vidimo, ne mora sa ovog foruma, moze odakle hoces. Potpuno netacno.

Prirodno da svako zeli da mu bude dobro, ovo ostalo sto si ti napisao ja nisam. Jesi li pogledao moje postove na temu DPRK? Ni u jednom od njih nisam hvalio Kim Dzong Una, vec sam cinjenicama pokazao da je ogromna vecina informacija o DPRK u zapadnim medijima laz iliti izvrnuta istina. Svrha tih postova nije da hvali DPRK vec da pokaze bezocnost propagande, a DPRK je jako zgodna tema za to, jer o njoj mediji mogu da objavljuju sta hoce posto znaju da nece biti tuzbi i demanta. 

Nebrojeno puta sam napisao da je na zapad dobro otici da se uzmu papiri i zaradi novac ako se zivi skromnim zivotom, to je moj savet. Jer da zivis na zapadu pristojno kao obican covek koji je krenuo od nule, to jako tesko. Na primer solidna kuca u solidnom delu Sidneja, ne luksuzna i ne u elitnom kraju, kosta 2.5 miliona dolara. A medijana zarada nakon poreza je 40 hiljada godisnje pa ti vidi. Tako da je moj savet ako vec neko hoce da ide na zapad, neka ide da uzme papire i ustedi novce pa onda nek se seli tamo gde moze da se zivi, posto na zapadu ne moze za ogromnu vecinu novih emigranata, cast izuzecima. Meni se za razliku od @mixy123 nije osula zarada tokom Kovida, naprotiv nikada vise nisam zaradjivao. I zato sedim ovde iskljucivo zarad zarade, da isisam sto vise mogu za malo truda, pa dok krava bude davala mleko uz slab stisak ruke...

On 7/13/2022 at 2:12 AM, mixy123 said:

druze, ti si tezak psiho, cim ti citas i nalazis tudje postove po forumima iz 2018 godine.... nemam komentara ?

cak ni ja necu da citam sta sam pisao pre 4-5 godina. svi mi koji smo prosli taj honeymoon period od godinu-dve u kini smo svesni koliko su se stvari promenile, posebno u poslednjih par godina.... normalno je da ljudi koji zive duze u nekom mestu saznaju, nauce i vide i negativne stvari koje to mesto i zivot tu nosi sa sobom, normalno je da se menja misljenje protekom vremena, od ljubavi do mrznje je tanka linija.

uostalom, ne zivis u srbiji, ne zivis u kini, ne zivis na tajlandu, ne zivis u kambodzi, a puna su ti usta i srbije, i kine, i tajlanda, i kambodze... to je teska dijagnoza, a i ja polako skrecem u sifru cim gubim vreme da se raspravljam sa tobom o stvarima o kojima pojma nemas. 

ne komentarisem ja kinu samo na osnovu svog iskustva, vec i na osnovu iskustava  ljudi koji su ovde, ljudi koje znam, sa kojima sam pricao, druzio se itd itd. meni moj nacin zivota ovde u sustini i ne smeta, ja samo upozoravam druge sta ih potencijalno ceka ako dodju ovde. jel treba da ti ovde nabrajam koga i koliko ljudi znam, da ti polozim test koji mi je nivo kineskog, sta sam jeo od kineske hrane i sta sam upoznao od njihove kulture? pa nije ovo forum o meni... uostalom, to su sve licne preference. 

a ako je moja kritika kine, posle 6 godina zivota u njoj, neosnovana, razmisli koliko je tvoje baljezganje o srbiji, tajlandu, kini i kambodzi, zemljama u kojima NIKADA nisi ziveo, relevanto onda... stvarno smesno...

broj stranaca u kini je ocigledan pokazatelj da kina nije emigrantska zemlja, to je i vrapcima na grani jasno, shvatio bi ti to posle nedelju dana provedenih ovde...

nego, da te gusimo temu o tome dal se ja druzim sa kinezima, jedem pilece nogice i volontiram po Kini, ajde da se vratimo na temu, da li je bolje emigrirati... relevantan si da pises samo o australiji, o ostalim zemljama NE. stvarno necu vise da gubim vreme da ti odgovaram na neke nebuloze, ostali su pametni pa te ignorisu, pridruzicu im se....

Ja sam zemlje o kojima pisem prosao uzduz i popreko. Pre Kovida sam u tom delu sveta bio skoro svake godine mesec-dva. Zena mi je sa Tajlanda. Imam prijatelje u regionu. Za razliku od tebe koji si ovakve stvari pisao o Kambodzi u kojoj nikada nisi bio:

On 7/13/2022 at 2:20 AM, marica said:

Šta je poenta ovih citata? Sve što ja mogu da izvučem iz ovoga je da ti misliš da je čovek kamen, pa u 3-4 godine ne stiče nova znanja i iskustva koja bi potencijalno mogla da promene njegov doživljaj sveta u kojem živi. Da ne pominjemo da se u tom periodu desio Covid koji je drastično pogoršao položaj došljaka u ovom delu sveta.

Čovek je izneo svoje iskustvo sa Kinom 2018., 2019., i evo sad pre par dana opet. Ako pažljivo čitaš njegove doživljaje, kao i pisanje drugih ljudi na forumu o prilikama u Kini u tom peridu, zapravo bi mogao nešto da saznaš, da razumeš njegovu poziciju eventualno itd. Čovek je u svim postovima naveo zašto su stvari dobre kad ih hvali i zašto su loše kad ih kudi. Ja uopšte ne vidim problem da neko vremenom promeni stav.

Ja evo tri emigracije do sad imala i svaku zemlju sam drugačije doživljavala u prva 3 meseca, prvoj godini i nakon par godina. To je normalno za većinu ljudi.

Interesantno da je krenuo da pljuje po Kini nakon sto je poceo Kovid kada je krenula da mu se osipa zarada od 5600 eura mesecno, do tada mu je bilo dobro. A narocito nakon sto je znao da ide zauvek odatle. Za razliku od njega ja sam uvek fakticki pisao o svojim iskustvima nebitno da li dobro zaradjujem i da li idem negde ili ne.

Kada neko emigrira u Kinu ili Singapur, pa se onda nakon 5-6 godina zali na to sto tamo ne moze da dobije papire, to nije krivica te zemlje, vec imigranta koji je odabrao da se tamo preseli iako u trenutku njegovog preseljenja one nisu bile immigration friendly, to jest bilo je od samog pocetka jasno da su sanse da on tamo dobije papire zanemarljive. Sam pao, sam se ubio sto bi se reklo. 

On 7/13/2022 at 3:26 AM, mixy123 said:

jel i tebi treba da se pravdam kao i noskichu? vama je ljudi sve kiselo, vas najvise boli, i to samo pare, jer svaki moj post koji si komentarisala, uvek se provukla i asocijacija na zaradu... jadno i zalosno... jbg promaseni zivoti, kriza srednjih godina, sve razumem. vi ste od onih koji samo planiraju online, i mrsomude po forumima, a akcije nula... smesno. ja sam 2016 pozajmio pare da bi otisao u kinu... a ti ne mozes godinama da pobegnes iz srbije, da ne pricam o noskichu i njegovoj situaciji koji planira da glumi gazdu u 70 godina na tajlandu...

da, zaradio sam, jel treba da raportiram koliko? evo nije frka, racunaj: 6 godina po 10 plata, pocetna plata 2500e, sad 3600e, plus sto sam od druge godine imao i privatne casove gde sam zaradjivao oko 2000e mesecno.... pa racunaj... i da ostao sam posle medenog meseca, ocigledno treba da ti se crta, SITUACIJA SE PROMENILA POSLE 2020 GODINE I KORONE!!!! 

na kraju krajeva, i tebi ponavljam, nije forum o meni, ne vidim sto te toliko boli gde sam trenutno... zivo me zanima na koji nacin si doprinela ovoj temi osim sto si se, nicim izazvana,  upustala u rasprave sa ljudima koji zive van srbije? jedan je noskich, legenda ovog foruma, tesko se to postaje, uzaludni su ti pokusaji. ako imas da kazes nesto konkretno u vezi emigracije, verujem da  ima ljudi koji bi rado culi, ovako sa licnim upadicama i prozivkama ispadas smesna, kao i ja sto ti uopste odgovaram, al ajde.... imas yt tamo komentarisi zadrugu i farmu, nemoj da pretvaras ovaj forum u yt komentare.

Nije sramota raditi dva posla i to sto si sa full time posla jurcao na part time da bi zaradio 5600 eura mesecno. Jasno, bela dana nisi video ne bi li zaradio sto vise. I naravno da onda nisi imao vremena ni za sta, da ucis jezik, da se druzis, da se bavis hobijima i slicno...

Prozivas @Bonito i mene koji smo se isto tako sa dva kofera obreli na drugom kraju sveta i kretali od nule. Akcija nula?

70 godina? Ja sada imam 40. Ne planiram da tek nakon 30 godina idem na Tajland, ali ne moram ni da idem odmah sada zato sto mi neki anonimusi na forumu tvrde da bih trebao. To je moja stvar, kao sto tebi niko nije rekao da treba da napustis Kinu ili da ostanes u njoj.

22 hours ago, mixy123 said:

ti kad kazes kiselo grozdje ne vredjas, ja kad kazem vredjam... super... aj da se lepo ti i noskich manete tudjih zivota ljudi na forumu, gde ko zivi i voli ili ne voli da zivi, koliko ko zaradjuje, itd, i da sredite svoje dvoriste.

Koliko vidim ti si ovde sam objavio koliko si tacno zaradjivao bez da te je iko pitao o tome. 

13 hours ago, Lazar said:

Papiri su takođe velik problem, i to ljudi koji nisu živeli tamo prosto ne razumeju. U Kini nikada nećeš dobiti trajni boravak, i nikad nećeš imati osećaj da si svoj na svome. Nikada nećeš moći reći "ovo je moja kuća", jer te i dalje čeka imigraciono, konzulat, pozivna pisma i vize. I znaš da se sutra može promeniti neki zakon, i ti se više nećeš moći vratiti toj "svojoj" kući. Okej, možda ni u Srbiji nemaš svoju kuću, ali bar imaš teorijsku mogućnost da je jednog dana stekneš. U Kini nemaš ni tu mogućnost.

Opet, kao što rekoh, ima ljudi kojima je sve to okej. Ali za to je potreban poseban mentalni sklop.

Jasno, ali zar ne mislis da bi neko ko odlazi u Kinu morao da zna unapred da tamo nece dobiti trajni boravak? I da nije odgovornost Kine to sto je ta osoba kasnije razocarana sto ne moze da dobije papire, kad su takve okolnosti bile i pre nego sto je ta osoba otisla u Kinu, Singapur ili neku trecu zemlju?

Ja bih razumeo da je neko otisao u zemlju X jer u tom trenutku odlaska ta osoba je mogla pod tada trenutno vazecim uslovima da u nekom momentu u buducnosti dobije papire na osnovu skolovanja, boravka tamo i slicno, pa je ta zemlja u medjuvremenu promenila pravila i onda se ta osoba nasla u neobranom grozdju. Medjutim, ovde imamo slucaj coveka koji u trenutku dolaska po vazecim uslovima nije mogao realno da se nada takvom ishodu, a ipak nakon X godina se setio da kritikuje imigracionu politiku. Izvini druze, ako ti "nisi bio obavesten" da ti je verovatnoca dobija papira uvek bila smesno mala, to nije krivica te zemlje.

9 hours ago, ppetrovic said:

Svaka čast @mixy123 kako uspevaš da se raspravljaš sa svima, ja bih odlepio posle 3 poruke.

Elem, nisam imao pojma za noskich-evu tamnu prošlost, pojma nisam imao da on ima po jednu ovakvu temu na svakom forumu sa srpskog govornog područja, a vidim i neke neuspešne crowdfunding kampanje da mu se pomogne u Australiji, šteta što nisu uspeli ljudi da skupe neku kintu.

Poseban je hit to što je čovek obožavalac Kim Jong Un-a, to dosta toga objašnjava zašto mu se sviđa Kina, preživeo je tokom korone sličan tretman u Australiji, tako da bi se u Kini osećao kao kod kuće, a kamo li u Severnoj Koreji :-)

Nego, pošto si upravo ti @noskich pričao na drugoj temi da je Kina mnogo perspektivnija od Srbije, čak i ovakva kakva je danas, i pri tom napljuvao Srbiju kad god ti se ukazala prilika, ako ti nije problem da odgovoriš na neka pitanja koja sam postavio u ovoj temi nego su se izgubila u šumi trolovanja, evo ponoviću ih ovde da se ne mučiš da ih tražiš, mada vidim da imaš dosta iskustva u "kopanju":

1) zašto je ogromno zagađenje u Srbiji problem a u perspektivnoj Kini nije?
2) zašto je nepotizam i korupcija u raspaloj Srbiji problem zbog koga treba bežati glavnom bez obzira a u perspektivnoj Kini 10 puta veći nepotizam i korupcija poželjna stvar?
3) zašto ti smeta zagađenje u raspaloj Srbiji a još i veće zagađenje u perspektivnoj Kini ne?
4) zašto ne treba plaćati porez u raspaloj Srbiji jer će političari da kupe još par vila na Dedinju a treba plaćati porez u perspektivnoj Kini i time direktno finansirati Ziđin, Linglong i slične fabrike koje dođu u Srbiju i zagađuju je još više
5) zašto je politička represija problem u raspaloj Srbiji a 10 puta veća politička represija u perspektivnoj Kini nije, i da li to ima veze sa time što si belac a ne Ujgur ili neka druga nacionalna manjina koja ima tu "sreću" da živi u Kini?

Kad smo već tu, da li smatraš i da je današnja Severna Koreja perspektivnija od današnje Srbije? Može li se digitalno nomadizovati tamo, kakav je bankarski sistem u Severnoj Koreji i pošto su stanovi, za koliko se otplaćuju?

Hebeš ga, možda zapravo treba da se relociram iz Malog Šiljegovca u Pjongjang i da procvetam, a nemam koga da pitam, sa kim god da sam razgovarao, niko ni turistički da kroči tamo, a kamo li da se preseli i krene da posluje odande, a ti mi deluješ kao neko ko bi to znao.

Eto, ako nije problem da odgovoriš na ova pitanja gore, siguran sam da čak i nisam jedini koga interesuje šta imaš da kažeš na tu temu. Nije problem ni da te sačekamo par dana ili nedelja ako ti treba, ali ono, baš bih cenio da izdvojiš malo vremena, dođavola, čak bih bio spreman i da doniram par desetina novčanica u valuti po izboru.

Uzmi koliko god ti vremena treba, ionako sledeće nedelje idem na službeni put u raspalu i zlu EU pa neću ni biti mnogo dostupan na forumu, ne žurimo se u svakom slučaju.

Evo jedan challenge i za tebe, daj link gde ja to tacno tvrdim bilo gde online da sam obozavalac Kim Dzong Una i da sam ijedan hvalospev napisao o njemu kao moje licno misljenje? Daj da vidimo crno na belo?

Zagadjenje je problem u Srbiji jer je rec o jako maloj teritoriji koja je potpuno zagadjena i preliva se u ceo region za razliku od Kine koja ima jako mnogo delova koji nisu zagadjeni, pa ti izvoli biraj gde ces. https://eeb.org/serbias-public-electricity-company-faces-court-for-breaching-toxic-emission-limits/ Nadalje, za razliku od Srbije u kojoj se kompromituje zdravlje svih gradjana zarad sitne privatne koristi elite, pa se prodaje ugalj koji je blato i onda se to gori i zagadjuje vazduh kao i recimo male privatne hidroelektrane, u Kini se to radi planski i zarad kolektivnog interesa. U Srbiji to je sve da bi neko na sitno ugurao novac u dzep. U Kini je do zagadjenja doslo da bi se transformisala iz nerazvijene zemlje u drugu privredu sveta, po nekim pokazateljima sada vec prvu. I odavno je Kina krenula vec godinama da sanira to zagadjenje za razliku od Srbije. Ona je to radila strateski zarad opsteg interesa za razliku od Srbije gde pate svi, a okoristi se jako mali broj ljudi. Naravno, i u Kini su kao posledica tog zagadjenja nastradali neki neduzni gradjani, ali to se radi planski zarad kolektivnog interesa, a ne sitne licne zarade "bizmismena" kao u Srbiji.

Kina je takodje odavno krenula da resava svoju korupciju. Nije lako ondasnjim bogatasima da prebace novac u inostranstvo i vrlo lako se moze desiti da ti korumpirani funkcioneri bilo u javnom bilo u privatnom sektoru padnu u nemilost drzave i tada im nema spasa. Za razliku od Srbije u kojoj se novcem kupuje sve, u Kini to nije slucaj, u Kini je drzava iznad novca. Kina je spremna da zrtvuje privredni rast da bi minimizovala broj gradjana koji umire od Kovida. Kina vec nekoliko godina sprovodi reforme koje su dovele do privrednog pada, ali su u kolektivnom interesu: ogranicava se nekontrolisani rast nekretnina, ojacava se socijalna pomoc, vec pomenuto - radi se na resavanju zagadjenja, brine se o kvalitetu zivota obicnih ljudi i gleda se na vrhu da se on unapredi dok u Srbiji je cilj elite da pokrade sto vise (i iznese van Srbije na svoje privatne racune u inostranstvu jer znaju da ce kad tad pasti) i za kolektivni interes ih boli ona stvar...

Pitanje 3 - isti odgovor kao pod 1.

Ja nikada nisam nigde tvrdio da porez ne treba da se placa. Opet - nadji online gde sam to napisao pa postavi link ovde. Zalio se jesam da placam jako mnogo poreza u Australiji a da od toga ne vidim bas nikakve licne koristi. Jedino sto ne placam preglede kod doktora opste prakse. Nisam tvrdio da on ne treba da se placa. Misljenja sam da bi gradjani trebalo da imaju i licne koristi od poreza koji placaju. 

Cela prica o Ujgurima je prenaduvana od strane zapadne propagande, o tome moze zasebna tema da se otvori, tako da ne bih skretao sa teme. Koliko ja znam u Kini nije bilo Srebrenice niti hladnjaca sa lesevima koji su se prenosili na drugi kraj zemlje da se zakopaju.

Za DPRK sam vec odgovorio.

Edited by noskich

1 hour ago, noskich said:

Meni se za razliku od @mixy123 nije osula zarada tokom Kovida

Nije se meni osula zarada, ja sam ostao zaglavljen u Srbiji skoro 9 meseci jer je Kina zatvorila granice, pauza zbog kovida je u Kini trajala 3 ipo meseca, za koje sam ja uredno placen iako sam bio u Srbiji. a po povratku u Kinu u oktobru 2020, uboo sam nikad vecu platu, upravo zbog kovida i nedovoljnog broja stranaca, jer mnogi ni dan danas nisu uspeli da se vrate... Rast plata u ovom sektoru i dalje traje, jer Kina i dalje fakticki ima zatvorene granice (veoma mali broj letova, astronomske cene karata, silna testiranja i karantini, nije bas lako uci u zemlju poslednje 2 ipo godine)... Tako da eto, jos jedna tvoja laz oborena.

A narocito nakon sto je znao da ide zauvek odatle

Ja sam oduvek znao da necu zauvek da zivim u Kini, da sam tamo otisao privremeno samo da zaradim pare, nisam opcinjen njihovom kulturom, hranom, jezikom, nacinom zivota, a posle toliko godina zivota ovde, iskustava sa njima, novih saznanja, stvari koje mi je isprcala zena a koje mnogo stranci ni ne znaju da se dogadjaju, mogu samo da kazem - daleko im lepa kuca, i ne dao Bog da oni postanu dominantna sila u svetu. Svoje pravo lice su pokazali u poslednje dve ipo godine, i ovo nije samo privremeno, kako kaze Bonito, ovo je novi nacin zivota ovde, i mnogi stranci, a i Kinezi, to vide i zbog toga i odlaze. Ima ljudi, stranaca, kojima to ne smeta, koji nose maske na 40 stepeni iako u njihovom gradu nema zarazenih mesecima, kojima je testiranje kao odlazak u prodavnicu, kao sto tebi ocigledno ne smeta kako su vas zakljucavali kao stoku u Australiji, naterali sve da se vakcinisete, cim i dalje ostajes tamo.

Nije sramota raditi dva posla i to sto si sa full time posla jurcao na part time da bi zaradio 5600 eura mesecno. Jasno, bela dana nisi video ne bi li zaradio sto vise. I naravno da onda nisi imao vremena ni za sta, da ucis jezik, da se druzis, da se bavis hobijima i slicno...

Kiselo, kiselo... jos jedna tvoja laz koju cu da oborim... Nisam jurcao uopste, full time je toliko bio lak da sam svaki dan lagano odradjivao 2 privatna casa od po sat vremena posle toga i uzimao ukupno 100-150e, zavisno od broja dece, plus sto sam vise od pola tih casova drzao kuci... radio sam koliko sam mislio da mi je dovoljno, jos toliko dece sam odbio jer nisam hteo da dozivim burnout, a i dalje sam imao ceo vikend, sem subote ujutru, slobodan... mogu da ti posaljem raspored ako te bas zanima.... jeste ponekad bilo pomalo naporno ako se nagomila neki rad u skoli, neke predstave i sl gluposti, ali uvek je bilo dovoljno vremena i za fudbal i za kosarku i za zenu... a za jezik sam vec objasnio. Cesto sam isao u Makao sa zenom, uvek je dobro dolazio taj vikend, da malo promenimo sredinu, obavimo shopping, jedemo bolju hranu, jednostavno resetujemo se od Kine dan, dan ipo, pa opet nazad. Ovo je vecina stranaca volela da radi, svima je prijao taj reset, Makao, Hong Kong.

Kada neko emigrira u Kinu ili Singapur, pa se onda nakon 5-6 godina zali na to sto tamo ne moze da dobije papire, to nije krivica te zemlje, vec imigranta koji je odabrao da se tamo preseli

Ja se uopste ne zalim, samo sam konstatovao i napisao kakva je situacija, jer ovo citaju i ljudi koji mozda planiraju dolazak ovde a ne znaju te stvari... tema je da li je bolje emigrirati. Meni uopste ne trebaju kineski papiri, daleko bilo kineski pasos, koji bukvalno ne vredi nicemu. Moja deca, iako ce da imaju kinesku majku, nece biti Kinezi, nece imati kineske papire, nece ici u kineske skole, i najbitnije - nece imati kineski mindset. Bice naucena da postuju zemlju svoje majke i to je to, nece da uce napamet "Misli Xi Jinpinga", i fanaticno pevaju komunisticke i ratne pesme sa 6-7 godina. A kad odrastu sami ce da formiraju misljenje o Kini.

Da ponovim po milioniti put, ja sam dobro znao gde dolazim i sta me ceka, ovde sam privremeno, i kao neko ko je 1/6 zivota proveo ovde mislim da imam pravo na misljenje, i ne vidim u cemu moje misljenje tebe toliko povredjuje, iako nikad nisi ziveo ovde, da kopas po forumima godinama unazad da bi nasao sta sam pisao o Kini kad sam dosao ovde. I da je sve sto sam napisao laz, opet ne vidim sta to tebe toliko tangira da se bavis mixijem123 sa foruma.

Cela prica o Ujgurima je prenaduvana od strane zapadne propagande, o tome moze zasebna tema da se otvori, tako da ne bih skretao sa teme. Koliko ja znam u Kini nije bilo Srebrenice niti hladnjaca sa lesevima koji su se prenosili na drugi kraj zemlje da se zakopaju.

Mnogo ti ne znas o ovome, molim te ne zapocinji novu temu ?

Ja za razliku od tebe svoje tvrdnje potkrepljujem izvorima crno na belo. Daj da vidim gde sam to napisao da me nije briga za Rimljane i da sam fan Kim Dzong Una? Daj link pa da vidimo, ne mora sa ovog foruma, moze odakle hoces. Potpuno netacno.

Prirodno da svako zeli da mu bude dobro, ovo ostalo sto si ti napisao ja nisam. Jesi li pogledao moje postove na temu DPRK? Ni u jednom od njih nisam hvalio Kim Dzong Una, vec sam cinjenicama pokazao da je ogromna vecina informacija o DPRK u zapadnim medijima laz iliti izvrnuta istina. Svrha tih postova nije da hvali DPRK vec da pokaze bezocnost propagande, a DPRK je jako zgodna tema za to, jer o njoj mediji mogu da objavljuju sta hoce posto znaju da nece biti tuzbi i demanta. 

Napisao si 2600+ postova, od kojih su vecina kilometarski, stvarno nisam toliko zaludan... Ali, ako se dobro secam, u tom postu si spominjao Tajland i poslugu, pa potrazi takve postove kada ponovo ne budes imao pametnija posla, nemoj samo da editujes post :D

Ali na tom drugom forumu sam procitao poslednjih desetak stranica teme o Severnoj Koreji koju si privatizovao. Tacno je da ne postoji tvoja recenica 'ja obozavam Kim Dzong Una', ali come on... sve sto si tamo napisao jasno pokazuje koga simpatises.

Uostalom: Mh3str9.png 

Kako ovo da se shvati? :D Ovo ti nije dovoljan dokaz? Ja sam procitao samo desetak stranica, a tvoje akcije ocigledno traju od pokretanja te teme. 

A protiv zapadne propagande se boris sireci severnokorejsku propagandu i klipovima sa YT kanala '푸옹 Phuong DPRK Daily'... Sjajno zaista. Zapadnjaci pisu lazi o drugu Kimu, ali ono sto objave komunisti uzimamo kao zivu istinu? Pa jos i manipulises linkovima koje ostavljas: 

Što volim kad se ovako stavi link na BBC-jev članak usred teksta kopiranog ko zna sa kog sajta koji se nijednom rečju ne spomene.

Kad ćeš prestati da jeftino manipulišeš upornim postavljanjem linkova koji ne sadrže tekst koji objavljuješ?

Stavi lepo link na to odakle si preuzeo tekst, ako nije s neke zatvorene grupe prijateljstva sa Kimom III.

Oba posta se odnose na tvoje linkove. I posle jos imas obraza da kazes da nisi fan druga Kima. 

Edited by RenjerEuro

4 hours ago, RenjerEuro said:

Kako ovo da se shvati? :D Ovo ti nije dovoljan dokaz? Ja sam procitao samo desetak stranica, a tvoje akcije ocigledno traju od pokretanja te teme. 

Ne bih da ulazim u ovaj vas okrsaj i obracun kod O.K. korala, ali ovde samo da vam pomognem gospodine @ppetrovic ovo sto je gospodin @noskich gore napisao se zove ironija. Njegova recenica se odnosi na "trosoban stan u centru pjongjanga", on bi covek samo hteo trosoban stan za dzabe, nije tu toliko do ideologije! :D

Nemam nameru da branim severnu Koreju, mislim umeju oni sami imaju razvijen nuklearni program, ali moje misljenje da nema veceg zla od kapitalistickog uredjenja drustva, otuda i gojazne nacije, zatupljene, zaglupljene, zatrovana priroda i drustvo u svakom smislu i 0% bilo kakve prave vrednosti. Jes' u komunizmu se ljudima ispira mozak, ali bar im nije KFC religija. 

U svakom slucaju izvinjavam se na upadu, molim vas nastavite svi tema je dosta zanimljiva. 

5 hours ago, mixy123 said:

Moja deca, iako ce da imaju kinesku majku, nece biti Kinezi, nece imati kineske papire, nece ici u kineske skole, i najbitnije - nece imati kineski mindset.

Pa, hteo ti ili ne - bice polu-Kinezi, to neces moci da im obrises, dobro je ako nemaju mindset, ali nemoj im uskratiti papire, to je vec i sebicno, mogu imati koristi od toga kada odrastu ot tih papira, nikada se ne zna.

52 minutes ago, Hibridni Kukuruz said:

Pa, hteo ti ili ne - bice polu-Kinezi, to neces moci da im obrises, dobro je ako nemaju mindset, ali nemoj im uskratiti papire, to je vec i sebicno, mogu imati koristi od toga kada odrastu ot tih papira, nikada se ne zna.

Pa u tome je i cela poenta - Kina zvanicno ne dozvoljava dvojna drzavljanstva, znaci ili su deca Kinezi, ili nisu. Moja nece da budu, i to nije samo moja odluka, vec i odluka moje zene. Od papira mogu da imaju koristi samo u Kini, a posto tu ne planiramo da zivimo, ne trebaju nam uopste. Na kraju, ta deca i nece da budu rodjena u Kini, a ako u medjuvremenu zena dobije nas pasos, sto je u planu, zena se automatski odrice kineskog, tako da deca tek onda nece imati vezu sa Kinom, bar formalno-pravnu.

1 hour ago, Hibridni Kukuruz said:

Ne bih da ulazim u ovaj vas okrsaj i obracun kod O.K. korala, ali ovde samo da vam pomognem gospodine @ppetrovic ovo sto je gospodin @noskich gore napisao se zove ironija. Njegova recenica se odnosi na "trosoban stan u centru pjongjanga", on bi covek samo hteo trosoban stan za dzabe, nije tu toliko do ideologije! :D

Hvala na pomoći gos'n @Hibridni Kukuruz ali ovo što ste quotovali nisam ja napisao, tako da pomažete pogrešnoj osobi.

Što se tiče samog pisanija, nema šta, noske je u potpunosti ispunio očekivanja, čak se provukla i Srebrenica pored zapadnjačke propagande, što bi rekli tamo kod njega u AUS, I got more than I bargained for.

Noskichu preporučujem da otvori blog i monetizuje ga, ja bih prvi keširao za mesečnu pretplatu, pa ko zna, možda bi pored takvog side job-a konačno imao dovoljno para za trosoban stan sa bazenom unutra i poslugom, pa makar i u Pjongjangu.

7 hours ago, RenjerEuro said:

@RenjerEuro

Ne bih da ulazim u ovaj vas okrsaj i obracun kod O.K. korala, ali ovde samo da vam pomognem gospodine @RenjerEuro ovo sto je gospodin @noskich gore napisao se zove ironija. Njegova recenica se odnosi na "trosoban stan u centru pjongjanga", on bi covek samo hteo trosoban stan za dzabe, nije tu toliko do ideologije! 

Nemam nameru da branim severnu Koreju, mislim umeju oni sami imaju razvijen nuklearni program, ali moje misljenje da nema veceg zla od kapitalistickog uredjenja drustva, otuda i gojazne nacije, zatupljene, zaglupljene, zatrovana priroda i drustvo u svakom smislu i 0% bilo kakve prave vrednosti. Jes' u komunizmu se ljudima ispira mozak, ali bar im nije KFC religija. 

46 minutes ago, ppetrovic said:

Hvala na pomoći gos'n @Hibridni Kukuruz ali ovo što ste quotovali nisam ja napisao, tako da pomažete pogrešnoj osobi.

Što se tiče samog pisanija, nema šta, noske je u potpunosti ispunio očekivanja, čak se provukla i Srebrenica pored zapadnjačke propagande, što bi rekli tamo kod njega u AUS, I got more than I bargained for.

Noskichu preporučujem da otvori blog i monetizuje ga, ja bih prvi keširao za mesečnu pretplatu, pa ko zna, možda bi pored takvog side job-a konačno imao dovoljno para za trosoban stan sa bazenom unutra i poslugom, pa makar i u Pjongjangu.

Hahaha, izvinjavam se iskreno, od prethodnih stranica navikao vama da odgovaram, a ovaj RenjerEuro ima nezgodan nick na forumu i ja greskom udario vas nick.

Lepo me nasmejaste i izvinite jos jednom. :)

1 hour ago, mixy123 said:

Pa u tome je i cela poenta - Kina zvanicno ne dozvoljava dvojna drzavljanstva, znaci ili su deca Kinezi, ili nisu. Moja nece da budu, i to nije samo moja odluka, vec i odluka moje zene. Od papira mogu da imaju koristi samo u Kini, a posto tu ne planiramo da zivimo, ne trebaju nam uopste. Na kraju, ta deca i nece da budu rodjena u Kini, a ako u medjuvremenu zena dobije nas pasos, sto je u planu, zena se automatski odrice kineskog, tako da deca tek onda nece imati vezu sa Kinom, bar formalno-pravnu.

I vama se izvinjavam @mixy123 sto kazu nisam pratio na casu, gore ste napisali da Kina ne dozvoljava dvojno drzavljanstvo, s te strane izbor je jasan. Da, da su normalnija drzava pa da dozvole dvojno, ovako dzaba.

51 minutes ago, ppetrovic said:

Da, to hvatanje za Srebrenicu je vec potpuna podrska zapadne propagande, posto to im je svima glavni adut protiv Srba, ne znaju sta ce udaraj po Srebrenici, a Oric slobodan cak prelazi granicu i ide u lov u Srbiji.

@noskich jes' vala to malo kontradiktorno jel' podrzavamo Zapad ili podrzavamo Istok? 

U jednom trenutku je delovalo da bi ovo mogla postati zanimljiva diskusija o emigraciji, a onda ste je opet ubili kilometarskim besmislicama, sa noskichom u centru pažnje. Jel vi stvarno ne kontate da ga samo hranite, da mu dajete upravo ono što on želi? Ili i vi ostali to isto želite, da cela tema bude o njemu? Jel vam cilj da oterate svakoga ko bi hteo da razgovara o nečemu što nije noskich? 

Odavno sam prestao da aktivno učestvujem u ovoj temi, a uskočio sam kad sam video da se pišu potpune nebuloze o tome kako je u 2022. godini nemoguće u sred Srbije poslovati sa ostatkom sveta i kako SNS mafija vreba na svakom koraku da traži reket.

Osim toga, ova tema se odavno pretvorila u svojevrsnu eho komoru - Srbija ne valja ni za leka, u Kambodži i Kini je blagostanje a na Zapadu ljudi dirinče za malo kešovine i zarobljeni su u stambenim kreditima 30 godina i kao takvi su vrlo "neslobodni".

Dok moderacija ne krene ozbiljnije da radi svoj posao, teško da će ovde biti normalne diskusije u skorije vreme.

57 minutes ago, ppetrovic said:

Dok moderacija ne krene ozbiljnije da radi svoj posao, teško da će ovde biti normalne diskusije u skorije vreme.

Moderacija vec godinama pusta najveceg trola u istoriji foruma na srpsko(hrvatsko)m jeziku da se userava u svaku ovakvu temu. Dakle bukvalno sve se svede na njegove propagandne pamflete i gluposti nakon par postova ili u vrh glave par stranica.

Ja sam se odavno pomirio sa cinjenicom da je ovaj forum postao njegovo igraliste i odustao od iole ozbiljne price. To predlazem i ostalim clanovima dok god je doticni prisutan, lakse ce vam pasti trolovanje i gluposti.

1 hour ago, ppetrovic said:

Odavno sam prestao da aktivno učestvujem u ovoj temi, a uskočio sam kad sam video da se pišu potpune nebuloze o tome kako je u 2022. godini nemoguće u sred Srbije poslovati sa ostatkom sveta i kako SNS mafija vreba na svakom koraku da traži reket.

Osim toga, ova tema se odavno pretvorila u svojevrsnu eho komoru - Srbija ne valja ni za leka, u Kambodži i Kini je blagostanje a na Zapadu ljudi dirinče za malo kešovine i zarobljeni su u stambenim kreditima 30 godina i kao takvi su vrlo "neslobodni".

Polako gospodine @ppetrovic dok neko objasni Sinisi Malom da postoji Klub Putnika sajt i forum, pa vas nadje, pa me zezaj posle kada preko tvojih ledja dodje do 25. apartmana u Bugarskoj. :D

Zapadna Evropa uz sve svoje mane koje amplificira svake godine je i dalje pojam za Srbiju. 

Meni eto uz SNS i pre njih zute (i cinjenicu da pola SNS u stvari cine ti predjasnji zuti) smeta to sto unistavaju reke i prirodu zagadjuju zemljiste, truju nam decu. Zasto recimo da reku pored koje sam odrastao preseku na par mesta i udare dve mini-hidroelektrane? Sruce tone betona i naprave neko smetalo koje sluzi da svakog meseca taj koji je tu sagradio prima 70-80K evra od EPS-a? Smeta mi i opsti prostakluk koji vlada u Srbiji i izopacene vrednosti, prostituke na TV-u koje su primer za mladez i kriminalci, nebezbedne skole, nedostatak sapuna za ruke u skolama i vrticima, cinjenica da u Srbiji direktora skole nisam ni jednom video, nemam pojma kako izgleda i ko je, a u inostranstvu direktor skole na kapiji svako jutro docekuje ucenike.

Nije sve u parama, em sto ih nema za vecinu ljudi, em su sve unistili i hranu i prirodu unistavaju i niko ne moze da im stane na put, zakon ne postoji ili je mestimican i tako. 

Zbog ovih razloga ja podrzavam emigraciju da se eto vratimo na naslov teme, i zbog psihickog pritiska koji je u Srbiji neminovan, jednostavno to je neka decenijska odlika. Zasto ljudima smeta zagadjenje u Srbiji, a ne u Kini, ja na to ne mogu da ti odgovorim jer nisam bio u Kini?

Meni smeta svuda, gde god da odem smeta mi ako je nesto lose ili neko unistava prirodu, ili truje ljude ili muci zivotinje ili je korupcija. Tako da mene ne mozes u taj kos da svrstas sigurno. U Srbiji je jos gore sto neko pomenu to sto znas i ljude ili si odrastao na nekom mestu koje je posle neki nepismeni idiot unistio, ili jednostavno ne mozes da ostvaris neka svoja prava jer je zakonodavstvo 0. U nacelu to je tvoja zemlja, gde si odrastao i gledas kako ide u ponor, naravno da ce vise da ti smeta.

Opet imas stranih zemalja gde nema nigde ni bacenog papirica na kilometar oko tebe, gde je zakon iznad svih, gde ne truju zemljiste, gde se kontrolise kvalitet hrane itd. Nije jedino inostranstvo Kina.

U takvim uslovima ja ne zelim da otvaram biznis i necu, nemam nikakvu zaledjinu od drzave kao u nekim uredjenim zemljama, i ne samo to nego jos drzavu i one koji je jasu vidim kao neprijatelje, ako sam ja potencijalni mali privrednik.

Nadam se da je ovo bilo dosta razumno za tebe, i da sam uspeo da ti odgovorim na neka od tvojih pitanja. Ako sam ja ovako doziveo Srbiju i ne samo ja nego stotine hiljada drugih ljudi, da li ti mislis da bih ja sada trebao da pa svaku cenu budem u Srbiji i pokusavam da otvorim biznis? 

Edited by Hibridni Kukuruz

@ppetrovic

Po meni dovoljno je uraditi jednu stvar, ako je covek/zena svestan/a u Srbiji i da zakljucis koliko je sati i gde se nalazis.

Odes do lokalne autobuske stanice gde god ziveo i kupis autobusku kartu do nekog drugog grada odes tamo i nazad busom, eto, to je nekome koje video bolje dovoljno. Samo na tom primeru se vidi gde je Srbija i koliko je napredovala. 

1 hour ago, ppetrovic said:

Ipak, to ne znači da treba dodatno sahranjivati svaki pokušaj normalne diskusije. Ne bi nijedan trol mogao toliko da troluje, da vi neprestano ne gutate njegove udice i dolivate ulje na vatru. 

A dobro, ponekad je teško odoleti, što jes jes :-)

@Hibridni Kukuruz ne vidim gde sam bilo kome branio da emigrira ako to želi, čak bi se moglo reći da to i podržavam - kome god ne odgovara Srbija, slobodan je da ode. S druge strane, ako neko ne može da ode iz bilo kog razloga, onda barem neka odradi svoj deo posla i da makar pokuša da zemlju u kojoj živi učini makar malo boljom nego što jeste, jer problem kad imaš svoju zemlju je što moraš da se baviš njome jer neće sama od sebe da se uredi. 

Mani me Siniše Malog i njegovog 25. stana u Bugarskoj, pokaži mi makar jednu zemlju na ovom svetu gde politikosi ne kradu zajedničke pare. Teško da ćeš uspeti da iskopaš takvu zemlju - politikosi su svuda isti, jedino što se razlikuje su mehanizmi kontrole i suludo je očekivati da će neko drugi, a ponajmanje sami političari da regulišu sami sebe - na nama je da to odradimo ili ne.

Tom logikom niko nikada ne bi nigde ništa plaćao od poreza i doprinosa jer uvek ima šta da se zameri nekoj zemlji. Sve te dažbine se plaćaju pre svega zbog nas samih a tek onda zbog države. Može da se ukrade 20 - 30% para ali ne može da se ukrade 100% budžeta, to bi nas preko noći degradiralo na nivo Somalije, a pošto to očigledno nije slučaj, krade se taman onoliko koliko je moguće, a pomoći možemo samo mi sami sebi.

Niko ovde ne pokušava da predstavi Srbiju kao Švajcarsku jer svi mi koji smo ovde vrlo dobro znamo kako se ovde živi, ali neke nebuloze izrečene na ovoj temi jednostavno vređaju inteligenciju.

34 minutes ago, ppetrovic said:

Niko ovde ne pokušava da predstavi Srbiju kao Švajcarsku jer svi mi koji smo ovde vrlo dobro znamo kako se ovde živi, ali neke nebuloze izrečene na ovoj temi jednostavno vređaju inteligenciju.

On 7/8/2022 at 4:33 PM, ppetrovic said:

...

Zato lepo u Srbiji niko ništa ne plaća, a i zašto bi kad mu država ništa nije obezbedila, jel'te, ali zato može do mile volje da se po ceo dan kuka na vlast i na sistem, i svi su nam krivi za ovakvo stanje, a niko da digne zadnjicu barem jednom u 4 godine da ode i da zaokruži 2 broja na 2 listića, ili da odvoji jedan dan u 4 godine da bude kontrolor na izborima, da uplati barem 500 RSD godišnje nekoj organizaciji za koju veruje ili da podrži bilo kakvu inicijativu na bilo koji način, i eto baš njemu takvom smeta što je neko kupio vilu na Dedinju našim parama iako je uplatio tačno 0 dinara u taj isti budžet odakle se kupuju vile na Dedinju, ali eto, baš njemu smeta nepravda i nestručni gradonačelnik koji se žali na Boga zbog poplava u Beogradu.

...

Kao na primer, ovaj tvoj besmislen i nicim izazvan zakljucak? Koji, osim sto vredja inteligenciju, vredja i licno, bez da sam se icim dotakao necega sto si ti pisao, vec komentarisao sasvim druge, paralelne postove sa ove teme, a ti ih sve zbuckao u ovu "mesanu salatu" od zakljucka i dodelio mi bas divne atribute:roll: Ne znam samo odakle ti ideja da ja posedujem ovako fine karakteristike i da se uklapam u ovaj tvoj imaginarni profil, samo na osnovu kritike jedne izjave:-)

Pisao si dosta finih i korisnih stvari na forumu, potrudi se da tako i ostane, jer ti neki od poslednjih zakljucaka na ovoj temi stvarno nisu bili na mestu.

Edited by Dragance

32 minutes ago, ppetrovic said:

Da, razumem tipa da se ode u neku nedodjiju i zivi zivot iz snova kao sto su neki navodili primere, naravno i Srbija je bolja od nekih zemalja nema tu sta.

Ali u Srbiji ja kao obican gradjanin, ne mogu nista da menjam, direktora skole nisam video da bih mu bilo sta rekao neku zalbu ili savet. Kada sam hteo da pisem odredjenom ministarstvu da se zalim na korupciju u nekoj drugoj oblasti, covek koji je upucen mi je samo rekao dzaba ces da pises, niko od njih godinama ne odgovara ni na emailove ni na pozive ne zanima ih, niti salju inspekcije. I tako ja odlucih da uz mnostvo drugih primera gde sam apsolutno nemocan da bilo sta menjam, niti da zivim kao covek, da potrazim negde gde je zelenija trava. 

15 minutes ago, Dragance said:

Kao na primer, ovaj tvoj besmislen i nicim izazvan zakljucak? Koji, osim sto vredja inteligenciju, vredja i licno, bez da sam se icim dotakao necega sto si ti pisao, vec komentarisao sasvim druge, paralelne postove sa ove teme, a ti ih sve zbuckao u ovu "mesanu salatu" od zakljucka i dodelio mi bas divne atribute:roll: Ne znam samo odakle ti ideja da ja posedujem ovako fine karakteristike i da se uklapam u ovaj tvoj imaginarni profil, samo na osnovu kritike jedne izjave:-)

Pisao si dosta finih i korisnih stvari na forumu, potrudi se da tako i ostane, jer ti neki od poslednjih zakljucaka na ovoj temi stvarno nisu bili na mestu.

Ništa od toga napisanog nije bilo upućeno tebi, mada kapiram odakle takav zaključak pošto je taj post direktno ispod tvog pa tako izgleda.

Je l' da da je malo problematično takvo pisanje? Jeste, i meni je otkako je krenula ova tema, pa to moje pisanje može čisto ilustrativno da pokaže kome treba na ovoj temi kako izgleda kad se koristi takva vrsta generalizacije, a prepoznaće se već onaj ko treba :-)

10 minutes ago, ppetrovic said:

Ništa od toga napisanog nije bilo upućeno tebi, mada kapiram odakle takav zaključak pošto je taj post direktno ispod tvog pa tako izgleda.

Nije zato sto je post ispod mog, vec zato sto se direktno odnosi na ono sto sam ja napisao, a sto sam podvukao u "quote" iznad ("...ali eto, baš njemu smeta nepravda i nestručni gradonačelnik koji se žali na Boga zbog poplava u Beogradu...").

10 minutes ago, ppetrovic said:

Je l' da da je malo problematično takvo pisanje? Jeste, i meni je otkako je krenula ova tema, pa to moje pisanje može čisto ilustrativno da pokaže kome treba na ovoj temi kako izgleda kad se koristi takva vrsta generalizacije, a prepoznaće se već onaj ko treba :-)

Tema je krenula bas odavno, a nemoj jos i ti da generalizujes, molim te, stvarno nema potrebe:D

Edited by Dragance

OK, hajd' da vidimo onda da li će moderacija da intenzivira napore na temi ili da se razilazimo svi :-)

5 hours ago, ppetrovic said:

OK, hajd' da vidimo onda da li će moderacija da intenzivira napore na temi ili da se razilazimo svi :-)

sto bi moderacija intervenisala? pa tema je - da li je bolje emigrirati, zar ne? koliko vidim , sve vreme se i prica o tome, da li je ili nije, i gde je heheh...

a to sto je pisanije na zdanjih nekoliko strana vrlo nezanimljivo, to je vec druga prica......zaludni, kao sto sam ja veceras, citaju.....mada, ne mogu sve da povatam, al trudim se :) 

• Author
16 hours ago, Lazar said:

U jednom trenutku je delovalo da bi ovo mogla postati zanimljiva diskusija o emigraciji, a onda ste je opet ubili kilometarskim besmislicama, sa noskichom u centru pažnje. Jel vi stvarno ne kontate da ga samo hranite, da mu dajete upravo ono što on želi? Ili i vi ostali to isto želite, da cela tema bude o njemu? Jel vam cilj da oterate svakoga ko bi hteo da razgovara o nečemu što nije noskich? 

Ne znam da li si primetio da veoma retko pisem o sebi. Na ovoj temi me iskljucivo zanima argumentovana diskusija o dobroj lokaciji za zivot. Kada iznesem argumente, a sagovornici na njih nemaju nista da odgovore, oni onda prelaze na potezanje na licnoj osnovi. 

Glede kilometarskih postova vec sam ti pre napisao, ja sam jedini korisnik ovog foruma koji ima ogranicenje na jedan post u toku 24 sata ukljucujuci privatne poruke. Ako ti se ne dopadaju kilometarski postovi skini mi ogranicenje pa cu onda moci da odgovaram u pojedinacnim postovima.

14 hours ago, ppetrovic said:

Tacno tako, s tim sto je fokus bio bas na Kambodzi i Kini jer si ti sve vreme komentarisao samo njih. Ja sam uvek na prvom mestu preporucivao Vijetnam i Tajland. Ti to uvek radis, potpuno ignorises argumentaciju na koju nemas nista da odgovoris i onda izaberes nesto u tom odgovoru za sta se uhvatis sto ti je najlakse da napadnes ili da se izrugujes. Zato si sve vreme i pisao o Kambodzi ovde jer ti je daleko bilo lakse da napadas tu zemlju od Vijetnama ili Tajlanda.

Postavio si mi pitanja malo iznad o poredjenju Kine i Srbije. Na svako pitanje sam ti odgovorio. I ti posto nemas argumente izrugujes se oko Srebrenice koja je pomenuta samo usputno jer si ti pokrenuo pitanje Ujgura koje sa imigracijom nema ama bas nikakve veze. 

Glede stambenih kredita, sada je situacija dosta gora, "srecnim" se mogu smatrati i oni koji ih otplacuju 30 godina jer mnogi ne mogu da ih uopste uzmu i ceo zivot su podstanari.

https://www.maitlandmercury.com.au/story/7819769/we-are-young-and-we-are-tired-stories-from-the-frontline-of-australias-home-crisis/

"If she has no children, no out-of-pocket medical expenses, no pets, no other personal debt, no accidents or major illnesses, rarely if ever eats out, has few hobbies, and doesn't travel at all, she could save a maximum of $77 a week. If only."

13 hours ago, ThirstyTraveler said:

Moderacija vec godinama pusta najveceg trola u istoriji foruma na srpsko(hrvatsko)m jeziku da se userava u svaku ovakvu temu. Dakle bukvalno sve se svede na njegove propagandne pamflete i gluposti nakon par postova ili u vrh glave par stranica.

Ja sam se odavno pomirio sa cinjenicom da je ovaj forum postao njegovo igraliste i odustao od iole ozbiljne price. To predlazem i ostalim clanovima dok god je doticni prisutan, lakse ce vam pasti trolovanje i gluposti.

Ja sam trol jer izrazavam svoje misljenje i argumentujem ga. Kada drugi izrazavaju svoja misljenja, a bez argumenata onda oni nisu trolovi. Pa bravo. Pozivas moderaciju da brise moje postove samo zato sto se sa njima ne slazes. A moderacija te je cesto slusala. Meni su ovde gomile postova sa zvanicnom statistikom i cinjenicama cistim kao suza pobrisani jer na njih niko ne moze da odgovori sa suprotnim misljenjem, to jest da obrazlozi sta to nije tacno u mojoj argumentaciji. 

Odlicno, znaci zaradjivao si 5600 eura mesecno, nisi mnogo radio, nikakvu odgovornost nisi imao, laganica, rast plata i dalje traje, mogao si da radis koliko hoces da biras, vikendom se luftiras do Hong Konga i Makaa, ali ne, ne treba ici u Kinu i bolje je biti u Srbiji. :)

Razumem da odlazis zbog Kovid pravila, samo tvoja perspektiva sada nakon sto si 5 godina radio za 5600 eura mesecno plus nesto manje prve godine, je radikalno drugacija od perspektive ljudi koji iz Srbije moraju da odu trbuhom za kruhom. Da si ti sada opet onaj koji je pozajmio pare da bi otisao u Kinu iz Srbije, mozda ti ne bi smetala Kovid pravila i gledao bi od cega zivis. Sad kada si se ipak donekle finansijski obezbedio mogu da se gledaju neke druge stvari, sta ti odgovara a sta ne. 

Edited by noskich