Jump to content

Featured Replies

18 minutes ago, bam-bam said:

rumunska i madjarska nikad ne odgovaraju, ali zato preporucujem bugarsku ambasadu...odgovaraju na mejlove, a i ekspeditivni su kod izdavanja viza

ali i kambodzanska viza mora da se plati...ili je ona ukljucena u onih 80$ ?

Da da,viza on arrival za ulazak u Kambodzu je 30 $,zaboravila sam to da napomenem plus e visa nazad za Vijetnam 25$.

Sad kako vidim visa run kod ove jedne agentkinje je 100$ i valjda sve ukljuceno u cenu,mada nije precizirano.

Znam da neki nasi rade sami visa run motorom.

5 hours ago, mixy123 said:

E sad, nisam doktor, ne razumem se u te stvari, ali brate ima nesto...

Ako mogu da dodam, "ali brate ima nesto u Foshanu" :D

Pa nisu iste sve vakcine ocigledno ludi Kinezi eksperimentisu direktno na ljudima zaobidju misheve.

Meni to bash bilo kul kako zezali Djokovica Australijanci, elem jesu potomci robijasha ali uredjena drzava, plus za neke obicne poslove 40$ (AUS) na sat pa ti vidi.

2 hours ago, Bonito said:

Danas mi kaze drug koji je otisao 26.juna da su njega u skoli samo pitali jel vakcinisan a nisu trazili potvrdu.Za radnu vizu to i nije zahtev tako da ne verujem ni da ce mu traziti.Inace on je odmah nasao posao tamo,otisao na e visu.

Pa mi smo racunali,viza run sa Kambodzom je organizovan i kosta 80 $ ali ono nista ne brines,dobijes cak i hranu i pice za te pare :) ha ha i plus e visa koja je 25$ pa to izadje na 105 $ a povratni let iz VN za Singapur je bio u junu 90$ plus e visa 25$.Sad vrv moze i samostalno da se radi visa run,stvarno ne znam kolko onda kosta.

Mislim da za svakoga ko je sam ili ono par bez dece, da je to no-brainer, Vijetnam je sada mozda i najbolji izbor za to teachingovanje u Aziji, potraznja je verovatno ogromna, jedino sto opet svaki mesec mora da se plati i odradi taj visa run. 

Jel' postoji mogucnost za ne-Amerikance da se odradi radna dozvola za teaching?

20 minutes ago, Hibridni Kukuruz said:

Ako mogu da dodam, "ali brate ima nesto u Foshanu" :D

Pa nisu iste sve vakcine ocigledno ludi Kinezi eksperimentisu direktno na ljudima zaobidju misheve.

Meni to bash bilo kul kako zezali Djokovica Australijanci, elem jesu potomci robijasha ali uredjena drzava, plus za neke obicne poslove 40$ (AUS) na sat pa ti vidi.

Mislim da za svakoga ko je sam ili ono par bez dece, da je to no-brainer, Vijetnam je sada mozda i najbolji izbor za to teachingovanje u Aziji, potraznja je verovatno ogromna, jedino sto opet svaki mesec mora da se plati i odradi taj visa run. 

Jel' postoji mogucnost za ne-Amerikance da se odradi radna dozvola za teaching?

Ne razumem,samo Amerikanci da dobiju radnu a ostali nista?

Pa sve nacije tamo mogu da dobiju radnu.Imas nasih koji rade na radnoj sa ili bez diplome.Ako nemas diplomu placas 1500$ radnu za godinu dana.Plus,vijetnamski zakon dozvoljava i legalno da se predaje engleski bez diplome sa 5 godina iskustva ali treba da dokazes iskustvo,ugovori,preporuke itd.

Ni ja ni bilo ko ne planiramo viza run duze od 2,3 meseca,mislim cak da to nije ni izvodljivo jer ispituju na granici,plus stalno da uzimas vizu i da placas viza run je jednostavno previse.

Ako imas wechat mogu te ubaciti u nasu grupu za Vijetnam,tu ima ljudi koji tamo zive.

9 minutes ago, Bonito said:

Ne razumem,samo Amerikanci da dobiju radnu a ostali nista?

Pa sve nacije tamo mogu da dobiju radnu.Imas nasih koji rade na radnoj sa ili bez diplome.Ako nemas diplomu placas 1500$ radnu za godinu dana.Plus,vijetnamski zakon dozvoljava i legalno da se predaje engleski bez diplome sa 5 godina iskustva ali treba da dokazes iskustvo,ugovori,preporuke itd.

Ni ja ni bilo ko ne planiramo viza run duze od 2,3 meseca,mislim cak da to nije ni izvodljivo jer ispituju na granici,plus stalno da uzimas vizu i da placas viza run je jednostavno previse.

Ako imas wechat mogu te ubaciti u nasu grupu za Vijetnam,tu ima ljudi koji tamo zive.

Pa, Amerikanci mogu na dobar dan, jedini koji i pre dolaska mogu da izvade sebi na godinu dana business vizu ili po dolasku. Oni nativni ostali njima se radi standardno radna dozvola, a za nase nisam znao, ali super znaci obrni okreni ima mogucnosti.

Ma, da viza run od kada su zategli te turisticke vize i kontrole vise nije izvodljiv na duze staze. 

Edited by Hibridni Kukuruz

13 hours ago, Hibridni Kukuruz said:

elem jesu potomci robijasha ali uredjena drzava, plus za neke obicne poslove 40$ (AUS) na sat pa ti vidi.

po meni, vise je to uredjen zatvor, nego drzava, ali nebitno...

Nego, @Bonito, jel bi mogla, ako imas vremena, u jednom postu da objedinis sve informacije o Vijetnamu, kakva je situacija trenutno, plate, ponuda, vrsta poslova, situaciju sa vizama, sta sve moze sta ne, sta sve treba od dokumenata da se legalizuje i gde, jel mora diploma, jel moze da se radi na tim e vizama, turistickim sta god, koliko su stanovi itd itd jedan onako detaljan post o emigraciji u Vijetnamu i predavanju engleskog tamo, sve sto znas, cula si od ljudi tamo itd. Mislim da bi bilo interesantno ljudima da imaju sve informacije na jednom mestu, a ti si bas u toj materiji sad i dosta stvari znas.

Hocu,kad ja odem tamo,otvoricemo temu Vijetnam.Htela bih da ja budem sigurna o tome kako je i sta pa cu onda pisati.

Za sada sve info imaju na FB,udjite u sve grupe o radu i predavanju engleskog u Vujetnamu i koga zanima mogu ga ubaciti u wechat grupu.

Evo pitacu nekog ko je tamo da pise o Vijetnamu.

3 hours ago, mixy123 said:

po meni, vise je to uredjen zatvor, nego drzava, ali nebitno...

Nego, @Bonito, jel bi mogla, ako imas vremena, u jednom postu da objedinis sve informacije o Vijetnamu, kakva je situacija trenutno, plate, ponuda, vrsta poslova, situaciju sa vizama, sta sve moze sta ne, sta sve treba od dokumenata da se legalizuje i gde, jel mora diploma, jel moze da se radi na tim e vizama, turistickim sta god, koliko su stanovi itd itd jedan onako detaljan post o emigraciji u Vijetnamu i predavanju engleskog tamo, sve sto znas, cula si od ljudi tamo itd. Mislim da bi bilo interesantno ljudima da imaju sve informacije na jednom mestu, a ti si bas u toj materiji sad i dosta stvari znas.

Pa cekaj zar ti ne rece u Srbiji mogu da se prave pare, sada hoces da ides u Vijetnam da pravis pare? :D

Stanovi su sada pojeftineli za 400$ -420$ imas mali dvosoban u Districtu 7 u Saigonu, sa bazenom, sto ranije nije bilo moguce, hrana pice cene manje vise iste, u prevodu jeftino, mislim na gotovu hranu i pice, zapadne namirnice ono skuplje su, ali ne nedostizne. Bar ono sto sam video na youtube ima sada ovi neki stranci dolaze tamo i objavljuju, ko moze ko nije vezan nicim lepa destinacija za zivot i rad sada.

Samo da opet ne zatvore???

• Author

Vijetnam je destinacija broj jedan, samo što prednost dajem Da Nangu na prvom mestu i Hanoju na drugom. Evo šta za Ho Chi Minh City kaže moj omiljeni bloger sa kojim se slažem: http://www.awolgeordie.com/2022/06/kampot-16-years-in-asia.html?m=1

"Saigon has 15M people shoehorned into a space for 5M people. As a result there isn't an inch to spare. Everything is tiny and EFI is fought over. Like worms in a bucket. There are ZERO green spaces. Not a single park to kick a football around. Nowhere to relax. Noise, horns, engines, no pavements, angle grinders, drills and a million people, everywhere, all the time. Tower block pods as far as the eye can see in every direction. No peace, ever."

Ko baš mora zbog posla ok, ko baš ne mora onda bolje ne...

Šta reći za Vijetnam, solidne zarade, verovatno najnizi troškovi života na svetu, hrana odlična sveža i ukusna, zemlja veoma raznovrsna i po klimi i po regionima, privredni rast na samom svetskom vrhu, mnogo toga za videti i obići. 

Edited by noskich

39 minutes ago, noskich said:

Vijetnam je destinacija broj jedan, samo što prednost dajem Da Nangu na prvom mestu i Hanoju na drugom. Evo šta za Ho Chi Minh City kaže moj omiljeni bloger sa kojim se slažem: http://www.awolgeordie.com/2022/06/kampot-16-years-in-asia.html?m=1

"Saigon has 15M people shoehorned into a space for 5M people. As a result there isn't an inch to spare. Everything is tiny and EFI is fought over. Like worms in a bucket. There are ZERO green spaces. Not a single park to kick a football around. Nowhere to relax. Noise, horns, engines, no pavements, angle grinders, drills and a million people, everywhere, all the time. Tower block pods as far as the eye can see in every direction. No peace, ever."

Šta reći za Vijetnam, solidne zarade, verovatno najnizi troškovi života na svetu, hrana odlična sveža i ukusna, zemlja veoma raznovrsna i po klimi i po regionima, privredni rast na samom svetskom vrhu, mnogo toga za videti i obići. 

Tacno je.Da Nang je najlepsi i na moru.Ima jos okej manjih sela isto na moru.Ho Chi Min je guzva,motori,ludnica.Ali za posao za prvo vreme je najlakse snaci se u HCM.

Ja bih u Hanoi ali je daleko za visa run.

54 minutes ago, noskich said:

Pa, taj Georgdie ima zastarele informacije, imas na youtube pa pogledaj nove districte u Saigonu, mirno, tisina, ogromni bulevari, novi stambeni blokovi svi sa bazenom, i trenutno cene nize, samo centar jeste ludnica.

Hanoj je laksi za rad i nalazenje posla tu nema sta sigurno ima i vise zelenila. Da Nang je u knock down-u od Covida i trebace mu vremena da dodje sebi, a tamo da se radi u skoli je nemoguce jer imaju nekoliko skola i nema sile da se nadje posao. Ima neki lik na youtube Ride with Gabi, Italijan pa mislim da je sada u julu bas bio u Da Nangu gde je bio restoran to se zatvorilo pa je radnja za rentanje motora sada itd, njih je bas pogodilo, mislim obisao je bas sve ove glavne destinacije stranih turista nema ni za lek jos uvek, tako da se sve svodi na Hanoj i Saigon, Hanoj jeste laksi za snalazenje, ali i najzagadjeniji i tako sve ima svoje, plus ovo @Bonito sto kaze za taj pocetni Visa run je problem, to jest' teze je, i plaze su ti dalje.

Dobar neki lik ovaj Dzordi, zna da stedi i da se obuce:  ?

AQT41P.jpg

3 hours ago, Hibridni Kukuruz said:

Pa cekaj zar ti ne rece u Srbiji mogu da se prave pare, sada hoces da ides u Vijetnam da pravis pare? :D

Ma jok, ne pitam za sebe, nego bi lepo bilo imati sve podatke na jednom mestu, da ljudi mogu da vide. Ja i da hocu, tesko mogu da odem u Vijetnam, zena mi nije bas fan Vijetnama, nije ni turisticki htela da idemo tamo jer je cula da Kineze tamo ne tretiraju bas lepo ??? Kruzio je bio pre jedno par godina neki video kako su cimali neke Kineze na aerodromu, ne mogu da se setim tacno o cemu se radi, bas su Kinezi digli frku online oko tga... Drugar iz Shenzhena je bio tamo na odmoru sa kineskom devojkom, slicno mi je i on rekao, kao u fazonu cim su videli da je kineskinja odma' menjaju stav... Sve je to bilo leto 2019...

56 minutes ago, mixy123 said:

Ma jok, ne pitam za sebe, nego bi lepo bilo imati sve podatke na jednom mestu, da ljudi mogu da vide. Ja i da hocu, tesko mogu da odem u Vijetnam, zena mi nije bas fan Vijetnama, nije ni turisticki htela da idemo tamo jer je cula da Kineze tamo ne tretiraju bas lepo ??? Kruzio je bio pre jedno par godina neki video kako su cimali neke Kineze na aerodromu, ne mogu da se setim tacno o cemu se radi, bas su Kinezi digli frku online oko tga... Drugar iz Shenzhena je bio tamo na odmoru sa kineskom devojkom, slicno mi je i on rekao, kao u fazonu cim su videli da je kineskinja odma' menjaju stav... Sve je to bilo leto 2019...

Pa istorijski ne vole Kineze, a i politicki, ali imas gradova gde su im Kinezi medju glavnim turistima, tako da ne znam kako se to poklapa da ih zezaju na aerodromima? 

Pa, da svakako jedna tema o radu u Vijetnamu bi bila korisna to si u pravu.

50 minutes ago, Hibridni Kukuruz said:

Pa istorijski ne vole Kineze, a i politicki, ali imas gradova gde su im Kinezi medju glavnim turistima, tako da ne znam kako se to poklapa da ih zezaju na aerodromima? 

Kazem, bese davno, tad sam video da cu tamo i turisticki teze ?

6 minutes ago, mixy123 said:

Kazem, bese davno, tad sam video da cu tamo i turisticki teze ?

pa gde si ti ziveo covece?? zar nisi pratio frku izmedju kine i vijetnama oko juznog kineskog mora, zamalo su i zaratili, krenuli ratni brodovi.....i to je bas bilo u to neko vreme kad ste vi bili na odmoru 2019...mislim, ranije je konflikt poceo, ali 2018/2019 je bila kulminacija....

Edited by bam-bam

14 minutes ago, bam-bam said:

pa gde si ti ziveo covece?? zar nisi pratio frku izmedju kine i vijetnama oko juznog kineskog mora, zamalo su i zaratili, krenuli ratni brodovi.....i to je bas bilo u to neko vreme kad ste vi bili na odmoru 2019...mislim, ranije je konflikt poceo, ali 2018/2019 je bila kulminacija....

eee jeste bre... sad se secam... dal verujes da sam zaboravio skroz, bukvalno mi je u mozgu magla sta se dogadjalo pre korone ??? gubim se kad su godine u pitanju.... secam se i frke u HK, ja slecem u HK u majici Che Gevara, u gradu opsadno stanje, demonstranti se probili do aerodroma, za pola sata sam izbegao frku na aerodromu... ali ubij me ako znam da li je to 2018 ili 2019 godina, totalno sam pogubljen u vremenu.

On 7/16/2022 at 2:24 PM, Bonito said:

Stvarno si realno sve objasnio.I slazem se da ne treba ovde o vakcinaciji..

U Vijetnamu,u Ho Chi Minu postoje skole koje ne traze da si vakcinisan.Poznanik sa wechata radi u takvoj skoli.

Tacno je da je za rad u mnogim skolama uslov vakcinacija.

Za ulazak u Vijetnam ne treba ni PCR ni vakcina dok ulazak u Kambodzu treba vakcina ili karantin.

Da Vijetnam nece nesto da rizikuje uveli bi obaveznu vakcinaciju ili karantin za ulazak u zemlju.

Sad,nama nevakcinisanima taj status onemogucava visa run sa Kambodzom ali isti moze da se odradi sa Singapurom

koji opet ne zahteva ni PCR ni vakcinu za ulazak u zemlju.

I trosak tog visa run je isti bilo da ides u Singapur avionom ili u Kambodzu busom.Oko 130 $ sa e-visom.

Ovo za Singapur nije tačna informacija:

"Generally, non-fully vaccinated long term pass holders and short-term visitors are not allowed to enter Singapore unless in exceptional circumstances." (https://safetravel.ica.gov.sg/arriving/overview)

A na ovom linku imaš baš detaljno koji su to uslovi pod kojima možeš da uđeš u Singapur ako nisi vakcinisan: https://safetravel.ica.gov.sg/arriving/general-travel/non-fully-vaccinated

Većina ljudi koji borave u regionu na kratkim vizama i žele u SG zbog visa run, a nisu vakcinisani teško da će ispuniti uslove za izuzeće. Singapurska vlada je inače izjavila da zbog novog talasa Covida neće dodatno olakšavati mere ulaska. Ne bih ja računala na Singapur dok se Covid ne smiri ako putnik nije vakcinisan.

Ova dva linka su do zvaničnog vladinog sajta i informacije su uvek sveže. Tako da na njima možete pratiti stanje oko ulaska u SG.

Pa iskreno i meni bila cudna informacija da u Singapur moze bez vakcine znam da su oni striktni po svemu. Nema veze za ne-vakcinisane Visa run u Laos uz rapidni test - unvaccinated travellers only need to take a rapid ATK. 

• Author
On 7/17/2022 at 10:32 PM, Bonito said:

Tacno je.Da Nang je najlepsi i na moru.Ima jos okej manjih sela isto na moru.Ho Chi Min je guzva,motori,ludnica.Ali za posao za prvo vreme je najlakse snaci se u HCM.

Ja bih u Hanoi ali je daleko za visa run.

Imas iz Hanoja nocni bus do Lao Cai granicnog prelaza sa Kinom. Krece se uvece i stize rano ujutru. Nije skupo, a standardno imas krevet da se ispruzis i prespavas noc. Mozda i najbolja stvar je sto odmah tu blizu imas Sapu, gradic koji je pri samom vrhu turisticke ponude Vijetnama. Poznat po brdima sa terasama pirinca, lokalnim plemenima, a i sam gradic ima bas lepu ponudu, francuske kafice i pekare, svakojake restorane, ulicnu hranu i pijacu, masazu i vrucu kupku... nije dosadno. 

Ja se licno ne bih bunio da jedan vikend mesecno provedem u Sapi. Stignes ujutru, odradis visa run, i onda uzivas subotu i nedelju tamo.

23 hours ago, Hibridni Kukuruz said:

Pa, taj Georgdie ima zastarele informacije, imas na youtube pa pogledaj nove districte u Saigonu, mirno, tisina, ogromni bulevari, novi stambeni blokovi svi sa bazenom, i trenutno cene nize, samo centar jeste ludnica.

Hanoj je laksi za rad i nalazenje posla tu nema sta sigurno ima i vise zelenila. Da Nang je u knock down-u od Covida i trebace mu vremena da dodje sebi, a tamo da se radi u skoli je nemoguce jer imaju nekoliko skola i nema sile da se nadje posao. Ima neki lik na youtube Ride with Gabi, Italijan pa mislim da je sada u julu bas bio u Da Nangu gde je bio restoran to se zatvorilo pa je radnja za rentanje motora sada itd, njih je bas pogodilo, mislim obisao je bas sve ove glavne destinacije stranih turista nema ni za lek jos uvek, tako da se sve svodi na Hanoj i Saigon, Hanoj jeste laksi za snalazenje, ali i najzagadjeniji i tako sve ima svoje, plus ovo @Bonito sto kaze za taj pocetni Visa run je problem, to jest' teze je, i plaze su ti dalje.

Dobar neki lik ovaj Dzordi, zna da stedi i da se obuce:  ?

AQT41P.jpg

Izuzetno postujem zapadnjake koji su odlucili da ceo zivot provedu u zemljama u razvoju. Oni su za mene veliki slobodari. 

21 hours ago, mixy123 said:

Ako je Vijetnam neprijateljski raspolozen prema Kini, Kambodza je sasvim suprotno, veoma prijateljska. Najveca njihova luka Sihanukvil pretvorena u kinesku privrednu zonu... Nemas izgovor za to sto nikada nisi bio u Kambodzi.

Edited by noskich

13 hours ago, marica said:

Ovo za Singapur nije tačna informacija:

"Generally, non-fully vaccinated long term pass holders and short-term visitors are not allowed to enter Singapore unless in exceptional circumstances." (https://safetravel.ica.gov.sg/arriving/overview)

A na ovom linku imaš baš detaljno koji su to uslovi pod kojima možeš da uđeš u Singapur ako nisi vakcinisan: https://safetravel.ica.gov.sg/arriving/general-travel/non-fully-vaccinated

Većina ljudi koji borave u regionu na kratkim vizama i žele u SG zbog visa run, a nisu vakcinisani teško da će ispuniti uslove za izuzeće. Singapurska vlada je inače izjavila da zbog novog talasa Covida neće dodatno olakšavati mere ulaska. Ne bih ja računala na Singapur dok se Covid ne smiri ako putnik nije vakcinisan.

Ova dva linka su do zvaničnog vladinog sajta i informacije su uvek sveže. Tako da na njima možete pratiti stanje oko ulaska u SG.

Moze u tranzitu bez vakcine i testa ali ne moze visa run tako da se radi.

https://safetravel.ica.gov.sg/transit/overview

2 hours ago, Hibridni Kukuruz said:

Pa iskreno i meni bila cudna informacija da u Singapur moze bez vakcine znam da su oni striktni po svemu. Nema veze za ne-vakcinisane Visa run u Laos uz rapidni test - unvaccinated travellers only need to take a rapid ATK. 

Ne,ne treba nista i nikakav test za tranzit ali za visa run mora ipak ulaz kod imigracionog.

Edited by Bonito

@Bonito

Znaci ipak ti treba test ili vakcina za Visa run za Singapur? Ako sam dobro razumeo?

1 hour ago, noskich said:

Ako je Vijetnam neprijateljski raspolozen prema Kini, Kambodza je sasvim suprotno, veoma prijateljska. Najveca njihova luka Sihanukvil pretvorena u kinesku privrednu zonu... Nemas izgovor za to sto nikada nisi bio u Kambodzi.

Pa jedino ako supruga voli da mu se druzi sa kineskim mafijasima na jugu Kambodze onda OK, dobar predlog, posto to dole je kriminalna bescarinska zona, za ropstvo, trgovinu ljudima i kazinoe. 

2 hours ago, noskich said:

Imas iz Hanoja nocni bus do Lao Cai granicnog prelaza sa Kinom. Krece se uvece i stize rano ujutru. Nije skupo, a standardno imas krevet da se ispruzis i prespavas noc. Mozda i najbolja stvar je sto odmah tu blizu imas Sapu, gradic koji je pri samom vrhu turisticke ponude Vijetnama. Poznat po brdima sa terasama pirinca, lokalnim plemenima, a i sam gradic ima bas lepu ponudu, francuske kafice i pekare, svakojake restorane, ulicnu hranu i pijacu, masazu i vrucu kupku... nije dosadno. 

Ja se licno ne bih bunio da jedan vikend mesecno provedem u Sapi. Stignes ujutru, odradis visa run, i onda uzivas subotu i nedelju tamo.

Izuzetno postujem zapadnjake koji su odlucili da ceo zivot provedu u zemljama u razvoju. Oni su za mene veliki slobodari. 

Dobra preporuks.Jos samo da se vakcinisem jer bez toga mora karantin u Kambo.

5 minutes ago, Hibridni Kukuruz said:

@Bonito

Znaci ipak ti treba test ili vakcina za Visa run za Singapur? Ako sam dobro razumeo?

Pa jedino ako supruga voli da mu se druzi sa kineskim mafijasima na jugu Kambodze onda OK, dobar predlog, posto to dole je kriminalna bescarinska zona, za ropstvo, trgovinu ljudima i kazinoe. 

JU bila barem 10 puta u Sihano i super je bilo.

21 hours ago, Hibridni Kukuruz said:

Nista sa zenom u Vijetnam kada dobije srpske papire. Bas steta da nisi video Vijetnam, a bio si na skok odatle. 

Pada Vijetnam odmah posle kineske nove godine, bice to veca turneja Tajland i Vijetnam, a bice i Kambodza ako ne bude trebao karantin za nevakcinisane. 

Imas iz Hanoja nocni bus do Lao Cai granicnog prelaza sa Kinom.

Visa run sa Kinom? Bice, za jedno 5-6 godina opet.

Najveca njihova luka Sihanukvil pretvorena u kinesku privrednu zonu... Nemas izgovor za to sto nikada nisi bio u Kambodzi.

Drugarica je bila na odmoru u Sihanukvilu u Januaru 2020, jedva je uspela da se vrati u Kinu jer je tad poceo cirkus oko korone, koliko je ona napljuvala to mesto, ja sam cak i bio blag u svojim komentarima o Kambodzi ? Ne znam, nikad me Kambodza nije privlacila kao destinacija, jbg takvu sam sliku stekao, verovatno pogresnu i punu predrasuda, ali eto voljan sam da je posetim pocetkom sledece godine ako bude moglo da se udje bez karantina za nas nevakcinisane.

Mislim da sam pisao ovde na forumu, kad sam se iz Srbije raspitivao o Kambodzi za vreme korone, kad je delovalo da ce biti nemoguca misija vratiti se u Kinu, zena je na wechatu stavila da razmisljamo o Kambodzi, tri drugara su je zvala isti dan i rekla nemojte da vam pada na pamet, nije to za vas, pisao sam vec, uglavnom ni jednu lepu rec nisu rekli.

37 minutes ago, Hibridni Kukuruz said:

Apsolutno se slazem sa ovim, i ja imam isti utisak, gde dodje kinez i gradi i eksploatise, nema tu srece, samo beton i problemi za lokalce. Ima Vice odlican dokumentarac o tome kako Kinezi funkcionisu tamo gde uzjasu  

35 minutes ago, Bonito said:

JU bila barem 10 puta u Sihano i super je bilo.

Kad si bila poslednji put? Pricaju ljudi da se taj grad unistava poslednjih par godina od kad su Kinezi preuzeli sve, a da je pre bilo bas kul mesto. Jedna drugarica je tamo bila 2017, njen prvi odmor van Kine, i kaze da joj je bilo super, bila je i na nekom ostrvu tu, zaboravio sam naziv, kaze totalno offline, milina. 

Istina nisam bila otkad su ga Kinezi uzurpirali,2017.poslednji put.Sada tamo prave novi Makao.Ali ima hotela koji drze oni koji su ih drzali i pre Kineza.Cula sam da je dosta sve u gradu poskupelo.

Kambodza je super za posetiti,ako nista drugo imas Angkor wat koji je prelep i Siem Reap,lep grad.