Jump to content

Featured Replies

Posted

Dobar dan,

koji je najbolji / najbrzi / najbezboniji transfer novca iz Srbije za Kanadu?

Hvala

Edited by chivitli
promenjen naslov

• Author

Neso, u WU limit je do 10,000 evra mesecno, ja bih hteo da prebacim nekih 50,000 odjednom a ne u 5 mesecnih intervala...

• Author

Did not help much - cause it's based on the US soil.

BTW - they did mention WU in the article - which, in Serbia's case, has a limit of 10,000 euros / month. So, dead end.

Any other suggestions, ideas, comments?

Ukoliko su pare "ciste" najbolje i najsigurnije je taj iznos da se posalje regularno preko banke preko wire transfera. Traje mozda nedelju dana slanje ukupno, ali mnogo bolja opcija nego muljanje. Pogotovo sto neko ko ce da primi u Kanadi 50 000$ ce sigurno upaliti lampicu njihovoj poreskoj.

• Author

Pare ciste - oprane na 60C...salim se...jedini problem je mescni limit od 10,000 evra kod nasih banaka...

Problem je sto je generalno limit za iznos novca iz zemlje 10000 evra. Moguce je izneti i vise, ali pod odredjenim uslovima koje mozes videti ovde:

http://www.carina.rs/lat/Informacije/FAQ/Stranice/devize.aspx

Ako se selis u Kanadu, onda je izvodljivo poneti toliki novac, uz prethodnu prijavu.

Ne znam da li je izvodljivo prebaciti 5X10000 elektronski, a obzirom da platne kartice mozes izneti bez posebne kontrole i potrebe za prijavom, stavis 50000 evra na racun, odes u Kanadu, ojadis im bankomate iz vise transakcija i eto ti novca u Kanadi :) 

Zavisi od kartice do kartice i od banke do banke - kod mene je najveci dnevni limit £500 za podizanje sa bankomata. Kod mnogih je manje, oko £300.

To je (skoro) 100 transakcija u 100 dana, plus troskovi za svako podizanje - ne bih se ja time zezao.

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Istraziti koje od kriptovaluta dostupnih na ecd.rs imaju najmanju proviziju a da su dostupne na kriptomatima u Kanadi.

Dogovoriti manju proviziju sa ecd.rs od standardnih 6% (zbog kolicine)

Kupiti doticnu kriptovalutu i isti dan je unovciti na kriptomatu u Kanadi.

Ovo bi trebalo da bude najbrze a vjerovatno i najjeftinije rjesenje.

• Author

Da, da - bas tako...to sa kreditnim karticama ne pije vodu...hvala

izgleda da sam uspeo da dodjem do resenja sa lokalnom bankom...provizija 0.7%....hvala svima...pozdrav

Odlicno!

Znaci da ipak nema ogranicenja od 10000 evra ili kako?

Koja je banka u pitanju, ako nije tajna? Mozda nekad nekom zatreba.

• Author

Ne, ogranicenje i dalje postoji...dobavili smo potvrdu da smo u proslosti prebacivali novac iz Cad...OTP banka...Pozdrav

• 2 years later...

da se nadovezem, krajem meseca idem za kanadu i radicu za kes tamo.. pa me interesuje koja je najbolja opcija da donesem ili posaljem kes za srbiju?

2 hours ago, Yoca said:

da se nadovezem, krajem meseca idem za kanadu i radicu za kes tamo.. pa me interesuje koja je najbolja opcija da donesem ili posaljem kes za srbiju?

otvori racun u nekoj banci van srbije, npr. u segedinu, i salji pare tamo...ili donesi u srbiju u kesu, dozvoljeno je do 10000....mozes i preko moneygram ili western union, ali to samo neke sume koje nisu prevelike ( tipa preko 3-4 hiljade evra) i da uplate ne budu kontinuirane....najbolje na racun u inostranstvu

Da li ste probali PaySend? Radi dobro za manje iznose, vece nisam proveravala. Radi na istu foru kao Revolut samo sto ima i Srbiju u ponudi

• 2 months later...

najveci problem je u tome sto je to jako organizovana drzava i nista ne prepustaju slucaju, jer ja work permit nemam i ne mogu da otvorim racun u banci.. a svaka transakcija koju saljem van drzave (citaj u srbiju), je veoma rizicna i ne zelim da dodje do neceg sto bi mi ugrozilo opstanak tamo..

6 hours ago, Yoca said:

najveci problem je u tome sto je to jako organizovana drzava i nista ne prepustaju slucaju, jer ja work permit nemam i ne mogu da otvorim racun u banci.. a svaka transakcija koju saljem van drzave (citaj u srbiju), je veoma rizicna i ne zelim da dodje do neceg sto bi mi ugrozilo opstanak tamo..

rekoh ti, salji pare na racun u segedinu..ako ti je frka od kanade, onda otvori racun i u SAD pa salji pare sa tog racuna u banku u Segedinu...Nije ti vise problem samo Kanada, vec i Srbija, jer za sve vece prilive preko bilo kakvog racuna u Srbiji ( ukljucuju i i Western Union) poreska moze da te juri i naplacuje porez, a mozda i doprinose ako ne dokazes da nisi radio u Kanadi...radi se o prilivima vecim od tipa 2 k evra, ili 3k na sestomesecnom nivou...Zato ne salji nista za Srbiju preko bilo kakvog racuna