Jump to content

Featured Replies

@Bonito je li potvrđen povratak u Kambodžu? Ako da, bilo bi korisno da napišes više o procesu jer verovatno ima još zainteresovanih na forumu koji bi voleli da znaju kako sada u ovim Covid uslovima mogu otići tamo. Hvala.

Ne moze se sad ici jer je pocetkom juna a zbog covid situacije u Kambodzi,

konzulat Kambodze u Srbiji prestao da izdaje vize i jos uvek je tako.

Ostaje samo da cekamo.

Ako neko pak hoce bas da ide negde,moze se na Tajland otici na turistickoj vizi koja traje 2 meseca i onda se da produziti na jos mesec dana.I onda naravno radna viza ili neka druga,ne znam bas kako ide to tamo.Karantin je 2 nedelje za nevakcinisane medju kojima sam i ja a za ove druge je skracen.

U principu, vecina ljudi koji ne mogu otputovati u Kinu ili u druge zemlje U Aziji gde se moze raditi posao ticera su presli na online teaching.

• 2 weeks later...
On 7/8/2021 at 9:44 PM, Bonito said:

Ne moze se sad ici jer je pocetkom juna a zbog covid situacije u Kambodzi,

konzulat Kambodze u Srbiji prestao da izdaje vize i jos uvek je tako.

Ostaje samo da cekamo.

Ako neko pak hoce bas da ide negde,moze se na Tajland otici na turistickoj vizi koja traje 2 meseca i onda se da produziti na jos mesec dana.I onda naravno radna viza ili neka druga,ne znam bas kako ide to tamo.Karantin je 2 nedelje za nevakcinisane medju kojima sam i ja a za ove druge je skracen.

U principu, vecina ljudi koji ne mogu otputovati u Kinu ili u druge zemlje U Aziji gde se moze raditi posao ticera su presli na online teaching.

Znači viza je jedina prepreka, ali je već pao dogovor da ćeš se vratiti na stari posao u Tuol Kouk čim krenu da izdaju vize? 

On 7/17/2021 at 8:59 AM, noskich said:

Znači viza je jedina prepreka, ali je već pao dogovor da ćeš se vratiti na stari posao u Tuol Kouk čim krenu da izdaju vize? 

Odgovorila sam ti privatnom porukom.

On 7/20/2021 at 5:08 PM, Bonito said:

Odgovorila sam ti privatnom porukom.

Hvala ti, i ja sam tebi poslao privatnu poruku.

• 2 months later...
On 7/8/2021 at 6:44 PM, Bonito said:

Ovo za Tajland nije tačno, turistički se može otići samo ako se aplicira za tzv Phuket Sandbox program, što je prilično komplikovano. Karantin je ponovo produžem na dve nedelje. Sve u svemu, zemlja jej još zatvorena, i nije lako doći.

• 10 months later...
23 minutes ago, Hibridni Kukuruz said:

Evo kako sada izgleda Sihanukvil ovo je snimano pre nekoliko dana, to jest' sta je ostalo iza Kineza:

nisu to kinezi uradili, vec kambodzanska vlast...isto kao i kod nas....nisu nama kinezi krivi, vec onaj ko im je dozvolio da rade ono sto rade....

kad sam bio zadnji put u kambodzi, maja 2016, trebalo je da odem i u sihanokvil....svi su mi savetovali tu destinaciju jos sa tajlanda, nekoliko godina sam slusao o tome, kako je super, ostrva sihanokvil i deo na kopnu....tako da sam planirao da odem tamo duze vremena, medjutim u siam reap-u se cela ekipica potrovala od vode iz bazena, i morali smo da se vratimo na tajland.....eto, tako ne stigoh do sihanokvila, a koliko cujem, vec je sledece godine pocelo sa njegovim unistavanjem.....

zadnjih 10-ak godina je postalo opasno i reklamirati neka kul mesta po svetu, nepoznata i neistrazena,  i pricati o njima uopste, jer ako se prica prosiri, sve moze biti unisteno u roku treptaja oka.....

36 minutes ago, bam-bam said:

nisu to kinezi uradili, vec kambodzanska vlast...isto kao i kod nas....nisu nama kinezi krivi, vec onaj ko im je dozvolio da rade ono sto rade....

To je tacno, ja sam napisao "sta je ostalo iza njih-Kineza", sto je cinjenica, ali upravo vlast je kriva dopustili im da rade sta hoce i sada se prave blesavi, taj grad ce ostati u tom stanju, tamo vlast nece nista preduzeti oko ovoga sada, a iskreno je i nepopravljivo. Da, ista prica kao kod nas samo kod nas mahom projekte prave upravo ovi sa vlasti pa dovode Kineze kao izvodjace. Industriju im dozvoljavaju prljavu, sada da ne nabrajamo jasno nam je... 

Edited by Hibridni Kukuruz

Ja sam u Sihanukvilu bila 2013. I sećam se da su tad mnogi bekpekeri kukali kako Sih nije ono što je nekad bio. A pazi ovo! 
Ovo je sasvim drugi nivo!

I tad je bio prestonica kockarnica u Kambodži. Nisi ni tad mogao da nađeš hotel bez kockarnice. Moram da priznam da se meni ni tad nije preterano sviđao, ali ovo je totalno drugi grad. :shockkk:

On 8/3/2022 at 3:49 AM, marica said:

Ja sam u Sihanukvilu bila 2013. I sećam se da su tad mnogi bekpekeri kukali kako Sih nije ono što je nekad bio. A pazi ovo! 
Ovo je sasvim drugi nivo!

I tad je bio prestonica kockarnica u Kambodži. Nisi ni tad mogao da nađeš hotel bez kockarnice. Moram da priznam da se meni ni tad nije preterano sviđao, ali ovo je totalno drugi grad. :shockkk:

To je sada kineski Ghost Town, pravi. Mnogi su Kmeri pobegli otuda kada je to krenulo, prodavali zemlju, kuce i bezali, najgore su prosli oni koji nisu mogli da se isele odatle, onda je vlast tu dopustila kineskoj mafiji, pravoj mafiji ne figurativnoj, da otvori call centre za prevare pa su onda drzali tu Kineze i Tajlandjane kao robove da rade za njih koje su na prevaru dovodili nudeci im fiktivne poslove. Ali eto medjunarodna zajednica ne reaguje nista, ne vrsi pritisak na kriminalce na vlasti u Kambodzi, rade sta hoce sa tim narodom i zemljom.