Jump to content

Featured Replies

Turisticki povod nije u pitanju,  zato sam bila sigurna da će pustiti bar ove koji imaju razlog ( registrovani partner ) , al sam zvala i ambasadu kazu samo ko ima boravak ili ko je državljanin nemačke i da iako bi me pustili ovamo, tamo bi me vratili . A zvanicna informacija je bila da se granice 15.juna otvaraju , nisam ni slutila da nas tu nece ubrajati jer nam je epidemioloska situacija bolja nego i u jednoj drzavi EU i naravno da sam po tome gledala a i da sto pre kupim jeftinije kartu, jer kao sto znate što kasnije kupimo to je veca cena. Znam da sam veliku gresku napravila za Wizz flex al iskreno nisam ni znala za sta sluzi dok mi se ovo nije desilo ( kad sam detaljno vidjela sta je u stvari Wizz flex i da ga sad ne mogu nadograditi) , a u toku rezervacije ni procitala nisam sta mi se nudilo jer oni uvek nesto nude i samo sam preskalala korake i sad cu evo izgleda ispastati i propasce mi karta . Al sta da se radi , drugi put vise sreće ? 

Vama HVALA u svakom slucaju 

On 5/20/2020 at 9:12 PM, chipndale said:

Meni AirSerbia refundirala svih 5 povratnih karata koje smo imali za 01.-08.05. BEG-Larnaca.
Samo sam poslao mejl da zelim refundaciju i posle nekoliko dana je stigla potvrda da su dobili zahtev, i posle nekoliko dana legle pare na racun sa kog je i placeno, s tim da tamo stoji da refundacija moze potrajati i do 30 dana.

I ja imam apdejt konacno.  

Pisano im je sredinom maja da samo refundacija dolazi u obzir. Hvala bla bla, odgovoricemo za najvise 14 radnih dana. Odgovorili za 17 dana sa istim onim ponudama + refundacija. 

Opet im pisali da hocemo refundaciju i danas stize odgovor da je refundacija izvrsena, ocekujte uplatu za 7 do 40 dana.

Ja se mlatim sa Deutsche Bahn, jeste da nije putovanje avionom, ali problematika je ista. U teoriji, sve su oni lepo odradili i ponudili opciju da neiskoriscene vozne karte iskoristim do kraja oktobra ili ih zamenim online za vaucere, koji vaze 3 godine. Cak su mi i za neku probnu, 3 -mesecnu karticu za popust koju sam uzeo (trial BahnCard 25) dali opciju da dobijem vaucer od 10 evra, ako je nisam koristio, samo posaljem popunjen online zahtev. Ali, bilo bi isuvise kul da je sve tako jednostavno :D Poslao ja taj zahtev jos poodavno, da dobijem taj vaucer od 10 evra, nikakvu potvrdu prijema niti odgovor nisam dobio. Poslao mejl na vreme, jos pre 3 nedelje, da ne zelim da produzavam tu trial karticu u godisnju karticu, sto ide po automatizmu, nikakav odgovor nisam dobio. Ali, zato jesam mejl u subotu, sa racunom i nacinom kako da izvrsim uplatu za godisnju karticu-koju nisam hteo::crazy: Kad sam vec poceo opet da petljam sa njima, rekoh, aj da resim sve i uzmem te vaucere za 3 karte koje imam i zavrsim stvar. Vidim, rok za to kraj ovog meseca, 30. jun, odem sve online da odradim, kako kazu, kliknem na opciju cancel/exchange, ali avaj, izadje obavestenje da posto mi je kartica istekla, da ih kontaktiram telefonom i prosledim nove podatke:huh: Samo mi nije jasno sta ce im podaci o kartici, kad ne nude povracaj novca, vec vaucer, koji salju mejlom?! I tako, odiseja se nastavlja, sad treba da ih nekako dozovem telefonom i objasnjavam se...

Edited by Dragance

Imam sličnu situaciju isto sa Wizz-om. Uzela sam karte za Stokholm tokom pandemije, a sada mi nije dozvoljeno da uđem u Švedsku. Videla sam na sajtu  našeg aerodroma da let redovno sleće i poleće na toj relaciji, znala sam da ga neće otkazati. Pisala sam im i uspela sam da dobijem odgovor da nema ništa od neke refundacije, jer su karte kupljene tokom pandemije, a let neće biti otkazan.

Meni je u celoj ovoj situaciji potpuno čudno kako Wizz uvodi 9 novih linija iz Bg-a već od 1.7. u ovako ludoj godini... 

• 2 weeks later...
On 6/24/2020 at 1:02 PM, ThirstyTraveler said:

I ja imam apdejt konacno.  

Pisano im je sredinom maja da samo refundacija dolazi u obzir. Hvala bla bla, odgovoricemo za najvise 14 radnih dana. Odgovorili za 17 dana sa istim onim ponudama + refundacija. 

Opet im pisali da hocemo refundaciju i danas stize odgovor da je refundacija izvrsena, ocekujte uplatu za 7 do 40 dana.

Legla lova prije 3-4 dana.
Pohvala za Er Srbiju, brzi su od lastminute+Emirates.

Edited by ThirstyTraveler

Buduci da air serbia leti iz Bg-a za barselonu, zna li neko da li srpski drzavljani mogu slobodno putovati u barselonu?

Sad je i zvanično: na crnoj smo.

Austrija je uvela zabranu sletanja aviona sa Z.Balkana.

Koliko sam upratio, kompanije već masovno otkazuju letove. Wizz je otkazao skoro sve linije iz Salzburga, suspendovao sve letove u julu između Memmingena i Podgorice, redukovao linije za Tuzlu, itd...Svi koji imaju karte, mogu očekivati promjene u letu a i sam ulazak u sve EU zemlje je,  u najmanju ruku - problematičan.

Sljedeće revidiranje liste je početkom avgusta.

Evo mail iz spanske ambasade od danas

"

Poštovani,

Obavestavamo Vas da, za sada, nema nikakvih zvaničnih informacija o promeni pravila. Do objavljivanja nove odluke, na snazi ostaje da rezidenti Srbije i Crne Gore mogu da udju u Španiju bez karantina.

Za sada, ukoliko putujete avionon ili brodom, moraćete da pre putovanja popunite online formular koji ćete naći na ovoj adresi www.spth.gob.es. Nakon popunjavanja formulara, putnik će primiti QR kod koji je potrebno pokazati prilikom ulaska u Španiju. Naša zemlja je preuzela meru da, po ulasku u Španiju, će biti medicinska kontrola a, po potrebu, poslaće Vas u klinički centar. 

Zdavstvena situacija se menja i onda pravila takodje. Ne možemo znati u kojoj ćemo se situaciji naći u narednim danima. Predvidjeno je da se situacija proverava konstantno.

"

Koje proseravanje, razumem da je vanredno stanje u Srb i da su zatvorene granice, ali avioni regularno lete svuda. Kum je uspeo da se vrati iz Bahreina, Etihad leti i iz Indije isto i druge kompanije. Tranzit u slucaju ovratka u Srb je dozvoljen skoro preko svih zemalja. Naravno od nasih usranih ambasadorskih i kozularnih cinovnika leba nema, ovi klosari iz Abu Dabija se nisu javljali na telefon nedeljama niti odg na mejlove.

5 hours ago, mveruovic said:

Koje proseravanje, razumem da je vanredno stanje u Srb i da su zatvorene granice, ali avioni regularno lete svuda. Kum je uspeo da se vrati iz Bahreina, Etihad leti i iz Indije isto i druge kompanije. Tranzit u slucaju ovratka u Srb je dozvoljen skoro preko svih zemalja. Naravno od nasih usranih ambasadorskih i kozularnih cinovnika leba nema, ovi klosari iz Abu Dabija se nisu javljali na telefon nedeljama niti odg na mejlove.

nemoj sve da trpas u isti kos...ambasada u dzakarti je uvek bila odlicna, i sada se dobro pokazala...znam razne  ljude koji su ih kontaktirali, svima su izasli u susret za razne molbe...takodje, koliko cujem taj pocasni konzul na tajlandu je isto bio dosta od pomoci ljudima...

Hm, pa ne lete avioni regularno baš svuda. Kada sam poslednji put proveravao, let iz Šangaja za Srbiju je bio oko tri hiljade evra. A posle je i taj otkazan. Mislim da mnogi ljudi trenutno nemaju baš nikakvog načina da se vrate iz inostranstva. 

Pominjali ste letove za Španiju par postova iznad. Meni su u maju otkazani neki letovi preko Air Serbia i uzeo sam one vaučere i iskoristio ih za putovanje (6.9) Beograd - Madrid, Barselona - Beograd (15.9).

Prekjuče dobijem informaciju od njih da je let do Madrida otkazan, a koliko vidim na sajtu, svi direktni letovi Beograd - Madrid su otkazani, a let Barselona - Beograd i dalje nije otkazan xD

Bukirao sam preko WizzAira let Beograd - Barselona za 8. septembar, kad već imam tu kartu za povratak, mada se razmišljam da dokupim i povratak preko WizzAira za slučaj da AirSerbia otkaže i taj let, mada kapiram da će ga možda onda otkazati i Wizz.

Samo da ne produže Španci zabranu, nadam se da ima vremena do tada da se sredi situacija.

Ako uzmem za svaki slučaj i kartu Barselona - Beograd preko WizzAira a vratim se AirSerbia, da li treba uopšte da otkazujem taj let, ili samo da se ne pojavim je dovoljno? Pošto kapiram da ne bi dobio refund ako uzmem onu najjeftiniju opciju, nije mi ni do refunda nego čisto da imam opciju za slučaj da otkaže AirSerbia a Wizz ne, pa da imam opciju da se vratim kući.

Verovatno da ce otkazati i taj let iz Barselone, ma da, ko zna. Ako vec resis da uzmes kartu kod Wizza, doplati 10 evra za Wizz Flex (bivalo je ovih dana promocija i za 1 evro), pa ako ti let ne bude trebao, imas opciju da ga iskoristis nekog drugog datuma. Ako, pak, neces tako, nego uzmes Wizzovu kartu bez Wizz Flexa, ukoliko budes leteo Air Serbiom, na Wizzov let se samo ne pojavis i to je to.

On 7/22/2020 at 11:16 PM, mveruovic said:

Koje proseravanje

Indija je u totalnom lockdown-u, policija pendreci ako te zatekne na ulici bez pitanja. Ovi ljudi se nalaze u nekom izolovanom selu i nije im bas najjednostavnije ni da se dokopaju nekog veceg grada kao prvo, da bi se uopste dokopali aerodroma. Pa onda kada se dokopaju ko zna koliko odgovarajucih letova sa tog aerodroma ima. Ocigledno nije bas da mogu da priuste da placaju hiljade dolara za 3-4 leta kako bi se uklopili da stignu. A postavlja se i pitanje da li bi ih na let pustili posto ne postoji direktan let. Morali bi presedati minimum 2-3 puta.

Gledam letove Frankfurt-Beograd-Frankfurt, negde sredinom avgusta i Air Serbia mi se najbolje uklapa sa satnicama. Medjutim, uopste mi ne deluju pouzdano, posto mi se bukvalno jednog dana pojavi da lete svakodnevno, a narednog dana samo 3 puta nedeljno. S tim da let za taj dan koji meni treba (utorak) nasumicno nestaje i pojavljuje se. Deluje mi kao varijanta, kupi, pa cemo ti otkazati let i dati vaucer ili "pare cu ti vrnem, kad gi obrnem". Ima neko licnog iskustva? Da li sad u ovo ludo vreme praktikuju "skupljanje" putnika za celu nedelju, pa ih spakuju u 2-3 leta nedeljno, a ostale otkazu, posto mi tako izgleda?

Putovala sam Porto-Frankfurt-Zagreb (LH) početkom meseca, Split-Beograd (AirSerbia), pa pre neki dan BG-Cirih-Porto (LH/Swiss).
LH i Swiss letovi su mi svi bili više puta menjani - samo pošalju podatke o novom letu na koji su me prebacili. Nikada mi se te promene nisu dopadale - npr. stave me na let sa presedanjem od 15+ sati i onda sam zvala LH i menjala za let koji mi je više odgovarao. Nije bilo nikakvih problema da se stavim na kraći let, bez obzira što su one way karte koštale i do 77.000rsd u tom trenutku, ali naravno nije bilo letova za isti taj dan jer je jako mnogo otkazanih. Tako da, ukoliko si fleksibilan +/- 3 dana, može se uvek naći OK opcija. A ukoliko letiš samo za/iz Nemačke, koliko sam pratila LH je skoro svakog dana imala po jedan let i za Frankfurt i za Minhen iz BG. 

Let AirSerbia mi nije bio ni menjan ni otkazan ali sam sama rešila da ga promenim jer sam htela da duže ostanem u Hrvatskoj. Nije bilo nikakvih problema, iako sam kupila najjeftiniju kartu, pomerili su mi let par dana pre mog prvobitnog leta, ali sam morala platiti razliku u ceni koja je doduše bila samo 8 eur. Jedini problem bio je dobiti ih telefonom. 

Što se tiče LH, promena isto mora telefonom. Ukoliko prihvataš promenu koju ti oni odrede onda može samo klik na link, ali ako želiš nešto treće, call centar. Makar je besplatan poziv.

Inače, niko mi nigde nije merio temperaturu niti postavljao neuobičajena pitanja. Kontrole su malčice pojačane, u smislu svako mora na LH ček in šalter u BG, ne može onlajn ček in pa direktno na gejt, i slično. Ali ništa posebno strogo.

Kad je u pitanju otkazivanje (ako ne prihvataš promenu leta koju ti predlože), opcija je i refund, ali vidim da neki ljudi još od marta čekaju novac od LH. Vaučeri valjda mogu da se iskoriste do 31.12.2021.

Stvarno mi nisu jasne kompanije koje do dana danasnjeg insistiraju da se zove telefonom i ceka pola sata-sat, kada online sve moze da se odradi za neuporedivo krace vreme i manji trud, a to znaci za njih i manji trosak i manje zaposlenih. 

Ako bas insistiraju na tome da musterija ne sme sama da menja letove jer hoce da imaju kontrolu nad tim, neka onda lepo omoguce da moze da im se posalje poruka preko licnog naloga sa uputstvima, pa onda neka oni odrade kad imaju vremena. 

Jedna banka cije usluge koristim ima takvu opciju da im posaljes poruku i nista bolje od toga. Umesto zvanja telefonom za minut-dva im posaljem poruku sta hocu i onda oni to urade u narednih 48 sati. 

Edited by noskich

9 hours ago, Dragance said:

Gledam letove Frankfurt-Beograd-Frankfurt, negde sredinom avgusta i Air Serbia mi se najbolje uklapa sa satnicama. Medjutim, uopste mi ne deluju pouzdano, posto mi se bukvalno jednog dana pojavi da lete svakodnevno, a narednog dana samo 3 puta nedeljno. S tim da let za taj dan koji meni treba (utorak) nasumicno nestaje i pojavljuje se. Deluje mi kao varijanta, kupi, pa cemo ti otkazati let i dati vaucer ili "pare cu ti vrnem, kad gi obrnem". Ima neko licnog iskustva? Da li sad u ovo ludo vreme praktikuju "skupljanje" putnika za celu nedelju, pa ih spakuju u 2-3 leta nedeljno, a ostale otkazu, posto mi tako izgleda?

Nisu pouzdani uopste i otkazuju gomilu letova bez nekog reda i smisla.  

Ako moras da putujes mislim da je LH pouzdanija opcija sto se i vidi iz posta iznad.

Kako su me Bravofly zesce ispalili...

Kupio sam preko njih kartu na Turkishu, iz Bga za Bankok, pre Covid19 lockdown-a..naravno, posle par nedelja let je otkazan, i meni Bravofly salje ponudu da kartu otkazu i refundiraju u vidu kredita njihovom sajtu. Ja zovem direktno Turkish, oni mi nude opciju open ticket, bez nadoknade kad odlucim za novi datum, i ja izaberem tu opciju. Na kol centru u Turishu mi navodno upisu u note na mojoj karti da je pax trazio open ticket. Insistiram da napisu da ja to zahtevam, bez obzira sta Bravofly od njih trazio..Potom zovem Bravofly, dok su jos mogli da se dobiju na fon, i trazim da mi se upise da zahtevam no action from their side, znaci nikakvo otkazivanje, refund, credit ili stagod, vec da zelim da mi karta ostane kod Turkisha...Njihovi agenti navodno to upisuju, i ja zovem jos bar 5-6 puta u roku od 2-3 nedelje, da proverim dal su primili informaciju, i da li su zapisali, jer znam koji su debili.. Cak im saljem u poruku na facebook sa istom sadrzinom, na koji oni odgovaraju da su primili..Nikakve mogucnosti komunikacije preko e-maila ne postoji, ocito je da ne zele pisane tragove..ali eto bar taj face imam..Zovem i Turkish vise puta da proverim dal su upisali moj zahtev, i oni potvrdjuju.

Od tad je proslo 3 i po meseca, ja pre 15 dana odlazim u Turkish da proverim status moje karte, i pise open ticket, mogu da je iskoristim do 31.12.2021 bez nadoknade.

Juce , posle skoro 4 meseca, mi stize mail od Bravofly da je moja karta otkazana, refundirana u vidu kredita koji me ceka na njihovom sajtu da ga iskoristim do maja 2021..

Ja naravno u soku, nemoguce ih je kontaktirati, telwfon ne radi, na njihovoj stranici na face poruke nlhiljade ljudi da se jos od sredine aprila nikome ne javljaju na fon ni nigde..Odem danas u Turkish poslovnicu, i oni u neverici sta su ovi uradili, medjutim kazu mi da je agencija mogla samostalno da ponisti kartu, ukoliko karta nema datum puta, tj. ako je  statusu je open ticket..jer tu je moja rec protiv agencijske, posto agencija moze da tvrdi da sam ja zahtevao cancelation karte...da je karta imala datum, ne mi mogli...oooo kako se zeznuh sto ne stavih bilo koji datum kad sam bio tamo pre 15 dana...jos mi u turkishu kazu da su oni tek 22.jula dozvolili refundaciju karata za letove od aprila, i da je istog danq Bravofly zahtevao refund i dobio...U Turkishu kazu da je Bravofly sve to uradio da bi uzeo pare od Turkisha i drzao ih na svom racunu, tj. koristio moje pare narednih 10 meseci, ukoliko ne odletim negde do tad, a tesko da cu u skorije vreme...znaci lopovi na kvadrat, i nema mogucnosti komunikacije sa njima. U Turkishu mi kaze da su najgore prosli putnici koji su kupovali karte preko najvecih svetskih online agencija, i da su ovakve stvari masovno radili..Meni sad jedino ostaje da tuzim Bravofly sto su bez moje dozvole ponistili kartu, al jedino sto eventalno mogu da uradim je da dobijem pare nazad, verovatno posle par godina, jer nikakva komunikacija sa njima ne postoji, ponavljam..a jedini dokaz koji imam je moja poruka na face...U sv. slucaju, karta kod Turkisha je propala, dobio sam mnogo losiju ponudu nego sto je bila Turkish-ova, sto se datuma iskoriscenja tice, a za te pare koje sam tad kupio kartu, nema sanse da kupim ponovo na istoj relaciji...

Znaci ljudi, zajebite agencije, samo i jedino kupovina direkt preko aviokompanije.. ja se toga uvek drzim, sad nije htela nesto da mi prodje kartica na Turkishu, i kupim preko ovih debila.. Znaci ako treba, cekam komsiju da mi kupi kad se vrati sa sela, al preko agencija n i k a d vise...

Edited by bam-bam