Jump to content

Featured Replies

Zna li neko koja se informacija pojavi kada se skenira bar kod sa PCR testa? Tačnije, da li se pojavi vreme (sat, minut) kad je test urađen?

Da, izadje kao popup ko je testiran, kada gde, datum i rezultat, bulvalno sve sto inace pise na izvestaju.

Sent from my SM-A600FN using Tapatalk

1 hour ago, xxh1n said:

Da, izadje kao popup ko je testiran, kada gde, datum i rezultat, bulvalno sve sto inace pise na izvestaju.

Da, na izveštaju ne piše sat, samo datum, pa me zanima da li na skenu piše i sat. Zbog onog "ne stariji od 24/48/72h"

Evo u prilogu foto.48065cb15295a7b468abaf6516a99157.jpg

Napravio sam previd, ipak nije bas sve :)

Da li neko zna koje centre za testiranje na Covid-19 kod nas priznaje Qatar airways? Zbunjuje informacija da je negativan test obavezan na svim njihovim letovima, za neke zemlje tačno stoje napisani centri za testiranje koje priznaju, koji direktno njima prosleđuju rezultate testa, dok za evropske zemlje ne stoji ništa. Da li to znači da priznaju bilo koji centar za testiranje ili?

2 hours ago, Kornelije said:

Da li neko zna koje centre za testiranje na Covid-19 kod nas priznaje Qatar airways? Zbunjuje informacija da je negativan test obavezan na svim njihovim letovima, za neke zemlje tačno stoje napisani centri za testiranje koje priznaju, koji direktno njima prosleđuju rezultate testa, dok za evropske zemlje ne stoji ništa. Da li to znači da priznaju bilo koji centar za testiranje ili?

piši im i pitaj

On 1/10/2021 at 5:17 PM, Dünya said:

Uh, ja sam letos imala karte za Lisabon uz wizz flex. Let je bio otkazan, po pravilu su mi ponudili sve opcije za refundaciju. Odabrala sam da mi vrate novac i evo pola godine kasnije još uvek mi nisu vratili. Od tad se natežem sa njima. Prvo su mi rekli kako je banka odbila povraćaj novca na karticu, pa su mi tražili direkt devizni da uplate, ali još uvek ništa od toga. Sad iz ove perspektive bih zadržala one wizz kredite, jer mi deluje da ostajem i bez njih i bez svog novca.

Let mi je otkazan preksinoć, juče sam aplicirao za povraćaj sredstava u vidu tih njihovih kredita, što su kroz par sati i ispoštovali. Vidim da je većina novih Wizzair ruta iz Beograda ( Barcelona, Lisabon, Turku...) ponovo zatvorena.

3 hours ago, Ognjen161 said:

Let mi je otkazan preksinoć, juče sam aplicirao za povraćaj sredstava u vidu tih njihovih kredita, što su kroz par sati i ispoštovali. Vidim da je većina novih Wizzair ruta iz Beograda ( Barcelona, Lisabon, Turku...) ponovo zatvorena.

Kada se pretražuje sa mobilne aplikacije, ruta za Lisabon više uopšte ne postoji. Možda je skroz ukinu, ko će ga znati.

Wizz je jako agresivno poceo da najavljuje nove rute tokom ove pandemije, obzirom da se otvorio prostor na trzistu i oni su hteli da sto pre uskoce. Ocigledno su bili likvidni i sa puno kesa, dok su mnoge kompanije vec funkcionisale "na crtu" i pre pandemije, pa ih je ovo sad samo dotuklo. Medjutim, situacija se ne odvija kako je planirano, jer jos ne moze da se putuje normalno, pa je pitanje sta ce od tih novih najavljenih destinacija i zaziveti uopste. Lisabon je, bese, usao u istom krugu kad i Hamburg i Keln, poslednje cega se secam je da je pocetak tih letova odlozen za mart. A da li ce i biti tako, videcemo.

On 1/12/2021 at 1:27 PM, nenad83 said:

Evo u prilogu foto.48065cb15295a7b468abaf6516a99157.jpg

Napravio sam previd, ipak nije bas sve :)

Znaci ni na jednom nasem sertifikatu ne pise vreme uzimanja uzorka samo datum. Kako se onda npr tretira u ponedeljak ujutro test uradjen u petak popodne, u smislu zahteva stariji od 72 sata?  Bez satnice to je bas rizicno.

Potrebno je da uradim test zbog tranzita preko Amsterdama i ne znam ni koga da zovem da mi to potvrde Torlak, Air Srbiju, KLM, aerodrom u Amsterdamu. Torlak ne radi nedeljom pa mi deluje rizicno da radim test u subotu zbog rezultata.

Ima li neko iskustva sa aerodroma vezano za satnicu testa?

Rezultate testa dobijas na mejl. Uz malo maste i odgovarajucih online programa, mozes da promenis datum uzorkovanja na dokumentu. QR kod daje samo informacije o imenu, prezimenu, rezultatu i validnosti testa.

8 hours ago, sasha16 said:

Znaci ni na jednom nasem sertifikatu ne pise vreme uzimanja uzorka samo datum. Kako se onda npr tretira u ponedeljak ujutro test uradjen u petak popodne, u smislu zahteva stariji od 72 sata?  Bez satnice to je bas rizicno.

Predpostavljam da ti se ovaj petak omakao, logično je četvrtak, ili ja nisam dobro skontala tih 72 sata?

8 hours ago, sasha16 said:

Potrebno je da uradim test zbog tranzita preko Amsterdama i ne znam ni koga da zovem da mi to potvrde Torlak, Air Srbiju, KLM, aerodrom u Amsterdamu. Torlak ne radi nedeljom pa mi deluje rizicno da radim test u subotu zbog rezultata.

Mislim da ti je najbolje da zoveš Torlak da pitaš da li se ta satnica negde beleži. Oni rade test, trebalo bi da znaju koje informacije čuvaju/beleže.

6 hours ago, Ginter said:

Rezultate testa dobijas na mejl. Uz malo maste i odgovarajucih online programa, mozes da promenis datum uzorkovanja na dokumentu. QR kod daje samo informacije o imenu, prezimenu, rezultatu i validnosti testa.

Znači sigurno se podaci ne vuku ni iz kakve baze pa da oni mogu da vide nezavisno od mog dokumenta? 

Malo mi rizično da falsifikjem nešto, a opet, bez namere da širim virius naravno, ako sam već negativan, ne bih da mi zbog par sati gore dole propadne sve.

Edited by samsung

@Ginter

Hvala, to znaci jednom uradim test i koristim ga kad mi je potreban. U aprilu, na leto...

@Marica

Nisam pogresio za petak 9h, subota 9h prodje 24h, nedelja 9h je 48h, ponedeljak 9h istice 72h.

Pozvacu Torlak, ali sumnjam da cu nesto saznati. Hvala :)

Ja sam zvala lab gde je rađen test i oni su mi rekli da nema informacije o satu. E sad pitanje naravno da li je to svuda isto.

3 hours ago, sasha16 said:

Nisam pogresio za petak 9h, subota 9h prodje 24h, nedelja 9h je 48h, ponedeljak 9h istice 72h.

Test važi od datuma izdavanja a ne od datuma uzimanja uzorka.

14 hours ago, sasha16 said:

Zavod za biocide na Čukarici radi i nedeljom (07-15h), rezultate ćeš dobiti uveče ili u toku noći na mail.
Najbolje je da zakažeš termin na portalu eUprave, potrebno je 2 minuta.

Kontaktirao sam Torlak i Cukaricu. Na oba mesta tvrde da upisuju vreme. Ja takve sertifikate ne nalazim online na svima pise samo datum, tako da to i dalje ostaje rizik.

Agent Schipholl-a je vrlo striktan 72h ili ne mozete uci.

To su rezultati mojih istrazivanja, mozda nekom pomogne.

15 hours ago, sasha16 said:

@Ginter

Hvala, to znaci jednom uradim test i koristim ga kad mi je potreban. U aprilu, na leto...

To je tebi na čast da li ćeš da radiš. Ako mi opet bude bio potreban test, uradiću ga zbog sebe i zbog drugih. Samo kažem da sam i ja imao isti problem, na test u Zavod za biocide sam otisao u utorak u 11:00, a let mi je bio u petak u 17:00. Iako kažu da se rezultati dobijaju u roku od 24-48h, ja sam rezultate dobio isti dan predveče. Da sam znao da su tako ekspeditivni, testirao bih se dan pred put, ali ko je lud da rizikuje toliko.

Već je objašnjeno šta se vidi sa QR koda. Ne postoji baza podataka svih svetskih laboratorija i rezultata miliona testova, hajte ljudi...

Uzgred, da sve bude apsurdnije, NIKO MI NIJE TRAŽIO rezultate PCR testa na uvid. Ni u Beogradu, ni na tranzitnom aerodromu, ni na krajnjoj destinaciji. U Beogradu su detaljno proveravali da li putnici mogu da uđu u zemlju u koju putuju, tražili dokumenta, potvrde, ali, od onih ljudi koji su bili na šalterima pored mene, nisu tražili testove na uvid.

Ovo, naravno, ne znači da PCR test nije potreban!

Uh, ja nemam zdravstvenu knjižicu, nije mi to do sada palo na pamet. 

Da li može sve bez toga, zakazivanje, testiranje i sve? ?

edit: moralo bi da može, ako se plaća 9000 din. Izgleda da može da se uloguje za zakazivanje i bez toga, ali moram da imam nalog na portalu e-uprave pa sa tim podacima. 

Edited by samsung

6 hours ago, samsung said:

Uh, ja nemam zdravstvenu knjižicu, nije mi to do sada palo na pamet. 

Da li može sve bez toga, zakazivanje, testiranje i sve? ?

edit: moralo bi da može, ako se plaća 9000 din. Izgleda da može da se uloguje za zakazivanje i bez toga, ali moram da imam nalog na portalu e-uprave pa sa tim podacima. 

Ne treba ti nikakav nalog na portalu e-uprave, samo idi na ovaj link https://ezakazivanjepcr.euprava.gov.rs/ , izaberi ustanovu u kojoj želiš da odradiš testiranje, zatim datum i termin, unesi svoje podatke (ime i prezime, jmbg, e-mail i broj telefona) i dobijaš mejlom potvrdu u roku od 2-3 minuta. 

Hvala, nisam imao direktan link ka tome, nego ono e-zdravlje - tu se pojavi pop-up i odmah traži LBO i broj zdravstvene knjižice. 

Eto mi frilenseti,  hoće sada da nam uzmu 80% zarađenog a u tome i zdravstveno osiguranje za 5 godina unazad - a eto dokaza da nisam koristio, ni knjižicu nemam :)

Edited by samsung

@Ginter

Nemam nameru da laziram test zbog obicnog putovanja, zato i skupljam informacije na vreme. 

Samo pokusavam da saznam sta ce da pise na sertifikatu u Srbiji, 15.1.2021 ili 15.1.2021 11h ili nesto trece i da li je svuda isti sablon sertifikata, da mogu prema tome da se organizujem.