Jump to content

Featured Replies

12 minutes ago, Wazza said:

Ma ni za jedan datum do kraja godine. Kao da je ta linija blokirana. Probaću da vidim bar dal' mogu da ga iskoristim za Guayaquil - Quito pošto ću iz Quita za Kolumbiju, pa da ga bar na nešto utrošim. 

Ma sve sam probao brate, veruj mi. Nema telefona koji nisam okrenuo... A sad da ih zovem u SAD i trošim 2 sata koliko mi u proseku traje konverzacija sa njima... Jbg. To što oni tvrde da su pozivi besplatni - jesu, ali iz lokala. Meno skida ovde, probao sam. 

Uslovi za korišćenja kredita su takvi, mada to bih možda trebao da proverim, možda su menjali... Bili su jako striktni sa tim kreditom, što meni tad nije delovalo kao problem jer sam mislio da ga utrošim na bukvalno isti let, ali slepci mi sad ni to ne dozvoljavaju. 

Juče sam odmarao mozak od njih, ali danas ću opet da ih zajašem na četu, pa da vidimo. Bukvalno ću da ih pitam da li je ikad ikako moguće utrošiti taj kredit na bilo šta ili su mi samo ukrali pare... 

postoji mogucnost da je latam stavio restrikciju koriscenja vauchera na njihovim letovima od galapagosa do kopna, i onda tu expedia nista ne moze....samo je pitanje zasto bi to latam uopste radio, njima pare svakako idu u dzep...pre ce biti da to radi expedia, da bi te limitirala u nacinima kako da potrosis kredit...mada, mi sad odavde i ne znamo kako se agencije prebijaju sa aviokompanijama u vezi tih vauchera ( kredita).....u sv. slucaju, expedia bi trebalo da ti dozvoli da koristis kredit i za nesto drugo, npr. za smestaj, ili za kupovinu avio karata i van ekvadora...jer te pare su tvoje, pretocene u njihov kredit, ali ne smeju bas toliko da ogranicavaju utrosak kredita....imas predstavnistvo latama u kitu, pa idi i kod njih u office...i zovi i njih i pitaj u cemu je problem...cena karte gvajakil kito je daleko ispod toga sto ti imas na kreditu....mozda da letis 3 puta tamo vamo hahahh...ako nisi bio u gvajakilu, idi obavezno, kul je tamo, drugacvije potpuno nego u planinama....

Idem u subotu za Gvajakil. Ma vrtim se po Ekvadoru već godinu dana, sve sam skoro obišao i sve mi je do jaja. ? Pa videću u krajnjem slučaju na aerodromu u Latamovoj kancelariji... 

Znam da mi kredit vredi više, ali ionako Expedia određuje neke svoje cene tako da daj Bože i taj let do Quita da pokrije. Mrtav sam ozbiljan, ništa od njih više ne čudi. 

Najnelogičnije od svega mi je kako oni nemaju međusobnu komunikaciju u 2021. godini. Da ne može niko iz Expedije da okrene nekoga iz Latama i da pita zašto je ta linija blokirana i hoće li biti odblokirana i kad, to mi ne ide u glavu. ?

Sto se tice komunikacije evo ti moj najnoviji primjer.

1. SMS od aviokompanije: otkazan je povratni let
2. E-mail danas, 5 dana kasnije od agencije: otkazan je povratni let, pokusali smo da nadjemo drugi ali nema, potvrdi da zelis da ti refundiramo sve i otkazemo kartu (ovo bas ne zelim)
3. Sam kontaktiram aviokompaniju, nadju mi drugi let u roku od sat vremena
4. Sad jos ostaje da se nadam da ce aviokompanija biti u stanju da objasni ovim idiotima da ne otkazuju kartu

1 hour ago, ThirstyTraveler said:

Sto se tice komunikacije evo ti moj najnoviji primjer.

1. SMS od aviokompanije: otkazan je povratni let
2. E-mail danas, 5 dana kasnije od agencije: otkazan je povratni let, pokusali smo da nadjemo drugi ali nema, potvrdi da zelis da ti refundiramo sve i otkazemo kartu (ovo bas ne zelim)
3. Sam kontaktiram aviokompaniju, nadju mi drugi let u roku od sat vremena
4. Sad jos ostaje da se nadam da ce aviokompanija biti u stanju da objasni ovim idiotima da ne otkazuju kartu

pazi sad ovo: isto mi se desilo, kontaktirao sam direkt aviokompaniju. american airlines je u pitanju, i sve sredio sa njima....potom sam mejlm kontaktirao agenciju ( posto ih je nemoguce dobiti preko telefona), da im objasnim da sam sa aviokompanijom sve sredio, da bi mi oni odgovorili posle dva dana, da oni vise ne mogu nista da ucine, jer sam ja direktno kontaktirao aviokompaniju, i da ih je kompanija obavestila da oni kao agencija tu vise nemaju nikakve ingerencije....mislim se u sebi - odlicno, i ne trrebate mi nista, a pri tom nisam od njih ni trazio nista da rade, samo da konstatuju novonastalu promenu..ocito da nisu ni citali moj mejl kako treba...

s druge strane, isti takav slucaj sam imao sa turkishem, medjutim, turkish mi je posle 4 meseca od naseg dogovora otkazao kartu rekavsi mi da je agencija to trazila , i da ona ima prioritet nada mnom, iako ja letim , a ne agencija......jedina razlika izmedju ovog prvog i drugog slucaja je sto sam u prvom slucaju fiksirao datum leta, a sa turkishem je ostala open karta......mozda je u tome caka, ako ugovoris neki datum direkt sa aviokompanijom, onda tu agencija vise ne moze nista da menja...

Drugari samo da vas upozorim da NI SLUČAJNO ne bukirate karte preko Gotogate, Etraveli i njihovih ostalih partnera. Možda je neko pisao o tome već, ali u svakom slučaju ako se let otkaže, refund nećete dobiti ili ćete čekati na njega ko zna koliko dugo.

Pošto sam se ja ispalio i bukirao preko njih jedan let u oktobru koji je najpre otkazan a potom i u novembru, mislio sam ok dobiću refund šta da se radi, međutim evo još uvek ga nisam dobio pet meseci kasnije, zvao sam ih više puta pre su se vadili na avio kompaniju, pozovem avio kompaniju kažu nije do njih do agenta je.

Komunikacija sa njima je gotovo nemoguća. Mejlove su ugasili kao i svaki vid kontact stranica, ostaje vam univerzalni broj telefona gde ćete dugo čekati i onda će vam se javiti neki afrikanac sa očajnim engleskim i rećiće vam da rade na vašem refundu i to je to. Pošto su me isfrustrirali svojim neprofesionalizmom, na netu sam naišao na još hiljade slučaja kao što sam ja i svi čekaju, neki i preko godinu dana. Par slučajeva se javilo gde je neko rekao da je zapravo dobio refund ili da je dobio parcijalni refund jer su zadržali deo novca na "troškove refundiranja". 

Puko sam ovde jedno 200-300 evra više ne znam ni sam, uglavnom zeznuli su veliki broj ljudi. Ja generalno uvek bukiram isključivo preko kompanije, ne tih partnerskih sajtova, i evo baš ovaj put se namestilo da napravim pogršeno skretanje :)

To je upozorenje a evo i jedno pitanje :)

Da li možda znate za neki sajt koji najažurnije prikazuje informacije o uslovima ulaska u zemlje širom sveta, tipa da li je u tu zemlju uopšte moguć ulaz sa srpskim pasošem, da li je potreban PCR test, dokument o vakcinaciji, da li traži karantin itd. Gledajući medije ispada da ne možemo ići skoro nigde, a opet vidim neke naše ljude koji su otputovali u Keniju, Zanzibar, Maldive, itd.

Edited by sanchez

1 hour ago, sanchez said:

Drugari samo da vas upozorim da NI SLUČAJNO ne bukirate karte preko Gotogate, Etraveli i njihovih ostalih partnera. Možda je neko pisao o tome već, ali u svakom slučaju ako se let otkaže, refund nećete dobiti ili ćete čekati na njega ko zna koliko dugo.

Pošto sam se ja ispalio i bukirao preko njih jedan let u oktobru koji je najpre otkazan a potom i u novembru, mislio sam ok dobiću refund šta da se radi, međutim evo još uvek ga nisam dobio pet meseci kasnije, zvao sam ih više puta pre su se vadili na avio kompaniju, pozovem avio kompaniju kažu nije do njih do agenta je.

Komunikacija sa njima je gotovo nemoguća. Mejlove su ugasili kao i svaki vid kontact stranica, ostaje vam univerzalni broj telefona gde ćete dugo čekati i onda će vam se javiti neki afrikanac sa očajnim engleskim i rećiće vam da rade na vašem refundu i to je to. Pošto su me isfrustrirali svojim neprofesionalizmom, na netu sam naišao na još hiljade slučaja kao što sam ja i svi čekaju, neki i preko godinu dana. Par slučajeva se javilo gde je neko rekao da je zapravo dobio refund ili da je dobio parcijalni refund jer su zadržali deo novca na "troškove refundiranja". 

Puko sam ovde jedno 200-300 evra više ne znam ni sam, uglavnom zeznuli su veliki broj ljudi. Ja generalno uvek bukiram isključivo preko kompanije, ne tih partnerskih sajtova, i evo baš ovaj put se namestilo da napravim pogršeno skretanje :)

To je upozorenje a evo i jedno pitanje :)

Da li možda znate za neki sajt koji najažurnije prikazuje informacije o uslovima ulaska u zemlje širom sveta, tipa da li je u tu zemlju uopšte moguć ulaz sa srpskim pasošem, da li je potreban PCR test, dokument o vakcinaciji, da li traži karantin itd. Gledajući medije ispada da ne možemo ići skoro nigde, a opet vidim neke naše ljude koji su otputovali u Keniju, Zanzibar, Maldive, itd.

na sajtu naseg ministarstva inostranih poslova ima dosta korektno napisan spisak zemalja sa uslovima ulaska za nase drzavljane, i dosta cesto ga azuriraju...neki sajt koji bas detaljno to prati, sa svakim apdejtom, ces tesko naci, jer se situacija menja iz dana u dan...sto se sajtova za bukiranje tice, situacija je manje vise ista za sve- da su teske prevare , pokazalo se u ovoj covid situaciji, ja sam muku mucio sa bravofly i lastminute, wazza je pre par dana pisao o golgoti sa expedia...tako da, samo kupovati direkt kod aviokompanije, a posrednicke agencije ce se lagano ugasiti....isto ce se verovatno desiti i sa posrednickim agencijama za organizovanje putovanja, opstace oni koji su organizatori....

10 hours ago, bam-bam said:

na sajtu naseg ministarstva inostranih poslova ima dosta korektno napisan spisak zemalja sa uslovima ulaska za nase drzavljane, i dosta cesto ga azuriraju...neki sajt koji bas detaljno to prati, sa svakim apdejtom, ces tesko naci, jer se situacija menja iz dana u dan...sto se sajtova za bukiranje tice, situacija je manje vise ista za sve- da su teske prevare , pokazalo se u ovoj covid situaciji, ja sam muku mucio sa bravofly i lastminute, wazza je pre par dana pisao o golgoti sa expedia...tako da, samo kupovati direkt kod aviokompanije, a posrednicke agencije ce se lagano ugasiti....isto ce se verovatno desiti i sa posrednickim agencijama za organizovanje putovanja, opstace oni koji su organizatori....

U nekim slucajevima je ovo prosto nemoguce, npr kad se prave kombinacije letova koje ukljucuju kompanije iz 3 razlicite alijanse koje nemaju nikakve veze jedne s drugima i sl. 
Ponavljam, ja jos nisam imao negativno iskustvo a kupovao sam preko skoro svih ukljucujuci bas i Gotogate. Ne znaci da se nece desiti neko sranje sledeci put ali ne treba generalizovati kao sto ti radis. 

S druge strane skroz ocajno iskustvo u komunikaciji sa Qatar Airwaysom oko karte kupljene direktno na njihovom sajtu itd...

11 hours ago, ThirstyTraveler said:

U nekim slucajevima je ovo prosto nemoguce, npr kad se prave kombinacije letova koje ukljucuju kompanije iz 3 razlicite alijanse koje nemaju nikakve veze jedne s drugima i sl. 
Ponavljam, ja jos nisam imao negativno iskustvo a kupovao sam preko skoro svih ukljucujuci bas i Gotogate. Ne znaci da se nece desiti neko sranje sledeci put ali ne treba generalizovati kao sto ti radis. 

S druge strane skroz ocajno iskustvo u komunikaciji sa Qatar Airwaysom oko karte kupljene direktno na njihovom sajtu itd...

ne treba generalizovati, ali ja evo putujem vec 25 godina non stop po celom svetu, kupovao sam karte online jos pocetkom dvehiljaditih, i tada sam imao problema sa Expedijom npr. i Orbitzom, tad ih je i postrojalo samo par, pa su ponovo pravili problem......naravno, kad se kupuju tako karte razlicitih avioprevoznika u jednoj karti, onda mora agencija....ali takodje, cesto ukoliko se ne radi o kartama iste airline grupe, mozes da pokusas da kupis svaku kartu pojedinacno, i ta cena ce biti ista kao ona koju je ponudila online agencija, u dosta slucajeva.....ako se radi o istoj  alijansi, onda agencija uglavnom ima neke bolje popuste.....

samo kazem da treba najpre kupovati preko avioprevoznika, ali ako se bas mora, onda sta ces, uzmes preko agencije...samo mozes da ocekujes da, ukoliko bude bilo kakvih promena, najebaces sa agencijom, sa aviokompanijom se ipak mnogo lakse moze dogovoriti.....a da ne pominjemo kasnjenja na avion npr...ako zakasnis, a karta je kupljena direkt kod aviokompanije, na salteru na aerodromu imaju pravo da te prebace na sledeci let, i to cesto urade bez nadoknade, jer station manager ima pravo na to, samo u komp upise tipa - nepredvidjeni akcident na putu ka aerodromu ili tako nesto....ako ti je karta kupljena preko agencije, samo ti kazu- obratite se agenciji, to je njihova karta hahaha

Možda neozbiljno pitanje :) 

Ali ima veze sa temom korona virus i putovanja avionom. 

Zašto nema alkohola na letovima? Šta to menja, kako alkohol smeta borbi protiv virusa ili šta već :) 

Leteo sam u tim uslovima KLM-om, Air Franceom, Turkish Air, i Fly Dubai i svugde isto.

evo moj ozvestaj kako su prosli letovi, a daleko sam putovao :)....prvo bg- jfk,  new york, airserbia...uradio brzi genski test u beo labu ( rsde u tadeusa koscuska i resavskoj u bgu) za 1950 din..popunio formular koji su mi poslali iz air serbia, cisto za americku stranu da se potpises da nisi covid pozitivan, i da si uradio test..ta dva papira pokazao na aerodromu, sve proslo brzo i glatko..avion je bio poluprazan, tako da sam sam sedeo u redu...naravno, najbolje otici pozadi, uvek ima vise mesta...po sletanju na jfk niko me nista nije pitao, al bukvalno, samo je immigration imao kratko pitanje- koliko ostajem, i gde mi je adresa u usa...posto sam samo u tranzitu, odma mi je lupio pecat i ciao...aerodrom je takodje vrlo prazan, ko zna kakav je jfk, ovo je bas empty..ali za nase uslove i nije tako prazan, ima ljudi...posto sam imao 5 sati chekicanja do sledeceg leta, prodetao sam malo po terminalima, nigde nista ne radi, samo kad prodjes carinu rade free shopovi, ali ne svi, i klopa nema za sedenje, samo kao take away..al ne znam gde hahaha..do prve klupice...svi kao nose maske i napolju, ali vidim da se bas i ne pridrzavaju, ko ni mi....na ulazu u avion aeromeksika su me isprskali nekim sprejem ( i to njihovi ljudi, ne aerodrom), i pre leta je takodje trebalo popuniti neki online upitnik, takodje oko covida...medjutim , po sletanju mi niko nije trazio ni da pokazem screen shot na fonu, nista...medjutim, u meksiko sitiju su ,za razliku od jfk, svuda postavljeni redari koji ti bukvalno na svakih 2 min. prskaju gel u ruke, i mere temperaturu pocesto...isto tako je i u gradu...svi, ali i prosjaci, nose maske napolju, cak i u parku sumi, na ulazu u svaku prodavnicu ili bilo gde da hoces da udjes, postoji check point gde ti naprskaju ruku i izmere temperaturu...i po ulicama random stoje redari i prskaju ruke....u radnje moze da udje samo 30%, i u restorane, a napolju moze kolko oces..al zato sve radi, sve je otvoreno, i pun grad...samo nocu zatvaraju oko 8 skoro svi, mada vidim ima nekih sto rade i dalje, al retko....izgleda da im ovaj metod maski i prskanja dobro ide, jer su jako smanjili br. zarazenih, a i u gradu se uopste ne oseca strah..

btw, bilo je alkohola i zestine i piva i vina, sta oces, i u airserbia, i u aeromexico....

poz sa teotihuacan-a 

On 3/11/2021 at 10:39 PM, ThirstyTraveler said:

Tako je. 
Nije mi ovo prvi ovakav slucaj, cak mi je prosli put aviokompanija direktno poslala novu kartu a agencija je samo konstatovala promjenu.

Ovo je valjda epilog:  

We request you to kindly contact the airline directly as your flight is under airline control. We are unable to assist you. 

Nisam trazio od njih nikakvu asistenciju. 
Ovo mi je odlicno, mnogo lakse i brze je da se dogovaram direktno sa aviokompanijama.

Ako neko od  danas bude ulazio u Srbiju, bilo kojim putem, da napiše, šta traže vezano za koronu prilikom ulaska u Srbiju.

Edited by berzas

• 3 weeks later...

Pozdrav svima

Ja kupih kartu za 2 jun - Cartagena - Hamburg (layover u Amsterdamu 2 sata) krajnja destinacija mi nije Hamburg nego Srbija (layover 6 sati) karta nije povezana. Posto letim KLM do Hamburga a onda Wizzair iz Hamburga za BG.

E sad ima tu brdo nekih zabrana trenutno i pitanje je hocu li uopste moci da stignem u ovoj "kombinaciji" karata do Srbije. Kako sada stvari stoje tesko :D

Sta vi mislite ? :D

Edited by djordjedisic

Kolumbijska Kartagena? Stvari stoje tako da danas u Nemacku ne mozes da udjes, ako nisi iz neke kategorije kojima je dozvoljen ulazak, a to imas detaljno navedeno na sajtu njihove ambasade, pa proveri. Tako da, obzirom da ti nisu vezani letovi, necete te verovatno ni pustiti da se ukrcas na prvi let. Valjda je tranzit pod nekim uslovima dozvoljen (proveri na istom sajtu), pa ako pokazes Wizzovu kartu, mozda uspes da ih ubedis. A drugo, ne znam kako stvari stoje sa Holandijom i da li tamo uopste mozes da tranzitiras. Sve u svemu, sanse su male, ali obzirom si karte vec kupio, ne preostaje ti nista drugo nego da probas. Ili da menjas karte, ako je moguce. Sanse da ce se situacija promeniti drasticno na bolje za manje od 2 meseca su, po mojoj proceni, male.

Srecno, trebace ti?

Edited by Dragance

pa ako nemozes da otkazes i dobijes pare,id pa vidi oce li te pustiti u avion pa kad budes u evropi sta te briga,ne mogu te vratit nazad vec samo tamo ciji si drzavljanin
treba da nemas para da te ne smaraju da placas nesto,nista ti ne mogu ako nemas para za nesto sto smisle pa je veca sansa da te puste dalje il te strpaju u neki azil ko zna,uglavnom je bitno da ti ne mogu uzet neke vece pare pa nek vide sta ce s tobom

Послато са Mi 9T Pro помоћу Тапатока

On 4/10/2021 at 2:45 AM, Dragance said:

Kolumbijska Kartagena? Stvari stoje tako da danas u Nemacku ne mozes da udjes, ako nisi iz neke kategorije kojima je dozvoljen ulazak, a to imas detaljno navedeno na sajtu njihove ambasade, pa proveri. Tako da, obzirom da ti nisu vezani letovi, necete te verovatno ni pustiti da se ukrcas na prvi let. Valjda je tranzit pod nekim uslovima dozvoljen (proveri na istom sajtu), pa ako pokazes Wizzovu kartu, mozda uspes da ih ubedis. A drugo, ne znam kako stvari stoje sa Holandijom i da li tamo uopste mozes da tranzitiras. Sve u svemu, sanse su male, ali obzirom si karte vec kupio, ne preostaje ti nista drugo nego da probas. Ili da menjas karte, ako je moguce. Sanse da ce se situacija promeniti drasticno na bolje za manje od 2 meseca su, po mojoj proceni, male.

Srecno, trebace ti?

Da Kolumbija. Ma kupio sam karte direktno od KLM...sutra cu da ih otkazem i trazim novac nazad.

Kolumbija je trenutni na listi "flight baned" do 15. aprila ali kako se ovde povecava broj (danas preko 17k) ima da produze tu zabrau garant.

Mislim da je Turkish jedina opcija prem da je i tamo 50k novih slucajeva. Nadam se da nece nesto da se promeni sa Turskom u ovih nesto manje od dva meseca (a sve je moguce)

8 hours ago, superpera said:

pa ako nemozes da otkazes i dobijes pare,id pa vidi oce li te pustiti u avion pa kad budes u evropi sta te briga,ne mogu te vratit nazad vec samo tamo ciji si drzavljanin
treba da nemas para da te ne smaraju da placas nesto,nista ti ne mogu ako nemas para za nesto sto smisle pa je veca sansa da te puste dalje il te strpaju u neki azil ko zna,uglavnom je bitno da ti ne mogu uzet neke vece pare pa nek vide sta ce s tobom

Послато са Mi 9T Pro помоћу Тапатока

haha zvuci avanturisticki. Da putujem sam verovatno bi tako i bilo. Ali ovako ipak cu probati na neki "kulturniji nacin" da resim problem :D

Da otkazem kartu pa da probam preko Turske :D

sve ze na zapadu svodi na neke novcane kazne ako prekrsis nesto,i oni gledaju da ti uzmu pare ako mogu,ali treba da ti i ostave nesto da kao imas za zivot..recimo ako imas sto eura uzece ti 50 ,ako imas 300 uzece ti 250 ako je kazna veca,ako vide da imas za celu kaznu onda ce ti uzeti toliko i jos za avio kartu za tvoju zemlju...e ako nemas dovoljno ili nista ,onda su velike mogucnosti ili da te oteraju na ulicu  da se snalazis ili da te sponzorisu nekim smestajem  ili letom u zemlju za koje imas dokumenata,najbolje je recimo da imas karticu s kojom ne mozes ici u minus i nemas previse para a recimo mozes preko neta prebaciti pare na nju s nekog drugog konta s kojim nemas karticu sa sobom

to ti je to,nikad im ne pokazujes da imas para i sve ce se samo resiti? ,a s onim jadnijim zemljama ne treba bas rizikovati jer ti to mogu batinama naplatiti?

Ne kapiram na Maldivima, ako si pozitivan pre odlaska mora se u hotel - karantin na 14 dana, koji se plaća, valjda 100ak dolara dnevno. Plus ti verovatno propadne avionska karta. 

Moje osiguranje ne pokriva to, a šta se dešava ako nemaš para ili nećeš da platiš, bace te u more?  :) 

6 hours ago, samsung said:

Ne kapiram na Maldivima, ako si pozitivan pre odlaska mora se u hotel - karantin na 14 dana, koji se plaća, valjda 100ak dolara dnevno. Plus ti verovatno propadne avionska karta. 

Moje osiguranje ne pokriva to, a šta se dešava ako nemaš para ili nećeš da platiš, bace te u more?  :) 

racunaju da svi koji su dosli na maldive imaju para hahah...u sv. slucaju, negde moras da budes smesten, pa nece valjda da te puste u avion....svuda je ta prica, ako si pozitivan, ides u karantin, a zdravstveno placa, ako nemas, onda ti placas.....nije valjda da si pozitivan?

Evo, da podelim sa sirom javnoscu i moje poslednje iskustvo u vezi sa pandemijskom refundacijom. Pre godinu i mesec dana sam uzeo karte za Argentinu (iz Brazila) preko lowcost aviokompanije Flybondi. Za medjunarodni let su mi refundirali novac odmah nakon uvodjenja vanrednog stanja zbog pandemije, dok su za lokalni let, unutar Argentine, to odbili da urade, tvrdeci da nije njihova odgovornost za otkazivanje i uvalili mi vaucer, koji vazi godinu dana. Naravno da to nisam hteo, pisao sam im, zvao ih, nije vredeo nijedan moj argument. Cvrsto su ostajali pri svom stavu, pa sam se i pozdravio s tim parama. Pre nekih mesec dana se setim da mi istice vaucer, a i sve da sam hteo, nisam mogao da putujem u Argentinu, jer je uglavnom bilo nemoguce uci u zemlju, pa resih da im napisem mejl, cisto onako, da priupitam sta se sad desava kad vauceru, koji nikad nisam ni zeleo, istekne rok? I jave se oni odmah, kazu, ako hocu, mogu da mi vrate novac, jer je to u skladu sa nekom odlukom vlade Brazila, da se novac vrati u roku do godinu dana:blink: Cudna mi cuda! Ne nadjoh nikakvu logiku u toj njihovoj prici, ali naravno, prihvatim. Prvo rekose da ce vratiti novac na karticu, pa posle par nedelja rekose da im dostavim bankovne podatke i popunim neki formular, pa ce mi na racun vratiti. U formularu su trazili da potpisem da ih nisam dosad tuzio, niti da cu ih tuziti, sto samo govori da su svesni da su nelegalno zadrzali moj novac godinu dana i vratili ga bez kamate, naravno, i koji je pritom izgubio nekih 40% svoje vrednosti zbog devalvacije brazilske valute. Dakle, klasicna ucena. Ali, druge opcije nije bilo, prihvatio sam i to i eto, dobio novac koji sam vec bio otpisao:pivoooo:

20 hours ago, bam-bam said:

.nije valjda da si pozitivan?

Nisam, ali sam tek nedavno otrkio da mi osiguranje ne pokriva to, nisam ni razmišljao, mislio sam da se podrazumevaju svi troškovi, ali ipak ne, ne pokrivaju karantin ¯\_(ツ)_/¯ 

Pa  zaista ne znam šta se dešava ako neko neće ili ne može da plati karantin. Inače je pun karantin hotel na Mafušiju, niko nije zaista bolestan, nego da li lažno ili ne, ali pozitivni. 

Pa im onda ovi sa kojima su putovali dostavljaju stvari onako, ovi spuste kanap sa terase, zavežu pa.. 

Smešno svima ali ne beže iz hotela, šta da rade. 

Još jedna glupost vezana za to, kada istekne tih 14 dana ni ne testiraju te ponovo nego kao ok si da ideš :)

Navodno samo Uniqa pokriva sve vezano za Covid, bar mi je tako rekao drug koji radi u osiguranju.

Nevezano za to, ako neko putuje u Austriju ili kompanijom Austrian Airlines obavezne su KN95 odnosno FFP2 maske i ne pustaju u avion bez toga. Napisace vam to i u mailu ali znam da mnogi ne citaju mailove :)