Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav stranče,

Nedavno mi je na pamet pala jedna jako zanimljiva i avanturistička ideja. Naime, reč je o tome da se ode autostopom do Grčke, tačnije do početka prvog prstena ( oko 700km ako se kreće iz Beograda ), i da se pešači isključivo duž plaže do kraja prstena. Naravno, ja bih obišao ceo prsten u krug, ali to zavisi od umora i snage koja preostane. Od Неа Потидеа do Loutra ima oko 50-ak kilometara, ali bi možda produžili još koji kilometar ka dole. Zatim bi prešli poluostrvo popreko kako bi došli do druge strane i krenuli ka gore, ako nam ostane snage i ako sve bude u redu, a ako ne, onda bi krenuli autostopom kući. Duž svih tih plaža je moguće proći pešaka, sve sam detaljno pregledao na mapama, osim nekih mesta gde je potrebno da se malo zaobiđe, što uopšte nije strašno. Što se tiče hrane i vode, ja imam ranac od 50l, kupljen u Decathlon-u i jako je kvaitetan. Može dosta da stane u njemu, tako da bih tu nosio hranu i vodu, kao i sve ostale potrepštine. Ne ide se kroz pustinu Gobi, pa ćemo sigurno nailaziti na prodavnice u kojima ćemo dopuniti zalihe. Što se tiče spavanja, imam šator za četvoro i u njemu dve osobe mogu lagano da spavaju. Mesto za postavljanje šatora se uvek može naći, možemo da spavamo i pored plaže ponekad ili prespavati u nečijem dvorištu. Od opreme je jedino potrebno neka podloga, kao i neka vreća za spavanje ( i dobra volja, naravno ). Za ovo putovanje je potrebno da si avanturističkog duha, da uživaš u prirodi i naravno, da se ima "malo" kondicije. Koliko će nam dana trebati za ovo zavisi od mnogo stvari, i od nas samih. To je i po meni najbolja stvar, što smo jednostavno SLOBODNI. Nemamo neke stroge smernice gde i kada treba ići i koliko ostati na kojem mestu. Jednostavno samo šetati duž beskrajne plaže po vrelom danu, dok stopala hladi more, a um bistri vedrina dana i prelepi horizont. Nije potreban neki veliki budžet pošto se ide autostopom, spava se u šatoru, a hrana se kupuje u običnim prodavnicama. Nije obavezno da se ide autostopom, možemo kupiti i kartu za autobus, ali je fora da se prođe sa što manjim budžetom i što više lepših uspomena. Mislio sam da se krene juna ili jula iz Beograda., da bi imali vremena da sve lepo organizujemo, a i tada su pravi letnji dani. Ja imam 20 godina i trenutno studiram u Beogradu. Super bi bilo kada bih krenuo sa nekim mog uzrasta, tako da, slobodno pišite, iako možda ne odemo zajedno, bar je to jedno novo poznanstvo. 

Živeli.

Instagram | @feeltheadventure

Hej Filipe ja sam imao baš sličnu ideju za ovo leto.Meni je više u interesu septembar zbog manjih gužvi na plaži i manje vrućine.Iz Beograda sam imam 19 godina i čini mi se da smo u istom fazonu.Naravno bilo bi super kada bi se još ljudi javilo pa možda da napravimo i nekakvu ekipu do septembra :D

Pozdrav i svako dobro!

• Author

Hej Nemanja, drago mi je što imamo ista interesovanja, ali ne verujem da ću izdržati, a da ne krenem do septembra.  Vrućina mi ne smeta, čak šta više, obožavam je, a gužve po plažama nam neće smetati jer ne idemo da tražimo slobodne ležaljke. ?