Jump to content

Featured Replies

• Author

Ma ja sam za to da mi mozemo putovati gde hocemo bez viza i zajebancija!Nego ja stvarno ne znam na koje bih mesto u Bugarskoj mogao da odem?Jel ima neko neki lep predlog?Pozz

Мој предлог је да дођеш до Бургаса и одатле кренеш редом па останеш где ти се свиди. Пре неколико година то је ураидо један мој ортак, у сваком месту био по 2 дана и на крају, скроз на југу после Приморског и Китена плива, плива и дође му труска обалска стража и каже да плива у турским водама. :happyyy:

• Author

Nije valjda?Taj preplivao sve!Jel taj tvoj drug olimpijski sampion u plivanju?Dobar predlog pokusacu tako pa sta mi bog da.

Хахах, ма не бре. Него је ишао од места до места са девојком и на крају стигао до неког места скроз јужно и ту плива, плива и уђе у турске територијалне воде. ;D

• Author

Da da sigurno se vadi na devojku kao devojka ga zaslepela pa otisao do turske!Al ima likova svaka cast! :maddd:

А где си ти из мојих постова закључио да се:

1. вади на девојку

2. да се уопште за било шта жали

3. да је пливао дуж целе црноморске обале у једном цугу

Ја сам само испричао симпатичну анегдоту, а са твојим урођеним хејтеризмом нећеш далеко догурати. Можда до Бугарске. ;D

Od kontinenata koje si ti naveo kao njihovu najvecu prednost (dakle Azija i Afrika), u prednosti nad nama su samo u slucajevima Maroka, Malezije i Japana.

Sa druge strane, nama ne treba viza (ako je verovati sajtu naseg MIP-a) za Bocvanu, Fidzi, Kubu, Samou i Zambiju a Hrvatima treba.

da dodam da hrvati placaju vizu za siriju 35e koliko se secam, a za srbe je besplatna. :)

a sto se tice bugarskog mora, nisam bila, mada sam imala srecu da u sofiji naletim na fine ljude, tako da moje misljenje o bugarima nije lose. :)

• 1 year later...

Zdravo!

Samo sa licnu kartu u Srbija

Ja sam iz Bugarske i sam hteo da to kazem pa i nadam da je uskoro isto i za srbi da mogu da se setaju po Evropu i svetu slobodno.

Sto so tice u Crnu more - znam da mnogo od nas ideju u Grckoj i Turskoj zato sto za nas je jeftinije tamo nego na Crno More. Ja kad idem na more idem sa sator i nemam potreba od hotele, room service i sve to. Za cene znam da je od 10-15 i vise leva za krevet u privatna kuca /kuca za gosti - къща за гости/, pivo je od 2-3 do 5-7 leva u kafani, a u prodavnicu bice oko 1 lev - zavisi ot brend i gde se prodavnicu nalazi u centru Zlatni Pjasaci ili Meden rudnik /Burgas/ :)

1 лев= 0,5 евро

1 евро=1,95 лева

Nadam se da je bilo potrebno  :mah:

pozdrav!

jel zna neko da li u Burgasu postoji neki kamp? bilo divlji bilo uredjeni? ili neka plaza gde moze da se postavi sator? ili ako nema u Burgasu onda u okolini negde? o_O

Posle Suncevog brega i Elenita nekih 20 km, videces tablu gde pise ime mesta kao nesto na grckom, skreni desno, idi 5-6 km i dolazis na jedno od tri kamperska mesta u Bg gde samo stavis sator i uzivas u prirodi (kao Nikola u "Mi nismo andjeli"). Kazu Bugari, nema struje, vode nesto, komaraca mnogo ali barem dzabe matori, moram da ga overim uskoro, taman posle Guce mozda :)

• 2 weeks later...

BalkanFlexipass kartom sam isao iz Novog Sada za Bugarsku tj do Burgasa i nazad :) put je bio skroz ok samo sam imao neprijatnost sa bugarskim granicarima

isao sam na more kao turista i rekli su mi da 400 i kusur evra nije dovoljno za 15 dana letovanja u Bugarskoj...da po zakonu Evropske unije moram da imam za svaki dan koji provodim u zemlji EU 50 evra dnevno (kao ne moram da trosim, ali moram da imam)...Hteli su da pisu meni i drugarima zbog toga samo 8 dana mogucnosti boravka u Bugarskoj sto nam nikako nije odgovaralo

na kraju je svako od nas dao 5 evra i pustili su nas da boravimo u zemlji 15 dana koliko smo i planirali

Zanima li me da li je neko imao slicna iskustva sa ovim ili su nam samo tako pricali kako bi nam izmuzli pare ??? Da li stvarno mogu (iako smo dobili taj beli sengen) da nam ogranice boravak u zemlji na 5 ili 8 dana i kako sledeci put da se postavim na granici da do ovog problema ne dodje (ako opet budem sa drustvom odlucio samostalno da odem na more u bugarsku)

granicni policajac ima po zakonu pravo da ti trazi bilo pozivno pismo rezervaciju hotela i na kraju i dokaz o posedovanju novca i takodje ima diskreciono pravo da te u istu ne pusti da udjes iako imas sve potrebne papire naravno bez objasnjenja zasto je to ucinio.koliko to cesto rade je druga prica.bugari to rade konkretno da bi ti uzeli pare!!!!!!kod njih puno problema i sve ih naravno resavaju 5 evra u njihovom dzepu tako ti je i sa njihovom saobracajnom policijom i svi ostalim.jednom recju BAGRA.

Da, samo kazes da ti je Bugarska tranzitna zemlja do Turske.

Potkupljivanje konduktera za 200 din je i dalje standardna procedura.

Povecao se broj lopova koji pljackaju putnike po vozovima, narocito strance tokom noci. Upadaju u kupee u kojima niko nije budan. Ulaze u Paracinu, Stalacu... Cuvajte novcanike, fotoaparate i slicno!

Eto to je ono što sam ja ovde pre par meseci pričao, kad nije hteo da me pusti Bugarin bez dokaza o rezervaciji smeštaja. I tako sam se sa njim natezao, ali nije hteo da popusti. Onda sam izvadio hrvatski pasoš, pa me sa njim odmah pustio, ali se sav ukiselio kad ga je video. E sad ovde se postavlja pitanje - zar nije mogao isto da mi traži i za hrvatski pasoš? Neko ovde reče da policajac ima pravo da me ne pusti, i da traži i ovo i ono. Kako to da te stvari važe samo za naš pasoš?

Kakvi su smradovi ti carinici, fuj! :potty:

Poenta je da se dobro, ali dobro opskrbis informacijama sta ti sve treba na granici i koliko ti novca treba dnevno i da mu u startu pokazes koliko je glup i nema pojma! I da se naoruzas strpljenjem i budes hladan kao spricer i nikako da mu ne das tih pisljivih 5 evra, iz principa. I da se pozivas na ambasadu, da si tamo dobio zvanicne informacije, ili da mu das crno na belo da vidi. Posle nekog vremena smaranja, verovatno ce odustati.

Kakvi su smradovi ti carinici, fuj! :potty:

Poenta je da se dobro, ali dobro opskrbis informacijama sta ti sve treba na granici i koliko ti novca treba dnevno i da mu u startu pokazes koliko je glup i nema pojma! I da se naoruzas strpljenjem i budes hladan kao spricer i nikako da mu ne das tih pisljivih 5 evra, iz principa. I da se pozivas na ambasadu, da si tamo dobio zvanicne informacije, ili da mu das crno na belo da vidi. Posle nekog vremena smaranja, verovatno ce odustati.

On je nesto smarao kako po eu standardima ja moram da imam za po dan u zemlji 50 evra...po pravilima sa nasim pasosima mi mozemo da budemo u zemljama eu do 3 meseca....e s obzirom da max 2000 evra mogu da prenesem preko grane ne kontam sta je on tripovao jer po tome ja ne bi mogao u bugarskoj da letujem duze od 40 dana (40 * 50)....jako me je taj lik iznervirao a hrvate koji su bili u drugim kupeima nije pipnuo..prolazili su bez problema

ja sam odmah skontao da likovi hoce pare jer su me konkretno odveli iz voza kod njih u neku kucicu i tu me pitali da li imam nesto da ih pocastim :))) ma haos :) sledeci put cu se dobro raspitati sta mi sve treba da ne mogu vise ovako da me jebu na granici...u vozu se svercovalo, svi su radili neke gluposti a na kraju su samo nama kenjali :) lopovi klasicni ti na granici

xaxaxaxaax..danas kupam se i ladno lik koji mi je "drpio" 5 evra sto radi na granici doplivao do mene i pitao me da li ga se secam :) xaxaxaxa

porazgovarao sam sa njim i obajsnio mi je da mi se ne bi vise desavale takve stvari na granici

1. uvek nosim medjunarodno osiguranje sa sobom

2. osim novca imam kod sebe deviznu karticu (tipa visa, mastercard) kako me ne bi mogli zajebavati zbog kolicine para koju nosim

3. vaucer nije potreban

Hahaha, kako je divan! A provodio se od tvojih i necijih tudjih para na moru, smrad! Jos ima obraza da ti se javi i da te posavetuje, svakakvog li sveta! Kakav nonsens!

Jeste, kartica resava stvari, to sam zaboravio. Ima neko pravilo koliko para ti treba, konkretno, znam da je za Italiju bilo, dok su nam jos trebale vize, nesto oko 50 evra dnevno, ali, ako ostajes vise dana, onda se dnevna suma smanjivala. Ali, svakako, kad vide nekog zbunjenog i neobavestenog, mogu da kazu i da mora da si vakcinisan protiv svinjskog gripa, u protivnom neces uci u zemlju :) I onda ti fino iznude pare i cao. Pa, puta koliko ljudi na dan, naravno da moze da uziva na moru!