Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo!

E ja bih molila za pomoc...u petak idem u Austriju,imam bus koji ide direkt za Bec (dakle ne sme da staje nigde tokom puta).

Ja imam cesku (ali ne sengensku,vec obicnu) vizu.

Hocu da pitam mogu li sa njom uci u Madjarsku?

Izmedju Madjarske i Austrije vise ne postoji granica,tj. ne traze se pasosi,vec se prolazi bez stajanja.

Ja sam sa njom vec jednom ulazila u Madjarsku,ali pitam se zbog busa..on ide za Bec bez stajanja,tako da je ocigledno da idem u Bec,a ne u Cesku...jedino bih mogla da kazem da idem u Cesku preko Austrije...ako me pitaju (nadam se da nece!)

E sad,sta vi mislite,ima li tu problema?

Hvala lepo! :)

Sa Ceskom obicnom vizom, koja je izdata pre ulaska Ceske u Sengen, nemas pravo da boravis u Austriji. Kroz Madjarsku mozes da prodjes ako si na putu za Cesku, tj ako si u tranzitu.

• Author

Ok,hvala na odgovoru..

Ja sam se nadala da cu sa tim moci da udjem u Madjarsku,a dalje nema granice ka Austriji..s obzirom da oni valjda ne proveravaju gde putujem.

• Author

A ako bih isla vozom koji u Budimpesti ima presedanje i za Prag i za Bec?

Oni na srpsko - madjarskoj granici ne bi mogli znati gde ja nastavljam..

p.s. ne svercujem nista,idem kod brata :spot: a volela bih da ne moram vaditi vizu ako nije neohodno

Ja sam isao sad na evropsko prvenstvo i isao sam tim vozom i u Gyoru su usli austrijanci i cekirali su pasose, ali nikakve pecate nisu udarali. Da li je to zbog evropskog prvenstva bilo tako ili im je to redovna praksa ne bih ti znao reci. To je sve sto ja znam, ali priupitaj jos nekoga za savet.