Jump to content

Featured Replies

Posted

Prosle godine mi je jedan drugar iz Pozege dao broj telefona jedne kafane tamo gde moze da se prenoci za sitne pare, tada je kostalo 500 dinara. Ne secam se imena ali se secam da sam pokusao da izguglam taj objekat kao prenociste google mi nije dao nikakve rezultate. Ja sam ih nazvao na telefon ljudi su mi potvrdili tu cenu. Sobzirom da ih google nije nasao kao prenociste i da su toliko jeftini kapiram da verovatno nisu registrovani kao hostel/apartman vec to rade privatno da ne kazem na crno.

E sad pitanje za iskusne, posto bih hteo da odem jednom (sledeceg meseca) za Aleksinac da posetim i fotografisem napustene Aleksinacke rudnike da li mozda neko zna neko mesto poput ovog gore pomenutog gde bih mogao da prenocim.

zahvaljujem

A šta fali pomenutoj kafani? To što nije registrovana kao apartman? ? 

Evo da ti odgovorim kao neko ko je svojevremeno obilazio mala mesta po Srbiji i spavao po jeftinim privatnim smeštajima. Ako hoćeš registrovan smeštaj ukucaj Aleksinac na booking.com, pa izaberi. A ako hoćeš da platiš 300-600 dinara sedi u auto, odi tamo, pa na licu mesta pitaj gde se može prenoćiti. Nekad to bude kafana, nekad privatna kuća, nekad samo soba u zajedničkom domaćinstvu. 

Ali ako hoćeš da bude i 500 din i da bude registrovano kao apartman/hotel, e to onda malo teže. 

U svakom slučaju ti je najbolje otići i direktno se raspitati na terenu. Nekad baš dobar dil može da se sklopi sa lokalcima, tipa i klopu da uključe u cenu i sl. Neće imati obeležen izlaz za slučaj opasnosti i možda nećeš moći da ostaviš svoju ocenu na netu posle, ali ne mora da znači da će biti loše.

Uvek traži da pogledaš sobu i kupatilo pre plaćanja i to je to. ? 

• Author

mislim da si me pogresno shvatio

uopste mi ne smeta da spavam u kafani... sobzirom da to i trazim, da bude jeftino, to sto nije registrovano sam pomenuo jer ne mogu lako da nadjem "Neregistrovani smestaj" jer takav smestaj sigurno nema na booking.com

Znaci trazim bilo sta a da je jeftino Registrovano/Neregistrovano nije bitno, ali jeftinije "Ne registrovane" objekte poput navedene kafane je nemoguce naci na internetu.

Zaista nemam vremena da se raspitujem sobzirom da idem da fotografisem napusteni Aleksinacki rudnik, ja dok naletim nekog ko zna, dok nadjem lokaciju itd...

Zato sam ovde pokrenuo temu,zeleo sam iskusni da mi nesto kazu. Jedino mozda jos da pogledam na kauc surfingu :D

Ja sam ti objasnio već kako ćeš naći jeftin smeštaj u takvom mestu. Garantujem ti da ako ga potražiš radnim danom posle podne, naćićeš ga za manje od pola sata. Kafane i frizerski saloni po centru su mesta gde se ljudi okupljaju i sigurno neko zna nekoga ko ima praznu sobu, ako ne i ceo sprat viška da ti izda. 

Ako si baš zapeo da to završiš preko neta, potraži na FB neku aleksinačku grupu, pa se tamo raspitaj, ali moj ti je savet opet da na licu mesta to potražiš. Iznenadićeš se kako stara dobra, direktna verbalna komunikacija i dalje nudi rešenja za takve probleme. 

Btw, CS je pukao, krenuli su da naplaćuju servis pre par meseci, masa ljudi je napustila sajt i okrenula se drugim platformama. 

• 2 years later...

Pozdrav svima, bavim se pisanjem, a svoje tekstove pišem tako što sa kolegama oblizam Srbiju i pišemo o arhitekturi. Jedan od gradovi koji smo nedavno posetili je Aleksinac i bili smo oduševljeni. Napisan je i članak Aleksinac zanima me vaše mišljenje o tekstu i da li bi nešto mogli da dodamo ili oduzmemo. ?