Jump to content

Featured Replies

Posted

Ako nekom nedostaje manjak uzbudjenja i adrenalina, predlazem mu da podje sa mnom u Juznu Osetiju :gossip: , ili eventualno Abhaziju, u zavisnosti do koje je jeftiniji prevoz.

Mislis li da ces bez problema moci da udjes u bilo koju od ove dve oblasti? Koliko se secam, u Abhaziju nije moglo da se udje sa gruzijske strane ni u neka srecnija vremena.

Razumem da je neko avanturista, ali nemoj posle reci da te niko nije upozorio ako bude :death:

I iskreno ,ne verujem da tamo sad pustaju da se udje.

Ja sam sada u Rusiji ... bio sam u Sociju koji je nedaleko od granice sa Gruzijom. Svi granicni prelazi sa Gruzijom su zatvoreni. Nije moguce uci u Juznu osetiju i Aphaziju ovih dana.

Bože kakvog li glupog pitanja i ideje... Ako ima vise od 19. godina  :death: me..

Malo offtopic:

Mene interesuje, zna li neko kakva je situacija u Tbilisiju? Kakva je situacija na granicama Azerbejdzana i Gruzije i Gruzije i Turske?

Meni sve nešto govori da je situacija u Tbilisiju kao i u Beogradu tokom svih ratova (pa da čak uključimo i bombardovanje) a da je Osetija samo poligon za ispitivanje moći poput Kosova. Pretpostavljam da ići u Bakuu je isto kao ići u Sofiju u vreme kada su besneli ratovi u našim krajevima. Idem tamo za manje od dva meseca, pa eto nagađam, i pri tome nemam nikakav strah, valjda smo tu školu uspešno završili...

Baku nema veze sa Gruzijom, razdaljina je 600 km, samo se pricuvajte policije, vole parice turista  :roll: Koliko vidim na netu, bombardovani su samo Gori i Tbilisi van Osetije, zrtava je par desetina, znaci mala verovatnoca da ce vas pogoditi kasetna bomba  :party: Iz mojih gruzijskih izvora moguce je uci u Abhaziju (bar u mirovno doba) sa gruzijske strane ako se stavi napismeno da se ide samo kao turist (i Gruzini idu tamo jer tamo zive, jedino ne mogu uci oni koji su ucestvovali u ratu). No, cak i da se  udje tamo, velika je opasnost jer je manje-vise bezvlasce a kad se nema poverenja u policiju, onda je zaista nebezbedno. Mada Abhazija poseduje bujnu i divlju prirodu. mislim da se za te pokrajine treba pripremiti. Bolje idite prvo u Svanetiju ili Kazbegi koji je na samo dvadesetak kilometara i od Rusije i od Osetije :)

Ako nekom nedostaje manjak uzbudjenja i adrenalina, predlazem mu da podje sa mnom u Juznu Osetiju :gossip: , ili eventualno Abhaziju, u zavisnosti do koje je jeftiniji prevoz.

Ја са најмање двојицом колега са факса после септембарског испитног рока идем на пут. Планирали смо Грузију, Јерменију и Азербејџан. Проблем је што су они мало забринути због тренутног стања, а ја се не бојим. У сваком случају сам убеђен да ћу их убедити да баш тамо одемо а не на блиски исток.

Нисам сигуран да ће сада пуштати у Абхазију и Осетију, али можемо у Нагорно Карабах. Постоји и сајт министарства спољних послова Абхазије. Могло је да се уђе из Грузије.

Ако си заинтересован можеш са нама. Види па јави.

Ja sam u Azerbejdzanu od 19. oktobra... Imam u planu pri povratku da posetim Jermeniju i Gruziju, pa ako nam se poklope termini... Mislim da nema potrebe da se brine o bezbednosti...