Jump to content

Featured Replies

Posted

dakle drugari..ja i 2 drugarice smo resile da idemo u tursku oko 5-10. sept i ostale bi 10ak dana, od toga, 2-3 u istambulu. interesuje me gde mozemo da nadjemo jeftin smestaj u istambulu, mozda neki hostel? posle toga bi isle negde na obalu, tako da mi treba preporuka nekog letovalista, gde i u sept. traju zurke i gde ima dosta mladih. preporujucu mi da tamo uzmemo neki apartman, racunam da su tada cene nize nego u sezoni. pliiiz, moze li mi neko pomoci i dati preporuku? turska viza se uzima za 1 dan, zar ne? kako je najlakse otici do istambula, preko grcke ili bug?

Definitivno preko Bugarske, koliko znam sa Turskom vizom koju izvadis u konzulatu dobijas ujedno i bugarsku tranzitnu.

proveri, mislim da je neka drasticna razlika u ceni turske vize ako se vadi u konzilatu u odnosu na onu koja se dobija na granici. medjutim, ako ne ides avionom ne znam kako onda ide sa bugarskom vizom...

u istanbulu imas bezbroj hotela.ja spavam na aksarayu u hotelu grand essen.kosta oko 15 eura ili 25 lira zavısı od kursa.hotel je super.klima.tv.cisto je a dorucak je na sedmom spratu hotela

Od onoliko CS i HC clanova u Istanbulu nema potrebe spavati u hotelima i mnogo je bolji provod kad ostanesh kod nekog lokalca

;D

ako budes htela/o hostel cene su oko 10 eura.u nekima u to uracunaju i dorucak u nekima ne.ja sam bio u cordial house hostelu,on se nalazi u delu grada po imenu cemberlitas.blizu su mu manje vise sve znamenitosti u sultanahmetu.

potrazi malo na netu.

ako si clan cs-a ili hc-a stvarno ne vredi bacati pare na hostel ili hotel.mi smo kampovali po turskoj tako da su nam cene smestaja sa satorom bile oko 5 eura tako da su mi ti hosteli od 10 eura u istanbulu najvise praznili novcanik....stavise i sad se nalazim u jednom takvom.

sto se letovalista tice ako zelis zurke definitivno ti preporucujem olympus koji se nalazi oko 70km istocno od antalije cene smestaja tamo su oko 15 eura za kucu na drvetu u sta su uracunati dorucak i vecera koji su uglavnom dosta dobri.osim ovoga sve ostalo je skupo posto je samo mesto odvojeno od civilizacije,nema jeftinih supermarketa,pijace...i sve je napravljeno za goste pa i cene.

naravno tu su i razna ekstremno komercijalna turisticka mesta kao:kusadasi,marmaris,bodrum,olu deniz....

Ja se izvinjavam, izgleda sam bas neupucena, ali kakve kuce na drvetu i da li je to cena za celu kucu, i kolika je kuca, ili po osobi?  :102:

• 6 months later...

Ja se izvinjavam, izgleda sam bas neupucena, ali kakve kuce na drvetu i da li je to cena za celu kucu, i kolika je kuca, ili po osobi?  :102:

Te kucice su sjajne, malo su odignute od tla, imaju prizemlje i spratni deo. Unutra su samo madraci sa posteljinom, kupatilo je zajednicko, a dorucak, vecera, cene, sve je onako kako je gosn.shofershajbna opisao. Uzgred Olimpus i ii izuzetno interesantno arheolosko nalaziste iz antickih vremena, a na putu ka plazi svakodnevno prolazis izmedju tih rusevina i kroz prelep pejzaz. Plaza je prelepa, sljunkovita, voda izuzetno cista i topla, a posetioci su uglavnom mladji ljudi, mi smo bili med starijima :)

Maja, mislim da je sara7 i zaboravila da je postavila to pitanje :) A verovatno je vec i bila u Turskoj ;) Ali koristice nekom vec informacija.

Kako doci od Istanbula do Alanye, kombinacijom voza i bus transfera od najblize zeleznicke stanice do Alanye, i koliko traje ceo vozom, i da li se dodatno naplacuje nesto uz Balkan Flexipass?

Maja, mislim da je sara7 i zaboravila da je postavila to pitanje :) A verovatno je vec i bila u Turskoj ;) Ali koristice nekom vec informacija.

Kada je sara7 pitala ja ne bejah na forumu uopste niti znadoh za isti. A sto ti ispravno rece mozda ce nekome nekada koristiti :)

Kako doci od Istanbula do Alanye, kombinacijom voza i bus transfera od najblize zeleznicke stanice do Alanye, i koliko traje ceo vozom, i da li se dodatno naplacuje nesto uz Balkan Flexipass?

Uzmi mapu i pogledaj dokle ide pruga - dotle možeš da stigneš vozom :) Zatim sedneš u bus i eto te u Alaniji. Prevoz u Turskoj odlično funkcioniše i sve je dobro povezano.

Ne naplaćuje se ništa dodatno.

• 3 months later...

jedno pitanje koje se nadovezuje na ovu temu. Isao bih u istanbul na par dana, i nakon toga ostao bih u nekom primorskom gradicu. Kako je to u septembru, tada je veoma povoljno da se nadje smestaj u ultra turistickim gradovima koje ste pomenuli, npr. u Alanji za 10 dana je 30 eura po osobi. Medjutim, Alanja mi nije toliko dobar izbor jer nije bas pristupacna sto se tice voza (balkanflexipass). Zato jel mozete da mi preporucite jos nesto?

Posto sam totalno neupucen clan molim da mi se neko objasni sta je cs?

mozda ce vam zvucati glupo ili smesno ali ne zelim da zivim u neznanju... :102:

• 1 month later...

"ako si clan cs-a ili hc-a Moze li malo blize o ovim skracenicama posto planiram posetu Istambulu?

cs je www.couchsurfing.com a hc je www.hospitalityclub.org To su web sajtovi koji ti omogucavaju da upoznas nekog lokalca koji ce ti pokazati grad iz njegovog ugla, otici s tobom na pice, a mozdca i ponuditi besplatan smestaj!

• 10 months later...

Elem, razmatram neke rute kroz Tursku pa me put navodi blizu ili kroz Ankaru. Drugim recima valja li taj grad necemu? Vidim na forumu da ljudi bas i nemaju reci hvale ali racunam kad sam vec tu aj da naidjem malo. Licno bih voleo da vidim Ataturkov mauzolej ali opet, nije bas da izgaram u zelji. Ili da jednostavno na racun Ankare produzim boravak u jugoistocnoj Turskoj?

Odgovor naravno zavisi od toga sta tebe interesuje. Ja sam u Ankari bila dva puta po mesec dana i nije mi bilo dosadno. Ako te interesuju spomenici, istorija itd. imas odlican muzej ispod tvrdjave. Sama tvrdjava nije bog zna sta. Meni se mauzolej dopao, imao je neku posebnu atmosferu, i moze tamo da se provede dosta vremena. Ima mali muzej (zapravo vise malih muzeja) posvecenih Ataturku, onako simapticno, divan pogled na Ankaru i kafe. Jedno sto ti na ulazu oduzmu sve torbe i sve sto mislis da uneses (novcanik, pasos, vodu itd.) nosis u rukama ili dzepovima. U centru jos ima da se vidi dzamija, ne mogu sad da se setim kako se zove, Kodza Tepe ili tako nesto. Potpuno je nova ali je bas lepa. U Ankari se nalazi i jedna stara, istorijska dzamija koja se pominje u istorijama umetnosti ali ja nisam uspela da je nadjem.

Grad se razvio u XX veku pa se ne moze bas govoriti o nekoj dusi ali je lepo sredjen i evropski. Ima svega, super kafica, restorana, radnjica, sve sto moze da ti zatreba. Jeftiniji hoteli su na Ulusu koji je stari gradski centar i skromniji deo grada. Meni su se u Ankari dopali parkovi. Ima ih puno i svaki je uredjen na neki drugi nacin.

Sve u svemu, ako ocekujes intenzivan obilazak, bogatstvo kulturno-istorijskih spomenika, bolje je zaobidji, u jugoistocnoj Turskoj ima mnogo vise da se vidi. Ali mislim da ne bi bio los predah na putu.  :mah:

Hvala na informacijama, a kako stvari stoje posetu Ankari cu razmatrati na licu mestu kad mi bude jasnije kako stojim sa vremenom i budzetom.

Imao bih jos jedno pitanje za one koji su isli na Nemrut. Kako se do vrha stize iz pravca Kahte. Na netu nalazim samo neke organizovane ture. Kako mi stop sada nije opcija, ima li nekih dolmusa koji koliko toliko cesto idu do vrha ili blizu vrha?