Jump to content

Featured Replies

Posted

Isao bih na pomenutu planinu u septembru, raspitao se ja za cene: EPS-ov hotel 1870 PP a planinski dom 1630 PP (novi deo) dnevno po osobi, ali ne znam kako izgledaju sobe ?!

Nasao sam po netu jednu malu slicicu hotela iznutra ali nije to to..

Da pitam na recepciji je jedno a videti je nesto drugo.. Kada vec dodjem tamo a pre toga rezervisem zelim i da znam zasta dajem pare. Malo mi je skupo da ide samo da proverim..

Ako neko od vas ima ili zna neki link gde mogu to da pogledam neka mi ostavi a moze, ako nema fotki, i nekakav opis ili zapazanje o samom hotelu i planinskom domu.

Hvala puno unapred na odgovorima!  :mah:

Ja sam bio u EPSovom motelu pre nešto jače od 4 godine. Tada su sobe bile potpuno nove i definitvno dosta udobnije nego što sam očekivao/zahtevao. I kupatilo je u sklopu sobe, ako se dobro sećam. I ne sećam se da nas je išta žuljalo ni glede same sobe, ni glede usluge.

Za planinarski dom mi neko tada reče da je u dosta lošijem stanju, a razlika u ceni je bila valjda još sitnija nego sad (recimo 600 : 650 dinara po njušci), pa nisam ni ulazio tamo. Ne znam da li je renoviran u međuvremenu.

Inače, dom i motel se nalaze na 3 metra vazdušnom linijom jedan od drugog, pa možeš bez problema da obiđeš oba i izabereš na licu mesta.

Bio sam ja, takođe pre tri-četiri godine, u planinarskom domu. Nove sobe su fancy, veoma lepo sređene, čista posteljina, grejanje, kupatilo je bilo zajedničko ali je imalo tuš sa vrelom vodom - prava stvar za decembar. Stari deo je pomalo ofucan, ali je i cena bila znatno niža. Doduše ja sam platio za stari, al kako je novi tek bio gotov a dom prazan, insistirali su da spavam u novom delu. Sve u svemu, veoma lepo.

• Author

Ok drugari.. Nadam se da je hotel i sada u dobrom stanju, mislim na sobe..

Bio sam dva puta na Babinom zubu ali samo na nekoliko sati, malo uzivanja u prirodi. Sada hocu nekoliko dana da se opustim tamo, prosetam do Midzora, odmorim..

Mislim da mi je hotel nekako bolja varjanta, jeste skuplje al ajd sad..

Jos kada bi bilo fotki enterijera..

Tema je i dalje ziva, slobodno dajte informacije o smetaju, koristice i meni i drugima.

Pozdrav svima!

• 2 weeks later...

Bio sam pre 2 nedelje u domu i ne bih ga preporucio. Lezajevi su ok, kupatilo jedno za ceo sprat i nimalo prakticno. Pogotovo sto je tamo smestena gomila radnika sto rade na izgradnji turistickog centra i prilaznih puteva. Hrana u domu je ocajna. Nemoj da te zmija ujede pa da jedes tamo.

• Author

Ok Tajson-e

Ja rezervisao hotel pa sada sta je tu je, trebalo bi da je dobro.

Valjda nama mnogo buke zbog tih radova..

Zelim i da se odmorim.

Pozdrav!!

• 3 weeks later...
  • Author

Samo da se javim da sam proveo 6 dana u EPS-ovom hotelu na Babinom zubu tako da mi vise nisu potrebne informacije o sobama, znam kakve su..

Ostavicu svoje utiske kada ih prepakujem i izanaliziram.

Cao za sada i hvala svima na odgovorima!

• 1 month later...
  • Author

Da ostavim neki utisak o smestaju u EPS-ovom hotelu..

Bio sam u njemu 6 dana pocetkom septembra, hotel je sa dve zvezdice i to je to. Znaci sve je pod dve zvezdice, jedino cena smestaj kao da je za vise od dve zvezdice  :? no tako je za sada..

Trazio sam dvokrevetnu sobu da doruckom i vecerom, 1690din po osobi dnevno, i to sam i dobio.

Soba je.. ok.. opet napominjem da su dve zvezdice, cisto je, malo nekako ofucano tj. pocinje namestaj da stari, televizor ima nekoliko kanala ali to nije bitno, tiho je u sobi (kada nema nikoga u hodniku), kupatilo je tu i tamo ali sluzi svrsi.

Dorucak je nekako slab, nekako mali rekao bih blize.. dok je vecera sasvim ok.

Sve u svemu nije lose.

Mozda nekom nece da se svidja sto nema niceg dopunskog osim nocenja ali za odmor i setnju je super. Kompleks je mali i vrlo brzo nestasne iz vidika kada krenete u setnju, dobija se osecaj daljine, otudjenosti sa primesama ciste prirode.

Mozda oko hotela nije ektra cisto i sredjeno ali to je verovatno tako da bi turisti imali malo i dasak civilizacije na toj visini :-)

Neku rec i o setnji do vrha Midzor i Babin Zub, prave markirane staze ne postoje ali to nije problem jer postoje putevi kojima mogu dzipovi da prolaze i koje vode do najlepstih tacaka u okolini. Cisto je i to je za pohvalu, nigde usput nisam naisao na nekakav otpad ili sl. 

To je sve iz mog ugla vidjeno, ja sam zadovoljan, imao sam pored sebe meni najdrazu osobu i ako je i bilo nekih sitnica koje nisu na svom mestu nije mi smetalo.

Voleo bih da se samo podigne kvalitet usluge i smestaja u postojecim objektima, ali tamo se gradi i mozda za koju godinu to sve ne izgleda tako, tako prirodno i divlje.. Kada samo pomislim na borovnice, deo planine prekriven njima.. prelepo..

Veliki pozdrav svima i ako treba jos koja informacija rado cu napisati.

:mah:

• Author

Trenutno je u izgradnji ogromna ski staza koja se proteze skoro od vrha Babin zub do podnozija, dve zicare su montirane i mislim da ce sve to biti u funkciji ove zime. A da se gradi punom parom, gradi se. Dosta mehanizacije je angazovano, mnogo radnika.. U izgradnji je i prilazni put od Kalne do samog hotela, oko 20tak km, pa su cesti zastoji.

Postoji master plan za izgradnju tog podrucija:

http://www.knjazevac.org.yu/forum/index.php?topic=904.0

a i koliko sam video pored puta mislim da je sva zemlja na prodaju, gde god je neko od tamosnjih ljudi imao nekakvu njivu ili sumu ili pak livadu to je sve sada pogodno za vikendice i slicne objekte.

Nadam se da ce to sve biti lepo organizovano jer netreba nam grad ako vec zelimo prirodu..

Pozdrav  :mah:

• 1 year later...

Moze li pomoc u vezi puteva u tom kraju? Kako najbolje stici do Stare planine?

Zavisi cime ides... :)

ako ides kolima, imas dve verijante. Jedna ide preko Knjaževca (oko 300km od Beograda). Od Knjaževca ima oko 25km do Kalne gde se odvaja put prema planini i Babinom zubu. Odatle imas jos oko, ako se ne varam, 40km. Put nije loš, radi se na nekoliko deonica ali do gore možeš doći bvilo kojim kolima (sem ako nije navejan sneg). Druga varijanta ide preko Pirota i tada do Kalne dolaziš iz južnog pravca. Preko Knjaževca je kraći put.

Ako ideš vozom ili autobusom, moraš da stigneš do Knjaževca i onda se tamo raspitaš za Moto Boem, oni imaju nekoliko mini buseva i voze do Babinog zuba. Redovna autobuska linija ide samo do Crnog vrha ili Ćuštice, u zavisnosti od sezone.

Ako ideš kolima, preko Knjaževca, obavezno poseti Baranicu, par km južno od grada (prelepi uklješteni meandar i ujedno izlazak iz klisure Trgoviškog (Korenatačkog) Timoka). U selu Donja Kamenica (12 km od Knjaževca) nalazi se crkva Svete Bogorodice koja datira it 13 veka. Neposredno pre Kalne, nalazi se selo Gabrovnica (sa 4 stanovnika) u čijoj se blizini nalazi mala okapina sa pećinskim crtežom iz paleolita ako se ne varam...

toliko za sada... :))

Zavisi cime ides... :)

ako ides kolima, imas dve verijante. Jedna ide preko Knjaževca (oko 300km od Beograda). Od Knjaževca ima oko 25km do Kalne gde se odvaja put prema planini i Babinom zubu. Odatle imas jos oko, ako se ne varam, 40km. Put nije loš, radi se na nekoliko deonica ali do gore možeš doći bvilo kojim kolima (sem ako nije navejan sneg). Druga varijanta ide preko Pirota i tada do Kalne dolaziš iz južnog pravca. Preko Knjaževca je kraći put.

Ako ideš vozom ili autobusom, moraš da stigneš do Knjaževca i onda se tamo raspitaš za Moto Boem, oni imaju nekoliko mini buseva i voze do Babinog zuba. Redovna autobuska linija ide samo do Crnog vrha ili Ćuštice, u zavisnosti od sezone.

Ako ideš kolima, preko Knjaževca, obavezno poseti Baranicu, par km južno od grada (prelepi uklješteni meandar i ujedno izlazak iz klisure Trgoviškog (Korenatačkog) Timoka). U selu Donja Kamenica (12 km od Knjaževca) nalazi se crkva Svete Bogorodice koja datira it 13 veka. Neposredno pre Kalne, nalazi se selo Gabrovnica (sa 4 stanovnika) u čijoj se blizini nalazi mala okapina sa pećinskim crtežom iz paleolita ako se ne varam...

toliko za sada... :))

hvala najlepse :) verovatno kolima preko Knjazevca... hvala na savetima :)

Nema na čemu  :D

Ako ideš preko Paraćina i Zaječara, možeš da posetiš vrelo Cnog Timoka u Krivom Viru i da svratiš na gibanicu i kiselo mleko u motelu Rtanj ;)

Desetak km pre ulaska u Knjaževac iz tog pravca nalazi se selo i arheološko nalazište Ravna. U istom kompleksu je i etno park, lapidarijum, muzej sa geološkom postavkom i muzej vina...  :pij:

Ja sam krajem avgusta sa ekipom bajkera na jednoj turi preko Stare planine prenocio u tom planinarskom domu na Babinom zubu. Utisci su iznad ocekivanih, sobe su vise krevetne (oko 10-ak kreveta), novi kreveti na sprat, veoma udobni. Ja sam bio smesten u "starom delu" koji uopste nije star, od novog dela se razlikuje samo zato sto nema kupatilo u sobi vec je zajednicko na hodniku. Koliko se secam cena je bila za prenociste 400 din. za stari deo i 700 din. za novi. E sada s` obzirom da smo prethodnu noci prenocili u planinarskom domu u Dojkincima koji je nekad bio vojna kasarna ovo nam je izgledalo kao Hayat. Mozda su ocekivanja razlicita ali za planinara ili coveka koji je dosao da uziva u prirodi a ne u sobi ovo je odlicna varijanta. Vazna napomena sve je cisto i uredno... clap