Jump to content

Featured Replies

Between the hours of 8:00 PM on December 19 and 8:00 AM on December 20, 2012, book online and enjoy a special 15% e-Coupon discount valid for travel between January 7, 2013 and March 31, 2013.

Book on alitalia.com

a koji je code?

U 20:00 su objavili kod. Za nemacku verziju sajta i za sva putovanja iz Nemacke u periodu 07/01 - 31/03 daju popust 15% uz promokod NISPDE. Za poljsku verziju sajta vaze analogna pravila, kod je NISPPL i dalje vec po logici stvari za ostale verzije sajta gde ima promocije.

Ljudi dajte savet za letovanje i trazenje leta.

Mozda cu posle otvoriti posebnu temu, da vise ljudi vidi i da svoj savet...ali za sada neka me ovde.

Evo i cele problematike.

Letovali bi smo 10 dana u junu. Negde od 10-20. Nismo fiksni sa datumom, moze malo gore, moze malo dole.

Nas troje ide iz Beograda, jedan iz Dohe (Qatar).

Nismo jos uvek odlucili gde bi letovali, jer nam je jako tesko da se uklopimo zbog dolaska na destinaciju. Sve je u opciji Egipat, Tunis, Spanija, Turska...gde god da ima more i da nije jako skupo.

S tim da bi ako idemo u Tursku nas troje dosli kolima, a ovaj jedan avionom.

Imate li neki savet gde i kako uopste doci?

onda je Turska izbor jer bi vi kolima pa nema nekog posebnog uklapanja, ali, po mom ukusu, dobra mesta u Turskoj nisu najpametnija opcija za ici kolima - Bodrum, Antalija npr. A s obzirom da ima Pegasus koji leti iz Beograda (a odlicne konekcije po celoj Turskoj iz Istanbula) onda je pitanje i ekonomicnosti putovanja kolima. Egipat je, opet po mom skromnom misljenju, nista spec za letovanje - rizorti i muvanje po "zlatnom kavezu" i po koji smarajuci izlet - leti je cist idiotluk ici na lokalitete, to se radi tokom kasne jeseni ili ranog proleca. Isto vazi i za Tunis.

Egipat je, opet po mom skromnom misljenju, nista spec za letovanje

´

eh, reci ovo nekom ko voli ronjenje....

e da Golosina, tu si u pravu, Crveno more jeste zakon za ronjenje, ali za ostalo sam u pravu. Recimo, prijateljica mi je bila u jednom od onih 5+ zvezdica u Hammametu deset dana, a ja sam bila kod prijatelja Tunizana skoro 4 nedelje. Razmenjujuci utiske, kao da smo bile na razlicitim planetama. Ona jednostavno nista nije ni videla ni osetila od Tunisa, sem sto je dobila par kila viska za 10 dana :))) Cak ni suk nije obisla, zaboga rekli im vodici da je to opasno :)))) Kartaz je obisla, ali aerodrom, ko ce se sad po vrucini vuci po rusevinama :))))

RUSIJA- zna li neko kako stoje low cost letovi koji bi direktno ili ne  povezivali Beograd sa Moskvom i obrnuto ???? Hvala unapred :)

bila je negde prica da wizz hoce da trazi letove iz rusije. ja ni ne znam da postoji low cost avio prevoz za rusiju.

opcija, iz BUD za IEV i onda odatle nekako za rusiju busom ili vozom.

Zdravo ljudi, pokusala sam procitam sto vise postova ali sam se samo izgubila jos vise. Da li moze neko da mi pomogne samo oko jedne stvari? Preko kojih sajtova mogu doci do najjeftinih avio karata do Berlina? Ali ono bas jeftinih :)? Predpostavljam da je preko Budimpeste najbolja varijanta m? Nasla sam nesto http://www.easyjet.com 94e za dve osobe u oba smera, to je ok m? I recite mi, svuda vazi da je rucni prtljag besplatan ili? Unapred hvala.

Da. Svuda je hand baggage besplatan ukoliko ne prelazi granicne dimenzije. Wizz ima dve vrste rucnog prtljaga veci i manji. Veci se naplacuje manji ne. Vise o tome mozes naci na wizz sajtu.

Pozdrav ljudi,

Citah vas sinoc do kasnih sati i zaista ste veoma korisan izvor informacija za nas neiskusne.Molila bih za savet s obzirom da nemam iskustvo sa putovanjem avionom  :-[

Nas dvoje treba da idemo na jedan festival u Nemackoj stoga smo ograniceni datumom.Najvise bi nam odgovarao let Beograd-Frankfurt,datum polaska 19.jun,a povratak 23.jun.Mesto do kojeg treba da stignemo je St.Goar pa smo planirali sa aerodroma  u Frankfurtu vozom do tu,kratka destinacija.Znaci najpozeljnije sletanje Frankfurt ,eventualno nesto sto je dosta blizu Frankfurtu.

Shvatila sam da termin u kojem putujemo i nije najpogodniji za jeftine letove i da to treba konstatno pretrazivati.Ja za sada nadjoh kombinaciju jatom i lufthansom 150 e sa povratnom po osobi,pise da su ukljucene takse  i izdavanje karte.

Mislite li da moze jeftinije  i bolja kombinacija od toga s obzirom da sam ja bas neiskusna po tom pitanju,a cilj je svakako proci sto jeftinije.

Izvinjavam se na dugackom postu i unapred hvala  :)

Gledaj neku kombinaciju do aerodroma Frankfurt Hahn, npr. iz Budimpeste preko www. wizzair.com. Zasad mi cena deluje dosta visoka, ali, verujem da moze pasti. U obzir vam dolazi i voz, to bi vam @RaxCherrych mogao objasniti kako stici sto jeftinije.

• 2 weeks later...

Помаже Бог људи...

Супруга и ја бисмо летовали у Шри ланци од 27.07 до 15.08. Тражимо најјефтинију варијанту. Видим да је тенденција да су

цене авио карата у августу значајно скупље...Преко флај дубаија је цена по особи бг-дуб-коломбо-дуб-бг 650е у оом периоду. Има ли неко сазнање о некој повољнијој варијанти за тај период, или је то то?

Možda da malo sačekaš još malo, obično iskrsnu neke akcije za te destinacije

za sad je sve oko 600 evra

Помаже Бог људи...

Супруга и ја бисмо летовали у Шри ланци од 27.07 до 15.08. Тражимо најјефтинију варијанту. Видим да је тенденција да су

цене авио карата у августу значајно скупље...Преко флај дубаија је цена по особи бг-дуб-коломбо-дуб-бг 650е у оом периоду. Има ли неко сазнање о некој повољнијој варијанти за тај период, или је то то?

Jovane, probajte Qatar Airways, ja leteo do bangkoka za 650 eur.

• 3 weeks later...

Cao svima! Um... Ja sam pregledala skoro ceo ovaj post, i nigde ne nadjoh nikakve info o Air Arabii, a zanima me koliko na kraju ispadne skuplje u odnosu na onu cenu koju oni stave. Naime, ovo leto isla bih u Indiju u Bangalore, i nasla sam za 410 evra povratnu kartu iz Istambula za kraj jula, a da se vracam 10 avgusta. Sad na ovo treba da dodam svakako 20 evra za prtljag, ali ne znam da li treba jos nesto preko da placam. Takodje, da li imate savet za to kojom avio kompanijom najjeftinije da dodjem do Istambula? Ili mi se ne isplati da letim?

Hvala unapred na svim info!

Mislim da je to OK cena, mada će ti ekipa koja je putovala za Indiju to bolje reći.

Uvek možeš na bilo kojem sajtu za online kupovinu da sve popuniš kao da ćeš kupiti, da bi videla ukupne troškove, i da na kraju ne platiš. Low-costeri su ozloglašeni po tim polu-skrivenim troškovima (Wizzair je valjda najgori); jeste da sve negde piše, ali valja detaljno iščitati uslove putovanja.

Ako se odlučiš za put preko Istanbula, donde sada lete Pegazus, Jat i Turkiš, pa su i cene pale (mada ne verujem da će biti jako jeftino krajem jula). Obrati pažnju da Pegazus leti do aerodroma Sabiha Gokčen, a druga dva do Ataturka, koji su udaljeni oko 3 sata vožnje kroz ceo grad, što je cimanje (a i trošak). Pa onda uklapaj sa Arabijom u skladu s tim.

Okej, kul, hvala ti! :D To je dobar savet. :) I um, ljudi koji ste bili u Indiji, ima te li vi neki jos savet? :)

Pegasus i Air Arabija koriste isti aerodrom Sabihu u Istanbulu, tako da cena od 100+410eura uopšte nije loša.

Uostalom i provesti koji dan u Istanbulu je lepa kombinacija.

Dakle savet od nekog ko je bio u Indiji: Kupuj odmah.

Možda se FlyDubai predomisli pa spusti karte na prošlogodišnji nivo (412) evra, ali mislim da te to malo verovatno. I ne lete do Bangalora.

• 1 month later...

zdravo ljudi

moram pitati ovde posto do sad nisam imao iskustvo sa putovanjima avionom...

naime treba da idem u Nemacku, Frankfurt za Uskrs,ali ne mogu da nadjem jeftin prevoz :(

termin je odprilike 27.4. do 7.5.2013.

na aerogaga.com je 34000din najjeftinija karta,a da krenem dva dana kasnije bila bi 27000din

kolko sam video na netu,oni su najjeftiniji,ali mislim da ove cene i nisu bas povoljne..

bus je 16000din al tu se ubijem od puta :(

molim vas ako neko zna kako jeftino da dodjem do Frankfurta u napomenutom periodu da mi kaze,mislim da je ovo mnogo gledajuci koje vi cene spominjete ovde...

hvala

JAT ima promociju, pise na njihovom sajtu Frankfurt povratna 169 evra. Koliko vidim za datum koji ti trazis nema karata po toj ceni.