Jump to content

Featured Replies

Go avio brlja. Cene koje prikazuje nisu dobre. Tek kad se ode na sjat kompanije ili ide u proces rezervacije, tada se vidi da ne valja...

• 6 months later...

KAKO NAJPOVOLJNIJE DO LONDONA (I NAZAD) - TRIKOVI, SAVETI, UPUTSTVA...

Najbitnija stavka u svakom putovanju je koliko prtljaga nosite i kojom avio kompanijom putujete

Ukoliko nosite kofer od 23kg, onda Wizzair postaje neinteresantan, jer je naplata kofera za 2 smera oko €60 - ako tu avionsku kartu platite €100-120, a Air Serbia je u proseku oko €250, onda to i niije neka razlika.

Međutim, za cenu te Wizz-ove karte, može se ići Swiss-om preko Ciriha ili Lufthansom preko Frankfurta, a i leti se na Heathrow (ne Luton), pa je to sve u svemu kulturnije, bez obzira sto je ceo put traje oko 5-6h.

Ukoliko se nosi samo ručni prtljag, tu Wizz opet ima naplatu za tzv "veći koferić" za od €32 (taj je “normalan“ kod svih), pa tako kod Ryanair-a je Wizz-ov "veći prtljag" uključen u cenu.

Ryanair po pravilu ima NAJJEFTINIJE karte od svih, ali nažalost leti samo iz Temišvara i Niša. Naprimer, iz Niša možete doci preko Bergama, Bratislave ili Berlina u proseku za oko €50 za jedan smer, ali opet treba doci do tamo. Ipak, moze se kombinovati jedan pravac Niš, a drugi Beograd i opet - eto uštede.

Varijanta sa Temišvarom je po ceni najpovoljnija - povratna karta je u proseku oko €50 a nekad zna da bude €20-30. Kao sto znate do tamo kombijem vozi GEA Travel, karta je €15 i putuje se oko 2-3h. Ako se predaje kofer u avion, onda to nije baš mnogo povoljno.

Za pretragu, najbolji je sajt https://www.skyscanner.net/ i tu imate cak i mogućnost "praćenja cena" karata tj.PRICE ALERT - upišete mejl adresu i ćim se cena promeni dobijete mejl.

Po pravilu, letove treba bukirati ISKLJUČIVO VIKENDOM (mozda ponekad i ponedeljkom) - kupovina radnim danom je notorno skuplja, cene poskupljuju uglavnom Sredom i Četvrtkom pa te dane treba izbegavati za transakcije.

Edited by Fritz

19 hours ago, Fritz said:

Po pravilu, letove treba bukirati ISKLJUČIVO VIKENDOM (mozda ponekad i ponedeljkom) - kupovina radnim danom je notorno skuplja, cene poskupljuju uglavnom Sredom i Četvrtkom pa te dane treba izbegavati za transakcije.

Ne bih se slozio sa ovim. Pravilo je da pravila nema. Zavisi od mnogo faktora. Neko istrazivanje kaze da su najjeftinije karte utorkom, drugi opet tvrde da se subotom posle ponoci mogu pojaviti povoljnije karte, kad neki odustanu od rezervacija (ovo najcesce vazi za SAD), neke kompanije izdaju promocije samo vikendom, neke za praznik, neke za svoj rodjendan ili neki drugi bitan im datum, neke nekim drugim danom, a ja sam danas nasao najpovoljniju cenu za destinaciju koju vec duze vreme pratim, evo, usred srede :wink:

• 2 months later...

Da li je neko koristio usluge ovih ili nekih sličnih sajtova: https://www.beatmyflight.com/ https://www.flystein.com/ ?

S obzirom na veliku fleksibilnost po pitanju datuma, pa čak i lokacije, verujem da je moguće pronaći letove koji su značajno jeftiniji od ovih koje ja nalazim. S obzirom da bih tako našao let za dve osobe, a plaćam za jednu pretragu (dakle delim troškove na dva dela), biću sigurno i nešto malo na dobitku ukoliko mi nađu jeftiniju varijantu.

Nemam trenutno vremena ni mogućnosti da se detaljno posvetim pretragama po netu, tako da mi ovo deluje kao zgodna solucija.

Šta vi mislite? Bacanje para ili korisna alatka koja će mi uštedeti i vreme i pare?

1 hour ago, ThirstyTraveler said:

Bacanje para.

+1
Nije toliko tesko pobijediti cijenu kada si jako fleksibilan, tako da nece ni oni toliko vremena uloziti.
Google flights i zabavi se :smile:

8 hours ago, klanfa said:

Google flights i zabavi se :smile:

Slazem se da mozes i sam da trazis, samo imaj u vidu da Google Flights [a i sestrinski ITA Matrix] ume ponekad da vrati u rezultatima let koji nije dostupan za kupovinu. Ne desava se cesto, ali moze ponekad [kao npr. meni danas :psuje:]

• 1 year later...

https://www.cestujlevne.com/ je ceski sajt pa je i jezik ceski, ali ko zna sta trazi, razumece. Letovi su u glavnom iz  srednje Evrope. Ja sam nasla gomilu karata preko njih samo treba biti brz.

On 11. 8. 2017 at 9:44 PM, jms_uk said:

Slazem se da mozes i sam da trazis, samo imaj u vidu da Google Flights [a i sestrinski ITA Matrix] ume ponekad da vrati u rezultatima let koji nije dostupan za kupovinu. Ne desava se cesto, ali moze ponekad [kao npr. meni danas :psuje:]

Cesto pokazuje cartere koji se ne mogu kupiti bez paket aranzmana, zato ga zato i ne koristim . Sky scanner sada ima multi-city opciju kao i low cost pa nema vise velike potrebe za G flights

On 5/24/2017 at 9:19 PM, chivitli said:

Nedavno sam kupio kartu Aegeanom - ispalo mi je jeftinije da odem na Google Flights i odatle kliknem na link ka Aegean sajtu za let koji mi je trebao, nego da odem direktno na sajt Aegeana i tamo pretražujem :huh:

Izgleda da taj Aegean ima neke cudne "fazone".

Gledao sam kartu Tel Aviv-Moscow.Pretraga na Kayak-u mi kaze da ima karta za 99 evra (i kliknuo sam-dostupne su karte za prodaju),dok na sajtu Aegean-a kaze da za taj dan ni nema letova iz Tel Aviva za Moskvu (?!),vec tek sutradan i to za valjda 130-140 evra.

Gledam,kako moze Kayak da prikazuje jeftinije letove od sajta same avio kompanije?Jedno od objasnjenja sa Skyscanner sajta je:

You probably know that many airlines “codeshare,” or sell their own ticket for seats on the planes of partner airlines. What you might not realize is that the codeshare tickets can be cheaper than tickets sold by the actual airline, particularly on international flights.

If you want to book a last-minute flight from Tokyo to Los Angeles on Japan’s ANA, for example, but Skyscanner shows you that the cheapest flights are on its Star Alliance partner United, click each flight for more info. You might see one or more itineraries is “Operated by ANA,” even though it’s sold by United.

(iako to nije primenjivo na let Tel Aviv-Moskva,posto ne pise da je "operated by" pa neka druga avio kompanija)

21 minutes ago, Laza GNR said:

Gledam,kako moze Kayak da prikazuje jeftinije letove od sajta same avio kompanije?

Ja ne znam da l sam nekoliko puta kupio kartu na sajtu kompanije, skoro ali skoro uvek je cena ili jeftinija ili ista na pretrazivacima. I to je normalno.

Rekoh ti, sajt aviokompanije Aegean ne povezuje sopstvene letove sa dugackim presedanjima, kao sto to radi npr. Kayak. I ima jos zilion drugih razloga da karta ne mora da bude najjeftinija na sajtu same aviokompanije, niti nuzno dostupna, ako na nekom drugom sajtu jeste. Kupi tamo gde ti je najjeftinija i ne lupaj glavu, neces imati nikakav problem :smile: 

Edited by Dragance

3 hours ago, Laza GNR said:

Gledao sam kartu Tel Aviv-Moscow.Pretraga na Kayak-u mi kaze da ima karta za 99 evra (i kliknuo sam-dostupne su karte za prodaju),dok na sajtu Aegean-a kaze da za taj dan ni nema letova iz Tel Aviva za Moskvu (?!),vec tek sutradan i to za valjda 130-140 evra.

Desava se da ti konsolidatori [pogotovo Kayak] pokazuju cached informacije.

Ja sam pre par nedelja gledao da uzmem kartu za domaci let u Namibiji, razni konsolidatori i OTA-e su mi ga nudili, a sama Air Namibia pokazuje da ga nema.

Naravno, kad se dodje do poslednjeg koraka [placanja] na tim drugim sajtovima, ispostavi se isti rezultat [nema leta].

Razlog je bio taj da je tek skoro ukinut [SW su ga skinuli sa njihovog sajta, ali je na ovim drugim jos ostao].