Jump to content

Featured Replies

Molim vas za pomoc, hteo bih da preko wizzaira putujem iz Temisvara do Milana, na sajtu pise da taj put traje 45 min,a u povratku pise da traje sat i 45 minuta... pisao sam im, ali imaju neki problem, pa ne mogu da mi odgovore...

da li je neko leteo na ovoj ruti i koliko let zaista traje?

hvala unapred!

Na bilo kom sajtu za avio karte ces naci red letenja sa lokanim vremenima. Rumunija je istocno-evropska casovna zona (+2), a Italija je kao i mi srednjo-evropska (+1)

• 2 weeks later...

Ryanair ponovo dolazi na nasu granicu!!! Od maja pocinje da leti iz Osijeka (Hrvatska) za Frankfurt (Hahn), a iz Frankfurta mozete Ryanair-om u bilo koji kutak Evrope.

Trazim kartu za Florianopolis u Brazilu. Ne odgovara mi hvatanje Condor-a iz Nemacke jer ne zelim da trazim Sengen. Ima li neko ideju gde da potrazim sto jeftiniju kartu? Dakle, moram je kupiti na jednom mestu, iz jednog dela (3 leta ), striktno tranzit kroz tranzitne prostorije po aerodromima, bez tranzitne vize. Za onaj pretrazivac na b92 sajtu vec znam. Hvala.

Ryanair ponovo dolazi na nasu granicu!!! Od maja pocinje da leti iz Osijeka (Hrvatska) za Frankfurt (Hahn), a iz Frankfurta mozete Ryanair-om u bilo koji kutak Evrope.

Eh kada bi dosao do nas  :o ili makar wizz air, smatram da ne bi imali losu zaradu ovde, trebamo nekako da izvrsimo pritisak na njih, kada bi poceli da lete mailovi sa slicnim zahtevima od svih nas, sa nekom strategijom  ;) mozda ce biti bez efekata, ali vredi pokusati

Sta je bilo sa oni sastankom koji je imao Kristo, nesto malo pre nego sto ce podneti ostavku? Imao je sastanak sa predstavnicima low-cost kompanija (znam sigurno za Wizzair i jos ove dve sto lete odavde, Germanwings i Norwegian) i cini mi se da se tada pricalo kako je Wizz zainteresovan da vec ove godine pocne sa letovima iz BGa.

Wizzair me je juce obavestio da mi je promenio datume i vreme leta!! Da li je neko imao slicno iskustvo? Rekli su mi da mogu to da prihvatim, ako kliknem neki link koji su mi poslali, ili da okrenem njihov call center ako mi ne odgovara novi datum! Ja bih menjao povratni let za neki drugi, konkretno, da ne bude sad iz Venecije, nego iz Milana za Temsivar. Po istoj ili cak manjoj ceni. Da li je to izvodljivo? Poslao sam im mejl, ali tamo pise da je rok za odgovor 30 dana?!?! A i nesto mi se bas ne zove inostranstvo....

Menjanje leta ti ispadne 3 puta skuplje nego da jednostavno kupis tu kartu Milano-Temisvar. Ja sam to isprobavala kad smo Sloba i ja ishli za Maroko pa znam da sam trebala da doplatim skoro 40eura za promenu leta a sam let za taj drugi dan koji sam htela je bio 20 eura.

I mene su obavestili da mi je promenjeno vreme leta ali nisu menjali datume koliko vidim.

meni su isto javili da mi pomeraju let Barsa-Temisvar i to sa 14.maja za 12.maj. U mom slucaju je nemoguce da to prihvatim jer 14.maja imam iz Porta let za Barsu, kupljenu kartu. Poslala sam i mail i to obrazlozila i pitala sta predlazu i naravno nisu jos odgovorili. danas sam ih jos i zvala ceo dan ali je non stop zauzeto (broj u UK). barem se ne ukljucuje automat za prozdiranje impulsa kao kod ryana...

Menjanje leta ti ispadne 3 puta skuplje nego da jednostavno kupis tu kartu Milano-Temisvar. Ja sam to isprobavala kad smo Sloba i ja ishli za Maroko pa znam da sam trebala da doplatim skoro 40eura za promenu leta a sam let za taj drugi dan koji sam htela je bio 20 eura.

I mene su obavestili da mi je promenjeno vreme leta ali nisu menjali datume koliko vidim.

mislim da se u ovom slucaju promena ne bi placala, jer su oni ti koji su za.ebali

Wizzair me je juce obavestio da mi je promenio datume i vreme leta!! Da li je neko imao slicno iskustvo? Rekli su mi da mogu to da prihvatim, ako kliknem neki link koji su mi poslali, ili da okrenem njihov call center ako mi ne odgovara novi datum! Ja bih menjao povratni let za neki drugi, konkretno, da ne bude sad iz Venecije, nego iz Milana za Temsivar. Po istoj ili cak manjoj ceni. Da li je to izvodljivo? Poslao sam im mejl, ali tamo pise da je rok za odgovor 30 dana?!?! A i nesto mi se bas ne zove inostranstvo....

Meni isto javise da mi pomeraju povratak iz Rima za Temisvar sa 27. na 29.04.! Ja odlucih da kliknem na taj link i potvrdim promenu datuma povratka jer jos nisam rezervisao hotel a na Wizzar-ovom sajtu nema drugih kombinacija letova koje bi mi odgovarale pa bolje da ih ne zovem na onaj broj u Engleskoj koji su ostavili jer uz tarifu od euro po minutu na mom Borat-engleskom to mi potrajalo pa iako bi se dogovorili kostalo bi me kao jos jedna karta.

Meni problem predstavlja to sto sam planirao da italijansku vizu trazim na osnovu email potvde o kupovini karte i bookinga hotela. Sada imam stari datum povratnog leta u  ranijem mail-u a ne salju mi novi mail iako pise  da hoce,to cekam ceo dan.Ne znam kako ce da u ambasadi reaguju na tu citavu zbrku sa datumima.

Inace,koliko videh po stranim forumima, to menjanje datuma leta im je postalo svakodnevna pojava u poslednjih dva meseca tako da se brinem da li je i ovo konacno.

prosto ne znam da li je to moguce, ali meni se cini da oni u poslednje vreme prvo prodaju letove, a posle odluce koje ce da voze a koje ne, na osnovu broja putnika.

na web site wizza ima sve u detalje objasnjeno koja su ti prava ako ti otkazu let, ali ovo sto su meni uradili nisu nazvali otkazivanjem vec pomeranjem termina. sto se mene tice, za mene je to otkazivanje. medjutim, ako ti promene termin, na sajtu nema bas objasnjenja koja su ti prava ako pomere let. meni nista ne znaci pomeranje za dva dana ranije jer gubim vec kupljeni connecting let.

Au, bogami, nadrljasmo svi ovde :) Niti se javljaju, niti odgovaraju na mejl... Ako neko ima neki odgovor od njih, neka objavi to ovde!

sto je najgore od svega, meni je ryanair u poslednjih mesec dana DVA PUTA POMERAO taj drugi (connection) let koji imam iz porta za barsu!! jedva ih dobijem telefonom na kraju da im objasnim da nema sanse da menjam jer wizzom letim dalje tog dana bla bla, i oni me vrate na let koji sam htela (u slucaju wizza nemoguce jer su ga ukinuli), i sada, posle svih agonija sa ryanom, evo i ovih sa pomeranjem.. pa stvarno...........  :death:

Svaka čast ljudi stvarno ste mi pomogli sa ovim jeftinim letovima. Sad mogu da nastavim sa planiranjem puta u Maroko u septembru,oktobru.

Jedino sam jos hteo da vas pitam, posto ce verovatno biti varijanta Temišvar-Milan, Milan - Rabat, je li ja treba da zahtevam neku tranzitnu italijansku vizu ili...... Ne moguće da se samo bordujem u Temišvaru izadjem u Milanu i čekam svoj let za Rabat.

Znam da nekom verovatno ovo zvuči kao glupost ali nažalost nisam baš iskusan sa ovim glupim vizama.

aj ćao

Treba ti tranzitna shengen viza. Sa njom mozes da udjes i u Rumuniju.

Bolje uzmi let Milano-Fes sa Ryanairom

mozesh naci mnogo jeftinije nego do Rabata.

Hvala puno... vi ljudi ste moji novi idoli.  ;D ;D

Inače ovo sa low-cost letovima stvarno funkcioniše. Samo treba doooooosta živaca.  :x :x

• 2 weeks later...

Ljudi, pomozite, koliko kosta torba, ne rucni prtljag po letu kod wizzaira i easyjeta? na wizzu sam procitao 20eura...

Ovo je sa njihovog sajta:

naknada za prtljagu

putem wizzair.com i pozivnog centra po letu po putniku 10 EUR

Evo nekih, novih telefonskih brojeva wizair:

u Mađarskoj: +36 1 470 9499

u Poljskoj: +48 22 3519499