Jump to content

Featured Replies

E da, ako idete dalje avionom iz Bergama a imate vremena izmedju letova, nemojte to vreme gubiti na Milano ili nesto slicno. Preporucujem sam Bergamo koji je presladak i moze lep dan da se provede u njemu a Slobine slike sa okolnih Alpa su neverovatne.  ;D

i ja se pridruzujem Crueli...Bergamo je prelep, i obavezno posetite gornji grad( to je onaj na brdu, stize se do njega zicarom).....to je stari srednjevekovni deo grada, i pogled jedan od najlepsih koji cete videti ;D...nesto slicno kao iz parka medichi u firenci....

inace, uzmite obavezno voz od milana do bergama i obratno, jer je jeftiniji i brzi od busa, a do aerodrom u bergamu ima bukvalno 10 min. gradskim busom, koji ide na svakih 10 min. sa zeleznicke stanice...

btw,

za barselonu imaju jeftini letovi iz venecije preko myair-a, cene su oko 20-40evrita, ali imaju 2 prednosti......let je u 11.30 ujutru iz venecije, a direkt voz iz bg-a stize negde oko pola 8 ujutru, taman ;D

povratak iz barselone je popodne oko 18, a voz za bg polazi u 21.45, taman i da se pojede pica u veneciji hehehe...

inace, lete za aerodrom u barsi( glavni-prat de llobregat), a ne hironu, sto je ponovo usteda jer imate direkt voz sa aerodroma do centra ( stanica sants, ili franca blizu zooloskog), za nesto jace od 2 eurita...

ja sam sa myair-om putovao ovu rutu bar 5-6 puta i uvek je sve bilo super....

E da, ako idete dalje avionom iz Bergama a imate vremena izmedju letova, nemojte to vreme gubiti na Milano ili nesto slicno. Preporucujem sam Bergamo koji je presladak i moze lep dan da se provede u njemu a Slobine slike sa okolnih Alpa su neverovatne.  ;D

sto toliko popljuvaste milano  :) p aja sam planiro makar jedan dan da se zadrzim tamo u povratku za srbiju  :)

sto toliko popljuvaste milano  :) p aja sam planiro makar jedan dan da se zadrzim tamo u povratku za srbiju  :)

Nisam pljuvala Milano, samo rekoh da mi se Bergamo mnogo vise svideo. Mozda se nekom vise svidi Milano, sta ja znam...  ;D

Moja omiljena lou-kost kompanija nedavno je počela da leti iz Kazablanke u nekoliko evropskih gradova (za sada su to Lion, Marsej, Pariz, Brisel, London i Milano).

Kompletna informacija nalazi se ovde: www.airarabia.com/AirArabiaMarocOfficiallyLaunches.html

Dakle, rekao bih  :banana: kada nam ne bi trebale vize za Šengeniju. Ali, valjda ćemo i to uskoro dočekati.  :-\

Da, videla sam to juce... kopala sam, cackala, isprobavala ali nisam nasla nista jeftinije od 100eura preko Airarabie za Kazablanku a povucena proslogodisnji iskustvom kad mi je umesto 610eura (koliko je pisalo na sajtu na poslednjem koraku kupovine karata) sa kartice skinuo 650eura ne bih ni slucajno proglasila airarabiju za jeftinog prevoznika, bar ne na evropskim destinacijama. Mislim da tu ne mogu da budu konkurenti Ryanair-u i ostalim kompanijama koje lete za Maroko.

Ryanair smo Sloba i ja platili 30eura a bilo je i jeftinijih karata. Bukvalno smo za 80eura stigli do Maroka.

E, to i mene zanima:

da li nam treba tranzitna viza (i jel ona besplatna)? nastavio bih posle do Londona

uz ovaj on-line check-in valjda mogu da ostanem departure/arrival zoni i da ne "ulazim" u nemacku? izmedju letova imam samo par sati (dva i po, ustvari)

Ne znam kako je sada, meni u junu prosle godine nije trebala tranzitna viza, ali to vazi samo ako je moguce da vam iz mesta polaska prilepe etiketu za konacnu destinaciju. Onda nema potrebe da uzimate prtljag i opet se cekirate, vec samo prodjete kroz tranzit.

U nekim slucajevima to nije moguce, narocito ako letite razlicitim kompanijama i kupili ste karte odvojeno, mada ne mora da znaci. Pise na sajtu nemacke ambasade da za Frankfurtski aerodrom nije potrebna tranzitna viza. Ko ide nek proveri telefonom.

Ne znam da li je vec neko o ovome pisao ali Ryanair vise ne vrsi diskriminaciju ne-EU gradjana sto se onlajn check-ina tice.

Drugim recima, sada svako moze da izvrsi onlajn check-in bez obzira na nacionalnost.

Medjutim, pre sigurnosne kontrole ne-EU gradjani moraju da se prijave na Ryanair-ovom Visa/Immigration salteru kako bi se utvrdilo da li ispunjavaju uslove ulaska u zemlju destinacije, tj. da li poseduju vizu. Ako je sve u redu, dobija se nekakav pecat preko boarding karte.

Da li je neko vec isprobao sve ovo u praksi? Ja cu tek pocetkom jula da prodjem kroz ovu proceduru pa cu da podelim svoja iskustva.

Ja sam isprobao, nista posebno, vratila nas sluzbenica pred security control nazad na salter gde se vrsi check-in. Tamo nam pogledali pasos i kartu, udarili pecat i cao. Onda tek dodjes na security control, eto.

• 2 months later...

btw,

za barselonu imaju jeftini letovi iz venecije preko myair-a, cene su oko 20-40evrita, ali imaju 2 prednosti......let je u 11.30 ujutru iz venecije, a direkt voz iz bg-a stize negde oko pola 8 ujutru, taman ;D

povratak iz barselone je popodne oko 18, a voz za bg polazi u 21.45, taman i da se pojede pica u veneciji hehehe...

inace, lete za aerodrom u barsi( glavni-prat de llobregat), a ne hironu, sto je ponovo usteda jer imate direkt voz sa aerodroma do centra ( stanica sants, ili franca blizu zooloskog), za nesto jace od 2 eurita...

Italijanski low cost prevoznik MyAir je bankrotirao, a Direkcija italijanskog civilnog vazduhoplovstva (ENAC) im je prekjuce oduzela dozvolu za letenje.

btw,

Italijanski low cost prevoznik MyAir je bankrotirao, a Direkcija italijanskog civilnog vazduhoplovstva (ENAC) im je prekjuce oduzela dozvolu za letenje.

e hebiga, a bas su mi odgovarale njihove linije preko venecije....a i ostadose mi duzni jednu kartu  :)

Au! Samo se nadam da ce Ryanair i Wizzair da prezive!

Pa, upravo zbog njih je MyAir i bankrotirao. Ryanair je u Italiji povecao broj letova za 60% u 2008.god, a wizzair i easyjet ga prate. Sada ce im posao biti jos laksi, kao posledica pada konkurencije.

Hm, nadam se samo da nisu radili klasican damping da bi eliminisali konkurenciju, pa da ce sad da podignu cene, kad im je to poslo za rukom.

Hm, nadam se samo da nisu radili klasican damping da bi eliminisali konkurenciju, pa da ce sad da podignu cene, kad im je to poslo za rukom.

Gotovo sam siguran da kod O'Leary-a i Ryanair-a to nije slucaj. On je trenutno najbogatiji Irac, a pri tom i opicen, pa mislim da novac nije vise njegov primarn cilj. Cinimi se da tim neverovatnio niskim cenama i demistifikacijom letenja zeli da udje u istoriju aviacije, a po svemu sudeci na dobrom je putu.

• 2 weeks later...

Jedno logisticko pitanje za one koji su se kretali po Bergamo aerodromu.

Let Temisvar-Bergamo slece po redu letenja u 8:00 flying wizz

U 9:00 imam let za Madrid flying Ryan

moja iskustva mi govore da avion uvek sleti ranije i da sam ja u to vreme koje oni navedu na sajtu vec u zgradi aerodroma i prolazim pasosku kontrolu.

Ryan ima online checkin sto znaci da ne moram uopste da odlazim do checkin point-a vec odmah prelecem na odlazni terminal.

Sta vi mislite o tome?

;D

Moras na check-in da ti provere vizu i lupe pecat na boarding pass. Ipak, mislim da ces imati dovoljno vremena.

Sto se "Visa Check"-a tice nemojte da cekate red za check-in vec odite slobodno preko reda pod izgovorom da idete nesto da pitate. Uradice vam visa check za 5 sekundi i to je to. :P