Jump to content

Featured Replies

Bitna stvar je da prilikom dolaska na aerodrom moras da odes do tzv. visa saltera sa bording kartom koju si odstampao prilikom onlajn cekiranja, da ti pogledaju pasos i lupe pecat, bez toga te nece pustiti u avion. Ovo vazi za putnike koji imaju pasose koji nisu iz EU.

Hvala ti za ovo,kako bih se ja ispalio :S

da li su nesto promeili i u vezi bagaza koji ide u kabinu ? stalno mi salju poruke da vodim racuna o cabin baggage-u

Nisu, sve je ostalo isto, iskljucivo jedan komad rucnog prtljaga u propisanim dimenzijama i tezine do 10kg. Istina je da su poceli vise da upozoravaju na to, ali ja poslednjih meseci nisam u praksi primetio da se nesto promenilo po tom pitanju, i dalje vidjam ljude koji se ukrcavaju sa vise od jednog komada rucnog prtljaga. Naravno, nikad se ne zna kada ce im pasti na pamet da ne puste nekog ciji rucni prtljag odstupa od pomenutih pravila.

• 2 weeks later...

Golosina je napisala tekst-uputstvo za traženje jeftinih letova za kompanije Ryan i Wizz... pa ako bi kogod hteo da dopiše za germanwings, easyjet i šta već još postoji, nek se prijavi ovde... ako ne, kačimo na sajt ovo što imamo :)

Gdje je to tekst uputstvo?

• 2 weeks later...

Ukoliko kod Wizzaira kupite karte do ponedeljka, 26.10.2009., za putovanja do 27.marta 2010., imate popust od 20% na i onako niske cene! Tako recimo, iz Temisvara sad mozete do:

Barselone, Valensije, Londona, Pariza za 41 evro, povratna,

Dortmunda - 33 evra, povratna,

Rima, Milana, Venecije - 21 evro, povratna!

Pozurite  :)

Da napomenem jos da Wizzair sad leti na Barcelona Terminal 2 (13km od grada) umesto na Gironu, koja je bila na 3 dana jahanja! Jedino je i dalje nezgodan termin za povratak, jer se stize oko 1 posle ponoci u Temisvar.

Na šta tačno misliš? Da neko objasni šta se radi kad uđeš na aerodrom?

Da, da nesto tako od prilike.  :hihi:

• 3 weeks later...

Procitao sam predhodne tekstove forumasa i naso sam da se u putovanjima iz budimpeste pominje kompanija WizzAir.Ja planiram da idem za Stohkolm iz Budimpeste avionom i bio sam na sajtu Wizzair.Medjutim , karta do Stohkolma kosta 60e u jednom pravcu plus cekiranje prtljaga (moras da znas kolika ti je tezina prtljaga da bi to sve uracunao u kartu) i na kraju kata bi me kostala od 120 -250e u zavisnosti koliki mi je prtljag.

MOje pitanje je, za nekog ko je putovao WizzAri-om , da mi objasni proceduru od momenta dolaska na salter i kupovine karte do momenta ulazka u avion.

Procitao sam predhodne tekstove forumasa i naso sam da se u putovanjima iz budimpeste pominje kompanija WizzAir.Ja planiram da idem za Stohkolm iz Budimpeste avionom i bio sam na sajtu Wizzair.Medjutim , karta do Stohkolma kosta 60e u jednom pravcu plus cekiranje prtljaga (moras da znas kolika ti je tezina prtljaga da bi to sve uracunao u kartu) i na kraju kata bi me kostala od 120 -250e u zavisnosti koliki mi je prtljag.

MOje pitanje je, za nekog ko je putovao WizzAri-om , da mi objasni proceduru od momenta dolaska na salter i kupovine karte do momenta ulazka u avion.

Do Stokholma leti Norwegian.com iz Beograda povoljno, a od 14tog decembra i MALEV.

Kao prvo, karte do Stokholma mozes da nadjes i za mnogo manje pare. Poenta je da kupis karte 1-2 meseca ranije ili cak i vise. Najmanje sto mozes da platis je oko 60 evra za povratnu sa redovnnim prtljagom. Na cenu koja je navedena kad odaberes datume leta treba jos dodati oko 10 evra takse za placanje karticom za povratnu kartu i 20 evra za torbu od 15kg(tamo i nazad), kao redovan prtljag, ako ti je potrebno.

Kad sve te opcije odaberes, onda sledi kupovina karte online. Dakle, ne ides ti nigde da podignes tu kartu, vec na njihovom sajtu, kad odaberes odakle dokle letis i odredjene datume, uneses trazene podatke o sebi i svojoj platnoj kartici, kliknes i platis. Istog momenta ti stize potvrda na mejl, u kojoj se nalazi 6-cifrena kombinacija slova i brojeva, nesto npr ovako: KJ6G8D. E, to je tvoja karta! Sa tom sifrom i pasosem ides na aerodrom! Mozes, eventualno  da odstampas celu tu stranicu koju su ti poslali na mejl, pa da i to das na check in pultu, ali nema potrebe. Dakle, ta sifra i pasos su tvoja karta. Dalja procedura je sledeca, odes na check in pult, das im tu sifru i pasos, predas redovan prtljag, oni ti izdaju boarding kartu, sa kojom ides na security control. Tamo prolazis kroz skener, pregledaju ti rucni prtljag, pa kad prodjes sve to, ulazis u bescarinsku zonu. Tu cekas dok ne vidis na nekom displeju da pocinje ukrcavanje za tvoj let :) U avionu sedas gde hoces, nemas nista gratis, ni obrok ni pice. Sto se prtljaga tice, tu su dosta rigorozni, rucni prtljag mora biti dimenzija najvise 55X40X20cm i do 10kg tezine. I to mora biti samo jedna torba, nikakva torbica pored toga. Ako ti to nije dovoljno, onda placas i redovan prtljag, kao sto sam gore napisao i taj prtljag podrazumeva iskljucivo jednu torbu tezine do 15kg. Sve preko toga se papreno placa, po pravilniku koji postoji na sajtu. Mislim da je nesto oko 10 evra po svakom kg preko tih 15.

Norwegian vise ne leti is Stockholma za Beograd, ali kao sto rece spavac probaj Malev, ja sam kupio povratnu Sto-Bg-Sto za 85 eur sa svim taksama (za januar 2010).

Ispravka za rucni prtljag kod WIZZa, mojoj devojci su sad pravili problem jer su smanjili tezinu na 9kg

Valjda bi pisalo obavestenje o tome na sajtu? Koliko vidim, tamo pise da je i dalje maximum 10 kg. Cuo sam da neke kompanije ogranicavaju rucni prtljag na 8kg, ali za 9kg, to jos nisam cuo!

To se desilo 7. novembra na relaciji Rim - Temisvar i na kraju posle duze rasprave su joj ubacili kofer dole u avio bez naknade.

Svasta! Meni nikad nisu ni merili rucni prtljag! Osim ako se to automatski ne radi dok prolazi kroz skener?! A imao sam i vise od 10kg, par puta.

Njoj su trazili dok je checkirala kartu u Rimu, zato smo u Temisvaru igrali na iskustvo (ona se checkira a ja cuvam prtljag  ;D)

Нису ми јасне код wizzair-а те разлике у цени у зависности од начина плаћања. Регистровао сам се и сад проверавам цене летова, и кад пребацим на Визу или Мастер испадне ми увек 10-ак евра више него том неком Freedom или Wizzair кредитном картицом... Шта уопште представљају те 2 картице и јел се бесплатно ваде и како?

Хвала!

Te freedom i wizzair kartice valjda i ne mozemo mi iz Srbije da vadimo. Verovatno je da ces placati visom ili mastercardom, a taksa je oko 5 evra po letu po osobi.

Нису ми јасне код wizzair-а те разлике у цени у зависности од начина плаћања. Регистровао сам се и сад проверавам цене летова, и кад пребацим на Визу или Мастер испадне ми увек 10-ак евра више него том неком Freedom или Wizzair кредитном картицом... Шта уопште представљају те 2 картице и јел се бесплатно ваде и како?

Хвала!

te kartice su besplatne ili se samo placa vadjenje kartice od 10eur ali za ovu Freedom koliko znam mogu da je imaju samo oni sa prebivalistem na teritoriji UK a za ovu drugu ne znam.

Inace ta varijanta za razliku u ceni je samo nacin kako da zarade vise para, jbg low coast oni bi i koriscenje wc naplacivali da mogu.

Jedno jednostavno pitanje od krajnje neiskusnog putnika sa low coast kompanijama. Da li je cena karte koju pronadjem na sajtu Wizzair sa sve taksama ili ne. Izvinjavam se ako je ovo vec negde napisano.