Jump to content

Featured Replies

Dragance, prati TAP, imaju nekad dobre akcije, iz Lisabona, ali za mene i dalje nedovoljno jeftino :(

A condor iz Frankfurta? Jesi li gledao njih... ja sam nasla nesto prilicno jeftino za januar. Oko 500eura

• 4 weeks later...

Koliko je ograničenje za ručni prtljag na Easyjet-u? Našao sam samo za čekirani prtljag, ne i za ovo što smem sa mnom u avion?

On 1/15/2010 at 4:17 PM, danilokorac said:

10 kg valjda kod svih low cost-era

i ja mislim, mada na njihovom sajtu uopste nisam nasla. samo pise za dimenzije i da ne smeju tecnosti.

Ljudi potrebna mi je velika pomoć! Danas smo Draganče i ja pokušali da bukiramo let iz Budimpešte do Pariza, ali ne znam iz kog razloga nije hteo da prihvati transakciju!

Međutim, Draganče mi je otvorio oči za jednu drugu kombinaciju:

Temišvar-Milano preko Wizzair-a = oko 40 evra, 9. feb (jutarnji let)

Milano-Pariz = 10 evra, Rynair, 9.feb večernji let

Pariz - Milano = oko 20 evra, 18. feb, takođe večernji let...

Još samo da smislim na koji način ću da se vratim, ali mi treba pomoć oko bukiranja! Da li neko može sutra kad god mu odgovara da mi pomogne? Iz BG-a sam...

Mogu ja da probam da ti pomognem ali do cetvrtka nisam u Bg-u

tj. u sredu sam slobodna ceo dan ali sam u NS-u

sutra u toku dana mogu procunjati za neke kombinacije... garantujem uspeh  :comp:

Pre 2 dana sam Jovanu i Vladi nasla karte za Maroko za 70eura taman kad su im sve ladje potonule i kad su pomislili da nece ici posto je Ryan podigao cene karata u nebesa!

;D

Oooo pa hvala ti unapred! Ja sam planirao da pokusam sutra, danas sam dobio Visa Intesa Internet, sutra mi je u toku dana aktiviraju, pa ako mi ne uspe, da pravimo kombinaciju!  :pivoooo::eat:

Temisvar - Pariz 25eura wizz

Pariz - Milano 20-tak eura (skocila je verovatno cena karte za taj datum i po toj ceni ima samo jos 3 karte) ryan

Milano-Temisvar sutradan 15eura wizz

Ovo su cene sa sve visa transaction fee

Video sam jutros, juce je bila cena 5 evra po osobi sa free checkin-om, danas vec 10. Mada ni to nije problem, jedino sto moram da uskladjujem vreme...

Evo sta sam zamislio:

Varijanta 1

Temišvar - Milano 9. feb jutarnji let (povratna) 62€  wizz

Milano - Pariz 9. feb večernji let (povratna) 20€  ryanair

Pariz - Milano 17. feb jutarnji let 44€    ryanair

Milano - Temišvar 18. feb jutarnji let  wizz

Varijanta 2

Temišvar - Milano 9. feb jutarnji let (povratna) 62€    wizz

Milano - Pariz 9. feb večernji let (povratna) 20€    ryanair

Pariz - Milano 18. feb jutarnji let 30€    ryanair

Milano - Temišvar 20. feb jutarnji let  wizz

ps. sada sam video da je Temišvar - Pariz u jednom pravcu 40€ (sve cene računam za dve osobe)

Znači ima i Varijanta 3

Temišvar - Pariz 40€    wizz

Pariz - Milano 44€        ryanair

Milano - Temišvar za 18. feb jutarnji 20€    wizz

Na varijantu 2 sam išao u početku zbog karte od svega 10€ po osobi za jutarnji let, ali sada mislim da mi nije isplativo zbog noćenja...

Na sve ovo treba da dodam i čekiranje jednog prtljaga do 15 kila, što mu za Ryanair dođe još 30 evra ukupno, a za Wizzair nisam video...

Još jedanput da proverim - kada budem popunjavao forme, ako napišem da nemam prtljag koji se čekira sa mnom, znači da mogu da uđem na avion sa ručnim prtljagom? Do koliko? 10 kila?

Ali zasto ne idesh direktno u Pariz iz Temisvara?

Karta kosta 20eura

Rucni prtljag se ne cekira, samo obelezis tamo da idesh sa 0 prtljaga

evo, modifikovao sam poruku  ;)

Nisam uopšte razmišljao o toj kombinaciji, hvala ti na predlogu! Nadam se da će proraditi kartica, ako ne, javljam ti šta sam uradio

On 1/19/2010 at 8:29 AM, elefteros said:

evo, modifikovao sam poruku  ;)

Nisam uopšte razmišljao o toj kombinaciji, hvala ti na predlogu! Nadam se da će proraditi kartica, ako ne, javljam ti šta sam uradio

Nemoj samo da zaboravis na cenu karte od aerodroma do pariza koja je 14 eur u jednom pravcu  :bag:

Ajde kad ste tako dobre volje ako mozete i meni da pomognete :)

Svaki dan gledam ali ovo je do sad najjeftinija kombinacija

Idem za Barcelonu u junu, datumi su 4 do 21.06.

Napomena: za dve osobe gledam

Ja sam nasao ovu varijantu:

komb 1    Temisvar - Barsa 194.55e - povratna (to je cena danas,npr 9 januara je bila 191.44)

komb 2    Temisvar - Barsa  77e - jedan pravac

Barsa - Temisvar  110e - jedan pravac

=187e - sto je za celih 7e jeftinije od prve kombinacije - i takodje danasnja cena

Ovo su cene sa placanjem visa karticom

Pokusavao sam i sa kombinacijama nekim sa drugim kompanijama ali mi je ovo uvek bilo isplativije.

Ako slucajno nesto izbunarite,hvala vam

Ako sam dobro postavio upit, imas kombinaciju

Temisvar - Milano za 51€ wizz, 4. jun jutarnji let

milano - barselona za 44€, ryanair 4. jun popodnevni let

cene su za dvoje, bez uracunatih troskova tipa torbe i sl., ali sam upit postavio kao oneway, ne kao roundtrip...

Na primer ovakve kombinacije do juče nisam ni razmatrao dok mi Draganče nije dao predlog. Probaj nešto tako...

On 1/19/2010 at 8:29 AM, elefteros said:

Nadam se da će proraditi kartica

Ako se ne snadjes za karticu ja imam visa internet i electron

P.S.Imas pm  :P

S tim da Ryan moze vec sutra da se pojavi sa 5e promocijom ili necim sličnim ... jun je dosta daleko.

I šta ćeš opet u Barsi, bio si 5 puta?!  :hihi:

Vodi ženu na Tenerife ili u Madrid ili negde gde niste bili  ;D

Wizz za toliko daleke datume daje veće cene, nikad nisam kupila kartu Temišvar-Milano za više od 25eura po osobi.

Drugim rečima, ćuti i ćami ćekajući... iliti prijavi se na mailing listu kod čika Rajana  :hihi:

Nemoj se zaletati sa kupovinom karata za tako daleke datume.

;D

Ja jesam bio,ali kao sto kazes ona nije :)

Znaci pametnije da sacekam jos,pa da onda kupujem? Pratim svaki dan od 9.01.2010 i cena je stalno isla gore :)

Uspeo sam da bukiram letove!!! :)

Pre svega hvala Dragančetu koji se iscimao juče do grada kako bi mi pomogao - razgovarao sam danas sa Call centrom Intesa Banke i rekli su mi da jeste bio problem u tome što smo keš uplatili bukvalno 10 min pre pokušaja da obavimo transakciju! Letove sam bukirao Intesa Internet karticom...

Hvala i Crueli na ideji da uzmem direktan let do Pariza iz Temišvara, umesto dva presedanja do Milana i u povratku; kombinacija koju sam napravio me je jeftinije prošla nego da sam se držao varijante 1 i 2.

Hvala i Kompe-u na ponuđenoj pomoći!

Konačno - ceh je 175 evra (zaokružio sam par evrića), a najskuplje me je izašao let Ryanair-a od Pariza do Milana=70evra.

Temišvar - Pariz 65€

Milano - Temišvar 40€

Ovo su konačne cene, sa jednom čekiranom torbom i troškovima transakcije, gde mi je Ryanair uzeo 10€ (za Wizz nisam provalio...)

Imala je i kombinacija da se vratim direktno 16og u Temišvar, ali ona skuplja za nekih 20 evra od ukupne sume... Možda i nije velika razlika u odnosu na cimanje koje ću imati, ali barem ću videti Milano ako se dobro organizujem! :)

U krajnjem slucaju obidji Bergamo koji je po meni mnogo lepsi od Milana. Samo predji prekoputa aerodroma u trzni centar, ostavi ranac u lockerima (nista se ne placa a na aerodromu se placa 10-tak eura cuvanje prtljaga) i treba ti 10-tak minuta busom do grada.

Mislim da si mogao jeftinije da prodjes, ta cifra mi je malo velika. Trebao si jos malo procunjati, mozda neki easyjet ili nesto slicno ili neki drugi aerodrom pri povratku, Treviso ili direktno na Budimpestu... doduse vec je poprilicno kasno za kupovinu karata.

Ne znam da li su ti to bili fiksirani datumi ali sledeci put pricekaj nas malo iskusnije da proceprkamo... ponekad mozesh da ustedish i mnogo vise.

;D

Jedna stvar koju sam primetila pri kupovini karata kod Ryan-a za koleginicu.

Kupila sam joj karte u jednom pravcu i malo kasnije krenula da trazim karte za povratak i na moje iznenadjenje karte su bile duplo skuplje, online check in je bio duplo skuplji i placale su se takse iako 10 minuta pre toga taj isti let nije imao ni takse niti se placao online checkin i to mi je bilo malkice sumnjivo.

Kad sam otisla da procunjam sa kompa sa drugom IP adresom sve je bilo po starom i bez problema sam mogla da kupim karte po staroj ceni.

Tako da, od onda, cim cunjam malo duze a cene krenu da se menjaju, proveravam cene sa 2 razlicita kompa.

;D

On 1/19/2010 at 2:56 PM, Cruela DeVil said:

online check in je bio duplo skuplji i placale su se takse

Da li postoji neko pravilo po kome se kod nekih karata ne naplacuju check in i takse ili se mora "udarnicki" ici od leta do leta da bi se proverilo?

Pre par dana sam naleteo na Rim - Porto za 5e (i samo tu nije bilo dodatnih troskova)...

Drugo pitanje je vezano za cene 1e: jos uvek nisam naleteo na nesto slicno, pa me interesuje da li se to javlja kod "last minute" varijanti (poslednjih par dana) ili nema ni tu pravila? Kakva su tu iskustva?

Hvala.

Marina,

vidis, mozda to nije losa fora sa prelaskom na drugi komp :) Ali, meni to nije palilo, a desavalo mi se da negde vidim extra jeftinu kartu, na tudjem kompu, pa za sat vremena gledam na svom, a ona poskupi za "cak" 10-15evra, a  ja onda iz principa ne kupujem ;D Pravilo je da kada su velike akcije, tipa karte 1 evro, ili free seats, cim vidis kartu, ODMAH kupuj, jer je velka verovatnoca da je za par minuta ili koji sat nece biti po toj ceni!

On 1/19/2010 at 3:12 PM, Un I.Q. ue said:

Da li postoji neko pravilo po kome se kod nekih karata ne naplacuju check in i takse ili se mora "udarnicki" ici od leta do leta da bi se proverilo?

Pre par dana sam naleteo na Rim - Porto za 5e (i samo tu nije bilo dodatnih troskova)...

Drugo pitanje je vezano za cene 1e: jos uvek nisam naleteo na nesto slicno, pa me interesuje da li se to javlja kod "last minute" varijanti (poslednjih par dana) ili nema ni tu pravila? Kakva su tu iskustva?

Hvala.

Udarnicki, nego sta :) Pregledas nedelju po nedelju, destinaciju po destinaciju i onda kad nadjes nesto povoljno, istog momenta resis da tamo i putujes i kupis kartu :D Obicno su karte povoljno kad se kupe 1-2 meseca unapred kod Ryanaira, a te extra jeftine su obicno za letove radnim danima, u sred nedelje (uto, sre, cet), retko kad oko vikenda ili za letove u neko nenormalno vreme, u 5 ujutru ili 12 nocu. Inace, jos treba sati i sati da provedes gledajuci letove da bi ustanovio neku logiku menjanja cena :)

Konkretno, karata za 1 evro bude, bude i za 1 cent, ali bude i za 2-3 evra, 5, najvise 15, sto je opet extremno jeftino. Ali nikada kao last minute, vec iskljucivo u obliku akcije koje Ryanair smenjuje na svakih para dana i za karte kupljene u mesecima za koje navedena akcija vazi. Samo treba svakodnevno da pratis, u gornjem levom uglu vidis, sad je recimo akcija, milion karata za 10 funti/evra za letove u februaru i martu. Ti onda cekas da istekne ta akcija u cetvrtak u ponoc i vidis tad koja je sledeca, jer moze da bude bas ta da karte budu 1 evro. Cim to vidis, ceprkaj i kupuj, jer se tad karte brzo razgrabe.

Ja sam u septembru leteo Osijek-Frankfurt, Frankfurt-Monpelje i nazad, za ukupno 4 evra, proletos Piza-Trapani (Sicilija) za 1 cent ;) A ziv sam se pojeo sto nisam mogao da pokupujem 20 povratnih karata za kojekude kad su bile za 2 centa, izmedju ostalog, u par navrata i za letove Milan-Barselona i nazad ili Milan-Tangier (Maroko) i nazad :bang: