Jump to content

Featured Replies

On 1/19/2010 at 4:55 PM, Dragance said:

Ja sam u septembru leteo Osijek-Frankfurt, Frankfurt-Monpelje i nazad, za ukupno 4 evra

Da li ovaj aerodrom u Osijeku radi samo u letnjoj sezoni,posto sad kad sam gledao uopste ga nema na listi aerodroma kod ryanair-a ?

Ili su ga mozda izbacili iz upotrebe...  :?

Jedno od ta dva. Verujem da lete samo sezonski i da ce ponovo uvesti liniju, ma da, to je bio jedini Ryanairov let kojim sam leteo a da je avion bio poluprazan, pa su mozda i resili da ukinu liniju, ko zna.

On 1/19/2010 at 2:56 PM, Cruela DeVil said:

U krajnjem slucaju obidji Bergamo koji je po meni mnogo lepsi od Milana. Samo predji prekoputa aerodroma u trzni centar, ostavi ranac u lockerima (nista se ne placa a na aerodromu se placa 10-tak eura cuvanje prtljaga) i treba ti 10-tak minuta busom do grada.

Mislim da si mogao jeftinije da prodjes, ta cifra mi je malo velika...

Bio me je strah iskreno da bi cene mogle da odu jos vise od toga! Bila je ideja da idem preko EasyJet-a iz Budimpeste, i da sam bukirao prosli petak, ceh bi bio 140 evra maskimum. Medjutim, vec od ponedeljka cena je bila 190!

Da sam pre dve nedelje bukirao let preko Wizzair-a, iz Temisvara za Pariz, platio bih 60 evra sveukupno povratnu. Sada je vec ta cena oko 170, ili 180 evra a i datumi su losi...

Najveci problem je bila kartica, za koju sam mislio da ce da mi dodje svakog trena, ali vreme prolazilo i... Meni je ovo stvarno ok kombinacija, ipak nas ima dvoje, a devojci ipak treba i kofer vise... (koje ce tek njeno iznenadjenje da bude kad bude saznala da idemo u Milano, posto joj je to bila zelja)

Hmmm, ocigledno sam ovaj forum morao da potrazim mnogo ranije... ne bih bio u ovolikoj dilemi. Posle ovog ukidanja viza resih da posetim moje prijatelje po Evropi, i kako nemam iskustva sa putovanjima i ceprkanjima jeftinih letova potrazio sam redovan let i trenutno je najjeftiniji air france iz Bg, nesto ispod 20000. Planiram da putujem u Pariz i tamo ostanem mesec dana, takodje sam planirao i ovu intesa internet karticu , samo ne znam da li ce mi stici do pocetka putovanja (negde oko 5.02.) i da li cu imati neki izbor s obzirom da mi je ostalo desetak dana.

@ elefteros kako putujes do Temisvara

Nisam još razradio taj deo puta :) Ili ću ići na neku kombinaciju bus ili voz, samo da vidim šta ima od javnog prevoza, ili će neko odavde sa foruma da ide ka Temišvaru, pa da mu se nakačim sa devojkom i jednom velikom torbom  :shh:

Kažu da je čekanje na Intesa Internet karticu do dve nedelje od dana podnošenja zahteva, ali sam ih ja zvao da proverim dokle su stigli sa mojom, pa mi je već posle dva dana javljeno da mogu da je preuzmem. Onog dana kada je preuzmeš, računaj još jedan dan za aktivaciju, pošto nećeš moći odmah da je koristiš, i obavezno ih pozovi sutradan da proveriš da li su ti je aktivirali!

On 1/19/2010 at 3:12 PM, Un I.Q. ue said:

Pre par dana sam naleteo na Rim - Porto za 5e (i samo tu nije bilo dodatnih troskova)...

cek cek cek cek ... koja je to kompanija koja leti rim porto za 5 evra ili je ikada letela???

On 1/20/2010 at 4:11 AM, mramorcanin said:

Hmmm, ocigledno sam ovaj forum morao da potrazim mnogo ranije... ne bih bio u ovolikoj dilemi. Posle ovog ukidanja viza resih da posetim moje prijatelje po Evropi, i kako nemam iskustva sa putovanjima i ceprkanjima jeftinih letova potrazio sam redovan let i trenutno je najjeftiniji air france iz Bg, nesto ispod 20000. Planiram da putujem u Pariz i tamo ostanem mesec dana, takodje sam planirao i ovu intesa internet karticu , samo ne znam da li ce mi stici do pocetka putovanja (negde oko 5.02.) i da li cu imati neki izbor s obzirom da mi je ostalo desetak dana.

@ elefteros kako putujes do Temisvara

20 000.Taj ni slucajno...

Imas preko wizzair-a(sad gledam 6.2. odlazak-6.3. povratak) za 46e(ali napominjem da je to sada cena,sto ne znaci da vec npr.sutra nece biti druga).

Ja sam Visa Internet (Intesinu) cekao dve nedelje.Vadio sam je pre oko mesec-dva

On 1/20/2010 at 9:42 AM, golosina said:

cek cek cek cek ... koja je to kompanija koja leti rim porto za 5 evra ili je ikada letela???

Ryanair je bio i to bukvalno samo jedan dan, ne znam datum (mada je bilo jos dosta od 11 + 5 za check in)...

Mada je moguce da je u pitanju bio Milano, jer sam tih dana bas po nekoliko sati gledao, pa sam mozda pogresio, jer sam ipak imao drugi smisao pitanja, a ne samu destinaciju...

Sorry ;)

destinacija porto rim ne postoji, makar ne rajanerom, mislim da si pomesao sa milanom (na moju veliku zalost)

On 1/19/2010 at 3:12 PM, Un I.Q. ue said:

Drugo pitanje je vezano za cene 1e: jos uvek nisam naleteo na nesto slicno, pa me interesuje da li se to javlja kod "last minute" varijanti (poslednjih par dana) ili nema ni tu pravila?

Ima sad kod Wizza u aprilu, dosta karata iz Bolonje do Temisvara za 1e ;) ! U drugom smeru za 5e...

Ne znam kako si ovo našao, ali svaka ti čast!

Aha, newsletter je u pitanju! Pa ima li šta interesantno u toj Bolonji?

Pa ovo i nije tako loše! :)

Ima od 9. aprila (petak) do 12. aprila (ponedeljak) povratna karta iz Temišvara za jednu osobu od 16.57€ (plaćanje karticom)!

Inače sam dobio juče mejl od Wizz-a sa nazivom invoicing (fakturisanje), ali je u njemu samo podatak za jedan let koji sam bukirao, tačnije onaj poslednji iz Milana-Bergam do Temišvara. Jeli to ok? Ja sam na mejl inače dobio dve njihove poruke sa nazivom reservations, u kojima se nalaze moji podaci i veliki, boldovani kodovi.

Ako si dobio invoice, to je to, karta je kupljena. Možeš da proveriš tako što ćeš se ulogovati na svoj nalog i otići na My Bookings, pa na let koji si rezervisao. Ako piše CONFIRMED, to je to.

U vezi tog logovanja - ne znam kako sam sebi dozvolio toliki propust da zaboravim koja mi je šifra, a na mejl nisam dobio njihovu poruku da potvrdim da sam ja taj koji je aktivirao nalog.

E sada, ja sam bukirao dva leta, za oba su mi došli mejlovi sa confirmation code i podacima koje sam uneo, ali mi je samo za drugi let stigao invoice.

Treba li još nešto da radim/proverim/ukucam? Sada ću ponovo da pokušam da pronađem šifru...

On 1/21/2010 at 9:39 AM, elefteros said:

U vezi tog logovanja - ne znam kako sam sebi dozvolio toliki propust da zaboravim koja mi je šifra, a na mejl nisam dobio njihovu poruku da potvrdim da sam ja taj koji je aktivirao nalog.

E sada, ja sam bukirao dva leta, za oba su mi došli mejlovi sa confirmation code i podacima koje sam uneo, ali mi je samo za drugi let stigao invoice.

Treba li još nešto da radim/proverim/ukucam? Sada ću ponovo da pokušam da pronađem šifru...

Ako si zaboravio šifru, imaš ispod polja za lozinku "Hint", klikni, unesi email koji si registrovao i poslaće ti je. Ako si platio ;D za oba leta, stići će ti i drugi invoice. Sačekaj malo, pa ako ti do sutra ne stigne, zovi ih.

U stvari, sad sam pogledao kako su meni slali, ako ti je stigao confirmation mail u kome piše "Your booking is complete", to je to. Invoice se šalje kasnije i nema nikakvog značaja.

Pa probao sam i to sa hint, kaže ne mogu da me pronađu, tj ne mogu da pronađu informaciju u vezi mog mejla/naloga, pa sam pomislio da nisam možda umislio da sam se registrovao, te sam ponovo otišao na regostraciju, ali ovoga puta kaže da wizz id postoji sa tim mejlom/imenom. Obično na većini foruma furam isti pass, ili nešto slično što bi me asociralo na sajt, ali ne znam šta mi bi u ovom slučaju  :?

On 1/21/2010 at 9:39 AM, elefteros said:

Ne znam koji GDS wizzair koristi, ali za dosta njih se moze proveriti i na www.checkmytrip.com

ako imas taj booking code od 6 karaktera.

Proverio sam preko opcije na sajtu search bookings, ukucao kod i e mail i datum, i napisali su mi:

Reservation Status: CONFIRMED

You will need to provide this confirmation number and valid I.D. at check-in to receive your boarding card.

Flight Itinerary - CONFIRMED

Going Out - Timisoara (TSR) >> Paris Beauvais (BVA)

Tuesday, 09 Feb 10 Flight W6 717 Depart Timisoara (TSR) at 16:50 and arrive in Paris Beauvais (BVA) at 18:25

Naravno, tamo su i ostali moji podaci...

Pretpostavljam da je to to!? Verujem da onda samo sa tim kodom i pasošem mogu na aerodrom...

CheckMyTrip ne može kod WizzAir-a :(.

@elefteros Tako je, čak ti ni taj kod ne treba već samo pasoš. A šta je sa drugim letom, pominjao si dva?

pa taj koji sam proverio je upravo prvi, a pošto su mi poslali invoice za drugi, onda ga nisam ni proveravao.

On 1/21/2010 at 12:12 PM, nvukelic said:

CheckMyTrip ne može kod WizzAir-a :(.

steta, jako je koristan sajt

Hvala hvala, neću, let mi je tek 17. og tako da ima vremena... 15 dana pred let, jel da?

Inače slušajte situaciju - Ustanem ja juče ujutru oko 6h da odem do MUP-a na opštini Voždovac da zakažem termin devojci. I sve bilo super, došli mi i ranije, još je ranije i prozvali, kad ono videše da je njoj istekla lična karta! Ona to naravno nije znala, ali je problem nastao što sada policija mora da dolazi na njenu adresu da bi utvrdili da ona tu zaista živi ili tako nešto!? Ja u šoku, treba da krenemo 9og, a nema pasoš! Rekoše joj kao "doći će policija za 2 dana da utvrdi zašto niste produžavali ličnu kartu, pa ću vam ja zakazati da odmah podnesete zahtev"...

Eto, to je bilo juče, danas je niko nije zvao, čekamo sutra pa da zovemo njihov br da vidimo šta da radimo. Inače, ako pokaže neku rezervaciju ili bilo šta slično, pasoš mogu da joj naprave za 4 dana...

On 1/21/2010 at 4:53 PM, elefteros said:

Inače, ako pokaže neku rezervaciju ili bilo šta slično, pasoš mogu da joj naprave za 4 dana...

Potpuno tacno, Sloba je dobio pasos za nedelju dana samo zato sto je pokazao avionsku kartu za Nemacku, tj odstampani papir od Ryanair-a