Jump to content

Featured Replies

Posted

Koje zemlje preporucujete za letovanje u oktobru?..znaci, da je dovoljno toplo da se moze kupati, a da je i dovoljno jeftino..daklle, ne Majami i tako neke destinacije...I da li se za taj termin podrazumeva da je jeftinije?

mozda tunis i egipat? sve ono gde je preko leta pakleno. ne znam sta drugi kazu...

I Grčka može da prođe u oktobru, a i aranžmani preko agencija su mnogo jeftiniji nego u sezoni. Mada, tamo nije jeftino, mislim na npr. noćni provod i to.

Ja bih preporucila Egipat ili Maltu. Ne znam da li je u Tunisu tada vec malo hladnije jer sam bila u prvoj polovini septembra, tada je bilo odlicno vreme, a za Maltu sam cula da je tada jos toplo, iako sam takodje bila u drugoj polovini avgusta kada je bilo prevruce.

Мој другар је у октобру био у околини Анталије, тачније по неким селима на обали и купао се баз проблема. Каже да је било 30ц преко дана.

• Author

A sta kazete za Ibizu i Malagu? Ja nasla neke ponude iz Milana povratna za Ibizu 35 eu, pise sa taksama. Jel tamo toplo u to vreme? I kako sam citala, treba mi 3 puta vise para da stignem do Milana, nego posle od Milana do Ibize  :102:.

Ibiza je pedersko naduvano mesto dok je Malaga kulturno istorijski grad vredno posete.

pre par godina sam dobila poklon za rođendan, delimično pogođen (travel vodič) delimično promašen (za ibizu), pa ako kreneš tamo, mogu ti ga ustupiti :D znam da ima veliki tekst u stilu "korišćenje droga je na ibizi zabranjeno, ali to niko ne poštuje, pa, evo par saveta kako da se ne overdozirate na žurci"  :fool:

Slažem se da je Ibiza napucano mesto, ne znam zašto svi sanjaju o tome da odu tamo, kad za te pare mogu posetiti neko lepo mesto koje je zaista vredno pažnje.

• Author

Pa nisam ja bas luda za Ibicom, al nadjoh tu ponudu, a ima i za Malagu, ja mislim...Ja bih najradje u Siriju, Jordan, ali mi ne odgovara opcija vozom jer nemam mnogo dana pa bih maksimalno da iskoristim odmor...Cak sam razmisljala da odem do Budimpeste, tamo budem jedan dan, odem do Londona ili bilo kog drugog grada odakle ima veliki izbor LC letova pa odande vec gde nadjem...neko atraktivno mesto...

Pa zar stvarno nema neka opcija avionom do Sirije, Jordana, Egipta, Tunisa?  :cry22:

Moja prijateljica ide u Siriju i Jordan baš u oktobru (mislim 06.10.) ali preko agencije i to Kontiki. Znam, nije jeftina opcija ali eto ima i takvih ponuda.

Kontiki uzima 1200eura za tu turu. Reci drugarici da nije normalna.

Sa tim parama je mogla obici pola sveta...

Saro jesi li razmishljala o Maroku?

Pokusaj da nadjesh neki jeftin let do Sirije iz Istanbula.

Neko grcko ostrvo?

Kipar?

• Author

1200 EU je stvarno jaaaaako mnogo!...bar meni

E, bas sam proteklih par sati razgledala opcije za Maroko. Mogla bih do Londona ili nekog grada u Nemackoj pa do Maroka...Tamo je cak i u novembru toplo, zar ne?

Ma, volela bih ja i u Egipat, Krit, Jordan,  al nesto bas i nema low cost ponuda do tamo, bar ne iz okolnih zemalja.

A za Siriju, pa da - moglo bi iz Istanbula, ali do Istanbula je opet problem, a ja, kao sto rekoh, nemam bas puno slobodnih dana da bih se vozala vozom ceo jedan dan.

too complicated  :-\

Kontiki uzima 1200eura za tu turu. Reci drugarici da nije normalna.

Sa tim parama je mogla obici pola sveta...

:) Ona i jeste obišla "pola sveta" putujući uglavnom sa Kontikijem. Meni njihove ponude jesu preskupe, išla sam sa njima samo na Siciliju pre nekoliko godina, a od kada više nemam velike gnjavaže sa šengen vizom ne trebaju mi agencije, bar ne za EU koja me za sada jedino interesuje. Ne znam tačno koji su njeni razlozi da plaća više, umesto da sama sve organizuje, pogotovo što sve finansira od sopstvene zarade/uštede. Moguće je da ne želi da gugla, i uopšte razmišlja o svim tim organizacionim detaljima kojima se mi bavimo, mislim i da joj je engleski slab... Šta god da su razlozi, meni je fascinantno gde je sve bila u "belom svetu", a čega se sve odriče da bi to postigla zaista ne znam. Sigurno da je sve to mogla i (mnogo?) jeftinije ali imamo i različit odnos prema novcu. Važno je da se putuje :)

ja idem u Tursku u oktobru..15.10.

OluDeniz

moji drugari iz kluba idu tamo vec 3godinu u oktobru i kupaju se i lete po ceo dan  :dance: :dance:

Ja sam se odmah dohvatila para ali nisu tu samo pare u pitanju. Verovatno na svim tim turama nije dozivela ni delic onoga sto mi dozivljavamo na nasim putovanjima. Potpuno je drugaciji dozivljaj neke zemlje kada ti ostanes kod nekoga u kuci, upoznash lokalce, sam istrazis nesto, sam pronadjesh nesto...

Te ture su i stvorene za ljude koji nisu kao mi. Zato ih ovde ni ne spominjemo.

Te ture su i stvorene za ljude koji nisu kao mi. Zato ih ovde ni ne spominjemo.

Mislim da ne moramo da budemo toliko isključivi... i da možemo da pominjemo bilo šta što ima veze sa putovanjima. Mislim da nije bitan toliko način kako se negde ode (samostalno vs. agencijski) koliko šta se tamo tačno radi i - ono o čemu ja ovde stalno trubim al me slabo ko sluša - šta se napravi od toga :)

Pa nisam ja bas luda za Ibicom, al nadjoh tu ponudu, a ima i za Malagu, ja mislim...Ja bih najradje u Siriju, Jordan, ali mi ne odgovara opcija vozom jer nemam mnogo dana pa bih maksimalno da iskoristim odmor...Cak sam razmisljala da odem do Budimpeste, tamo budem jedan dan, odem do Londona ili bilo kog drugog grada odakle ima veliki izbor LC letova pa odande vec gde nadjem...neko atraktivno mesto...

Pa zar stvarno nema neka opcija avionom do Sirije, Jordana, Egipta, Tunisa?  :cry22:

У новинама Блиц од уторка 12 августа има добар чланак о Јордану.  Каже се да ће од септембра јорданска компанија Ројал Вингс почети да лети на линији Београд-Аман.

Ima opcija iz Bg do Egipta direktnim letom,odes u Kon-Tiki i pitas dal moze samo karta...ja isao licno,tj bilo je nas 4-oro..malo je skuplje(300 e +takse) ali sam isao direktno za Sharm gde me je cekao taxi za Dahab...

ja idem u Tursku u oktobru..15.10.

OluDeniz

moji drugari iz kluba idu tamo vec 3godinu u oktobru i kupaju se i lete po ceo dan  :dance: :dance:

bio sam u OluDenizu pre oko 2 nedelje,ako se bavis paraglajdingom ovo mesto ce ti se definitivno svideti sto se ostalog tice nevalja nista.plaza je lepa voda je svetlo plava podseca na neke tajlandske plaze ali sve vrvi od turista i to britanskih.a gde god oni masovno dolaze tu cene odu u nebo.sto se tice turske to je najskuplje mesto u kome sam bio,skuplje cak i od istanbula.glavna pesacka ulica je nevidjeni cirkus,sve je puno dresova engleskih fudbalskih klubova,pabova koji prenose ili repriziraju tekme,raznih drugih turistickih gluposti...u jednom lokalu cak imas i imitatora elvisa koji nastupa utorkom i petkom.