Jump to content

Featured Replies

Pa ako bi bas u Tursku...da odes do Kasha ili Olimposa? Mislim da postoje low-cost letovi za Istanbul(idu na onaj drugi aerodrom..Sabiha Gokdzen)..pa onda lepo na bus dole do Antalije ili Fetija i tu si...

http://www.google.com/search?hl=en&q=olimpos

http://www.google.com/search?hl=en&q=kas+turkey

kas je jedno izuzetno lepo mesto,nikad plavlje more nisam video (mozda samo u oludenizu),cela panorama izgleda mediteranski nestvarno.imate i kamp tako da mozete naci jeftin smestaj.mi smo stopirali d olimposa do fetije,lik nas je ostavio na nekom putu iznad kasa do koga smo ustopirali traktor,pogled je bio odlican.kas je definitivno jedno od lepsih mesta u turskoj.

takodje mislim da je fetija mnogo dobra opcija.pravi turski primorski grad,bez mnogo turista koji ovde samo prodju i uhvate brod za krstarenje do olimpusa,ima dosta jeftinih supermarketa i mesta za pojesti i popiti.takodje vam je oludeniz pod nosomi najbolja varijanta je stopiratri do tamo.

olimpus je zesca komercijala za koju je potreban debeo novcanik,ja ne znam kako je tamo pre bilo ali sad cepaju sa cenama kao nenormalni.

Da,da..Kas je zaista super..bio sam tamo prosle godine nekih 7-8 dana,sam Kas inace nema plaze-mozda ga je zato i zaobisao masovni turizam,ali je na 15-ak minuta dolmusem odatle najcarobnija plaza koju sam video u zivotu-Kaputash :)

http://images.google.com/images?hl=en&q=kaputas&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

...zaboravih da dodam da je lokalni avio saobracaj u Turskoj poprilicno jeftin...na leto 2006 sam one-way ticket OnurAir-om od Dalamana do Istanbula platio oko 40 evra (sa svim taksama)..bus na toj relaciji ide oko 10-11 sati i kosta 10-15 evra manje...tako da i to treba iskoristiti i za malo vise para -ustedeti mnogo vise vremena

ajd u zdravlje

Pozdrav, za sve na forumu :mah:

Interesuje me kako ste vi pronasli preko agencija aranzmane za grcku u oktobru? Preko kojih agencija,nisam uspela da pronadjem ni jednu agenciju. Problem je sto odmor imam od 01.oktobra i tako kasno nema aranzmana. Ako neko ima neki predlog ili sugestiju,tu sam  :eat:

jesi probala i sa argusom? imaju i sajt a inace se nalaze u beogradu u balkanskoj ulici, odmah pored fudeksa. njihovi aranzmani za grcku su ubedljivo najjefitniji. pogledaj sto pre jer se najpovoljniji aranzmani uvek rasprodaju dobrano unapred... :) sad, da li imaju nesto u oktobru, ne znam...

Hvala puno na tako azurnom odgovoru i na predlogu. Nasla sam nesto za Halkidiki, izgleda vrlo povoljno. Htela sam da izbegnem ta mesta jer sam tamo letovala ranije i ne znam da li je moguce okupati se bar jednom tako kasno, ali pokusacu. Tipovala sm na Krit ali nase agencije to nemaju u ponudi.

Hvala jos jednom  flowers::

Sigurno imaju Krit u ponudi, samo treba da procunjas.

ukucaj u googlu turisticka agencija i naleteces na gomilu sajtova lokalnih turistickih agencija pa okreni par brojeva pa pitaj.

• 2 weeks later...

Dubai-odlicno vreme u oktobru.

J.Amerika-bio u oktobru i novembru.Temperatura podnosljiva ali nema kupanja.Jedino Panama ili Kostarika.

Dubai-odlicno vreme u oktobru.

J.Amerika-bio u oktobru i novembru.Temperatura podnosljiva ali nema kupanja.Jedino Panama ili Kostarika.

S obzirom da devojka pita za neke jeftinije destinacije, mislim da tvoji predlozi tesko mogu da se uzmu u razmatranje, mada su odlicni  ;)

Jeftinije varijante su Tunis i Grcka recimo, neki delovi, kao i Kipar. Naravno, ako sve ovo moze da se podvede pod jeftino

Izgleda studentkinja bez love.Jeftine destinacije u oktobru ima koliko hoches preko nasih agencija za Tursku.

Ona varijanta busom 238.000 h,all inclusive i sve to za neverovatnih 147.50 EUR sa osiguranjem.

Neka kaze sta joj nije puno bre!!!

Ја бих то овако:

У случају да желим да максимално искористим новац и време, а при том да се одморим, прво бих нашао државу где је још увек топло за купање у октобру, ако је то циљ.

Онда бих гледао како да до те државе стигнем што јефтиније или што брже. Углавном бирам нешто између, ако је одмор у питању. Дакле, или авион па јефтинији смештај, или бус/воз а смештај бољи. С обзиром да је сада сезона непостојећа, малтене, смештај не би требао да буде проблем.

Дакле, јужне тачке северног дела медитерана су још увек топле. Грчка острва и Турска у пределу од Бодрума до Алање. Ту је и Египат, ал до њега се стиже искључиво авионом. Донде бих ја лично ишао аутобусом директно па нашао приватни смештај. (не мислим на Египат).

То је наравно све у циљу ако идем да не радим ништ аосим купања и кркања.  ;D

Што се тиче цене, можда не би требало штедети у неким случајевима, јер неискуснима који желе да штете вазда може нешто да се изјалови. У случају екстремног недостатка новца, нека се размисли о некој бањи или планини, уме и то да буде фантастично. :)

Saro,

Ako te interesuje kupanje i plaza, Sirija definitivno nije mesto za to. Tartus, njima jedno od "zescih" mesta za morski odmor (mada oni uopste nemaju pojam morski odmor onako kako ga mi imamo) smrdi katastrofa! Ogromne kanalizacione cevi su na svakih 300 metara po plazi i ulivaju se u more. Samo se muski kupaju, a hanume sede zamotane pod suncobranima (ako su poneli od kuce) i cuvaju copor decice a kese i kore od lubenica svuda po plazi. Ni ne pomisljaj da se svuces u kupaci!!!

Kod Banijasa je ogromna cementara uz more, a iznad je prizor kao da imaju aktivan vulkan.

Latakija je veliki lucki grad, a ko da se kupa u luci? Doduse, povise Latakije je Ugarit (Ras Samra) i tu sam iz daljine video da ima nekih kampova i pripadajucih plaza, ali nisam prilazio ( u drevni Ugarit se ne ide zbog kupanja...)

Dakle, ako te interesuje kupanje u moru - Sirija ne!

Ali ako te interesuje sve drugo - Sirija DA!

Damask je najstariji naseljen grad na svetu (6000 godina pne + 2000 godina na ovamo!) Mozes misliti takvo kulturno nasledje - od neolita do nasijeh dana

Palmira - vazno mesto na putu svile

Bosra - Prestonica rimske provincije Arabija

Ugarit - Trgovinska luka u Vreme Minojske i Kritske civilizacije, izmislili fonetski alfabet, jedan znak jedan glas (oni a ne Vuk Karadzic), takodje pronasli staklo! Grad se pominje u starom zavetu,

da ne nabrajam dalje Aleppo, Apamea (osnivac Seleukus, jedan od vojskovodja Aleksandra Makedonskog), Hama, vizantijski mrtvi gradovi...

Ako te interesuje vizantijski period izdvoj 2 nedelje, ako te interesuje rimski, izdvoj tri nedelje, mesec dana za krstaske zamkove! Ima ih puno, a izgledaju NEVEROVATNO!!!

Pa zatim arapski period, utvrdjenje Asasina i Starca sa planine u Musyafu, Saladinovo ujedinjavanje arapa i proterivanje krstasa...

Zemlja prebogata istorijom iz svih epoha. Samo nije za lude zurke na plazi...

A, da, zaboravih glavno- narod je PREDIVAN!

I mislim da bi trebala da navedes sta ocekujes od neke zemlje, kakvu vrstu iskustva/provoda, (kao i malo blizu definiciju skupo-jeftino) pa da mozemo eventualno da pomognemo

jaoj, latakija! tamo je more masno i jashu konje po plazi i smrdi.  :o

• 2 weeks later...

Ako vec letis u Malagu, onda svakako treba da iskoristis priliku da odes u Maroko, samo predjes moreuz - postoji feribot koji saobraca do Tangera. A kad si u Maroku, onda zanimljivosti nece faliti!!

Ja sam tako isla, doduse iz Minhena u Malagu i onda Maroko, samo sto moras vizu da izvadis pre nego sto odes (bar je tako bilo 2004 kad sma ja bila) - viza nije problem a ljudi u ambasadi u Beogradu su divni.

Maroko je izuzetno jeftin ako ne trazis neki exluzivan smestaj, takodje transport po Maroku nije mnogo skup a imaju odlicne autobuse.

Samo kupanje... pa ne bas.. ja sam bila u avgustu pa ni tada nije bilo bas toplo... ipak je to okean.

Malaga je takodje grad koji je svakako vredan paznje.

I pitanje od mene, buduci da takodje planiram odmor sada polovinom oktobra.

Nasla sam jeftine karte iz Istanbula za Sri Lanku, neko je na pocetku teme pomenuo da je tamo (tj na Cejlonu  ;))ok u oktobru? Da li je to tacno. Molim sto brzi odgovor jer moram sto pre da odlucim gde cu.

Druga opcija mi je Sirija/Jordan, pretpostavljam da je u oktobru vreme ok za lunjanje po ovim zemljama, ali neko kupanje i ronjenje u Aqabi? Spavanje na krovovima? To da zaboravim, a? :-\

Bio sam u kuci jedne porodice u Homsu (Sirija) i video pec naftaricu. Kad sam ih pitao jel je koriste, rekli su da zimi nije prijatno ako se malo ne podlozi. Kako je u oktobru, ne znam, ali ne zaboravi da je ceo taj kraj ipak na ovoj strani polulopte i da su im godisnja doba u istom rasporedu kao kod nas. Mada zimi sigurno nije toliko hladno...

Hvala wayloh, i pretpostavila sam da je kao kod nas samo malko toplije. Kako je u Egiptu oktobar jos dobar za kupanje, pretpostavljam da su temperature  Sirija+jJordan nesto izmedju nas i Egipta. Mada od temperature sad me vise muci ova bomda od 200+kg kojom su juce pocastili Damask  :psuje:

Zabice, sto se tice spavnja na krovu i ne pomisljaj, mi smo bili pocetkom oktobra 2004. u Damasku smesteni na krovu jednog hotela, bio je to izuzetno topaooktobar te godine, ali noci su bile strava hladne, smrzli smo se zivi. Pored svega sto smo dobili spavali smo kompletno obuceni i opet bas zesce nazebli. Ujutru smo se redovno budili sa nekim mackama na nogama koje su takodje smrznute gledale da se negde zgreju.

Neko je govorio kako u Latakiji nema kupanja jer je voda uzasno masna, ali mi sam tada pronasli dve plaze na kojima je bilo skroz OK voda, obe su severno od Latakije i do obe postoji neki oblik gradskog prevoza nalik turskim dolmusima, ali ovim sirijskim zaboravih ime. I da, voda je tada, a i kasnije, krajem oktobra u Biblosu (Liban) 

ćao sad sam se ulogovo prvi put ne znam kako ide ovo sa forumima t.j.glup sam za računare

al zato u petak idem u siriju trba mi par informacija  vaćam duplo kad se vrnem ::arabia:

ćao sad sam se ulogovo prvi put ne znam kako ide ovo sa forumima t.j.glup sam za računare

al zato u petak idem u siriju trba mi par informacija  vaćam duplo kad se vrnem ::arabia:

Na vrhu imas polje "search", klikni na njega i kada ti se otvori u polje "search for" upisi Sirija pa pritisni enter.

Izaci ce ti informacije valjda ce tu biti nesto sto te interesuje.

Ako nema pitaj direktno odgovor ce doci. :)

Ja sam se kupao na par km severno od centra Latakije i more je bilo cisto i toplo, nemojte da plasite ljude, pa da pomisle kako je nemoguce kupati se u Siriji. Ko nije suvise zahtevan, bice ok. Ja bih ponovo isao ovog sekunda...i to opet motorom :dance:

ćao ljudi.....

dal neko zna koje vakcine su neophodne za putovanje (bliski istok )šta preporučujute i dali je putno osiguranje neophodno ako idem u sopstvenoj režiji dal ga preporučujete i kod koga

unapred hvala

solo biciklista