Jump to content

Featured Replies

Posted

Ovako, moj dečko i ja planiramo da idemo na proleće u Indoneziju na dve-tri nedelje u posetu prijatelju. Dakle, idemo solo, ne preko agencije. Zanima nas koji je najpovoljniji avionski prevoz i ako znate cenu? Nisam nikada putovala tako daleko, pa nemam iskustva sa tim. Hvala unapred.

Kupiti kartu do Singapura(najeftinija oko 800 e),pa odatle Air Asia do Indonezije za 100 s.

Cini mi se da je neko bas na ovom forumu rekao da sad i za indonezansku vizu treba neka vrsta rezervacije smestaja. Proveri sa njihovom ambasadom - postoji u Beogradu.

• Author

Dobićemo pozivno pismo, tako da viza neće biti nikakav problem.

Što se avionske karte tiče, da li ima neki popust ako uzimamo povratnu kartu? Predpostavljam da je gore navedena cena za kartu u jednom pravcu? I kolike su takse?

Izvinjavam se što dosađujem sa pitanjima, zaista nemam baš nikakvog iskustva sa putovanjima u daleke zemlje.

Evo, da i ja dam neke cene koje sam uspeo da nadjem a i da vam mozda zagolicam mastu sa svim sletanjima i mogucnostima usputnog posecivanja, na blic, jos nekih destinacija.

Da, ako spadate u onu grupu ljudi koja zeli samo da se lagano ususka na polaznoj destinaciji i ugodno probudi pri sletanju - onda jednostavno ne citajte ono sto cu dalje napisati. Idite do Lufthanse, British Airwaysa i slicnih i rezervisite kartu. Mada, mislim da je preko njih tarifa visa od 800 EUR, do Singapura, koliko je naveo Cejlon. Ali, iskreno se nadam da, posto ste na ovom forumu, ipak imate malo avanturistickog i istrazivackog duha. Takodje, ovo sledece, sto cu navesti, je ipak povoljnije i sto se same cene tice.

Dakle, iz Beograda idete vozom ka Sofiji. U Sofiji menjate prevoz i nastavljate autobusom ka Istanbulu. Tako se i vracate, bus iz Istanbula ka bugarskoj prestonici, pa voz za Beograd. Cela ta etapa, sa sve turskom vizom koju vadite u Beogradu (zbog BG tranzita) je oko 85-90 EUR. Do skoro je bilo povoljnije za nekih 15-20 EUR, ali zbog svakodnevnih novih cena goriva i to skace.

Samo jos nesto da kazem. Naveli ste da treba da putujete na prolece. Medjutim, posto sve avio kompanije ne izbacuju cene i redove letenja za taj period, ja sam sve odradio koristeci tarife u septembru i oktobru. Mislim i da prolecne cene, sledece godine, ne bi trebale puno da se razlikuju.

Iz Istanbula koristite kompaniju Air Arabia, kojom letite do Chennaia (Madrasa) u Indiji, preko Sharjaha, njihovog domaceg aerodroma u Emiratima. Cena, sa svim taksama, u jednom pravcu je 172 EUR. Od Madrasa ka Istanbulu je nekih 152 EUR. Ali, tu svakako pazljivo pogledajte, jer se cene cesto razlikuju od dana do dana. Inace, iz Istanbula i ka Istanbulu Air Arabia leti dva puta nedeljno. Posto slecete ranom zorom u Madras, a let za Singapur imate tek kasnije uvece, iskoristite taj dan da na blic obidjete ovaj indijski grad. Ok, Madras i nije nesto najintreresantnije od Indije, ali je ok da u njemu osetite mirise ove zemlje. I, odatle su i najpovoljnije tarife za dalje. Tu racunajte i da vam treba indijska viza, ali se ona bez problema dobija u njihovoj ambasadi u Beogradu i kosta 2.650 dinara. Ne zaboravite da trazite vizu za dva ulaska, trebace vam i za povratak. A, cena je ista.

Kada se prosetate Madrasom i vratite na aerodrom, dalje letite kompanijom Tiger Airways. Povratna karta na relaciji Madras (novo ime Chennai, da vas to ne zbuni)-Singapur-Madras je 152 EUR. Za Singapur nam ne treba viza, tako da i tu mozete da provedete 2-3 dana, u odlaski ili povratku.

Cejlon je naveo da iz Singapura mozete ka Indoneziji za 100 USD. Medjutim, ima razlike. Kao prvo, Air Asia ne leti na relaciji Singapur-Jakarta (verovatno idete tamo, mislim da to niste naveli), vec samo do mesta Pekanbaru, koje je na Sumatri, te mislim da vam ne odgovara. By the way, ako gresim, molim da me ispravite.

Ono sto sam ja nasao a da je povoljno iz Singapura ka Jakarti su dve kompanije - indonezanski Lion Air i (cini mi se) australijski Jet Star. Imaju vrlo slicne cene, tako da povratna karta na relaciji Singapur-Jakarta, kod obe kompanije iznosi oko 120 EUR.

Dakle, sleteli ste u Jakartu. Po ovom grubom proracunu, vama treba nekih 720 EUR od Beograda do indonezanske prestonice, i nazad. Naravno, nesto cete i jesti usput, negde i prespavati. Ali, ako niste clanovi HC-a i CS-a, toplo vam preporucujem da se uclanite jer tada mozete da kontaktirate lokalne clanove u Singapuru (koji ima puuno), te da vam oni pokazu grad i da kod njih prespavate. Ako to ne zelite, mislim da je cena SG hostela oko 10-12 EUR, za noc. Jos jedna povoljnost je sto i iz Singapura i iz Jakarte imate po nekoliko letova dnevno, pa i tu mozete da upotrebite najpovoljniju kombinatoriku.

Nadam se da sam vam barem malo pomogao. Ako neko zna jos neku povoljniju kombinaciju, samo neka doda. Bilo bi mi drago da vidim da ima i jevtinijih mogucnosti.

Pozz!!!         

Bravo za svetskog putnika,trudio se svojski i otkrio mogucnost kako do Indonezije za sto manje para :mah:Ja bih dodao da je moguce doci do Istanbula a da se ne vadi Turska tranzitna viza koja kosta 50 e u dva pravca ,vec izvaditi Sirijsku koja je besplatna a na osnovu nje se dobija Bugarski tranzit.Tacno je da iz Singapura nema leta preko air asie za Indoneziju sem Pekanbaru ali zato ima iz Kuala Lumpora (SINGAPUR-K.L =300 KM,vrlo lako i jeftino se stize )za 15 gradova u Indoneziji od 100 s do 100 e.Inace viza za Maleziju se dobija vrlo lako i vadi se u Bg.

• Author

Hvala na fantastičnom i opširnom odgovoru!  :party:

Sviđa mi se ova varijanta sa presedanjima u raznim mestima, jer bismo mogli obići i videti ta mesta, a i jeftinije je, što je takođe super. Mada, onda idemo vozom skroz do Istanbula, jer smo oboje železničari (tj. naši roditelji  :) ), tako da će nas voz koštati 0.00 eura.  :D

Naše glavno odredište u Indoneziji je Yogyakarta, ali najvažnije je stići do Jakarte, pa će se naš prijatelj potom pobrinuti za nas.  :)

Verovatno je glupo pitanje, ali šta je to HC i CS?  :? I kako se učlaniti? I koje su prednosti toga? Vidim pominju ovde ljudi, ali zaista nisam u toku šta je to.  :?

Fenomenalni ste, hvala mnogo na svim informacijama!

Uh, Yogyakarta, budi stare uspomene. Samo jos jedan travel tip. Obavezno idite u Borobudur, najveci budisticki hram na Javi. Ma sta hram - HRAMCHINA!!! Ali, vas domacin sigurno zna dosta o tome.

• 3 weeks later...

Imam 2 nepuna dana na raspolaganju pa bih zeleo skoknuti do ostrva Bintan u Indoneziji,ide se trajektom 2 sata iz Singapura ,pa jel vredno ovo ostrvo posete iz Singapura?look me globe trekker ;)

Tu sam, tu sam. Eh, od cele Indonezije ja sam bio samo na Javi, tako da ne mogu da ti dam info za Bintan. Koliko sam nesto ranije video, radi se o klasicnom resort islandu koje je popularno medju Singapurcima. Tako da, ako se odlucis da odes tamo, reci nam kako je bilo.

Nego, da ja sad tebe nesto pitam. Na kakvo se putesestvije to spremas? Vidim po forumu da spominjes Filipine, dva ulaska u Maleziju, pa sada Singapur i Indoneziju. Kada, gde, koliko vremenski i naravno, novcano?!?!

Srecan put :mah:!!!

Znam da je resort island ,imao je skoro i dodatak u presu o Bintanu al tu su samo plaze i nista vise a nemam vremena da skoknem do Borobudura a zarko bi zeleo.Iako sam ovaj put pripremao 6 meseci ,napravio sam kiks,jer mislio sam da je dovoljno mesec dana za izdavanje Malezijske multi vize al nije.Tako sad nemogu da se vracam iz Filipina u Maleziju pa trazim kako da iskoristim 2 dana ,dal da odem iz Singapura do Bintana ili iz Manile za Makau i posle prespavane noci vratim se u Singapur.idem prvo u Singapur ,bicu na nocnoj trki formule 1 ,pa posle 4 dana nastavljam ka Kuala Lumporu,obilazim Malaku,Penang ,Georgetown .Vracam se u K.L i letim za Filipine,gde cu biti 5 dana(2 nocenja u Manili i 3 na ostrvu Boracay).E sad kako mi nema vracanja u Maleziju produzavam za Singapur gde me posle 2 dana ceka let za Cirih,tj BG.Neostaje mi se ta 2 dana u Singapuru,pa bih mogao u Bintan ili iz Manile direktno u Makao za 30 s,nocim tamo ,okusim srecu ;)i nazad u Singapur.Za to je problem viza za Makao jer ovde Kinezi traze pozivno pismo,tj nije mi dovoljno hotelski vaucer i avio karta.To mogu samo oni ovako nesto da traze,neverovatno,al ako si turista moras da imas pozivno pismo. :x.Cela tura po jugoistocoj Aziji mi traje 18 dana,krecem 24 sept,kartu sam platio 850 e.Puko sam na Air Asia 50 e jer se nevracam u Maleziju i 60 s sto moram preko Tiger air kupiti kartu za Singapur ili 100 s ako budem isao preko Makaa.

Veruj mi, moze sa hotelskim vaucerom ;) Pusti glupe agencije..

Ako nista, mi totalni anti-panicari (bam-bam i ja :P ) volimo da iskusimo te "neproverene stvari ::crazy:

Sve u svemu, mozes i sa Hong Koshkom vizom, brdom iz HK, zato pozuri, vadi to..

I onda si zavrsio sa SEA osim Indonezije :)

• 1 month later...

planiram da u februaru idem u jugoistocnu aziju,pa sam gledao ovu varijantu preko dubai i cenaj sa air arabiom i tiger airways do singapura,posto sam student to mi je najpovoljnije izadje oko 430 evra :yok:.sad me interesuje da li neko zna da li madrasu mogu da promenim let i nastavim ka singapuru bez indijske vize,dolazim sa air arabiom i nakon pauze od 20 sati nastavljam sa tigerom do singapura,i jel neko mozda aplicirao sa vijetnamsku e-visu,da li funkcionise normalno

Logicno bi mi bilo da moras da imas indijsku vizu. Pogotovo sto ti nije vezan let i nije u pitanju ista kompanija. Cak mislim i da te ne bi pustili da se ukrcas u avion Air Arabije, u Istanbulu, ako nemas indijsku vizu, a Chennai ti je glavno odrediste (sto se tice Air Arabije). Dakle, ja se u tom konkretnom slucaju ne bih igrao.

razmisljam i da ostanem i madrasu 2-3 dana posto se dugo ceka na sledeci let 20 sati,uzecu indijsku vizu za svaki slucaj :pivoooo: