Jump to content

Featured Replies

• 7 months later...

Ukidaju nam vize uskoro, a ja bih da skoknem do Kolumbije za par meseci na jedno 2-3 nedelje umesto letovanja. Vec poduze stekam kintu  ;)

E sad, citam svaki post nasih ljudi ko je bio u Kolumbiju, ali mi je i dalje sve katastrofa.

Tamo imam nekog ko bi me sacekao i vodio racuna o sitnicama, eventualno poslao neki papir ako je potreban za vizu i sl...

Da li je bolje da racunam da uhvatim nesto iz Madrida ili iz Beca? Koje avio prevoznike da trazim u ova dva slucaja? Hvala

P. S. Ovo iz Beca mi deluje nekako ponajbolje mada se opet preseda u Madridu. Do Beca bih nekim gasterbajterskim busom, ali me zanima ovo presedanje- Jel to neko organizuje ili ispuste narod na aerodrom u Madrid i sad snalazi se ko kako zna da uhvati avion za Bogotu recimo?

To presedanje mi deluje nekako najzeznutija stvar - ako moram sam da odradim let to Madrida, kako da uklopim da mi let iz Budimpeste stigne otprilike par sati od leta iz Madrida. A jos i povratna posle mora da se uklopi. Mozda mora i da se noci u Madridu? Pomazite ljudi  :?

Cek, ti mislis da ja mislim da nam Kolumbija ukida vize? Gresis onda, mislim da nam Evropa ukida vize pa je lakse da se dodje do Minhena ili Madrida odakle bi se nesto uhvatilo. A lakse je i da se izvadi Kolumbijska viza, sednes na bus...

Nego niko se ne javlja od ovih koji su bili ili koji planiraju da odu da udele neki savet  :stop:

Bio sam 2004te i ponovo 2005-e. Icicu ponovo krajem Marta 2010.

Viza u Ekvadoru (gde ne treba viza sa srpskim pasosem) se nije mogla dobiti kad sam ja trazio za dan, vec za 2 nedelje. Kolumbia nema vise ambasadu ni u Pragu ni u Budimpesti, tako da je najblizi Bec. Osim Kolumbie preporucujem sve zemlja J Amerike (manje Englesku Gajanu).

Srecno putovanje!

Ne, Francuska Gvajana (Guyane Francaise) mi se svidela, kao i 'Holandska' (Suriname), ali Engleska (Guyana) nije. Priznajem bilo je zanimljivo preci onu dzungletinu od granice sa Brazilom to Georgetown-a, ali jedva sam cekao da zbrisem odande.

Ma ne, naviko sam na ljudozdere u Papui, nego bile su jake kise, pa poplave, pa krave plivaju pokraj puta, a po gradu (ako Georgetown moze da se nazove gradom) nemas gde da zgazis od vode, a uz to sva kanalizacija se izlivala, i ja tako podavrnem pantalone da se ne umokrim dok stignem do Surinamske ambasade da razim vizu, a oni samo sto me nisu izbacili napolje jer nisam 'pristojno obucen'! Ja se mislim, pa zar ne vidite ljudi gde vi zivite...

I na kraju zrbisah u Paramaribo (Suriname).

• 2 weeks later...

Bio sam 2004te i ponovo 2005-e. Icicu ponovo krajem Marta 2010.

Viza u Ekvadoru (gde ne treba viza sa srpskim pasosem) se nije mogla dobiti kad sam ja trazio za dan, vec za 2 nedelje. Kolumbia nema vise ambasadu ni u Pragu ni u Budimpesti, tako da je najblizi Bec. Osim Kolumbie preporucujem sve zemlja J Amerike (manje Englesku Gajanu).

Srecno putovanje!

e u pravu si, i ja sam bio 2004/2005 u ekvadoru, i isto nisam mogao da dobijem kolumbijsku vizu...ali onda sam ponovo bio 2006. i krajem 2007. i prvi put sam samo presao granicu busem i nisam uopste imao vizu, isao sam na blef, i niko mi nista nije rekao...alio sam isao samo do kalija, koji je blizu ekvadorske granice, pa nisam imao mnogo da izgubim...

ali krajem 2007. sam isao do medeljina i tada sam trazio vizu, i dali su mi sutra...

izgleda da se ekipa u ambasadi promenila ili stagod, :), ali u kitu se kolumbijska viza dobija za bukvalno 1 dan, bez nekih papira...

• 1 month later...

Pozdrav svima :)...

Planiram da idem u Kolumbiju u aprilu-maju ove godine...u Medulin...

E sad zanimaju me vasa iskustva,uopste sa ljudima tamo?...velika vecina mojih prijatelja na pomen Kolumbija odmah kaze droga,kidnapovanje i pljacka,i da sam lud sto hocu da idem tamo,nestacu u plantazi koke :o:?,mada mislim da isto tako pomisle i za Srbiju oni koji nisu nikad bili...zato bih bio veoma zahvalan za neke odgovore onih koji su bili....

I najlaksi i najjeftiniji put?posto nam sada ne trebaju vize za Evropu moze i neki savet iz kog grada u evropi je najlakse...a ujedno i najjeftinije za nas  smartass

hvala :)

• 2 weeks later...

Da li neko zna da li je za ulazak u Kolumbiju neophodan yellow fever card i gde ga nabaviti kao i to sta je sve od zdravstvene dokumentacije potrebno??? :stop:

Nasao sam info...za sva pitanja i nedoumice ide se u ulicu Dr.Subotica u Batut institut za zdr. zastitu.Konkretno yellow fever card za zemlje juzne Amerike i ostala podrucja ugrozena malarijom je 2600 dinara.  :bang:

Kad mi je trebala vakcina protiv zute groznice, u Batut-u je nisu imali, pa sam je primio na VMA. Slobodno idi tamo, cak je i jeftinija od vakcine u Batut-u. Tamo ces uzeti i Zuti karton u koji ti se upisuju sve vakcine koje si primio (Zuta groznica, Tetanus, Hepatitis A, B...). Mnogi ljudi misle da ne mogu da odu na VMA zato sto su civili, ali je ta ustanova vec duze vreme otvorena i za civile, ali uz placanje, normalno.

Evo tacne info...Na VMA se mogu vakcinisati samo vojna lica i njihove porodice,danas sam proverio.Sve ostale klijente preusmeravaju na "Batut".Vakcinacije su radili samo dok ih nije bilo na "Batutu",neka vrsta ispomoci.Pozz...

• 3 weeks later...

U svim juznoamerickim zemljama se placa izlazna taksa; Ne znam da li je iznos te taxe univerzalan, ali izlaz iz Perua ka Evropi, prosle godine me je kostao oko 25$!

Da li neko zna da li je za ulazak u Kolumbiju neophodan yellow fever card i gde ga nabaviti kao i to sta je sve od zdravstvene dokumentacije potrebno??? :stop:

Ne. Ja sam u Kolumbiji od petka. Nikad me ni ranije niko nije pitao za yellow fever certificate.

Od svih J.Americkih zemalja trazili su mi samo na kopnenom prelazu iz Venecuele u Brazil, i na ulazu u Surinam iz Gvajane.

Pozdrav svima :)...

Planiram da idem u Kolumbiju u aprilu-maju ove godine...u Medulin...

E sad zanimaju me vasa iskustva,uopste sa ljudima tamo?...velika vecina mojih prijatelja na pomen Kolumbija odmah kaze droga,kidnapovanje i pljacka,i da sam lud sto hocu da idem tamo,nestacu u plantazi koke :o:?,mada mislim da isto tako pomisle i za Srbiju oni koji nisu nikad bili...zato bih bio veoma zahvalan za neke odgovore onih koji su bili....

I najlaksi i najjeftiniji put?posto nam sada ne trebaju vize za Evropu moze i neki savet iz kog grada u evropi je najlakse...a ujedno i najjeftinije za nas  smartass

hvala :)

Mislis MEDELLIN?

Evo ja od petka sam ponovo u Bogoti. Nista, kao i do sada, bez problema. Naravno, ako imas mobilni od $700 neces na sred ulice, i to u 3am da pricas pola sata dok hodas kroz zabacene delove grada.

Taksi uzimas samo sa mesta za taksi ili lepo pozoves telefonom gde ti daju i broj registracije i sifru koju vozac tebi izgovori kad stigne. Nema potrebe da nosis u dzepu bakshish od $100, niti 12 kredit kartica.

Znaci nikakva posebna opreznost osim onog osnovnog da znas gde su ti dzepovi i sta imas u njima, da u busu nisi muva bez glave sa torbom na ledjima u kojoj drzis foto aparat of $2000, i tako to.

Ajde sad pa lepo se provedi!

:party:

Jel zna neko da li se placaju neke taxe kada se ulazi u Kolumbiju iz izlazi iz nje?

Na ulazu NE.

Na izlazu se PLACALO u pesos-ima i to je bilo negde izmedju $50 i $70 u zavisnosti od kursa. Ova cena se odnosi na strane turiste koji su u Kolumbiji manje od 2 meseca. Za Kolumbijske drzavljane, diplomate i strance sa stalnim boravkom ova izlazna taksa je ili umanjena ili se ne placa.

Trebalo je da se vremenom izlazna taksa umanji i ukljuci u totalnu cenu avionske karte. Jedno vreme je bilo da drzavljani SAD koji izlaze uz Kolumbije avio linijama SAD-a (American Airlines, Continental, i Delta) NE placaju izlaznu taksu. Kako je trenutno ne znam, ali letim van krajem sledece nedelje pa cu da postiram.

Daj napisi nam kako se tamo zivi kakve su plate i cene.

kolika je cena litre benzina i koja je cena 1 kg banana.

Kakve su devojke i dali hoce sa strancima da stupaju u kontakt,Kolumbija je neobicna zemlja i ako imas vremena napisi nam nesto vise unapred zahvalan Aleksa.

Da jos nesto da li ima nasih Srba tamo i sta rade.