Jump to content

Featured Replies

Jel zna neko kako najjeftinije da stigne do Kolumbije.... neki low cost let ???

Hahhah You wish low cost letove :) Pogledaj Iberia, airfrance, avianca.... S time što su ti prvi i poslednji iz Španije letovi, a AF preko pariza.

Da li zna neko jos neki nacin kako moze da se dobije viza za Kolumbiju, posto kontam da nije problem preko njihove ambasade u Becu... ali da li ima jos neki nacin... :)

Pozdrav svima  :)

kada se trazi viza u ambasadi u Becu potrebna je i potvrda iz banke, da li se zna koliki je minimum koji treba imati na racunu da bi se sigurno dobila viza?

Kakva potvrda iz banke ? Ja sam ih zvao i nisu mi pomenuli nikakvu potvrdu iz banke o_O

The applicant of a tourist visa must present the following before the Consulate:

1. Passport with validity of at least three (3) months, in good condition, with at least three (3) clear pages. (Bring two photocopies of the used pages)

2. Correctly fill out the application form.

3. Attach three (3) recent photographs, frontal view and light background, the photographs size must be of 3x3 centimetres.

4. Documents (in original) proving that the economic situation of the applicant is sufficient in order to develop the activity of tourism.

5. Photocopy of the return ticket (proving that he/she will be leaving Colombia).

6. The Visa cost € 37,50

• 1 month later...

jel bio neko skoro u kolumbiji?

mislio sam da iz ekvadora, iz esmeraldasa uhvatim grod i prebacim se na kolumbijsku stranu, ortak kaze da je bas zivopisan put, i onda bi trebalo da idem kroz pasto i popajan...na putu za kali...jel bio neko tamo, da mi da neki tip, i uopste da li vredi ici?

nisam bas nesto u fazonu da boravim dugo u mestima na andima, jer cu i ovako biti u kitu 20-ak dana...

inace, nasao sam dosta povoljne karte sa lufthansom, FRA-BOG, za 560 evrita, kraj aprila-kraj maja, znaci put je dosta blizu, a cene su se i dalje drzale relativno niske...

za kito su 850 i preko evra...iz evrope..

cao svima..odlicno sam upoznat kako sa situaciom u colombien kako i mestima za izlazak.dacu vam nekoliko informacija nadam se da ce vam posluziti..colombia kao colombia je raj na zemlji,ako ne gledamo bjedu siromastvo i ostalo,sto se tice kriminala ima ali znatno manje nego prethodni godina,medellin je odneo najvise zivota u toku gradjanskog rata izmedju geruille i colombiske vlasti.dobro poznat svima pablo escobar inace omrzen lik u colombiji,za neke je heroj ali za 90 posto stanovnistva je ubica koji je tolko mladi zivota odneo..pocecemo od bogote.glavni i najveci grad u colombiji,kao i svaki grad ima delova manje opasni i vise opasni,siromasna naselja oko grada su vise opasna jel lice na famozne kartele,inace grad je dobro osiguran na svakom cosku policije ima dosta,tako da bezbednost u bogoti je 90 posto sigurna.osim ako se ne razbacujes sa parama i ne privlacis paznju na sebe mozes da najebes,sto se tice izlazaka predlazem vam cuadra picha ulica gde su cene malo nize sa mnogo discoteka barova,slabo bogatasi izlaze na to mesto ali je mnogo lepo,reggaeton cumbia dere iz svakog disca.ja inace reggaeton obozavam ali bogota nije pravo mesto za to..bogota ima puno sta da pokaze ali pazite,ne izazivajte previse paznje ipak je to colombia.pljacke su najcesce stoga netrebas pokazivat skup mobtel ili pare na ulici...

medellin drugi po velicini grad u colombiji po meni najbolji za izlazak,popularni mangos,babylon,aqua i palmahia  su jedne od najbolji discoteca u medellin.mangos i palmahia su malo luksuznije sa go go plesacicama i super muzikom.babylon je blizu ali je nesto skromnie i izlazi omladina manjeg dzepa.inace medellin je vecni grad proleca tako ako idete u decembru junu ili martu svaki dan je ista temperatura jel je okruzen brdima i prekrasnim pejzazima..devojke u medellin su najlepse u colombiji a mozete se uveriti ako izadjete  u jednu od navedeni discoteca,mozete potraziti u youtube samo ukucate ima discotece i medellin...medellin je po noci jedan on najopasni gradova u colombiji,desavaju se mnoge pljacke stoga pazite skim se druzite.prosle godine za uskrs je bilo preko 30 ubistava zbog pljacki.ako znate spanski i zanima vas vise.www.semana.com je nesto za vas,najpopularnie dnevne novine tamo i pisu o svemu...

cali je grad salse,tamo se igra najbolja salsa cumbia,isto je lep grad ali ako vec idete preporucujem vam.cartagenu ili santa marta

cartagena je grad na obali karipskog mora predivan je,nalazi se blizu santa marte poznatog turistickog grada sa predivnim plazama,tu je i poznata barranquilla grad gde je rodjena diosa del colombia shakira.u barranquilli ima mnogo lepi devojaka shakira je dokaz ali ako idete zbog cura preporucujem vam medellin,da vas zaboli grad od okretanja,silikoni su cesta pojava u colombiji tako nemojte da se cudite zasto svaka ima cvrste jake sise.

ako idete zbog mora onda je cartagena nesto za vas sigurno,svi hoteli smesteni su uz plaze,najluksuzni je hotel hilton ali i najskuplji,inace svake godine se odrzava izbor za miss colombie u cartageni i bas ispred hotela hilton,ako ste tamo u to vreme mozete da se slikate sa lepoticama jel 10ak dana ranije pre pocetka izbora sa miss devojke iz svi regiona se skupe u cartageni i slikavaju na raznim mestima,prijatne su mnogo i rado ce vam pokloniti osmeh ili da se slikate sa nekim.izbor sa miss je negde sredina novembra,takodje nesto ranije i veliki carneval u baranqulli inace drugi najveci u juznioj americi posle brazilskog ria,pocinje negde 5 6 novembra nisam siguran bas..

plaze i more u cartageni nisu bas onako kako zamisjate cristalno bistro i cisto,ako hocete takvu vodu morace te da idete con lancha nekih 20ak min iznad grada na ostrvo isla de baru na najpoznatiju plazu u tom regionu,cuvena playa blanca sa belim peskom i kristalno bistrom vodom,brod za plazu imate svaki 2 sata iz luke..

na ovja lik mozete da pogledate kako to izgleda....tu je ali nesto malo dalje 40min od cartagene islas rosario mnogo lepo ostrvo ima vodeni park sa delfinima ogromnim kornjacama i sve ostalo,san andres je najpopularnije letovaliste u colombiji,mora se ici avionom jel se nalazi izmedju colombie i paname i mnogo je jeftino,u cartageni imate zivi vulkan od blata sto morate posetiti i okupati se u njemu,to svako uradi i jako je dobro necete se pokajati...

eto nadam se da sam vam dao malo informacia o toj prelepoj zemlji...sto se tice viza nije problem,ja hocu da idem opet u colombiu ali nemam skim,zaineresovani javite se da se skupimo pa idemo zajedno,ja cu da sredim vize preko colombianske ambasade u stockholm i smestaj u cartageni nesto jeftiniji od obicno,posto drugar izdaje namestene stanove u tom gradu.za dvosoban namesten stan cene su od 40 do 150 dollara,ali za 50 dollara dnevno super stan moze da se dobije sa bazenom na krovu,cena je po stanu je po osobu tako ako nas je 5 svako po 10 dollara dnevno..ja sam bio dugo u vezi sa jednom colimbianom pa zato znam dosta o toj zemlji a inace samo sam bogotu posetio...planiram da posetim tu zemlju opet ali neda mi se sam,odavde niko nece pa sam video ovaj forum,mozda ima zainteresovani zajedno da idemo kada ugovorimo vreme....

cartagena je obavezna tu bi bio celo vreme stim sto bi morao do cartago da idem da potrazim jednu devojku imam nesto nezavrseno od ranije,ko hoce moe samnom ko nece neka ostane u cartageni,cartago se nalazi u komuni valle del cacua u blizini calia,zelja mi je da se sretnemo ponovo oci u oci a i uzivanje u putu zezanje ako imas dobro drustvo bice nam super,tako ako ima neko slican meni da voli avanture neka se javi pa idemo,vize nisu problem sredicemo

pa evo yandel, ja idem sl. sedmice, u cetvrtak sam vec u kolumbiji...ostacu 4-5 dana, pa se spustam do ekvadora, i onda ponovo vracam za 10-12 ak dana, i ostajem jos jednu sedmicu, do 19.05...eto, jel mozes da stignes do tad do kolumbije?

bio sam u kartaheni, i u pravu si nezaboravna je, a medeljin je takodje prelep, i mnogo dobar za izlaske..ali s tim sto kali smatram za najbolji grad juzne amerike za izlaske...u bogoti jos nisam bio, ali evo , sad cu :)

pa ajde dolazi ako hoces, ja pricam spanski fluent, pa bice zezanja  ;)

nije brate spanski problem govorim ija odlicno u quito sam studiro,problem je vreme sto je sada prerano,mislio za kasnije posle leta snekim da se skupimo,radim sada a nema sanse da me puste sa posla,godisnji sam sjebo u januaru tako ostala mi jedna sedmica a to mi je malo,zato ako idem nek bude 15ak dana sve da obidjem,,,neznam cali nije nesto cuo sam samo salsa i cumbia a i grad je razbacan..medellin je super ako imas srece mozda naletis na nathaliu paris  lol:: lol::..bilo kako bilo srecan ti put lepo se provedi a ja cu sa nekim posle leta ako bude bilo zainteresovani,sad stvarno nemogu zbog posla

e hebiga..nema veze...idem i ja u kito, po 4. put vec  :)..jedan od mojih najboljih drugova je quiteño....., zivi na cosku huan leon mera i amazonas, sigurno znas gde je :)

• 1 year later...

FARK deluje na krajnjem severu, u regionu Darian-a, i na jugu oko granice za Ekvadorom.

Najopasnije ti je u Darian-u i oko juzne granice, ali neznam sta ti zamisljas, ja sam vise puta prelazio tu granicu na jugu i nikad nista nisam primetio.

Karibski deo je relativno, statisticki, bezbedniji od juga, ali ne mislim da Kartagena ima vecu bezbednost od Bogote. Moje zapazanje, opet kazem, imam utisak da imas veoma krivu sliku o svakodnevnoj stvarnosti u Kolumbiji.

• 2 years later...

Da  li je neko od 2013. do sad od kad je poslednji post išao za Kolumbiju?! Ima li nekog update-a za cenu karata i ostalih troškova?! Išao bih sledećeg proleća ili leta.  :banana:   Samo da se slože kockice. 

:D 

Hvala, gente!

• 11 months later...

Cisto da podignemo temu iz mrtvih... ima li neko da je isao nedavno posto planiram tokom sledece godine provesti bar nekih 15-20 dana tamo ?

• 4 weeks later...

Cao ljudi ....

Zeleo bih da putujem za Bogotu kod drugarice. Dakle , u totalnoj sam zabludi sta mi sve treba od papira za vizu, ljudi iz ambasade u Becu se ne javljaju niti odgovaraju na mejlove, a procitao sam da mi bukvalno trebaju neka ludila od para, u fazonu moram da imam makar 3 meseca 1200 evra na racunu pa da tek onda apliciram za vizu i da im pre apliciranja posaljem kopiju povratne karte? 
Gde je tu logika, ne znam stvarno, ali ako ima neko ko je isao tamo skoro, molim vas da mi pomogne? Kao muva bez glave sam jer mi je ovo ipak prvi preko okeanski put :biggrin:
Hvala u napred 

Ne bih da zvucim paranoicno, ali, nadam se da si tu drugaricu licno upoznao, a ne samo preko interneta. U protivnom, razmisli dobro u sta se upustas.

Al extranjero que desee ingresar al territorio nacional para actividades de descanso o esparcimiento. En el presente caso la vigencia de la visa será de hasta por un (1) año, con múltiples entradas, sin perjuicio de que el extranjero solicite una vigencia inferior en razón a la actividad que va a desarrollar en territorio nacional.

La permanencia del extranjero titular de esta visa será de máximo ciento ochenta (180) días continuos o discontinuos durante la vigencia de la visa.

REQUISITOS

1.    Presentar su pasaporte con vigencia mayor a 180 días y dos páginas en blanco.

2.    Copia de la página principal del pasaporte vigente donde aparecen registrados los datos personales del titular.

3.    Copia de la página del pasaporte donde haya sido estampado el último sello de ingreso o salida de Colombia, según el caso.

4.    Para visas anteriores otorgadas sin el OCR o código de lectura rápida, anexar copia de la página que contenga la última visa colombiana. En caso de que ésta hubiere sido otorgada con el OCR este requisito no será necesario.

5.    Diligenciar la solicitud de visa por medio electrónico a través del siguiente enlace: Formulario Visas (https://tramitesmre.cancilleria.gov.co/tramites/enlinea/solicitarVisa.xhtml)  o personalmente en la oficina expedidora. En el caso de grupos artísticos, deportivos y culturales la solicitud de visa se podrá diligenciar por su representante, especificando los datos de cada uno de los integrantes del grupo.

6.    Fotocopia o información electrónica de los respectivos pasajes de salida del país.

7.    Certificación bancaria donde se indique el promedio bancario de los últimos 3 meses superior a cinco (5) salarios mínimos legales mensuales vigentes del solicitante de la visa. En caso de que el solicitante sea dependiente, carta compromiso del responsable acompañada de la certificación bancaria de que trata el presente numeral, o

8.    En el caso de ser invitado, carta y certificación bancaria donde se indique el promedio bancario de los últimos 3 meses superior a cinco (5) salarios mínimos legales mensuales vigentes de la persona que invite o se responsabilice del extranjero, de su permanencia y salida de Colombia.

Nota: Si usted hace su solicitud de manera presencial, no requerirá llevar fotografías. Las mismas le serán tomadas en la oficina expedidora.

NOTAS IMPORTANTES:

-       Los titulares de visa cuya vigencia sea superior a tres (3) meses, así como los beneficiarios de las mismas, deberán inscribirse en el registro de extranjeros de la Unidad Administrativa Especial Migración Colombia, dentro de los quince (15) días siguientes al ingreso a Colombia.

-       Todos los documentos necesarios para el otorgamiento de alguna de las visas, en Colombia o en el exterior, deberán ser legalizados o apostillados según el caso y traducidos por traductor oficial al castellano, si están en idioma diferente.

-       Para solicitar la visa se requiere de la presentación personal del solicitante de visa en las instalaciones del Consulado. Para el efecto se requiere hacer cita previa llamando al teléfono +46-8-218489. No se conceden citas por este medio.

-       La dirección del Consulado en Estocolmo es:

Östermalmsgatan 44.

114 86 Stockholm.

- El costo de la visa actualmente es de SEK 909, suma que puede ser pagada con tarjeta debito en el Consulado (no se acepta el pago con efectivo). o puede ser depositado por anticipado en la siguiente cuenta bancaria:

Titular: Colombias Ambassad-Seccion Consular

Cuenta No.: 35618248

Banco: Handelsbanken

Número IBAN: SE87 6000 0000 0000 3561 8248

Código SWIFT: HANDSESS

Clearing number: 6103

Por favor, incluir con los documentos una copia del comprobante bancario que pruebe que el depósito fue hecho en la mencionada cuenta bancaria. Asegúrese de que el nombre del solicitante de visa quede claramente establecido en el comprobante bancario, pues de esa forma podremos identificar quién ha hecho el pago. 

Visite nuestra página http://estocolmo.consulado.gov.co/, donde encontrara toda la información sobre tramites e información importante de Colombia.

Si tiene dudas adicionales le sugiero que mejor se comunique con nosotros llamando al teléfono +46-8-218489. Atendemos llamadas de lunes a viernes, entre las 09:00 y las 13:00 hrs. y entre las 14:30 y las 17:00 hrs., horario sueco.

Cordialmente,

Manuel Fernando García

Cónsul de Colombia en Estocolmo, Suecia

52 minutes ago, BleyaMan said:

Da da, pa nisam bas toliko lud da idem preko Sveta kod nekog koga ne poznajem :biggrin: 

ispod imas uslove za dobijanje vize u stockholmu..kada sam vodio rodjaka iz srbije nisam znao sta mu treba pa sam kontaktirao ambasadu i dobio sam email..sve u svemu vizu je dobijo nakon 2 sata.neznam kako je u becu ali u stockholmu sve to brzo ide samo treba da se najavis i platis oko 1000 kruna...

pozz i srecno

ako budes u medellin javi se na 3044673554

• 2 weeks later...

@yandel posto ispada da si u Medllin-u da li to znaci da si se preselio u Kolumbiju ?

I ja planiram neki izlet u februaru, mada nije 100% siguran...

On 2016-11-08 at 11:01 AM, priganica said:

@yandel posto ispada da si u Medllin-u da li to znaci da si se preselio u Kolumbiju ?

I ja planiram neki izlet u februaru, mada nije 100% siguran...

da  zivim u medellinu..preporucujem svima kolumbiju..raj na zemlji..Zamenio sam svedsku sa kolumbijom i nimalo se ne kajem.naprotiv 10 puta sam srecniji opusteniji bez stresova svakodnevni i naravno bez jebene zime

pozz

• 1 month later...

Cao ljudi ....

Zeleo bih da putujem za Bogotu kod drugarice. Dakle , u totalnoj sam zabludi sta mi sve treba od papira za vizu, ljudi iz ambasade u Becu se ne javljaju niti odgovaraju na mejlove, a procitao sam da mi bukvalno trebaju neka ludila od para, u fazonu moram da imam makar 3 meseca 1200 evra na racunu pa da tek onda apliciram za vizu i da im pre apliciranja posaljem kopiju povratne karte? 

Gde je tu logika, ne znam stvarno, ali ako ima neko ko je isao tamo skoro, molim vas da mi pomogne? Kao muva bez glave sam jer mi je ovo ipak prvi preko okeanski put [emoji3]

Hvala u napred 

Da li si resio vizu? Sve ide online,posaljes pasos dhl-om,uplatis u banci vizu a dokumente saljes isto online. Mozes i preko pozivnog pisma iz Kolumbije da resis vizu. Pozdrav!

• 2 weeks later...
On 12/13/2016 at 5:53 PM, travelino said:

Da li si resio vizu? Sve ide online,posaljes pasos dhl-om,uplatis u banci vizu a dokumente saljes isto online. Mozes i preko pozivnog pisma iz Kolumbije da resis vizu. Pozdrav!

koja je procedura za dobivanje vize?

• 3 weeks later...

@danijel86

Procedura za dobijanje turisticke vize je prilicno jednostavna i skupa - kontaktiras konzulat u Becu ([email protected]) koji ti prosledi spisak dokumenata (karte za ulazak i izlazak iz zemlje, kopija pasosa, izvod sa tekuceg racuna za poslednja 3 meseca ako si zaposlen i mislim da je to sve), popunis online formu za vizu gde zakacis ova dokumenta, uplatis troskove obrade vize (40e) i kada dobijes potvrdu da je sve OK uplatis jos 63e i posalju ti vizu na mejl (pdf dokument).

Samo odstampas taj dokument i poneses sa sobom - nema potrebe da lepis u pasos (bar tako meni pise u mejlu).

Ja sam vizu dobio juce (turisticka TP-11) tako da su ovo sveze informacije.

Pitanja za upucene - u Kolumbiji ostajem 16 dana i planiram da provedem 7 dana u Bogoti. 

Gde ici na more? Kartagena? Jos nesto? Sta jos obici (Medellin, Kito...)?

Svaki savet je dobrodosao.

Pozdrav!