Posted March 31, 2010 On 3/30/2010 at 11:08 PM, a9020 said: Daj napisi nam kako se tamo zivi kakve su plate i cene. kolika je cena litre benzina i koja je cena 1 kg banana. Kakve su devojke i dali hoce sa strancima da stupaju u kontakt,Kolumbija je neobicna zemlja i ako imas vremena napisi nam nesto vise unapred zahvalan Aleksa. Da jos nesto da li ima nasih Srba tamo i sta rade. Ovako... U kolumbiji imas 6 socio-ekonomskih strata (staleza) i sve cene i nacin zivota se vrte oko tih strata. Zanimljivo je i to sto su im gradovi 'ne-namerno' podeljeni po stratama takodje, tako da na primer ako ti neko kaze u kom delu grada zivi ti znas od prilike koliko para ima. Cene vode, gasa, struje, TV, telefon, itd, zavise o tome u kom delu grada zivis - znaci bogatiji zive u bogatijem delu grada i tamo sve to kosta vise, da bi se subsidizovalo za one koji zive u siromasnijim delovima grada. Vecina Kolumbijaca nazalost zivi u stratama 1 i 2. Srednja klasa je u strati 3, dok obrazovani Kolumbijci su uglavnom u strati 4, dok lokalni biznismeni, politicari, ministri, itd su u stratama 5 i 6. Naravno, ima i bogatasa koji su, u zargonu, u strati 20. Sto se tice stranaca koji rade za strane kompanije i ambasade, oni uglavnom zive u stratama 4,5, i mozda eventualno u 6. Da bi razumeo razliku u cenama, na primer, jedan studio u strati 4 kosta $750/mesec, a isti takav u delu grada gde zivi strata 5-6 na primer, je $1,500/mesec. Isto tako ti je i sa hranom - mozes da se hranis za $1 (i mozes da kupis cipele za $1 ako se usudis da ides u taj deo Bogote, i prezivis), dok na primer prodavnice u stratama 4-6 imaju organsku i mikrobioticnu hranu, vegetarijanske hamburgere, it tako to. Razumes? Kafa na ulici ti je manje nego $1, a u kafeu $3-5. Restorana ima fenomenalnih, i jedan dobar italianski restoran na primer u strati 4 te kosta na primer $15 za picu. St se tice ljudi, i to jos ako govoris Spanski, nikakvih problema neces imati sto se tice socialnog zivota. Kolumbijci su super! Devojke su prelepe, i naravno kao svuda u svetu, svako sebi ravnog trazi. Naravno ima i onih sto bi ti dale sve za $5-10 i koje zamisljaju da si ti princ na belom konju, koji ce da ih spase i odvede u Ameriku, ali mislim da nije to za tebe. Srbe sam cuo u prodavnici ali neznam ni sta rada ni ko su. Namam pojma da li ima Srba ovde, ali predpostavljam da ima, jer sam ih cuo i na aerodromu, mada ne poznajem ih. Govorim spanski tako da mi je to nebitno da li ima Srba ili ne. Dozvole za stalni boravak su malo komplikovano dobiti (ja trenutno radim na mojoj), prvenstveno zato sto je kriterium slican EU ili SAD (znaci ili vezano za posao ili za rodbinsku/bracnu vezu), ali bez problema se dobijaju za one koji ispunjavaju uslove. I tako... Pitaj slobodno sta te drugo interesuje... Ja sam u Bogoti, i ako dolazis javi mi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2010 E pa da se naljutis opet "matori" jer zargonski receno covek,car,ljudino itd. Ja dolazim u Bogotu,bicu tamo 9 og Aprila.Lepo si ti tu sve objasnio.Nego jel bi mogao malo jos da pojasnis kako dobiti stalni boravak a da se ne "udas"? Takodje bilo bi cool ako imas info da li je moguce naci posao i koji su uslovi... Nadam se da se vidimo tamo... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2010 Zdravo Sing izvini sto kasnim. Ovako ove godone necu ici tamo ali planiram sledece godine i to u Cartagenu tako dace mi trebati puno informacija mozemo preci na privatni imejl. Mozes li mi reci cenu kg banana i cenu 1 litre benzina cisto radi informaija. Mozes li mi reci kakvi su kao ljudi i da li su radan narod,sta proizvode neracunajuci Koku i J voce i kafu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2010 On 4/4/2010 at 2:21 PM, mabnaclar said: E pa da se naljutis opet "matori" jer zargonski receno covek,car,ljudino itd. Ja dolazim u Bogotu,bicu tamo 9 og Aprila.Lepo si ti tu sve objasnio.Nego jel bi mogao malo jos da pojasnis kako dobiti stalni boravak a da se ne "udas"? Takodje bilo bi cool ako imas info da li je moguce naci posao i koji su uslovi... Nadam se da se vidimo tamo... Nema da brines, nisam ti zamerio, samo se malo salimo. Pa stalni boravak je u stvari dozvola za privremeni boravak (cak i ako se udas) koja posle 2 godine (u slucaju udadbe) moze da se promeni u dozvolu za stalni boravak (na porodicnom/bracnom ili poslovnom osnovu). U slucaju braka sa Kolumbijskim drzavljaninom, imas pravo na drzavljanstvo (mislim nakn 3 godina), ali to ti nicemu ne sluzi jer im je pasos veoma ogranicen i trebaju im vize i da idu u WC. Za dobijanje posla neznam kako da te savetujem jer ja se bavim jednom uskom strukom, i govorim tecno Spanski, tako da za mene nije bilo problema, a uz to imam stalni boravak na porodicnom osnovu. Ako te nesto specificno zanima vezano za tvoju struku, pitaj, pa cu da se raspitam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2010 On 3/30/2010 at 9:33 PM, Sing said: Quote Jel zna neko da li se placaju neke taxe kada se ulazi u Kolumbiju iz izlazi iz nje? Na ulazu NE. Na izlazu se PLACALO u pesos-ima i to je bilo negde izmedju $50 i $70 u zavisnosti od kursa. Ova cena se odnosi na strane turiste koji su u Kolumbiji manje od 2 meseca. Za Kolumbijske drzavljane, diplomate i strance sa stalnim boravkom ova izlazna taksa je ili umanjena ili se ne placa. Trebalo je da se vremenom izlazna taksa umanji i ukljuci u totalnu cenu avionske karte. Jedno vreme je bilo da drzavljani SAD koji izlaze uz Kolumbije avio linijama SAD-a (American Airlines, Continental, i Delta) NE placaju izlaznu taksu. Kako je trenutno ne znam, ali letim van krajem sledece nedelje pa cu da postiram. Evo ovako je trenutno: Na salteru za placanje izlazne takse stoji natpis da u zavisnosti od aviolinije i drzavljanstva, placa se taksa u iznosu od $34-$68. E sad... Drzavljani SAD-a ne placaju nista. 100% tacno i provereno. Nosioci diplomatskih pasosa ne placaju nista takodje. 100% tacno i provereno. Za ostale drzavljane neznam, ali je ispred mene u liniji bio tip sa italianskim pasosem i nije platio nista, sto predpostavljam da drzavljani EU takodje ne placaju, ali nisam siguran 100%. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2010 Nije to dobar indikator sa bananama - [procitaj moj post odozgo o socio-ekonomskim stratama. Litar benzina je oko $4. Ulazak u Transmilenio (povrsinski metro/light rail) ti je nekih 60 centi, a taksi od centra grada do aerodroma $10-15 za 30minuta voznje (do 45 minuta voznje u guzvi). Kakvi su kao ljudi? Meni se svidjaju. Kao i svuda, ima i onih koji gledaju na strance ovako: sto si ti kao stranac beliji to oni misle da imas vise $$$ i zele te za prijatelja. Naravno, mi svi privlacimo sebi ljude koji su kao i mi, tako da nemoj da brines, ima svakakvih, kao i svuda. Sto se tice da li su radni...neznam kako na to da odgovorim jer neznam kako da to odmerim... On 4/8/2010 at 10:47 AM, a9020 said: Zdravo Sing izvini sto kasnim. Ovako ove godone necu ici tamo ali planiram sledece godine i to u Cartagenu tako dace mi trebati puno informacija mozemo preci na privatni imejl. Mozes li mi reci cenu kg banana i cenu 1 litre benzina cisto radi informaija. Mozes li mi reci kakvi su kao ljudi i da li su radan narod,sta proizvode neracunajuci Koku i J voce i kafu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2010 Sing jeli to litra benzina 4 dolara. Ako je toliko onda je zaista skupo i kazi mi kako je u Cartageni tj dali ima manje nasilja nego u unutrasnjosti. Kazi mi kakvo je stanje u gradjevinarstvu dali tu ima posla i koja je cena npr kg mesa imam dosta ovih obocnih pitanja te ako ti nisam dosadan ti odgovori. hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2010 On 4/8/2010 at 12:17 PM, a9020 said: Sing jeli to litra benzina 4 dolara. Ako je toliko onda je zaista skupo i kazi mi kako je u Cartageni tj dali ima manje nasilja nego u unutrasnjosti. Kazi mi kakvo je stanje u gradjevinarstvu dali tu ima posla i koja je cena npr kg mesa imam dosta ovih obocnih pitanja te ako ti nisam dosadan ti odgovori. hvala Jao 'de me pitas za meso - ja vegetarijanac! OK, pogledacu pa cu ti napisati... Kartahena su ti Karibi...stari grad je lep i zanimljiv. Bogota je ipak velegrad. Neznam na kakvo nasilje mislis...kao ono da te presretnu na ulici, izmlate i otmu pare? Ja to nisam stvarno video, ALI...naravno da ima ono kao pricas na mobilni i pored tebe prodje bus a tip kroz prozor ti digne mobilni, i tako to - to imas u svakom gradu. Ako mislis na kidnapovanja...skoro da ih vise nema, a onih sto ima su na krajnjem jugu uglavnom i u okolini Darian-a (ti i onako na takva mesta neces da ides). Najvaznije ti je da taksi ne uzimas sam u zabacenim delovima grada. Nazovi lepo telefonom i kad udjes u taksi zaljucaj vrata. Ako bas moras sa ulice da uzmes taksi, pogledaj da je vozac stariji covek i opet, kad udjes unutra zakljucas vrata. Meni je jedina neprijatnost u taksiju nocu kad uglavnom voze mladi vozaci, koji vole da idu 120 hm/h u zomi od 30kh/h, a pri tome tresti muzika, i tako to. Onda sam veoma probirljiv sa kim ulazim u auto. Inace, svaki auto ti je na taksimetar, tako da nema verbalno ugovaranje cene. Sta ste se svi BRE prepali oko bezbednosti? (ili valjda ja izgubih strah nakon sto sam bio u Kongo...) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2010 On 4/8/2010 at 12:17 PM, a9020 said: Kazi mi kakvo je stanje u gradjevinarstvu dali tu ima posla ... E to neznam... Znam da imaju ugovor sa Andinskom zajednicom da izmedju sebe imaju slobodno kretanje stanovnistva, sto znaci da ima i razmene jeftine radne snage. Ako mislis na inzenjere, to nema problema sa poslom...u pitanju je koliko ces zaraditi, i da li ti se to isplati (u poredjenjen sa Srbijom)... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2010 Zdravo SING opet ja kazimi koliko je litra benzina nisam te razumeo dali 4 dolara ili pola dolara. Dalje kazi mi kolika je plata gradjevinskog inzinjera i Arhitekte naravno otprilike. Dalje SING kazi mi koliko je cena Banana 1 kg u bogatim delovoma grada. Dalje SING kazimi u kakvim su politickim odnosima sa susednim zemljama znam za Venecuelu da su losi. Kazi mi da li na Kolumbijskim karibima ima stranih turista,kada sam mislio na bezbednost mislio sam na privatne vojke kao rark i ostale vojske i gde deluju tj u kojim delovima zemlje deluju. Kolika je vremenska razlika u odnosu na Srbiju i koja je cena tj npr popravka zuba. Kolika je cena npr avionske karte iz Kolumbije do Bueonos A. Eto SING dosta pitanja neka su mozda i banalna ali meni ce pomoci u stvaranju slike o toj zemlji. Unapred zahvalan a Ruma. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2010 Greska gore mislio sam na FARK a napisao RARK. Jos jedno pitanje SING imam ponudu za posao u Kolumbiji i Surinamu e sad ni sam ne znam sta da izaberem imas li neki savet. Ovako plata u obadve ponude nije nesto puno razlicita kao i uslovi tj smestaj. Sada se opredeljujem sta cu nauciti u jednoj a sta u drugoj mislim na Kulturu i obicaje,narod itd. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 13, 2010 $4 ti je galon. Mada, podseca me kolega dok ti kucam da ima ponekad kad je galon nesto manje od COP 7,000 (1 USD = COP 2,000) 1kg banana = $1 Popravka zuba oko $250, ako nemas osiguranje Avionom po Latinskoj Americi je jako skupo jer nema low cost letova (osim u Brazilu). U kolumbiji imas low cost (Aero Republica), ali ja ne mislim da su tako jeftino (Bogota-Cali-Bogota ti je oko $150). Za Buenos Aires na promociji kod Avianke mozes da nadjes kartu za $500-700 povratnu, a do New York-a ima kad je i $400 (Continental Airlines). Za Miami ili Washington je obicno oko $400 takodje. Za plate arhitekta i inzenjera cu da se raspitam pa ti pisem. U odnosima su OK sto se tice slobodnog kretanja stanovnistva u celoj Andiskoj zoni, mada sto se tice diplomatskih odnosa, sa Ekvadorom i Venezuelom su im jako losi. Stranih turista ima malo u poredjenju sa ostalim zemljama u reginou (na primer Peru). Cartagena je cak i Amerima skupa jer all inclusive variante za Amere po karibskim ostrvima su mnogo jeftinije. Vremenska razlika...Bogota i NY su u istoj vremenskoj zoni u toku zime, a leti se vreme menja u EU i USA (ne u Kolumbiji), tako da je leti Bogota 1 sat iza NY, sto znaci 7 sati iza BGD-a. Pozdrav! On 4/9/2010 at 10:45 AM, a9020 said: Zdravo SING opet ja kazimi koliko je litra benzina nisam te razumeo dali 4 dolara ili pola dolara. Dalje kazi mi kolika je plata gradjevinskog inzinjera i Arhitekte naravno otprilike. Dalje SING kazi mi koliko je cena Banana 1 kg u bogatim delovoma grada. Dalje SING kazimi u kakvim su politickim odnosima sa susednim zemljama znam za Venecuelu da su losi. Kazi mi da li na Kolumbijskim karibima ima stranih turista,kada sam mislio na bezbednost mislio sam na privatne vojke kao rark i ostale vojske i gde deluju tj u kojim delovima zemlje deluju. Kolika je vremenska razlika u odnosu na Srbiju i koja je cena tj npr popravka zuba. Kolika je cena npr avionske karte iz Kolumbije do Bueonos A. Eto SING dosta pitanja neka su mozda i banalna ali meni ce pomoci u stvaranju slike o toj zemlji. Unapred zahvalan a Ruma. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2010 Zdravo SING opet jako zna mozda cu ti se jednog dana i oduziti za ove odgovore. Ovako banane su im zaista skupe kazi mi nesto o FARK armiji tj u kojem delu zemlje deluju. Kazimi koji je deo zemlje najopasniji od ovih mnogih armija koje deluju u Kolumbiji. Mislim da je Karipski deo zemlje nekako naj-bezbedniji. Kazimi koliko je kg teletine u mesnici znam da si Vegeterijanac ali eto kazi mi kolika je cena npr pice i cena jednog piva u kaficu obicnom kazimi sve cene u dolarima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2010 Opet ja SING kazi mi koji od velikih gradova pruza najvecu bezbednost tj mislim na Bogotu,Medelin,Kali i koji grad je finansijski centar da li glavni grad ili neki drugi. Da li npr na putu iz Bogote do Cartagene moze da te neka Armija sretne tj pobije celi autobus kao sto je mnogo puta bilo do sad. Recimi nesto vise o toj temi hvala unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2010 Citam poslednji deo ove teme i smejem se kao lud na brasno. Ovaj tip zapeo banane pa banane. Naprica mu Sing sve zivo, a on ce: "Ma, dobro bre, u redu je to, ali posto su ono bese banane?" Da neces da svercujes banane pa ti je toliko stalo do cene? .gif' alt='::'> Inace Sing, jako bih voleo kada bi otvorio posebnu temu o Kongu i izneo svoje utiske, a sto da ne i o ostalim mestima na kojima si ziveo. Ako me secanje dobro sluzi u pitanju su Singapur i Malezija. Veliki pozdrav i hvala na humoru! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2010 On 4/14/2010 at 10:11 AM, a9020 said: Zdravo SING opet jako zna mozda cu ti se jednog dana i oduziti za ove odgovore. Ovako banane su im zaista skupe kazi mi nesto o FARK armiji tj u kojem delu zemlje deluju. Kazimi koji je deo zemlje najopasniji od ovih mnogih armija koje deluju u Kolumbiji. Mislim da je Karipski deo zemlje nekako naj-bezbedniji. Kazimi koliko je kg teletine u mesnici znam da si Vegeterijanac ali eto kazi mi kolika je cena npr pice i cena jednog piva u kaficu obicnom kazimi sve cene u dolarima. FARK deluje na krajnjem severu, u regionu Darian-a, i na jugu oko granice za Ekvadorom. Najopasnije ti je u Darian-u i oko juzne granice, ali neznam sta ti zamisljas, ja sam vise puta prelazio tu granicu na jugu i nikad nista nisam primetio. Karibski deo je relativno, statisticki, bezbedniji od juga, ali ne mislim da Kartagena ima vecu bezbednost od Bogote. Moje zapazanje, opet kazem, imam utisak da imas veoma krivu sliku o svakodnevnoj stvarnosti u Kolumbiji. 1Kg teletine - nemam pojma, pogledacu u prodavnici pa cu ti napisati Kafa u cafe-u: $3-5, na ulici $1 ili manje Pizza: $10-15 Prirodno iscedjeni sok, u cafe-u: $2-3, na ulici $0.75-1 Rucak u restoranu, tipa supa i pasta, sa prirodnim sokom, na primer, kao 'lunch special': $8-10 Mesecna pretplata na internet $30-35 Mesecna pretplata na mobilni servis, ukljucujuci neogranicen # poruka i internet: $40-50 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2010 On 4/14/2010 at 12:00 PM, noskich said: Inace Sing, jako bih voleo kada bi otvorio posebnu temu o Kongu i izneo svoje utiske, a sto da ne i o ostalim mestima na kojima si ziveo. Ako me secanje dobro sluzi u pitanju su Singapur i Malezija. Veliki pozdrav i hvala na humoru! Otvorila je temu ona devoka o zivotu u tanzaniji, pa ajde, dodacu tamo neke svoje stvari. Vidimo se! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2010 On 4/14/2010 at 10:20 AM, a9020 said: Opet ja SING kazi mi koji od velikih gradova pruza najvecu bezbednost tj mislim na Bogotu,Medelin,Kali i koji grad je finansijski centar da li glavni grad ili neki drugi. Da li npr na putu iz Bogote do Cartagene moze da te neka Armija sretne tj pobije celi autobus kao sto je mnogo puta bilo do sad. Recimi nesto vise o toj temi hvala unapred. BOGOTA ti je velegrad, i samim time centrar infrastrukture, finansija i kulture. Sve sto zamislis, najveci izbor imas u Bogoti. To o cemu pricas da ti pobiju celi autobus moze da se desi, ali verovatno, statisticki govoreci, desilo bi se na putu Pasto-Cali, a ne Bogota-Cartagena. Drugo, ova mogucnost da se ovako nesto desi je toliko mala, i jos manja da u toj guzvi nastradaju stranci, mada opet kazem, moze i u Rimu na ulici da te napadnu i otmu mobilni, ili u centru BGD-a, kao sto se meni desilo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 22, 2010 E Sing pravi si izbor informacija.Ja sam u Bogoti vec 2 nedelje i do jaja mi je ovde.Komotno bih voleo da zivim ovde.Inace hvala sto se tice predhodnih informacija. Ulaznu taxu nisam platio nista.Ajde ako si u Bogoti mozemo da se nadjemo i da popricamo malo face to face. Voleo bih da radim ovde nesto,pa mozemo i o tome da procaskamo.Ajd ako si u Bogoti,poslacu ti broj moba u Bogoti,pa se cujemo...Veliki pozdrav. .gif' alt='::'> Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 23, 2010 On 4/22/2010 at 12:51 AM, mabnaclar said: E Sing pravi si izbor informacija.Ja sam u Bogoti vec 2 nedelje i do jaja mi je ovde.Komotno bih voleo da zivim ovde.Inace hvala sto se tice predhodnih informacija. Ulaznu taxu nisam platio nista.Ajde ako si u Bogoti mozemo da se nadjemo i da popricamo malo face to face. Voleo bih da radim ovde nesto,pa mozemo i o tome da procaskamo.Ajd ako si u Bogoti,poslacu ti broj moba u Bogoti,pa se cujemo...Veliki pozdrav. .gif' alt='::'> Rekao sam ti ja da je ovde super! Ajde pogledaj inbox, polao sam ti msg. Pozdrav! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 27, 2010 U Kandelariji postoji jedno malo mjesto kao mali restorancic koje se zove ni manje ni vise nego Beograd. Drzi ga Katarina, beogradjanka koja se ako me sjecanje ne vara udala za Kolumbijca. Vrijedi otici tamo i pojesti sarmu )) Adresu tacno ne znam, ali pogledacu mape kad dodjem kuci pa cu probati dati upute kako do tamo. Tokom 2004 sam provela 4.5 mjeseca u Bogoti kao student na razmjeni na La Salle univerzitetu. Ono sto vidim da se provlaci kroz teme su cijene ... ne moze se bas reci da je Kolumbija jeftina, rekla bih samo to da nije skuplja od Srbije. Bar je tako bilo u moje vrijeme. Jedino sto se npr mandarine prodaju pored puta kao kod nas krompir u vrecama, banane samo sto ne ti ne padaju na glavu (ima i "banana" koje izgledaju kao prave ali ipak to nisu vec su jestive samo kao kuvane i pohovane) a jabuke su ono ... skupe .. i tako ... ))) Napisacu par preporuka za obici Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2010 On 4/27/2010 at 1:01 PM, zoranez said: U Kandelariji postoji jedno malo mjesto kao mali restorancic koje se zove ni manje ni vise nego Beograd. Drzi ga Katarina, beogradjanka koja se ako me sjecanje ne vara udala za Kolumbijca. Vrijedi otici tamo i pojesti sarmu )) Nije u Kandelariji vec u Makareni. Moji prijatelji me muvaju da ih vodim tamo da probaju (kako to oni zovu) 'balkansku' hranu a ja se nesto neckam jer sam vegetarianac pa ne znam sta imaju bez mesa...ali ok oticicu verovatno ove nedelje pa cu da vam napisem kako je. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 29, 2010 Well ... 2004 je bio na Kandelariji ... nekih 200-njak metara od Universidad de la Salle ... tamo sam bila svaki dan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 20, 2010 Zanima me da li neko iz iskustva moze da mi kaze da li nam je potrebna aerodromska tranzitna viza za Kolumbiju ( pre dve godine nije trebala). Letim iz Madrida za Ekvador sa presedanjem u Bogoti ( zadrzavam se manje od dva sata ne izlazim sa aerodroma). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 3, 2011 Jel zna neko kako najjeftinije da stigne do Kolumbije.... neki low cost let Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites