Jump to content

Featured Replies

Posted

deco jel volite brzu voznju? do ozilenda. zanimaju me informacije o putu do australije sa usputnim city-break-ovima? :pij:  npr. bg - istanbul- pa onda iz ist. nekim low cost kompanijama do melburna ( preko dubaija ili singapura) da li bi tako bilo jeftinije nego 1000-1200 evra koliko je bg-melburn. presedanja mogu da budu i po dan-dva u tim mestima, gde bih stigao i da ih obidjem turisticki. ko ima informacije o tome, i o svim stvarima i linkovima koji su vezani za ovu temu neka isprica svoja ili tudja iskustva za koje je cuo.

Evo ja sam u Sidneju sad. Ne verujem da bi mogao tako nesto da izvedes, cak sta vise verovatno bi te i skuplje izaslo.

Ovaj agent je dobar ako pravis stop-over letove: http://www.fare-shopper.com/, mada ti treba jaka kreditna kartica da bi kupio od njih iz Srbije. Ako neces da se cimas Travelhouse su ok.

Najcesce lokacije gde se staje na istocnim letovima ka Australiji iz Evrope su: Singapur, Dubai, Sangaj, Seul i Bangkok.

Karta ce ti biti znacajno jeftinija ako je kupis sa polaskom iz Londona. To vazi ako ti ne treba viza za UK (100 eura + cena Easyjet leta Budimpesta-Luton). Ako imas samo srpski pasos zaboravi sta sam napisao.

Moj ti je savet da kupis "round the world" kartu za oko 2000 AUD ovde: roundtheworld.com.au

• Author

hvala na informacijama. nije mi problem dobra kreditna kartica. ali meni nije toliko bitno sto pre da stignem u australiju nego ako uz put moze da se naprave i stop overi na nekoliko zanimljivih destinacija za oko nedelju do desetak dana jos bolje. pa ako je neko slicno probao nek pise. za sada mislim da je najbolja ruta do istanbula pa odatle nekim low costovima. mozda znate nesto o tome ili nekim drugim putem,koji ste probali.

• Author

noskich, jel bi to bilo iz bg, ili koji bi bio prvi aerodrom. za tih 2000 aud sto si pomenuo odakle bi se polazilo, i koliko bi bilo stop overa i od koliko sati(ili dana odmora u tim gradovima%) ) odprilike. koliko si ti platio kartu za sidnej? isao si direktno ili?  :comp:

Sve zavisi od kompanije, razne ponude postoje. Ja sam isao British Airways Beograd-London, Lufthansa London-Frankfurt i Frankfurt-Seul i Asiana Seul-Sidnej. Kostalo je oko 800 eura jedan pravac.

Pogledaj na sajtu čoveka na sedištu br. 61 :) Koliko vidim - a to mi se čini i najlogičnije - najjeftinije je ići u Australiju... transsibircem! :)

Pa... sad... 600 funti do Singapura nikako ne bih nazvao jeftinim. Sa Singapore Airlines iz Londona mozes kupiti direktan let u jednom pravcu za 500-nesto funti do Sidneja.

I sam vec duze vreme planiram slicnu rutu ali bi bila varijanta AUS-Japan pa brodic do Vladivostoka i onda zeleznica pa nazad.

• Author

pitanje za noskicha i za sve koji su bili u australiji skoro. kako je najbolje ici po zemlji iz melburna do npr. sidneja brizbejna i do ostalih zanimljivih mesta. busom, vozom, kakve su cene itd. sta jos preporucujete da se vidi osim karakteristicnih turistickih mesta.

Ja planiram u januaru da odradim marsrutu Bgd-Istanbul (vozom)- Singapur (Turkish airlines)- Darvin (jetstar ili tiger) uz povratak iz Sidneja a ne iz Darvina i trebalo bi da se cena uklopi u planiranih 1200 evra.

• Author

belacevic, koliko ostajes u singapuru,ili odmah za darvin?  koliko su karte singapur-melburn?

• Author

ko ima informacije oko toga da li se tesko dobija turisticka viza, imam tamo rodjake oni bi mi poslali poz.pismo. koliko dana traje cimanje oko dobijanja vize. i

pitanje za noskicha i za sve koji su bili u australiji skoro. kako je najbolje ici po zemlji iz melburna do npr. sidneja brizbejna i do ostalih zanimljivih mesta. busom, vozom, kakve su cene itd. sta jos preporucujete da se vidi osim karakteristicnih turistickih mesta.

Najolje ti je avionom low-cost. Imas Virgin to je najveca low-cost kompanija. Voz i autobus su nesto jeftiniji, ali ne mnogo na duze destinacije.

• Author

noskich kolko ti trebalo vremena oko vize. dakle uzeo bih onu do 3 meseca za posetu rodjaka,  koje stvari zanimljive si posetio osim onih klasicnih turistickih atrakcija.

Za vizu i savete sta posetiti nemoj pitati mene jer sam ovde na studentskoj vizi, a van Sidneja nigde nisam bio.

Sad, teoretski: klasicne stvari koje ne treba propustiti su Blue mountains i Hunter valley u NSW, Cairns i Great barrier reef u Queensland-u i naravno najznacajniji gradovi Sidnej, Melburn i Brizben. Da li ti se isplati da ides u centralnu i zapadnu AUS pitanje je, ja bih za te pare pre otisao do Fidzija ili produzio do Novog Zelanda (povratna low-cost karta je 400 AUD do Ouklanda).

najjeftinije ti je,povratna

bgd-zadar  bus                                        70 aud

zadar -london ryan air                                30 aud

london-kuala lumpur-melburn  air asia      998 aud

normalno sa svim stajanjima,zadar,london i kuala lumpur

australija ti je malo skuplja nego bekpeking po evropi ali mislim da vredi

pogotovo ako nisi bio.ako ti treba jos neka info za ovde,reci,znam svaku rupu :kamp:

• Author

kitkarson tako nesto mi bas odgovara jer do tamo hocu sto vise zanimljivih city break-ova. pricaj za vize sta se radi za englesku i maleziju(cuo sam da su za maleziju zeznute) jel to proveren put, znaci sve ukupno manje od 1000 evra. si ti u au sad? pricaj sve sto znas od cena prevoza tamo iz mel do ostalih mesta, koliko si se cimao za vizu i tako te stvari. svaki info od nekog ko je bio ovako nesto vredi. koliko unapred se rezervisu te karte do mel-a? pisi cega kod se setis a da je korisno za tamo i do tamo.  :comp:

belacevic, koliko ostajes u singapuru,ili odmah za darvin?  koliko su karte singapur-melburn?

U odlasku 2 dana, u povratku 3 dana.

Ne znam koliko su karte Singapur-Melburn, pogledaj na sajtovima jetstara i slicnih kompanija koje lete iz Singapura (vidi na zvanicnom sajtu singapurskog aerodroma spisak kompanija) a cena u velikoj meri zavisi od perioda u kome planiras da putujes

bus za zadar imas svaki dan sa autobusne i kartaje  nesto preko 2000 dinara. ryanair leti odatle 3 put sedmicno s tim sto se rezervise par meseci unapred pogotovo ljeti kad cene skacu zbog sezone.zimi se mogu naci i  za dzaba + takse a ljeti i do 200 eura.provereno.

za let london-kuala lumpur nisam siguran jos,krece tek od januara i bice 299 aud

u jednom pravcu.od kuala lumpura do melburna sad kosta 199 aud.isprobacu ovo u aprilu

za vize nemam pojma,ovde zivim.

sve ti je daleko ako poredis sa evropom i prilicno skupo.normalno,najlepse ti je putovati autom,gorivo ti je trenutno oko 1,5$= 68 dinara.ako si na budzetu preporucio bih ti voz,avion zajebi jer neces ni osetiti ovu zemlju u potpunosti,mada opet zavisi kakva si licnost. od melburna za sidnej je 110 aud a do adelajda 80$.

autostop ne postoji,mada mislim da bi vredelo pokusati pogotovo u ruralnim krajevima.dok se ima dosta toga da se vidi,obisao sam kvinslend,nsw,viktoriju i juz.aust. e sad,ako si avanturista a ne turista mislim da ce ti vecina para odlaziti na putovanja jer su razdaljine velike

(evo ti samo paralela u km:adelajd-melburn-sidnej-brizbejn otprilike kao zeneva-beograd-varsava-helsinki)ostale cene su manje vise iste kao i u srbiji

i ako ti zatreba sta vise ti reci.i ako ti uspe da se prebacis,javi

• Author

pa ako taj let iz londona krece tek u januaru onda nista od toga jer ja bi isao od novembra do pocetka januara oko 2 i po meseca u posetu rodjacima u mel. mislid da za ovo sto hocu, dakle let sa nekoliko presedanja od po nekoliko dana a bez cimanja sa raznim vizama(osim za australijsku) mislim da je najbolje let bgd-istanbul pa onda odatle neki low costovi iz ist. aj pisite o tome ako imate neke info. npr ist-singapur ili kuala lumpur ili tako nesto pa odatle australija.

bus za zadar imas svaki dan sa autobusne i kartaje  nesto preko 2000 dinara. ryanair leti odatle 3 put sedmicno s tim sto se rezervise par meseci unapred pogotovo ljeti kad cene skacu zbog sezone.

Sad na stranu let za Australiju-ali zasto bi neko ko zeli da ide za London isao preko Zadra a ne preko Zagreba? Svakodnevna linija Zagreb-London wizz airom, putovao sam 6-7 puta tako u toku prosle godine i plus sto je lakse doci od Beograda do Zagreba nego do Zadra

• Author

i meni taj zadar bio malo cudan mada kad sam na njihovom sajtu pogledao za zagreb nisu imali do londona, nego samo iz zadra. ali ipak mislim da mi je bolja polazna tacka istanbul zbog viza. pa ako neko ima info. o lc avio kartama iz istanbula skojima bi se stiglo do mel-a preko singapura ili tako nesto neka pise

• Author

kit karson, u kom mestu tamo zivis? daj neki tvoj mail. interesuje me gomila pitanja tipa low cost letovi unutar australije i izmedju au. i nz i au i jugoistocne azije.