Jump to content

Featured Replies

zadar zato sto je u u prvom postu trazena proverena informacija a ja o letovima iz zagreba stvarno nemam pojma.usput je pitao i za stopovere a zadar je svakako lepsi i zivopisniji od zagreba.

ako vec gledas zbog viza preko istambula mislim ali nisam siguran da imas neku kompaniju za cenaj u indiji a odatle vec imas masu niskobudzetnih kompanija za singapur i kuala lumpur.s obzirom da ne postoji neprekidni let iz australije za evropu na isto ces vise-manje izaci jer vecina letova ide preko singapura ili dubaija a niskobudzetne letove preko azije tesko ces naci ako i postoje.

usput,kolika je sada cena povratne bgd-melburn?

moj mail ti je [email protected]

Postovanje svim ljubiteljima putovanja i ove nase divne planete  :mah:

Ovo je moj prvi post, a nisam slucajno odabrao da bude bas na ovoj temi.

Australiju smatram za svoj drugi dom (pored Srbije) i smatram je najlepsom zemljom na svetu. Cesto idem dole, bas u Melbourne, tako  mislim da mogu da ti pomognem, posto mi je i posao dosta vezan za ono sto tebe zanima  :D

Prvo, svima preporucujem da je posete, naravno, ako su u mogucnosti, sto zbog cene, sto zbog vremena koje je potrebno izdvojiti.

Sto se tvog pitanja tice, zaboravi na tu varijantu preko IST pa sa LCC, posto ces mnogo vise novca potrositi nego da ides "regularnim" putem i da napravis stop over negde.

Najjednostavniji odlazak u Land Down Under je preko Dubaija, znaci prvo Jatom do tamo, pa onda Emirates do Melbourne-a, Sydney-a ili gde vec hoces. Emirates imaju najbolju mrezu letova ka Australiji, tako da recimo za MEL imas 2 do 3 leta dnevno, za SYD isto tako, plus drugi veliki gradovi Australije i Novog Zelanda.

Posto te interesuje i stop over, preporucujem da ides preko Singapore-a i tamo napravis break od par dana. Grad je fantastican, jedan od mojih omiljenih, imas puno toga da vidis, a ja svakako preporucujem ostrvo Sentosa, Singapore Zoo i Night Safari. Broj leta Emirates koji ide preko SIN je EK404, pa dalje za MEL.

Naravno, postoje i druge varijante sa Singapore Airlines, Etihad iz Abu Dabia, ali u slucaju Dubaija je zgodno sto imas direktan let iz Beograda.

U svakom slucaju, ako te jos nesto interesuje, hit me  :)

од регуларних летова најјефтиније ти је мел-син-цирих-бег

сингапур+свис ерлајнсом а за сиднеј са русима преко москве

ледј,ел етихад је тек добио дозволу овде за мелбурн и лети тек од идуће год.

од регуларних летова најјефтиније ти је мел-син-цирих-бег

сингапур+свис ерлајнсом а за сиднеј са русима преко москве

ледј,ел етихад је тек добио дозволу овде за мелбурн и лети тек од идуће год.

Tacno, od marta sledece godine, to sam zaboravio, hvala na podsecanju  :mah:

Ako vam se ne zuri da stignete u Australiju, a zelite malo da obilazite i usput, evo moje varijante:

Beograd - Iatanbul vozom 30-40eura - Zeleznice Srbije

Istanbul - Chennai (India) avionom 150eura sa stop-over-om u Dubaiju - AirArabia

Chennai - Singapur avionom 80eura - Tiger Airways

Singapur - Darwin avionom 110eura - Tiger Airways

suma - sumarum oko 370eura

moze i umesto Singapur - Darwin, varijanta

Singapur - Kuala Lumpur vozom 7eura,

pa onda

Kuala Lumpur - Malburn avionom 190eura - AirAsia

• Author

pitanje za ledja: posto imas iskustva koliko bi mi u tom slucaju preko dubaia sve ukupno izaslo? isao bih u novembru. a cime se bavis? odakle si inace? ja u mel-u imam rodjake pa bih otisao tamo 2-3 meseca malo turisticki a i kod njih u posetu. kako je sa vizom,jel se dugo ceka ta viza do 3 meseca? a kako bi bilo ako bih isao prvo do singapura, koliko bi to kostalo? i sve sto ti padne na pamet, pisi.:)

a za duleta: jel si to proverio u praksi, ledja sta mislis o duletovom predlogu, mislim posto ti imas iskustva.

Ako vam se ne zuri da stignete u Australiju, a zelite malo da obilazite i usput, evo moje varijante:

Beograd - Iatanbul vozom 30-40eura - Zeleznice Srbije

Istanbul - Chennai (India) avionom 150eura sa stop-over-om u Dubaiju - AirArabia

Chennai - Singapur avionom 80eura - Tiger Airways

Singapur - Darwin avionom 110eura - Tiger Airways

suma - sumarum oko 370eura

moze i umesto Singapur - Darwin, varijanta

Singapur - Kuala Lumpur vozom 7eura,

pa onda

Kuala Lumpur - Malburn avionom 190eura - AirAsia

Zvuci odlicno, samo sto uopste  nema slobodnih mesta (sve sam datume za novembar procesljao za Air Arabiu) + ako imas samo nas pasos dodaj jos novac za indijsku i malezijsku vizu i cimanje oko toga...

a za duleta: jel si to proverio u praksi

Ne. Nisam znao da trazis utabanu stazu.  ;D

Zvuci odlicno, samo sto uopste  nema slobodnih mesta (sve sam datume za novembar procesljao za Air Arabiu) + ako imas samo nas pasos dodaj jos novac za indijsku i malezijsku vizu i cimanje oko toga...

Pogledaj malo bolje - svi dani su slobodni (ima slobodnih mesta) u novembru na liniji Istanbul-Chennai. Leti svakog ponedeljka i cetvrtka. Karta kosta 152,11eura.

Pa ne mogu da verujem da je nekome ko leti za Australiju problem da plati indijsku vizu 35eura, a pri tom ne treba neka papirologija - lako se dobija. Ili ako se odluci da ide preko Kuala Lumpura da plati 5eura malezijsku vizu. Pri tom moze da i provede neko vreme u ovim prelepim zemljama. Sad je pitanje sta se hoce, da se sto pre (najkracim putem) stigne u Australiju ili mozda avantura na putu.

pitanje za ledja: posto imas iskustva koliko bi mi u tom slucaju preko dubaia sve ukupno izaslo? isao bih u novembru. a cime se bavis? odakle si inace? ja u mel-u imam rodjake pa bih otisao tamo 2-3 meseca malo turisticki a i kod njih u posetu. kako je sa vizom,jel se dugo ceka ta viza do 3 meseca? a kako bi bilo ako bih isao prvo do singapura, koliko bi to kostalo? i sve sto ti padne na pamet, pisi.:)

a za duleta: jel si to proverio u praksi, ledja sta mislis o duletovom predlogu, mislim posto ti imas iskustva.

Znas kako, posto hoces da ides u Novembru, to je onako, da kazem low season za putovanja ka AUS (mada vise nema low season-a kada je ta destinacija u pitanju), tako da ako sada rezervises kartu ne bi trebala da izadje preko 1300eura, povratna sa taksama. Sve pojedinosti oko stop over-a bi morao da vidis sa njima, tako da ti savetujem da odes do Emirates u Beogradu, nalaze se u Knezu, kod cesme, izlozi im svoj plan i dobices ponudu. Naravno, ako je previsoka, trazices alternativu. Ono sto mozes vec sada da uradis je da odes na njihov sajt i probas da uradis rezervaciju za zeljene datume, videces cenu koju ti nude u dirhamima, pa prebaci u eure. Sajt je Emirates.com.

Gde ti rodjaci zive u Melborune-u?

Sto se vize tice, ona moze da se dobije za pola sata (ja sam je tako dobio sada u maju), a moze da se ceka i 6 nedelja, sve zavisi od papira koje obezbedis. Nema nekog striktnog pravila.

Ja sam iz BEG, a radim u avio industriji.

Ako treba jos nesto, slobodno pitaj  ;)

Pozdrav

• Author

za duleta: ma ne, ja to volim kad je avanturisticki neutabano  ;D to sam i ja tako mislio odprilike takav neki put pa te zbog toga pitam dal si proverio u praksi :P. za te zemlje uopste nije problem viza. brzo se dobija.

za ledja: jel radis u jatu ili? rodjaci su bas ovih meseci u fazi preseljenja tako da ne znam kako se zove taj deo u koji se sele. a tih 1300e je za direktno bez zadrzavanja ili? kako ti obicno ides do tamo? koji trip i preko koga uzmes? jel ides skoro dole, mislim u narednom periodu?

za duleta: ma ne, ja to volim kad je avanturisticki neutabano  ;D to sam i ja tako mislio odprilike takav neki put pa te zbog toga pitam dal si proverio u praksi :P. za te zemlje uopste nije problem viza. brzo se dobija.

za ledja: jel radis u jatu ili? rodjaci su bas ovih meseci u fazi preseljenja tako da ne znam kako se zove taj deo u koji se sele. a tih 1300e je za direktno bez zadrzavanja ili? kako ti obicno ides do tamo? koji trip i preko koga uzmes? jel ides skoro dole, mislim u narednom periodu?

Ne idem skoro, posto sam se krajem juna vratio, a sto se tice rute, da uvek idem sa Emirates. Najbolja i najbrza varijanta.

Pomenuta suma je bez stop over-a, sve zavisi od tvog planiranog budzeta za put, jel si bio na njihovom sajtu?

• Author

bio sam. cena je oko 1100 od dubaia do mel-a. a od bg- do dubaija je? ili ti znas neke drugacije informacije. kolko ti placas ceo put kad ides obicno?

bio sam. cena je oko 1100 od dubaia do mel-a. a od bg- do dubaija je? ili ti znas neke drugacije informacije. kolko ti placas ceo put kad ides obicno?

Do Dubaija je ja mislim jos nekih 300-400eura, tako da sve zajedno ispadne oko 1500eura. Ja placam neku potpuno drugu cenu, jer svi mi koji radimo u avijaciji imamo specijalne popuste, koji su ogromni. Sta vise, meni se miljazom racuna koliko ce karta da kosta.

ok. a prvo moram sa jatom do dubaija ili mogu sve sa emirates-om?

Mislim, ne moras, ali ti je najbrze i najjeftinije. Mozes ti da ides recimo u Frankfurt, pa odande sa Emirates, ali je daleko skuplje i duze.

Upravo hocu da napravim svoj album ovde na sajtu sa slikama iz Australije, kako da ih smanjim da mogu da ih upload-ujem?

• Author

a ako idem bgd-dub-mel, jel se u dubaiju ostaje samo nekoliko sati ili vise da se malo i vidi nesto :P? a koje su cene low cosovima od melburna do novog zelanda ako znas?

a ako idem bgd-dub-mel, jel se u dubaiju ostaje samo nekoliko sati ili vise da se malo i vidi nesto :P? a koje su cene low cosovima od melburna do novog zelanda ako znas?

Ovako...

Ako ides tom rutom u Dubaiju se ne ostaje u opste, samo sat-dva na aerodromu, u tranzitu, jer ako hoces da ostanes treba ti visitor visa, koja je oko 100eura. Naravno, ako zelis da vidis grad, a ja ga toplo preporucujem (ne samo zbog toplog vremena  :P ) iskesiraj vizu i to je to.

Low cost iz Australije na Novi Zeland slobodno mozes da zaboravis ako ides na turist vizu, posto imas pravo samo jednog ulaska u zemlju. Ako ti je ovo prvi put da trazis Aussie vizu, savetujem ti da ne izvodis velike egzibicije, vec da lepo trazis single entry vizu na tri meseca, jer ne zaboravi da je njihov vizni rezim jedan od najstrozijih na svetu.

Aussie, Aussie, Aussie, Oj, Oj, OJ  :pivoooo:

• Author

zar sam ga hiden-ovao ;D [email protected]  daj u mailu neke savete tipa sta ne propustiti u mel-u ali i u ostatku, ipak kad sam tamo sto da ne skoknem i do drugih zanimljivih mesta.

Dacu ti savete, naravno, ali mogu i ovde, da bi i drugi 4umasi mogli da znaju u slucaju da idu dole jednog dana  :D

• Author

pa ovde naravno, nego meni posalji neki mail da bi imao tvoju adresu da posle kad mi trebaju detalji oko datuma polazaka i stvari oko konkretne avio karte, ipak bolje je kad znas nekog ko je vec vise puta bio do mel-a.

• 3 weeks later...

Da li neko zna da li bi mi u januaru za Australiju trebao novi pasoš i kakva je procedura za dobijanje turističke vize? Pozz!