Jump to content

Featured Replies

Sto se novog pasosa tice, to ne znam, mislim da bi bilo dobro da ga imas. U svakom slucaju, pozovi ambasadu, pa pitaj, a sto se procedure za dobijanje vize tice, opet lepo odes na sajt, skines sve papire koje moras da popunis, odstampas i krenes u proceduru. Takodje, moras da zakazes termin za predaju tih istih papira

Mislim da stari pasosi vaze do kraja 2009. godine. U tom slucaju ti ne treba novi u januaru sem ako ne mislis da se zadrzis u inostranstvu duze od godinu dana  :)

Дуле, за ову маршруту имаш  :pivoooo: од мене!

План ми је у фази разраде али отприлике бих урадио по овој твојој маршрути: да дођем до Дарвина преко Сингапура и одатле возом до Аделаиде па на исток и после месец ипо дана повратак назад, опет преко Сингапура али из Мелбурна или Сиднеја.

Да ли ми неко може прецизније рећи колико се чека за визу (посета рођацима), с обзиром да не могу никако да добијем одговор из амбасаде (ни на телефон, ни на мејл)

Ceka se izmedju pola sata i 6 nedelja, bez zezanja  ;D

Ja je uglavnom dobijem za tih pola sata, ali s obzirom da idem prakticno svake godine, nekako mu dodje i logicno. Ono sto je jako bitno je da imas sve papire i da ti bukvalno nista ne fali!

Jos jedna stvar...

Ta varijanta ici do Darwin-a preko Singapore-a, pa posle vozom je super stvar, ako hoces da vidis celu Australiju, outback, ali spremi mnoooogo para, trebace ti  ;)

• Author

jeste medjurec je kod jagodine, poznat po novootkrivenoj starcevackoj kulturi, odakle si ti

jeste medjurec je kod jagodine, poznat po novootkrivenoj starcevackoj kulturi

Da, znam. Sem pokretnih nalaza, nadjose i zemunicu... Ali da ne davim, nema veze sa Australijom

• Author

pa i ima veze ;D, aboridzini i oni su dosta slicne civilizacije. a odakle si ti pa znas za medjurec.

Jos jedna stvar...

Ta varijanta ici do Darwin-a preko Singapore-a, pa posle vozom je super stvar, ako hoces da vidis celu Australiju, outback, ali spremi mnoooogo para, trebace ti  ;)

Претпостављам да ми је то једини пут да ћу ићи у Аустралију па хоћу да одрадим све што сам одувек планирао- знам да није баш ни јефтино али шта је ту је.

Хвала ти за ове информације о чекању на визе, кад буде изгледно да ћу путовати обратићу ти се ако ме неки детаљи буду интересовали.

• 6 years later...

Savjet....

Prijatelj me zamolio dam u pogledam letove za Au i to u ovom mjesecu. Ja o putovanju tamo sam samo iz daleka maštala.. i nemam pojma.

Malo prošvrljala na netu... Ne vidim da trenutno ima nekih ludih ponuda.

Našla sam sa Qatar Air let iz Zagreba u Melbourne za 1081 Eur. Kako vama izgelda ta cijena?

• 2 months later...
  • 2 weeks later...

Ne bih da pametujem mnogo oko leta do Austraije, ali evo nekog mog predloga, ako je one way ticket. Ja sam preko Saudi Arabia Airlines-a nasao vrlo jeftin let do Dzakarte iz Istanbula i to za 265 evra. Da napomenem da nisam mogao direktno da platim na sajtu kompanije, nisu primali kartice van njihove zemlje, pa sam morao preko Expedie da bukiram i ispalo je 285 evra. Viza za Indoneziju je 50$. Iz Dzakarte imate let do Perta za oko 110 evra ili sa Balija do Perta za 70 evra. Bali-Sidnej ili Dzakarta-Sidnej je oko 180 evra.

Pisem o ovakvoj ruti jer sam ja tako dosao do Indonezije. Razmatrao sam opcije da nastavim do Australije pa sam video i cene karata. Ako ne biste da vadite Indonezansku vizu, vidite za kombinacije iz Singapura ili Hong Konga.

Ja uvek krenem u potrazi za avio karata na momondo.com

Znam da mnogi koriste skyscanner.net, ali je meni momondo laksi, pregledniji i imaju chart, ili kako se to vec kaze, pa odmah graficki vidite cene karata za ceo mesec zajedno u kombinaciji sa povratkom.