Jump to content

Featured Replies

A ti lepo pozoves zeleznicku stanicu pa ti oni kazu, u paru, koliko iznosi cena karte. I to fino onda podelis sa svima nama. Mislim da ce ti tete koje se jave na telefon reci i koliko se putuje.

zivim u sarajevu i ne znam kako da dodjem do telefonskog broja zeljeznicke stanice u beogradu

zivim u sarajevu i ne znam kako da dodjem do telefonskog broja zeljeznicke stanice u beogradu

011/3602-899

Ciao Efa!

Izvini ako sam bio malo neprijatan, ali ima poprilican broj ljudi koji ni ne procitaju vec napisane postove i mrzi ih i da okrenu jedan obican broj telefona, da bi pronasli info. Ovde ne ubrajam tebe, ne osecaj se prozvanom.

Upravo sam dobio BG zeleznicku stanicu. Cena povratne karte Beograd-Kijev-Beograd je 8.600 dinara (220 KM), voz polazi svakog jutra iz Beograda u 06:45, a stize u Kijev u 20:00, narednog dana.

Ovo su informacije koje mi je teta dala preko zalogaja (ne karikiram, stvarno je tako) i u sred razgovora sa koleginicom oko toga kada joj stize svekrva. Dakle, ako neki podatak nije tacan - ne krivi mene :cry22: 

Nema na cemu. Ako ti jos nesto zatreba, a mi iz Beograda mozemo da ti pomognemo, samo pitaj, nije problem. Seti se i ti nas kada budes jeo "desetku u cijelom" (btw, ko jos jede samo polovinu najlepseg peciva na svetu - sarajevskog somuna), kod Zelje!!! :eat:

ako dodjete u Sarajevo zovite me da vas odvedem na prave cevape , u zelji jedu samo turisti  ;D ;D

Zna li neko koliko kosta povratna karta za voz Beograd - Kijev (nisam trenutno u mogucnosti da zovem zel. stanicu)? I da li je bolje da idem direktno ili da seckam od granice do granice? Sta mi preporucujete kao najbrzi i najefikasniji nacin do Kijeva kopnom?

Upravo sam dobio BG zeleznicku stanicu. Cena povratne karte Beograd-Kijev-Beograd je 8.600 dinara (220 KM), voz polazi svakog jutra iz Beograda u 06:45, a stize u Kijev u 20:00, narednog dana.

Ovo su informacije koje mi je teta dala preko zalogaja (ne karikiram, stvarno je tako) i u sred razgovora sa koleginicom oko toga kada joj stize svekrva. Dakle, ako neki podatak nije tacan - ne krivi mene :cry22: 

info sa predhodne stranice...

@Slumpy:

Marko, zvao sam danas zeleznicku u BG-u.  Povratna karta Beograd - Kijev je 8782 din, a u jednom pravcu je 4383 din. Ne vidim logiku, ali hajde. Takodje, mislim da je u cenu povratne karte uracunata doplata za spavaca kola samo u jednom smeru, sto ce reci da se mora izvrsiti doplata kada se rezervise karta u Ukrajini za povratak. To je meni bilo neprijatno iznenadjenje od 700 - 800 din i to od Lavova do Beograda. Iz Kijeva je verovatno vise. Nema nikakvih popusta za studente prilikom kupovine ovih karata.

Pozdrav iz Nisa.

Hvala, Vlado, za info! Onda mogu da zakljucim da je bolje uzeti kartu u jednom smeru, pa posle u povratku se snalaziti..

poz iz Kaira

Svi ovde pominjete Lvov i Kijev, jel zna neko nesto i o drugim gradovima?

Ja sam izbegavao te "turisticke" centre nego sam se vucarao malo van njih tamo po jugu i istoku.

Recimo Belgorod-Dnjestrovski ima lepu trdjavu na obali mora, a odmah tu pored gradic Shabo gde se prave dobra vina i vecina stanovnista su poreklom Italijani i Francuzi. Moze malo i da se bucne u Dnjestrovskom limanu cisto za promenu od mora. Takodje imati u vidu da su skoro svi gradovi na obali Crnog mora starogrcke kolinije i tu

moze biti interesantno recimo Herson. Bio sam i Kirovogradu koji je van svih tokova i kao da je jos uvek u SSSR ali interesantno iz istorijskih razloga jer su tu pre jedno 300 godina dosli Srbi i osnovali teritoriju "Nova Srbija" (nije Velja Ilic ;D) sto je vidno i po izgledu loklanih ljudi - srpski dinarski tip - i po prezimenima tipa Popovic i Savic. A takodje je fino kada vidite ukrajinsko selo koje se zove Belgrad, Zemun ili Subotic clap.gif' alt=':clap:'>

Dalje Krivoy Rog nista posebno rudarski grad od 800 000 ljudi ali je dugacak 145 km pa ko hoce moze da se vozi.

Istocna Ukrajina nista posebno da se vidi samo industrijski gradovi i "sovjetska" atmosfera recimo Donetsk i Lugansk

ali nekome i to moze biti interesantno.

Harkov takodje moze biti interesantan jer je to drugi grad po velicini u Ukrajini i veliki univerzitetski centar sto moze biti intersantno za mladje (a takodje i starije) putnike, mislim po pitanju lokalnih studentkinja.

A kad smo vec kod Harkova tu je i Poltava vredi videti popriste poltavske bitke posle koje su Svedjani resili da budu miroljubivi i ne ratuju vise.

Imati u vidu da u svim ovim gradovima stranih posetilaca ima vrlo malo ili ih cak uopste nema pa sad to moze biti prednost ili mana kako za koga.

Vec je pomenuto da je Ukrajina velika zemlja i nudi za svakoga po nesto.

Ja sam obilazila oblast Ivano-Frankivsk. Tamo su zanimljiva seoca Halic koje ima fenomenalnu crkvicu iz 5. veka, etnografski muzej na otvorenom, pa Krilos, pa Kaminenz-Podinski, pa Manjava pa Rogaten...

@Slumpy:

Posto sam zeleznicku uspeo da dobijem iz ko zna kog pokusaja, moguce je da mi nisu dali kompletne informacije. Tipa, u cenu povratne karte je uracunata doplata za spavaca kola od Beograda do Kijeva, ali mozda u onu cenu u jednom pravcu nije uracunata pa zato ispadne jevtinije. Mozda bi trebalo proveriti opet. Kada sam prosle godine putovao tamo, tri puta sam ih zvao u razmaku od mesec dana i tri puta su mi rekli drugu cenu  :)

Oblast Ivano-Frankivsk ovog leta tesko nadrljala u onoj poplavi Dnjestra ko zna sta je sad ostalo tamo a i dosta lju di je nastradalo. Sreo sam neke Holanjane u Rusiji koji su hteli da idu tamo ali ih ukrajinska policija vratila jer kazu nije bezbedno zbog opasnosti od zaraze, zgrada sklonih padu, itd.

mi idemo tamo preko CS-a,tako da gde ima ludi da nas prime,tamo idemo.e sad posto je CS mreza u ukrajini i belorusiji jako slaba idemo na fazon:"daj sta das".za sad smo nasli smstaj u:kirovgradu,zitomiru,harkovu i grodnom u belorusiji....potraga se nastavlja :D

Kirovograd moze da bude interesantno mesto narocito sto tamo niko ne ide.

CS ima dosta ljudi u Minsku trebalo bi nesto da se nadje.

idemo verovatno pocetkom oktobra,10 dana rumunija,15 dana ukrajina 5 dana belorusija.i mozda ako stvarno postoji onaj fazon za vinski festival u moldaviji bicemo i tamo koji dan.nasli smo jos smestaj u nikolaevu malom gradu u mikolajevskoj oblasti.

Nikolaev je ime grada na ruskom jeziku a Mikolajev na ukrajinskom.

E sad "mali grad" je malo uopsten opis.

Nikolajev ima pola miliona stanovnika tako da za ukrajinske uslove to jeste manji grad kada se uporedi sa nekim drugim gradovima u Ukrajini ali u odnosu na velicinu gradova u Srbiji to je veliki grad.

Sam po sebi Nikolajev nije nista posebno, samo velika spavaonica za sve te ljude, ima razvijenu brodogradnju.

Tamo je 2-3 dana boravka cak i previse.