Jump to content

Featured Replies

Posted

Dok smo bili na Željinu ovog maja nekoliko nas je pričalo o tome da bi bilo dobro da se i tokom jeseni organizuje neki skup KPS u prirodi. Ne sećam tačno sa kim sam pričao o tome, a ni kada, a ni koje smo destinacije pominjali (napomena: to nema veze s onom demonskom rakijom koju su nam podmetnuli tamo, naprosto sam zaboravan). Uglavnom, ideja je bila da proleće ostavimo za ove surove uspone, a da se na jesen skupimo na nekoj manje zahtevnoj lokaciji, podignemo šatore, uživamo u prirodi, istražujemo okolinu i družimo se. To ne bi trebalo da bude roštiljanje i opijanje, nego prosto manje mazohistička varijanta prolećnog pentranja po brdima.  :D

Mislim da bi idealno bilo da to bude jedan vikend u oktobru, kad prođu ispitni rokovi, a još uvek nije previše hladno. Da li vam jedno takvo okupljanje deluje privlačno? Ako deluje, imate li neke ideje kuda bismo mogli da odemo?

:stop:  :kamp:  :yok::gossip:

Одлична идеја, међутим октобар је варљив. Уме да буде хладно и да пада киша која није баш за шатор. :)

Све се може издржати, али није паметно да 100 људи седи у шаторима док пада киша. Џаба и ракија онда. ;D

možda kombinacija praćenja vremenske prognoze i planinarskog doma umesto šatora mogu da izađu na kraj sa varljivim oktobrom? skup može da bude manje epskih razmera, da odemo negde blizu i da se malo družimo :) valjevske planine mi zvuče kao sjajno mesto za to, blizu i pitome. tako nešto.

Sto se tice kise,to i nije neki problem.Bio sam na Tari na kampovanju krajem jula i 6 dana nije pretajala kisa,  :? samo sam cekao kad cu da se probudim u satoru punom vode ali izdrzao je.Tako da sto se mene tice meni kisa vise ne smeta  :blob:

A za predlog,mislim da bi mozda moglo na Rajcu,ima i dom kao alternativa u slucaju kise.Bio,video i nije tako lose.

Јул и октобар су мало друкчији. ;D

Планинарски дом је одлична идеја! Ако се на време договоримо за датум, можемо и резервисати цео дом па онда неће бити фрке ако случајно буде попуњен, тј. да нема места кад се тамо сјатимо. :spot:

Možda neka egzotika, a? Uvac? Eto, nije planina :)

Planinarski dom na Besnoj kobili je idealan - bar je takav bio pre nekoliko godina. Ogromnih razmera, pust, raspadnut, ali ipak upotrebljiv. Sa jednom ogromnom praznom salom za kishne dane.

Zna li neko neki slican ukleti planinarski dom u Srbiji? Mozemo iznajmiti i neku kucicu-vikendicu, to ume da bude jeftino kad ide vishe ljudi.

Kucice - vikendice su obicno male i mogu da prime max 10 ljudi. Planinarski dom je bolja opcija a ima ih svuda.

Jednostavno nadjemo neki veliki dom i odemo tamo. Mislim da za jednu noc svi mozemo izdvojiti to nesto malo para za planinarski dom.

;D

Jes, imaš pravo, trebao bi nam dom... inače, što se godišnjeg doba tiče, mislim da to nije toliko bitno, išao sam u Đavolju Varoš u decembru, na Staru planinu takođe u decembru, na Zlatar u februaru, na Uvac u decembru il januaru... i svaki put se propisno smrzao, ali zimska skitnja itekako ima svojih draži... samo se treba dobro obući i opskrbiti rakijom  :angel:

Ма није фрка у скитњи, него у шатору на минус икс.  ;DПланинарски дом већ мења ствар. :yok::kamp:

samo se treba dobro obući i opskrbiti rakijom  :angel:

Molicu lepo da ja budem zaduzena za opskrbu rakijom!  ;D

Manji se ta titula oduzima zauvek pa i duze!  :hihi:

Ja sam za Besnu Kobilu... ima li josh nekih predloga?

Ja predlazem planinu Taru. Tamo postoji planinarski dom "Predov krst". Na Tari sam bio vise puta, ali nikada u tom domu, aznam ljude koji jesu i kazu da je priroda oko tog doma najlepsa na celoj Tari (sto nesto govori, zar ne?).

Inace, evo odlicnog sajta o Tari i smestaju tamo: http://www.tara-planina.com/. Mesto jeste zavuceno, ali itekako mislim da vredi videti.

Takodje stvarno ne bi bilo lose da okupljanje bude kada prodju ispitni rokovi.

joj, nemojte besnu kobilu, na vrh te planine sam se popela tri puta za manje od 24 sata, dajte nesto drugo  :shockkk: salu na stranu, tamo jeste fenomenalno :) isla bih i ako se tamo ide, ali bih radije nesto novo :)

• Author

na vrh te planine sam se popela tri puta za manje od 24 sata

Mora da je lepo tamo čim si tako trčkarala gore-dole po njoj... :P

Meni su i Tara i Besna Kobila malo daleko, ako idemo samo na vikend. Mi iz Vojvodine ćemo više vremena provesti putujući do tamo, nego što ćemo biti na licu mesta.

Što ne bismo bili negde u centralnoj Srbiji? Čini mi se da Beljanica i Kučaj sadrže mnoštvo lepih mesta... Ovčar i Kablar takođe. Šta mislite o tome da se nađemo negde na sred Srbije?

Znam da sam ja bio taj koji je predlozio Taru, ali nama iz juzne Srbije je Valjevo prilicno nedostupno. Centralna Srbija je dobro kompromisno resenje.

Na Beljanici ima dobar planinarski dom, totalni raspaditis (bar je bio takav pre par godina) u kome ima dovoljno mesta za sve nas. Uspon je lagan i svako može da se popne... samo, planina nije ni blizu tako spektakularna kao ove tri na koje se već penjasmo - Suva, Stara i Željin. Al može da posluži za vikend :) Ima dosta zanimljivosti okolo, Buk vodopad, Resavska pećina, i tako...

Jedino što brzina kojom ćemo negde stići ne zavisi samo od toga koliko je daleko, nego i od toga da li dotle ima prevoz :)

Poučen Rainbow iskustvom, ja sam za to da ubuduće ne organizujemo nikakav prevoz, nego samo kažemo gde i kada, a ko hoće, nek stigne kako zna i ume... Ako svi oni stranci pronađoše okupljanje u vukojebinama Kučajskih planina, valjda će domoroci uspeti da dođu bilo gde u Srbiji :)

I, možda da ovaj put napravimo da bude tri dana, malo opuštenije. A noćni uspon na neku strašnu planinu i tako nas očekuje na proleće :)

Cek, cek...kako je ovo nazvano, livadarenje ili planinarenje...ne vredi izgleda da volimo da se pentramo :)

I ja sam za neku sredinu, Tara i Besna Kobila su daleko, to se onda pretvara u nesto ozbiljnije...

Beljanica, Ovcar ili Kablar, mi zvuce kao dobra ideja...

Ovcar je smor, sto za penjanje, sto zbog pogleda koji zaklanja drvece.

Kablar je znatno zanimljiviji za penjanje, ne traje dugo, mozda ~2 sata od podnozja, i super je pogled na meandre koje pravi Morava, kao i na Cacak. Ima i gomila srednjevekovnih manastira u okolini, pa ko voli...

Pogled sa Kablara: http://img231.imageshack.us/my.php?image=1000084ri0.jpg

Nego, mi bi da livadarimo na planini? A neko jezero umesto pentranja?

Ako ta dva sata penjanja znaci laganu setnju livadama Kablara sa mogucim ovakvim pogledom, ja sam za Kablar! Jos ako kao sto kazes ima i nekih dodatnih kulturno-istorijskih zanimljivosti eto nam zanimacije. A ako ima jos i neko jezero, vodopad ili neko prirodno cudo, ja bih jednoglasno proglasio Kablar za pobednika i zatvorio glasanje ;D

Mada mi je zelja i istocna Srbija - npr. Homolje, ima li neko neki info o tom delu?

ja ocu na Peshter, malopre sam se setio da beoshe lepe neke slike od onih freebikera od prosle godine ili cije li su vec bile. a kako to kazu da je visoravan, eto taman livada kolko ocemo. ima li tamo neki planinarski dom negde?

e da, meni se nesto ne penje po planinama, ni ta dva sata :)

Ako ta dva sata penjanja znaci laganu setnju livadama Kablara sa mogucim ovakvim pogledom, ja sam za Kablar!

Pa nije bas lagana setnja, ide se kozjim stazicama u koloni jedan po jedan, i gledas da ne omasis put pa da ga izmisljas sam, sto je meni tamo dva puta poslo za rukom ;D

Evo pogleda iz podnozja, sa te strane se penje. http://img524.imageshack.us/my.php?image=1000026ah1.jpg

Možda je vreme da vidimo taj Pešter izbliza... po svemu što sam čuo i (u prolazu) video, trebalo bi da je ekstremno interesantno. Samo, zaista, gde tamo spavati... na Pešteru je i leti 'ladno :)

Ima i gomila srednjevekovnih manastira u okolini

Jesi siguran da su baš srednjovekovni? Mislio sam da su ti ovčarsko-kablarski manastiri nešto mlađi....

a sto ne Pasuljanske livade? taman je livadarenje..

Covece, tebe bas treba pratiti. Sasvim slucajno sam jednom, dok sam bio u higijenskom zavodu, telefonom razgovarao sa nekim pukovnikom. Zvao je bas sa tih "pasuljanskih livada"  ;D.

To bese neki poligon?

Jel zna neko neki dom na Rudniku? Sta mislite o tome? Znam da je postojalo neko mesto na koje se islo u skolu u prirodi, ali se ne secam gde je tacno.

Mozda Povlen?

:mrgreen: