Jump to content

Featured Replies

Posted

Koje sve kartice koristite za putovanja, koliko popusta dobijate, gde ih nabavljate, po kojoj ceni i koliko traju?!

Ajde brzo!

Konkretno me zanima gde mogu da nabavim Easy Travel card, koliko koshta i gde sve vazhi?

U zdravlje ;)

Ja koristim "železničku povlasticu za mlade do 26 godina" sa kojom imaš 30% popusta na sve vozove u SCG... košta oko 120 dinara, treba samo lična karta, kupuje se na šalteru gde se kupuju karte za voz, na bilo kojoj stanici.

Dobro, nije baš kao ETC, ali za prvu pomoć ni 30% off nije loše :)

Euro26 daje 50% popusta na zeleznicu ali je dosta skupa. Ako putujesh bash bash dosta onda se isplati. Ja sam i ovako morala da je kupim uz abonentsku karticu!

www.euro26.org.yu

ETC kartica ima mnogo veci spektar popusta. Mnogo buskih kompanija daje popust na ETC.

i jeftinija je od euro26

www.etc.org.yu

u NS se trnutno ETC kupuje u izmestenom Putniku, u jednom od pasaza kod pekare Klas u Jevrejskoj ulici...

mene interesuje koja kartica se najvise isplati za putovanje u spaniju, italiju, monte carlo, monaco i malo francuske- euro 26 ili isic. pomozite mi. nije da je za mene :cry22:, ali je poprilicno hitno.

Mislim da je ISIC mnogo korisnija jer je gotovo svi muzeji u evropi prihvataju i daju znacajne popuste. Sa euro 26 imas popust u Burger Kingu u Spaniji.... Monte Karlo je jedini grad kraljevine Monako..... ima nekoliko muzeja u starom delu grada na brdu....ISIC je koristan..... u italiji ti ne vazi ISIC kartica jer nisi student evropske unije.... a euro 26 vazi samo u njihovoj brosuri..... :bang:

jedino sam imao korist od euro 26 u San Marinu. POtpuno je besplatan ulaz u sve muzeje koje su pod pokroviteljstvom vlade.

ISIC je 350 a euro 26 650 dinara, a ako ih uzimas zajedno cena je 900 dinara.... ako imas para ne moze da skodi, a ako ne, uzmi ISIC jer ti se ona priznaje kao licna karta i puuuno je priznatija

Koje sve kartice koristite za putovanja, koliko popusta dobijate, gde ih nabavljate, po kojoj ceni i koliko traju?!

Ajde brzo!

Konkretno me zanima gde mogu da nabavim Easy Travel card, koliko koshta i gde sve vazhi?

U zdravlje ;)

malo proguglaj pa ce ti valjda iskociti neki link za ETC. Ali meni se cini da ti ta kartica vazi samo u SCG i BiH ili tako nesto...; a sve te buske kompanije koje daju popust na ETC daju i na samo pokazivanje indexa (ko je student). Euro26 ipak ima vecih popusta... mada npr lazu kad kazu da montenegro erlajns daje popust ; ja sam licno bio tamo i pitao za neke karte pre jedno godinu dana, kad su isto to reklamirali i nema popusta!

manje vise za kod nas ti popusti ti se svode na zeleznicu i neke autobuse.

Popust s ISIC na zelezn. kod nas je 30%, mada se nekad sluzbenica i prevari pa ti da i 50%  :shh:

Mada opet nije mi bas jasno zasto u Poljske zeleznice ne daju popust na ISIC ako nisi Poljak, kad se vec kartica zove International...  Ali zato u muzejima vazi; a popust je nekad i 50%  :-)

Inace na ISIC mozes i da podmitis ukrajinskog konduktera s popustom  :wink:

meni se licno cini da su te kartice jedan vrlo unosan biznis za one koji ih prodaju, i da osim ako ih stvarno neces koristiti onako posteno, ne treba ih ni uzimati...    :neznam:

Ja sam taj isti problem imala u Bugarskoj sa ISIC karticom. Sluzbenica mi je objasnila da moja kartica nema oznaku Bugarskog univerziteta i da pri tome nemam nikakav popust na nju... Kad sam upitala nadlezne za ISIC zashto je to tako i zashto se to uopste zove International Card kad ne mogu da je koristim svuda bukvalno su mi rekli da ne lupam gluposti  :neznam:

Ali u Rusiji i Ukrajini sam imam popuste na sve muzeje cak je ulaz u Ermitraz u Sankt Peterburgu besplatan sa tom karticom!  :-D

Čuo sam slične priče za Italiju i druge EU zemlje.... da ne primaju ISIC ako nisi student iz EU. Možete mislili kako su se osećali ljudi kojima se ovo dogodilo. Pomenuo sam to onima sa zvaničnog ISIC sajta (za Srbiju) ali su mi rekli da izmišljam i da ISIC važi svuda bez obzira iz koje si zemlje... eto, pa vi vid'te.

ako se činjenice ne slažu sa mnom... pa, tim gore po činjenice - Čerčil

Što se tiče Easy Travel Card, prošlog leta sam bezuspešno pokušavao da je kupim, jer je već u julu bila "rasprodata" i nije se mogla kupiti ni u NS ni u BG. Rekli su mi da se javim krajem godine, za sledeću seriju (!?)

Da, koliko sam ja upoznata ETC se kupuje oko nove godine posto ona vazi od januara do januara... ne vazi od datuma kad je kupish pa do sledece godine u isto vreme... ista prica je za ISIC... ja sam je kupila u septembru i vazila mi je samo do kraja decembra a na njoj je pisalo da sam je kupila u januaru!  :shockkk:

Sluzbenica varsavskog zoloskog vrta nije htela da mi prihvati ISIC karticu jer sam u tom trnutku imao vise od 24 godine (nepunih 25). Samo italijani, kao sto sam vec naveo, prave problem studentima koji su van EU. Ostali Spanija, Francuska, Belgija, Holandija, Nemacka..... ne prave nikakav problem studentima iz Srbije.? :tt:

Mozda postoji neko sa negativnim iskustvom.... :neznam:

U hostelu u Barseloni sam mogao da biram sta cu ostaviti kao garanciju za kodirani kljuc: pasos ili ISIC karticu.... :spot:

U hostelu u Barseloni sam mogao da biram sta cu ostaviti kao garanciju za hostel: pasos ili ISIC karticu.... :spot:

:LOLLL: koooojjjiii likoviii

Uzgred,

postoji jos jedna kartica koja moze biti korisna backpackerima.

Hosteling International je veliko udruzenje koje ima nekoliko hiljada hostela uglavnom u zapadnoj Evropi. Izuzetna ponuda hostela je u Skandinaviji gde skoro svako selo ima hostel. To su verovatno neka odmaralista sa jako povoljnim cenama. Mreza je dosta razgranata i u Francuskoj, Spaniji i Portugaliji. Jedina mana je ta sto su u velikim gradovima udaljeni po desetak kilometara od centra. Izuzatak je ponovo Barsa. Blizu Ramble je HI hostel koji je bio krcat kada sam dosao, ali sam za dlaku uzeo mesto jednom japancu.  :spot:

Navodno, u hostel ne primaju starije od 35 godina i kartica je obavezna (mada cena je veca za pet evra ako je ne posedujete).

Kada sam usao u sobu usledilo je veeeeeeeeeeliko iznenadjenje? :shockkk:

Sem jednog francuza cimeri su mi bili ljudi koji su tada imali 79 odnosno 81 godinu. Ne preterujem!!!! NAvodno su izgubili kartice pa su bili prinudjeni da se snadju u hostelu nekoliko dana do njihovog leta. Pritom gospodin se jedva kretao do wc-a.... strasno.... ne mozete da verujete kako su izgledali...kao da su pobegli iz Springfilda.... :rofl:

sledeceg dana sam pobegao glavom bez obzira u Gothic Point hostel.... :dance:

ferijalni savez Beograda ili cega vec izdaje tu karticu u beogradskom domu omladine.... nikad se ne zna kada ce da zatreba... :spot:

• 2 weeks later...
  • Author

Ja sam studentski popust za ulaz u Madjarski parlament dobio na osnovu pokazne karte novosadskog GSP-a (sa vazecom markicom)... A Marina ga je dobila na osnovu neceg chemu je istekao rok... Multipraktik  :spot:

E, nema veze ako mi ISACu istekne rok, jelda?

Ili ima? Jel gleda to netko?

Meni je tetkica na z. stanici u Bg-u napravila strashnu scenu kada sam joj dala karticu kojoj je dan pre toga istekao rok! Samo sto nije izashla kroz onu malenu rupu na shalteru da me zadavi i proderala se tako da su svi ljudi na stanici culi kako ja hocu da prevarim "zeleznice Srbije"  :bang:

? A tek šta se meni desilo sa Easy Travel Card! Ma... sigurno nećete ni poverovati.

? ?Dakle, pre jedno dve godine, odem ti ja sa tom karticom da kupim kartu na ž. stanici u Beogradu... recimo, peti decembar... i tetkica na šalteru mi mrtva 'ladna kaže "na kartici piše važi do 12. 2004, a sad je dvanaesti... a ovde piše DO dvanaestog, što znači da ne važi u decembru."

? ?Naravno ja lepo kažem da se te kartice uvek izdaju do kraja godine, i da na svima piše isto, da važe do dvanaestog, što znači do kraja godine, međutim ni da čuje...

? ?Odem ja kod šefa stanice da se požalim na očigledan idiotizam, međutim i on pogleda karticu i kaže "pa lepo piše da važi do dvanaestog, nigde ne piše da važi i u dvanaestom mesecu" - i da ga ubiješ, ne da.

? ? Eto, da je meni neko ovo ispričao, ne bih mu verovao... verovatno su bile potrebne decenije komunizma da se razvije tako specifična svest? :fool:

? A tek ?ta se meni desilo sa Easy Travel Card! Ma... sigurno nećete ni poverovati.

? ?Dakle, pre jedno dve godine, odem ti ja sa tom karticom da kupim kartu na ?. stanici u Beogradu... recimo, peti decembar... i tetkica na ?alteru mi mrtva 'ladna ka?e "na kartici pi?e va?i do 12. 2004, a sad je dvanaesti... a ovde pi?e DO dvanaestog, ?to znači da ne va?i u decembru."

? ?Naravno ja lepo ka?em da se te kartice uvek izdaju do kraja godine, i da na svima pi?e isto, da va?e do dvanaestog, ?to znači do kraja godine, međutim ni da čuje...

? ?Odem ja kod ?efa stanice da se po?alim na očigledan idiotizam, međutim i on pogleda karticu i ka?e "pa lepo pi?e da va?i do dvanaestog, nigde ne pi?e da va?i i u dvanaestom mesecu" - i da ga ubije?, ne da.

? ? Eto, da je meni neko ovo ispričao, ne bih mu verovao... verovatno su bile potrebne decenije komunizma da se razvije tako specifična svest? :fool:

:shockkk: :shockkk: :shockkk: :shockkk: :shockkk: :shockkk: :shockkk: :shockkk:

? A tek šta se meni desilo sa Easy Travel Card! Ma... sigurno nećete ni poverovati.

? ?Dakle, pre jedno dve godine, odem ti ja sa tom karticom da kupim kartu na ž. stanici u Beogradu... recimo, peti decembar... i tetkica na šalteru mi mrtva 'ladna kaže "na kartici piše važi do 12. 2004, a sad je dvanaesti... a ovde piše DO dvanaestog, što znači da ne važi u decembru."

? ?Naravno ja lepo kažem da se te kartice uvek izdaju do kraja godine, i da na svima piše isto, da važe do dvanaestog, što znači do kraja godine, međutim ni da čuje...

? ?Odem ja kod šefa stanice da se požalim na očigledan idiotizam, međutim i on pogleda karticu i kaže "pa lepo piše da važi do dvanaestog, nigde ne piše da važi i u dvanaestom mesecu" - i da ga ubiješ, ne da.

a bas sam danas gledao svoju etc i pomislio kako ce mi garant praviti problem u decembru, ako je budem koristio :)

meni se usadila ta svest  :potty: :potty: :potty:

? A tek ?ta se meni desilo sa Easy Travel Card! Ma... sigurno nećete ni poverovati.

? ?Dakle, pre jedno dve godine, odem ti ja sa tom karticom da kupim kartu na ?. stanici u Beogradu... recimo, peti decembar... i tetkica na ?alteru mi mrtva 'ladna ka?e "na kartici pi?e va?i do 12. 2004, a sad je dvanaesti... a ovde pi?e DO dvanaestog, ?to znači da ne va?i u decembru."

? ?Naravno ja lepo ka?em da se te kartice uvek izdaju do kraja godine, i da na svima pi?e isto, da va?e do dvanaestog, ?to znači do kraja godine, međutim ni da čuje...

? ?Odem ja kod ?efa stanice da se po?alim na očigledan idiotizam, međutim i on pogleda karticu i ka?e "pa lepo pi?e da va?i do dvanaestog, nigde ne pi?e da va?i i u dvanaestom mesecu" - i da ga ubije?, ne da.

strasno, mada bih ja isao do kraja.... njima je glavno sediste u Nemanjinoj 6. Nasao bih nacin :psuje: