Jump to content

Featured Replies

Ovaj forum?sa ostatkom sajta je prava mala enciklopedija znanja, saveta i iskustava. Citajuci tudje price, covek toliko toga sazna.? :happyyy:? clap.gif' alt=':clap:'>? :happyyy:

Pa ja sedim i cekam ...

evo i uvodnog aplauza  clap  clap - dosta, sada prica! :D

Hvala na pozitivnim komentarima? clap? clap? clap

imam jos dozivljaja? zvizhd

hocemo jos! hocemo jos!..... :dance:

Hvala na pozitivnim komentarima? clap? clap? clap

imam jos dozivljaja? zvizhd

hocemo jos! hocemo jos!..... :dance:

Trenutno mi je u glavi jedan dozivljaj vrlo slican ovom prethodnom. Tu su u igri bile mnogo vece pare, a i aktuelnost i odredjena popularnost samih aktera mi ne dozvoljava da to prepricam javno, pa cu to uciniti na sledecem sastanku. Prica ne bi bila zanimljiva ako bih zamenio nazive aktera, te se nadam da ce te biti strpljivi....

ucinilo mi se da je neko ovo vec prosledio na listu ili forum a sada mi se cini da nije, pa evo ipak:

povodom petogodisnjice od osnivanja studentske organizacije saobracajnog fakulteta u beogradu, od 14. do 20. juna ETC kartice mogu da se dobiju za 250 dinara (inace je 400)...

cela vest:

http://infostud.com/ecms/viewarticle.php?id=1964

• 7 months later...

Nagradno pitanje:

Da li studenti kojima je istekao apsolventski staz a imaju potvrdu o studiranju (na kojoj pise da nisu dali sve ispite) mogu da dobiju ISIC karticu?

Nagrada  :tt:

CITY CARD

- Po ugledu na evropske metropole i na? glavni grad dobiće ?City card" (gradsku karticu) kojom će turisti i građani Beograda moći besplatno da posete kulturne znamenitosti.

- U planu nam je da u ovoj godini izradimo gradsku karticu, za koju očekujemo da će se pojaviti na jesen. Ona će svima koji je imaju omogućiti besplatan ulazak u muzeje, galerije, gradski prevoz, ali i popuste u restoranima. Cena kartice će biti od 20 do 30 evra u zavisnosti od toga da li va?i tri ili sedam dana - ka?e Dejan Veselinov iz Turističke organizacije Beograda.

Osim gostima Beograda, kartica je korisna i za one koji u njemu ?ive.

- Uz karticu s kojom se ostvaruju popusti, dobija se i bro?ura koja informi?e o aktuelnim programima i sadr?ajima - obja?njava Veselinov.

Kartice će Turistička organizacija Beograda napraviti u saradnji sa ETC mre?om, koja je učestvovala u izradi gradskih kartica u mnogim evropskim gradovima.

Osim u Beogradu, na?e gradske kartice biće prodavane i u nekoliko evropskih zemalja.

http://www.24sata.co.yu/vesti.php?id=6996

Ko ima iskustva sa ovakvim karticama?

Koliko je to dobro za obilaske, prevoz i naravno da i se isplati?? Ova nasha ce biti 30 jura sjto je dovoljno novca da obidjesh sve muzeje u Srbiji a i shire :bag:

Koliko je to dobro za obilaske, prevoz i naravno da i se isplati?? Ova nasha ce biti 30 jura sjto je dovoljno novca da obidjesh sve muzeje u Srbiji a i shire :bag:

pa, meni ne deluje bas isplativo.... ulazi u galerije su ionako besplatni :), u muzeje (one koji uopste rade  :? ) su valjda max 50 dinara.... jedino mozda za gradski prevoz, hm, 30 evra, to je nesto oko 60 voznji gradskim prevozom u beogradu.... za 7 dana... kome to uopste treba?  :grin: ne znam, mozda da se izvade tim popustima u restoranima pa da moze da se krka za 50 dinara il' tako nesto  :roll:

pa, meni ne deluje bas isplativo.... ulazi u galerije su ionako besplatni :), u muzeje (one koji uopste rade? :? ) su valjda max 50 dinara.... jedino mozda za gradski prevoz, hm, 30 evra, to je nesto oko 60 voznji gradskim prevozom u beogradu.... za 7 dana... kome to uopste treba?? :grin: ne znam, mozda da se izvade tim popustima u restoranima pa da moze da se krka za 50 dinara il' tako nesto? :roll:

nesto mi govori da ce uskoro doci do poskupljenja ulaznica za muzeje. Sto se tice prevoza i on ce poskupeti. Stranci ce se manje maltretirati ako imaju jednu kartu za sve!

Ko ima iskustva sa ovakvim karticama?

mogu da podelim gradske kartice na dva tipa: one sa kojima je sve besplatno i one koje donose samo popust za sve.

Ove prve se mogu naci u Dresdenu, Berlinu, Amsterdamu, Parizu, Briselu itd.....toplo ih preporucujem svakome ko voli muzeje. definitivno se isplati. ove druge sam izbegavao jer se znacajan popust ostvaruje sa ISIC i euro26 karticama

• 1 year later...

Nagradno pitanje:

Da li studenti kojima je istekao apsolventski staz a imaju potvrdu o studiranju (na kojoj pise da nisu dali sve ispite) mogu da dobiju ISIC karticu?

Nagrada  :tt:

Mogu. Tako sam ja uzeo ISIC u oktobru prosle godine. U Beogradu, malo iznad Slavije.

Novijim studentima sada na kartici koja se koristi za menzu i za dom stoji znak ISIC, sve regularno, da li je to to ?? planiram interrailom, pa cje mi ISIC biti potreban...valjda je to to....platila sam dobro i tu za menzu...

• 7 months later...

koja bi mi kartica bila najisplativija? imam za-par-dana-24 godine i student sam (apsolvent), a to mi treba za zap. evropu? pre svega me zanimaju popusti na ulaznice za muzeje itsl. i za prevoz (i da li postoje uopšte popusti za bus ili samo za voz)

putujem na mesec dana švrljanja po zapadnoj evropi tokom aprila, još uvek nisam osmislio način na koji ću se voziti u okviru EU, samo znam da krećem i završavam u Tuluzu (južna Francuska). Okvirno planiram da odem u Pariz, Amsterdam, Berlin, ponešto što mi je usput a možda i sever Italije. Naravno sve to u zavisnosti od para, volje i vremena (pošto ukupno ostajem 28 dana)

• 2 weeks later...

Cao svima!

ja sam iz bugarske i sam ovde (NS) za dva meseca (a moze i malo vise)

imam 23 godina i nisam student. da li ima nekoja karta koja mogu da

koristim za popust kod zeleznicke?

hvala vi unapred!

:stop: