Jump to content

Featured Replies

Cao svima!

ja sam iz bugarske i sam ovde (NS) za dva meseca (a moze i malo vise)

imam 23 godina i nisam student. da li ima nekoja karta koja mogu da

koristim za popust kod zeleznicke?

hvala vi unapred!

:stop:

Euro<26

http://www.euro26.rs

Hvala!

i samo jos jedno pitanje: da li mogu da koristim

Ja koristim "železničku povlasticu za mlade do 26 godina" sa kojom imaš 30% popusta na sve vozove u SCG... košta oko 120 dinara, treba samo lična karta, kupuje se na šalteru gde se kupuju karte za voz, na bilo kojoj stanici.

ili treba da sam gradjanin na RS? ima li nekoj iskustvo?

Mislim da moras da budes gradjanin Srbije za ovo ali slobodno nadji nekoga da ti je kupi posto je kondukteri nikad ne proveravaju, cak i ako do toga dodje samo ce ti pogledati karticu tako da posto na njoj ne postoji slika nece videti da nije tvoja.

xexexe

to isto i kod nas u Bugarka :) kondukteri nikad ne gledati.

Hvala puno!

Mislim da moras da budes gradjanin Srbije za ovo ali slobodno nadji nekoga da ti je kupi posto je kondukteri nikad ne proveravaju, cak i ako do toga dodje samo ce ti pogledati karticu tako da posto na njoj ne postoji slika nece videti da nije tvoja.

Na EUro26 stoji slika ;)  e sad, sto se tice neke muljaze tipa gore pomenutog, moz da prodje, na kraju krajeva moze covek svoju sliku da ubaci umesto neke druge, jer sam cuo da su ljudi skidali onu zastitnu providnu foliju kako bi prepravljali datume vazenja kartice i zatim je prelepljivali, pa ako je njima upalilo sa tim, ne vidim sto bi bio problem ni za sliku, pogotovo sto kondukteri a ni salterski radnici ne obracaju posebnu paznju na karticu ( kondukteri je retko i traze ako je karta kupljena na salteru ) Ja ne pamtim kad su mi kondukteri trazili karticu da provere, a s'obzirom da tu karticu koristim u proseku jednom nedeljno za voz, ispada da nikad ne proveravaju:)

al ako ne namerava covek da putuje cesto u ovih par meseci, bolje da je ni ne uzima, jer je oko 1000 kinti , pa iako mu se isplati, to nece biti nesto puno...pogotovo ne za cimanje oko slike i slicno;)

koja bi mi kartica bila najisplativija? imam za-par-dana-24 godine i student sam (apsolvent), a to mi treba za zap. evropu? pre svega me zanimaju popusti na ulaznice za muzeje itsl. i za prevoz (i da li postoje uopšte popusti za bus ili samo za voz)

Ja sam proslo ljeto koristila ISIC u Grckoj, i tamo imaju foru da su ti besplatni ulazi u muzeje ako si student iz EU, a ako nisi popust (sa nekom studentskom iskaznicom) je 50%. Posto na ISIC-u nigdje ne pise zemlja pravila sam se da sam iz Ceske :) U jednom muzeju su se cak zapitali da li je Ceska u EU?   :)

Evo pa pogledaj gdje imas popuste

http://www.isic.org/sisp/index.htm?fx=isic.discounts

50% je popust za studente van EU sa ISICom za ulaz na Akropolj, osim ako se ne snadjes pa kazes da si iz Ceske :) Takodje, Nacionalni muzej u Atini daje popust od 50%, osim ako nisi "novinar", onda udjes za dz :yok:

• 7 months later...

"Železnice Srbije" će, od 13.decembra, kada stupa na snagu novi red vožnje, izdavati novu jedinstvenu karticu "SRB PLUS", uz koju će važiti popust od 30 odsto za putovanja u unutrašnjem saobraćaju.

Kartica, koja će važiti godinu dana, za odrasle košta 1200 dinara,  dok će mladi do 26 godina i stariji od  60 godina, plaćati  upola cene. Za organizacije koje skolope ugovor sa "Železnicama Srbije" cena kartice biće 150 dinara.

Uz karticu "RAILPLUS" ostvaruje se popust od 25 odsto za vozne karte na svim međunarodnim relacijama, a čak 30 odsto na relacijama u unutrašnjem saobraćaju, kao i u saobraćaju sa Republikom Srpskom, Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Makedonijom.

Cena kartice RailPlus za odrasle je 25 evra, a za mlađe od 26 i starije od 60 godina iznosi 15 evra. Ukoliko organizacije potpišu ugovor sa "Železnicama Srbije" kartica za odrasle koštaće 8 evra, a za mađe od 26 godina samo 5 evra.

moze li KPS da potpise taj ugovor sa zeleznicom pa da imamo te jeftine popust-kartice?

videh pre par dana na zel.stanici u bgu reklamu za  "visa electron easy travel card" banke intese...

to je kartica za studente, sadrzi popuste za prevoz a preko nje se i moze placati na internetu...

da li je neko mozda ima? ima li neke razlike izmedju ove kartice i kartice za menzu(euro26+isic)....i da li se ove dve kartice mozda mogu kombinovati?:)

• 1 month later...

Postoji li negde na Vozdovcu mesto gde mogu da podnesem zahtev za izdavanje ISIC i ETC kartice. I ako postoji, a nekim slucajem je na drzavnom fakultetu, da li mogu ja kao student master studija privatnog fakulteta, kod njih da izvadim?

moze li KPS da potpise taj ugovor sa zeleznicom pa da imamo te jeftine popust-kartice?

Nikola, dobro pitanje. Trebalo bi se raspitati za to...

Nazalost mislim da nema sanse (nikad ne reci nikad, ali...) !

Ovo mi je delom i posao, pa zato...zeleznica je resila da sve uzme pod svoje, pa je uvela nesto pre nove godine svoju karticu i sada se samo sa njom moze putovati sa popustom...

Oni koji su do sada imali popust (Euro26, ISIC...) imaju varijantu popusta prilikom kupovine te zeleznicke kartice...i to je sve, mada je i to sada upitno i pitanje je da li ce opstati...

Postoji li negde na Vozdovcu mesto gde mogu da podnesem zahtev za izdavanje ISIC i ETC kartice. I ako postoji, a nekim slucajem je na drzavnom fakultetu, da li mogu ja kao student master studija privatnog fakulteta, kod njih da izvadim?

Nisam bas siguran sta obuhvata Vozdovac, ali u Beogradskoj 23 (ulica koja vezuje Slaviju i Pravni fakultet) mozes uzeti ISIC (ne treba ti nikakav zahtev, vec sve resavas na licu mesta...

Za ETC ne znam ;) !

Eeeee pa štos je što me to nikada ranije nije zanimalo, pa nikada nisam ni vadio, niti znam kako izgleda, niti ima neko koga poznajem da ih ima, niti mislim da sam sposobonad da tako nešto napravim...  :D

Ali hvala na savetu, da probam ja ovako regularno, pa ako nešto zaškripi - ondak da se poigram malo...

Eeeee pa štos je što me to nikada ranije nije zanimalo, pa nikada nisam ni vadio, niti znam kako izgleda, niti ima neko koga poznajem da ih ima, niti mislim da sam sposobonad da tako nešto napravim...  :D

Ali hvala na savetu, da probam ja ovako regularno, pa ako nešto zaškripi - ondak da se poigram malo...

Samo mi se javi, ako zaskripi ;) !

A sto se tice potrebnih stvari, mislio sam da ne postoji neki kao zahtev, pa procedura, cekanje...licna, slika i kesh je svuda obaveza...

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

cuo sam da sada postoje kartice RAILPLUS i SRBPLUS posto su ukinuli popust preko ISIC-a i ETC-a. Da li neko zna nesto vise...tipa cena, procedura vadjenja, popust i sl...

Tako je, ZS su uvele svoje kartice pod nazivom Railplus i Srbplus. Onaj ko poseduje validne ETC, ISIC ili EURO26 moze da izvadi jednu od dve ponudjene kartice na blagajnama ZS po privilegovanim cenama. SRBPLUS kosta 150 dinara ukoliko posedujete jednu od studentskih kartica a redovna cena je 600 dinara. SRBPLUS omogucava popust od 30% i to samo u unutrasnjem saobracaju. RAILPLUS kosta oko 500 dinara ukoliko posedujete jednu od studentskih kartica, inace redovna cena je 15E. Omogucava popust od 30% na unutrasnji saobracaj i popust od 25% na medjunarodni saobracaj. Ukoliko vrsite zamenu, potrebno je prilozite uvid validnu studentsku karticu, jednu fotografiju, licnu kartu i naravno iznos novca u zavisnosti od tipa kartice za koju ste se odlucili!

Eto toliko, nadam se da ce biti od pomoci. :)

Hvala ljudi, upravo sam hteo da se raspitam sta se dogadja sa popustima na euro 26...

Znaci sad prakticno em sto moras da das vise kesha em sto je popust na prevoz skoro duplo manji :/  Pritom koliko znam, vikendom je ionako popust od 30% na zeleznicki saobracaj, tako da ko moze da uklopi da na put krene vikendom, nema svrhe da kupuje povlastice...

Da li neko zna mozda da li stari popusti vaze jos uvek u inostranstvu ( konkretno Crna Gora i ostale zemlje regiona koje su na prevoz vozom davale 50% popusta kao i mi do skoro )