Jump to content

Featured Replies

Elem, od 1997. Irska je odlucila da ipak ponovo uvede pasosku kontrolu na granicama sa UK, koja je obavezna na avionskim letovima, a sporadicna na drumskim prelazima (citaj nepostojeca).

Sto znaci da u praksi moze da se iz Severne Irske udje u Irsku bez irske vize? Koje su sankcije ukoliko budes uhvacen?

Naravno da to to znaci.Ja sam tako usao letos !

Nikave sankcije - samo mogu da te vrate pa ti pokusas ponovo . Tu nema nikakve granice !

Elem, od 1997. Irska je odlucila da ipak ponovo uvede pasosku kontrolu na granicama sa UK, koja je obavezna na avionskim letovima, a sporadicna na drumskim prelazima (citaj nepostojeca).

Sto znaci da u praksi moze da se iz Severne Irske udje u Irsku bez irske vize? Koje su sankcije ukoliko budes uhvacen?

Upravo tako. Puno nasih ljudi ide u Irsku preko Belfasta, zato sto ili imaju problema sa irskom vizom ili prosto ne zele da se dave sa birokratijom. Za sankcije ne znam, pretpostavljam da bi mogla da padne i neka zabrana ulaska u Irsku (ne UK, ne Schengen), ali na drumskim prelazima kontrole prosto nema, a posebno ne na velikim prelazima (tipa autoput izmedju Belfasta i Dublina).

• 8 months later...
  • 1 month later...

kako dobiti vizu za moldaviju nije problem garanto pismo i dali je potrebno odit u madjarsku

Zlatko da ti ne brisem prvi post. Ovo je deo foruma za putovanje u Irsku, o Moldaviji ima puno toga na forumu, koristi search! Vratimo se temi ... dakle "sa shengenom u Irsku"?

Kad ste vec podigli temu :)

Mozda je pitanje off topic, a ima li pasoskih kontrola kada se busom ili vozom iz Francuske ulazi u Englesku?

Ima, samo sto je engleska kontrola u Francuskoj, pre ulaska u tunel/na trajekt.

moguche je uchi u irsku iz engleske ako ne idete vazdushnim putem.Kao shto je moguche uchi iz engleske u francusku , belgiju i holandiju bez shengena .

Prosto ako idete kolima, pri prijavi na trajakt che samo proveriti vashu rezervaciju i to je to .

Ja sam isao iz UK u Irsku trajektom, i bila je pasoska kontrola u Dablinu.