Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao svima,

imam par pitanja.

Pozvana sam u Nigeriju na dvonedeljnu umetnicku radionicu u novembru. Interesuje me da li je neko putovao tamo, ima li kakvih utisaka i pametnih saveta da podeli sa mnom.

Takodje, zna li neko kako i kome da se obratim za potencijalnu novcanu pomoc oko avionske karte (oko 1300e!!!) i vize (od 90$ koja se vadi u Budimpesti :o ). Dobro je sto ce mi tamo, once I arrive, sve vec biti obezbedjeno :)

Hvala unapred!

Zdravo Dorie!

Sjajno zvuci ta Nigerija, nadam se da ces iskoristiti priliku i otici tamo. Sto se tice same zemlje tu , nazalost, ne mogu da ti pomognem.

Sto se tice para, uvek mozes da probas sa sponzorstvom neke firme. Ne znam u kojoj varijanti ides, ali s obzirom da namenski ides, mozes da probas sa pozivom za radionicu da pokucas na neka vrata, pa koliko god da daju! Idealno bi bilo ako poznajes nekoga ko radi u nekoj pristojnoj firmi, pa da vidis sa njim da ti obezbedi makar razgovor. Jos bolje ako firma ima bilo kakve veze sa umetnoscu kojom se bavis!

Druga varijanta, ako si iz Beograda, za koju zam da je uspevala sa studentima koji idu na praksu u inostranstvo jeste Sekretarijat grada za omladinu i sport. Oni se valjda nalaze u Beogradjanci... Znam da su studenti koji idu na praksu dobijali po 300-500 evra  kao refundaciju troskova. E sad, ne znam kakvog je to tipa radionica i da li se uklapa u taj profil 'praksi', ali mozes da probas!

Mozda nisu bas neke konkretne informacije, ali se nadam da ce pomoci!

Srecno!  I ocekujemo interesantne putopise iz Nigerije  :mah:

Sto se Nigerije tice, mogu ti reci nesto iz iskustva moje keve, koja je bila jedno 3-4 nedelje tamo.

Zemlja je u najmanju ruku problematicna, mada je i to blaga rec. Vazi za najkorumpiraniju zemlju na svetu, da, da, mi smo za njih mala deca, ogroman je jaz izmedju bogatih i siromasnih, dok kriminal cveta. Moja keva i njene kolege i koleginice su na primer konstantno imali oruzanu pratnju, dok se iz hotela nije mrdalo bez iste. Pre puta se obavezno vakcinisi protiv malarije i ostalih tropskih bolesti. Vreme sparno, toplo, znojis se kao blesav.

Pozitivne strane su fantasticna flora i fauna, sve je zeleno, zatim lepe pescane plaze, kao i relativno niske cene.

Sve ovo u vezi kriminala nemoj da shvatis kao neki rat koji besni, vec ga jednostavno ima dosta.

Toliko od mene, ako te jos nesto konkretno interesuje pitaj..

Probaj da nadjesh neki let do tamo iz Maroka poshto do Maroka mzoesh dosta jeftino da prodjes.

Onda mozesh da izvadish vizu za Nigeriju u Rabatu ili Kazablanci koja ce ti biti mnogo jeftinija nego da je placash madjarima.

Ako to ne pali... onda imash jeftinije letove iz Pariza (800$ = 650e) a do Pariza mozesh nekim cheap fligh-tom iz Madjarske ili Cro.

A verujem da u Parizu imaju ambasadu Nigerije.

Potrebno je samo malo da procunjas po vecim aerodrumima po Evropi i naletecesh na jeftinije letove nego sto je ovaj iz Beograda.

Probaj ovo

http://www.flightstonigeria.co.uk/

• Author

Hvala puno na savetima!

Za kriminal sam cula i to od samih Nigerijaca :( Zbog toga verujem da je direktan let iz Beograda sigurnija varijanta, kazem ljudima kada da me sacekaju i to bude to, samo sto je preskup :x Kontaktiracu Sekretarijat, nadam se da ce mi izaci u susret. Dobro je znati za ovu mogucnost sa vizom jer ova madjarska procedura komplikuje zivot, treba mi i madjrska viza + ambasada tamo radi samo 2 dana u toku nedelje! Uopste, toliko je cimanja da se ponekad pitam zasto mi, ili bolje KAKO, uopste i putujemo bilo gde.

(Mada znam, Nigerija kao destinacija je stvarno ekskluziva za nase prostore, mogucnosti itd.  :-[ )

A da nadjesh nekoga ko prica madjarski jezik pa da zovnete ambasadu i pitate da li mozes da saljes dokumenta DHL-om ili tako nesto. Platish DHL da odnesu i donesu pasos i nemas cimanja oko madjarske vize i odlaska tamo. Mislim da je oko 2000din slanje pasosa.

• Author

Hej, to bi bilo super da moze!

Bacam se ovog trena na istrazivanje  :)

HVALA!

• 6 years later...

Da li je neko skoro putovao u /kroz Nigeriju i da li ima kakvih informacija sto se tice bezbednosti?

Da li su se stvari poravile ili i dalje nije bezbedno za samostalni obilazak?

Nemam aktuelne informacije, ali me je podsetilo na ovu zanimljivu pričicu od Kapušinjskog (iz knjige "Shadow of the sun") pa sam je na brzaka skenirao i OCR-ovao (ako nekog ne mrzi da prevodi ili ako hoćete da je stavite na engleski sajt, nemam pojma...)

Slika je samo za "preview", a ovde je ceo PDF (nisam hteo da spamujem temu kilometarskim tekstom)

https://www.dropbox.com/s/jd4i7juqhnvwgh1/My%20Alleyway.pdf?dl=0

1koWkXV.png?2

• 2 months later...

Pozdrav,

ubrzo odlazim na rad u Ngeriju,Port Harcourt na duzi period (bar bi trebalo...) pa ako neko ima ikakvo iskustvo s' tog kraja sveta voleo bih da ga cujem.

Zanimaju me uslovi zivota u smislu iskoristenja slobodnog vremena npr. snabdevanje,komunikacija,mentalitet ljudi....znam da postoji more informacija na wikipediji

ali bih voleo da saznam ponesto od nekoga ko je licno bio ili je jos uvek tamo,

Unapred hvala.