Jump to content

Featured Replies

Posted

Planiram sad u Septembru jedan mini trip od par dana :)

Prvo hvatam voz do Podgorice, malo bih izblejao u gradu, onda otisao do Cetinja, tamo mi ortakinja otisla da studira, isto izblejao, mozda i nocio, onda palim za Budvu na koncert Madone, posle cega bih otisao do Kotora..

E sad, sto se tice dolaska, i celog puta do Kotora, uglavnom znam informacije. Ali ne znam kako se sad krecu cene u CG, koliko je najjeftinije nocenje i gde se moze naci, u Kotoru. Mada mozda cu i poneti vrecu, pa overiti na plazi, nadam se da nece biti frka uneti je na cert.

Ok, posle palim za Albaniju, znam da uzduz cele obale idu busevi, ali me zanima sledece. Kako da predjem granicu sa Albanijom. Iz kog CG mesta je najbolje hvatati, i da li ima direktno do Tirane? Jel bolje iz Ulcinja ili Ade Bojane ili nesto trece?

Sledece pitanje, da li imate preporuku za neki jeftin smestaj u Tirani?

posle idem kod druga u Pristinu, i znam kako doci nazad do Beograda, ali zanima me kak ostoji situacija sa busevima Tirana-Pristina i tim prelazima uopste? Jel znate mozda jel ima svaki dan, i ortijentaciono cene? I koliko promeniti para za tih dan-dva, posto uopste nisam upucen sa cenama u Albaniji :)

Hvala unapred ;)

znam da uzduz cele obale idu busevi,

Kolko ja znam, ne idu od Ulcinja ka Adi Bojani. Ili bar nisu pre 3-4 godine kad sam ja hteo da idem tamo.

Zato bolje idi iz Ulcinja za Skadar. Nećeš se ni tu baš usrećiti sa javnim prevozom, ali stop bi već mogao da funkcioniše.

E, u Skadru već verovatno možeš naći i autobus za Tiranu.

U Skadru sam bio pre 3 godine, i cene su bile za nijansu niže nego kod nas u to vreme.

na koji granicni prelaz da ulazim i kako doci do istog?

Kao što vidiš, nemaš ti tu baš puno da biraš, pa teško da ćeš omašiti. Mi smo jahali kroz Vladimir, pa posle desno, na Sukobin/Murićan (Albanci ć pišu q).

Iz Ulcinja je najbolje ka Albaniji koliko sam cula

Verujem da ni iz pravca Podgorice nije puno lošije, predeo između Podgorice i granice je uglavnom naseljen Albancima (kao uostalom i Ulcinj i Vladimir i okolina), pa bi bio red da imaju kakvog takvog kontakta sa Skadrom.

Mada, da se razumemo, ni na jednom od ova dva druma nemoj očekivati gust saobraćaj.

• 2 weeks later...

posle idem kod druga u Pristinu, i znam kako doci nazad do Beograda, ali zanima me kak ostoji situacija sa busevima Tirana-Pristina i tim prelazima uopste? Jel znate mozda jel ima svaki dan, i ortijentaciono cene? I koliko promeniti para za tih dan-dva, posto uopste nisam upucen sa cenama u Albaniji :)

Hvala unapred ;)

sveze pristigla iz albanije. nisam bila u tirani, vec u beratu i sve dole na jug uz more. cene su nize od beogradskih, sto se tice hrane i pica. za prevoz ne znam jer sam bila kolima, a stvarno dobar hotel sa 3-4 zvezdice u sarandi, turistickom gradicu na jugu je bio za dve osobe sa doruckom ukupno 35 evra/noc. toliko je bio i hotel u beratu (ili beratiju, kako se vec kaze).

sto se tice jeftinijih smestaja, mislim da su hosteli oko 10eur po osobi.

edit: formatiran citat

• 7 years later...

Zdravo ljudi!

Da vam predočim plan odmah: Drugar i ja planiramo putovanje kroz Albaniju sa Krfom kao krajnjom destinacijom. Krećemo iz Kotora, a ruta je sledeća-Tirana-Berat-Đirokastra-Butrint-Krf i nazad. Planirali smo da prespavamo u Beratu http://beratbackpackers.com/i možda u Sarandi negde (ako možemo za dan da vidimo Krf). Druga opcija je CS na Krfu, ako je moguće, ne znam koliko je uspešno to tamo. Sve informacije su nam dobrodošle, od sigurnosti, gde da pređemo granicu, prevoza itd.

Hvala puno!