Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravoooo

Prvog novembra ove godine trebao bih da budem u Bankoku gde mi je obezbedjen smeshtaj, hrana i posao...

E sad... Put do tamo mi je o sopstvenom troshku i ja niposhto ne zhelim da putujem avionom. Previshe je gej.

Zelim dotle da stignem kopnom i razmishljao sam o sledecoj ruti:

Srbija - Bugarska - Turska - Iran - Pakistan - India - (Nepal) - (Bangladesh) - Burma - Tajland!

Kada treba da se krene? Chime? Koliko para? I shto je najvazhnije, zahsto?

:)

Vidimo se ;)

Franzee....

Chuveni man in seat 61 predlaze jednostavniju rutu, doduse sa polaskom iz Londona al to su vec detalji :)

If you have the time (three to four weeks one-way), you can reach Thailand overland from London. First, travel from London to Moscow as shown on the London to Russia page. Then travel from Moscow to Beijing on one of the two weekly Trans-Siberian trains shown on the Trans-Siberian page. From Beijing, a twice-weekly express runs to Dong Dang on the Vietnamese frontier, where a Vietnamese narrow-gauge train connects for Hanoi. Daily trains link Hanoi with Saigon - see the train travel in Vietnam page for details. From Saigon, there is a daily bus service to Phnom Penh in Cambodia. From Phnom Penh, travel to Bangkok as shown on the train travel in Cambodia page.

Mislim da je ovo ono sto tebi treba. A evo i zasto:

Za Ukrainu i Rusiju se ide sa fiktivnim vaucerom, dakle bez vize. Kinesku vizu dobijes lako za period od 2 nedelje, besplatna je, a u Pekingu je mozes besplatno produziti. Do Moskve je karta vozom u jednom pravcu oko 100 evra, zatim do Pekinga... uh, ne znam tacno, moram da proverim, al ako si spreman na malo avanture moze se stici za jos 100 evra. A kad se jednom docepas Kine, prevoz, smestaj i hrana postaju toliko jeftini da ih ne moras ni racunati kada sastavljas plan troskova ;)

Vize za Iran i Pakistan ne dobijaju se bas tako jednostavno, izvodljivo je ali se treba malo vise pomuciti a bogami i platiti.

Ukoliko ti bash srce ishte avanturu, idi do Tajlanda preko Rusije, a vrati se preko Indije, Pakistana itd. Tako ces proci pola sveta, i vratices se kuci, verovatno, kao sasvim drugi covek.

Za pocetak, pronjushkaj malo na http://www.seat61.com - medju putnicima shirom sveta taj lik se smatra za najveceg znajshu u oblasti velikih kopnenih tura.

Eto ti par ideja za pocetak... novembar se chini daleko, ali za takav put treba da pocnes da se pripremas odma sada odma :)

LP

• Author

Zapravo plan mi je bio da odem tamo juzhnom stranom a da se vratim preko Kine i Rusije ali mozhe i ovako.

Jel to znachi da je lakshe dobiti vizu za Indiju, Pakistan, Iran i Tursku kad dolazim iz Tajalanda ili shta?

U svakom sluchaju vec sam pocheo da se pripremam za avanturu, hvala ti Lazo na savetima. Josh cemo se mi ganjati.

Sponozre trazhim ali to moram tek od maja zato shto cu tada definitivno znati da li sam primljen na unezveritet u Bangkoku ili ne.

90% sam primljen.

Chujemo se.

• 2 months later...

Ova ruta koju ti spominjes je prilicno opasna. Burma (Myanmar) je pod vojnom huntom vec duze vreme i ne bih ti preporucio da tamo ides iz bezbednosnih razloga, ali raspitaj se u svakom slucaju.

Bolje ti je da ides preko Rusije i Kine.