Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li neko ima iskustva, izgubio sam pasos, a prekosutra imam let nazad uz Kolumbije preko Turkish Airlines-a.

Jel moguce nekako da me puste na taj let, imam naravno sliku pasosa, i druge ID-ove.

Konzulat najverovatnije ne radi, tj nije radio pre par meseci.

Hvala

Pitaj Turkish sta da radis. Mada, ako te oni i puste na let i daju ti boarding kartu, pitanje je dali ce granicna policija da te pusti bez pasosa. Zeznuto...

Mislim da nema sanse da te puste na let bez pasosa. Ono sto moras da uradis je da kontaktiras nadlezni konzulat i cekas da ti izdaju putni list. Mozda bolje da vidis kako bi mogao da odlozis Turkishov let. Svakako, hitno se konsultuj sa konzulatom i Turkishom. Ili se nadaj da ce se nekim cudom pasos pojaviti. Srecno!

PS: Imam kontakt otpravnice poslova nase ambasade u Brazilu (Jelena Blazevic), ne znam da li bi ti to ikako pomoglo.

Edited by Dragance

• Author

Gva

5 hours ago, Ginter said:

Pitaj Turkish sta da radis. Mada, ako te oni i puste na let i daju ti boarding kartu, pitanje je dali ce granicna policija da te pusti bez pasosa. Zeznuto...

Hvala. Da, tesko da bi.

41 minutes ago, marica said:

Mislim da nema šanse da te neko pusti bez pasoša. 

Srbija nema konzulat u Kolumbiji. Probaj da kontaktiraš počasnog konzula ili ambasadora u Vašingtonu:

https://www.mfa.gov.rs/spoljna-politika/bilateralna-saradnja/kolumbija/ambasade-konzulati

Hvala,to sam vec uradio, mada pocasni konzul ne radi ili nije radio zadnji put kada sam probao da ga kontaktiram pre par meseci.

39 minutes ago, Dragance said:

Mislim da nema sanse da te puste na let bez pasosa. Ono sto moras da uradis je da kontaktiras nadlezni konzulat i cekas da ti izdaju putni list. Mozda bolje da vidis kako bi mogao da odlozis Turkishov let. Svakako, hitno se konsultuj sa konzulatom i Turkishom. Ili se nadaj da ce se nekim cudom pasos pojaviti. Srecno!

PS: Imam kontakt otpravnice poslova nase ambasade u Brazilu (Jelena Blazevic), ne znam da li bi ti to ikako pomoglo.

Hvala. Sto se tice tog putnog lista da li to iskljucivo izdaje nadlezni konzulat ili moze bilo koji konzulat, i da li moram da dobijem taj papir fizicki? Nadlezni je u Vasingtonu, ako bi mi slali taj papir to bi potrajalo, dok mislim da pocasni konzul ne radi.

Za kontakt ne znam da li bi pomoglo, u svakom slucaju korisno je da znam da imamo funkcionalnu ambasadu  u Brazilu.

Edited by Zoki28

da, moras da pises ambasadi u peruu, oni su najblizi, da ti posalju putni list...bez toga te nece pustiti u avion...

• Author

Nisam znao da ima u peru-u, pisao sam ambasadi u vasingtonu za sada sve ide odlicno. Trebalo je nekoliko papira da se posalje ( ukljucujuci licnu kartu) i da se overi kod notara. A dhl-u je trebalo svega jedan dan da stigne do vasingtona iz bogote ako se ne racuna vikend.

Da u ovakvim situacijama mora putni list iz neke ambasade, obicno iz zemlje u kojoj se covek nalazi ili nedlezne za tu zemlju nema druge opcije.