Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozz ljudi, nadam se da ste dobro :)

Da li možda neko od vas neko ima iskustva sa kampovanjem na navedenom području?

Zanima me da li je legalno budući da je spomenik prirode i ako znate neku kul lokaciju gdje bi mogao postaviti šator bilo bi super!!

Ubrzo će proljeće i dolazi mi djevojka pa bi volio otići na kampovanje u ovaj dio. Naravno, odgovorni smo prema majci prirodi i nismo džiberi ni u kojem smislu riječi samo se gadimo od turista sa selfi stikovima i malo bismo pustili mozak na pašu :)

Hvala unaprijed!

• 3 weeks later...

Ma što se tiče Bosne, ne vjerujem da ćeš imati problema. Davno sam bio na Blihi, koliko se sjećam, nije bilo nekakvog konkretnog ulaza ili naplate, možda su nešto uveli u međuvremenu...Jedino što trebaš obratiti pažnju jesu migranti u smislu da lokalno stanovništvo zna reagovati intenzivnije na nepoznato...mada generalno Sanski Most baš i nije privlačan za migrante osim za tranzit.

• 2 weeks later...

Ja sam 2018-e sa društvom kampovao na Blihi, jednu noć smo proveli tamo. Mislim da smo mi jedini ljudi koji su razapeli šatore pored Blihe, ispod vodopada, jer se praktično nalaziš u kanjonu koji je oivičen strmim padinama - tek uz Blihu, duž staze, postoji jedna tzv. ravna površina na koju mogu da stanu dva šatora. Mi smo je usput malo iskrčili, očistili itd. no svakako bi to trebalo uraditi opet, jer 3 godine u takvoj ''džungli'' naprave čudo.

Bilo kako bilo, mislim da mi je to jedno od najljepših kamperskih iskustava. Došli smo taman predveče, kada turisti prestaju da dolaze na vodopad. Te noći, kada smo mi bili, niko osim nas nije bio na vodopadu. Postavili smo jednu lampu na stijenu koja gleda na vodopad, usmjerili svjetlost ka vodopadu i ostalo je film.

kampovanje na blihi 11/10 

• 1 year later...

Rođena sam u Sanskom Mostu i jako mi je drago što sam naišla na ovu temu. :) Nikad nisam bila tamo, malo moji nisu za taj kraj zbog bezbednosti. ? Kakvo je vaše iskustvo? Da li ste imali neke neprijatne situacije?